Diablo MMO via WWW (MakeMMO)

Pozwoliłem sobie zagrać, i bardzo żałuje...

Gra jest szpetna, wszystko kradzione z fansitów Diablo, 0 własnej twórczości, żałosna, brzydka, szata graficzna, i kredyty na każdym rogu.

Mi to wygląda, na grę stworzoną na projekcie w przedszkolu...

-Za takie produkcje, to ja dziękuje...

Ja właśnie dlatego przestałem nad grą w makemmo pracować. Rozumiem, twórcy makemmo.com chcieli zarobić ale serwis jest niedopracowany, a ograniczenia są okropne.

Np:

- Kilkadziesiąt kredytów kosztuje 3zł + a na jakiekolwiek ulepszenia trzeba ich kilkaset

- 10 Przedmiotów (dobra gra ma zbroję przynajmniej z 5 elementów) Więc połowa darmowych slotów odpada, a do tego dochodząca miecze i inny oręż, tarcze, akcesoria, potki.

- Ograniczenia dotykają również całej reszty funkcji począwszy od zmiany statystyk gracza na starcie.

- Jeżeli zakupisz 3 razy taki sam item to statystyki się sumują wiec nie trzeba super ekwipunku za tysiące, żeby być dobrym graczem. Wystarczy troszkę kasy i możemy zrobić to co normalny gracz za kilkukrotnie większą sumę.

- 0 jakiejkolwiek logiki w zadaniach. Wchodzisz w zakładkę, zabierasz kumpla i tylko debilne klikanie. Nie można wprowadzić jakiegokolwiek dialogu w zadaniach ani obojętnie jakiego opisu. Dzięki takim rozwiązaniom nie ma możliwości stworzenia jakiejkolwiek, nawet drobnej fabułki.

Podsumowując. Dobra, w miarę darmowa produkcja na makemmo nie powstanie, bo żeby coś tu zdziałać trzeba albo idiotów, którzy dla dobra ogółu wydadzą po 10 zł+ albo admina, który już na starcie wywali masę kasy aby odblokować coś w miarę fajnego.

Najlepiej to, naucz się języków programowania i zrób własną grę od podstaw. Na pewno taka gra przyciągnie więcej osób niż taka którą może zrobić każdy, nawet 5 letnie dziecko... A poza tym będziesz miał większą satysfakcję jak w końcu skończysz coś nad czym tak długo pracowałeś :)

Co Ty :) To nie moje klimaty. Ale faktycznie taka jest prawda. Gra wykonana samodzielnie jest o 100% lepsza i przyciągnie więcej osób.Tutaj po pierwsze nie ma jak się rozwinąć a po drugie systemy oklepane. Ja grami się nie będę zajmował. Wole posiedzieć na kompie i troszkę muzyki po komponować. To jest zdecydowanie bardziej twórcze.

Co Ty To nie moje klimaty. Ale faktycznie taka jest prawda. Gra wykonana samodzielnie jest o 100% lepsza i przyciągnie więcej osób.Tutaj po pierwsze nie ma jak się rozwinąć a po drugie systemy oklepane. Ja grami się nie będę zajmował. Wole posiedzieć na kompie i troszkę muzyki po komponować. To jest zdecydowanie bardziej twórcze.

Ale nie zarobisz :) Dla niektórych to jedyny cel wśród browser MMO.

Xaorus, da się zrobić ciekawą grę nawet w makemmo. Potrzebny tylko dobry pomysł, trochę kasy, dobra reklama i gracze sami przyjdą i wydadzą kredyty. Ja tak zarobiłem już +400 kredek :D.

A co do mojej gry to mamy już 300 graczy :D. Za niedługo będą konkursy, nowe przedmioty i balans expa :D

Wow super 400 kredytów, jesteś bogacz!.

Gra ma 0 inwencji twórczej.

jedyne co mnie w tej grze odstrasza to to ze nie ma potwor zycia i mu go nie zabirasz tylko automatycznie wygrywasz odrazu

Patrzenie jak ludzie robią przeglądarkowe shity na MakeMMO z dobrych gier... To szkodzi na wzrok. Tyle w tym klimatu Diablo co mięsa w parówkach (a nawet mniej).

A mnie to, że ludzie myślą że zrobią z tego grę RPG...

I nie rozumieją, że możesz kupić 100 mieczy na 1lvl, i wszystkie ci się kumulują...

Tak samo z tym ,,niby,, biciem mobów... to tylko zmiana nazwy nic więcej.

B)

Jeśli chciałbyś zrobić niepowtarzalny projekt to cały silnik musiałbyś napisać sam, a wykorzystywanie loga może przynieś przykre skutki.

..loga?, on wykorzystuje wszystko...

..loga?, on wykorzystuje wszystko...

Tak. A w szczególności ciebie :D

A co do gry to komuś się podoba i dał 2500 kredytów więc nie mówcie, że gry z makemmo są do d*py. Uprzedzenia robią swoje :/.

Dodałem kilka nowych itemków (5) i jutro będą nowe potworki :D.

To ciekawe czy jak jakiś dowcipniś pośle tą "gre" do Blizzarda to dalej będzie mu wesoło

Pewno Blizzard'owi bardziej :D

Jeśli naprawdę nie potrafisz php, html, css i ew. Ajaxa ale masz kase to lepiej zapłacić programiście za wykonanie paru skryptów niż robienie gry na tej stronie. Zgarniają część kasy co powinna przypaść Ci a dodatkowo ograniczają. Co do nazw to pozmieniaj je tak żeby nie były typowo z diablo, ale każdy wiedział o co chodzi.

Jako że jesteś bardzo ambitnym "producentem" gier ( ten MInecraft polecany to pewnie też Twoje dzieło), mam dla Ciebie pare propozycji abyś mógł tworzyć dalej te oryginalne projekty.

a) Baldurs Gate www

B ) Fallout mmo

c) gothic the browser game

d) hit nad hity Star Wars- true rpg via www

No i w ostateczności dla Siebie i kumpli Metin 2 w wersji www

Za rok będzie ,,Real life MMO,, ...

Minecraft to nie moje dzieło :P. Przyczepiliśćie się ja kleszcz do d*py. Loga już nie ma, a z fansitow to ja biore nazwy potworków i czasem animacje które i tak są w plikach gry (taki mi się zdaje :D)

A co do gry to dodałem 10 nowych potworków+ kilka przedmotów.

Nie złamiecie mnie tak szybko :D

Teraz, także na facebooku !

http://www.facebook.com/apps/application.php?id=123829557710711&sk=wall