Najlepiej w ogóle nie kupuj
Diabolo III - Beta
Nie wiadomo czy ceny w sklepach będą różne czy takie same.
Ja mam ładnie 300zł w kopercie uszykowane a po wypłacie 100 trafi do niej żeby 50zł było tak w zapasie na wszelki wypadek ;D.
Niestety ludzie zwykle oceniają gry po filmach, a jak dostali demo to wiedzą wszystko.
Jak się nie chcę wydawać to zawsze jest torrent.
A co ma do rzeczy Single przez neta? Jaki to problem z oryginałem?
Jak Ci bardzo nie zależy to nie kupuj, tylko poczekaj. D2 spadło szybko na cenie.
A i D3 jest b2p to płacisz raz. A w inne gry to p2p czy IS, więc drożej wyjdzie.
chłopcze wyżej...nie masz neta = nie grasz w ogóle nawet singla nie włączysz. Wymagana jest połączenie z internetem dla single. Bujaaa
Czyli przeszedłeś już całą gre i wiesz na 100%, że nikomu się nie spodoba, ta? Twierdzisz też, że Blizz robił tą gre jak kolwiek byle by ją skończyć i zebrać kase... Do tego oskarżasz gre H'n'S o prostote, mimo że tego typu gry maja takie być... Idż pograć w Baldura albo innego klasycznego rpg'a. Tam znajdziesz epicką fabułe, skomplikowaną rozgrwke i single nie wymagajacy neta. No i mało zapłacisz.
Tak BTW to ten chłopiec jest dziewczyną.
chłopcze wyżej...nie masz neta = nie grasz w ogóle nawet singla nie włączysz. Wymagana jest połączenie z internetem dla single. Bujaaa
Chłopcami to możesz nazywać swoich kumpli [jeśli ich masz], bo ja sobie tego nie życzę.
Jakoś nie znam nikogo, kto by nie miał neta w tych czasach.
Zresztą to dobre zabezpieczenie.
Up w takim razie dziewczynko zobaczysz jak szybko te "dobre zabezpieczenie" zostanie złamane.
Każdy ma neta? A jeżeli ktoś bierze lapka np do pociągu, autobusu i tam neta nie ma to jak pogra? Nawet zwykła awaria od dostawcy i już d*pa z gry.
Znajomych mam i nie muszę ci się z tego tłumaczyć. Takie teksty to do swojego rocznika 97 możesz sapać
Piolczu:
"Czyli przeszedłeś już całą gre i wiesz na 100%, że nikomu się nie spodoba, ta? Twierdzisz też, że Blizz robił tą gre jak kolwiek byle by ją skończyć i zebrać kase"
Nie przeszedłem ta beta wystarczyła by osądzić co za chłam. Komuś może się podobać, niech wywala na to kase - co mnie to boli?
A po co Blizzard robi grę jak nie dla własnego utrzymania (pieniędzy). Uważasz że Blizzard to wspaniała firma i zrobiła D3 z myślą o fanach? Wszystko zmierza w jednym kierunku --> kasa
Jedyne utrudnienie to będzie tzw. tryb inferno którego najlepsze koxy mają przechodzić miesiąc (tak kiedys wyczytałem w wywiadzie z kimś tam z zespołu blizzarda). Ja nie widzę zabawy z przechodzenia kampanii x razy tyle że trudniej - monotonia
Osobiście wolę poczekać miesiąć dłużej na Torchlight 2. Sam Runic Games stwierdził, że nie obawiają się D3 - w tym momencie rozumiem o co im chodziło. Taka prawda, że ludzie kupują D3 bo tylko i wyłącznie jest kontynuacją d2 i dlatego ma być super? D3 dla mnie jest skreślone i dla logicznie myślących też - zwykłe naciągnanie kosztem legendy d2
"Jeśli nie myślisz tak jak ja to jesteś kretynem!" Skąd ja to znam...
Rozumiem, że gra Ci się nie podoba ale po kija obrażasz ludzi mających inne zdanie?
A po co Blizzard robi grę jak nie dla własnego utrzymania (pieniędzy). Uważasz że Blizzard to wspaniała firma i zrobiła D3 z myślą o fanach? Wszystko zmierza w jednym kierunku --> kasa
Chodziło mi o to, że Blizz mimo wszystko przyklada sie do tej gry (bo na tym też zarobi). To, że tobie się nie podoba to już inna sprawa.
Taka prawda, że ludzie kupują D3 bo tylko i wyłącznie jest kontynuacją d2
Mój znajomy napala się na D3 od paru miesięcy mimo, że nie grał w D2 a D1 mu sie nie podobało. Twój argument jest niepoprawny.
Mają już tyle kasy z WoWa, to mogą odpuścić trochę na D3.
A jak działają obrażenia czarów? Jak w D2, ze broń ma tylko atak psychiczny?
2x up - gdzie obraziłem kogoś?
Smiało mogę powiedzieć że większość osób kupuje gre bo grała w poprzednie części. Są wyjątki jak twój kolega.
- zacznę od tego, że widzę że po raz kolejny rozmawiamy z kimś na tyle ograniczonym, że uważa że public stress testy (z ograniczoną pojemnością - wątpię żeby te serwery miały chociaż ułamek tego co ciągnie D2) były tak naprawdę szansą na przetestowanie gry przez ludzi. Po prostu Blizz skorzystał z ogromnego zainteresowania produkcją żeby sprawdzić jak zachowują się serwery w odpowiedzi na przeciążenie. Mieli ustawić serwery o max możliwej pojemności? Co by wtedy udało im się sprawdzić? [Owszem, może się okazać że kilka dni po premierze będzie dość bolesnych, ale jestem skłonny stwierdzić że kilka dodatkowych dni niewiele zmieni po takim czasie oczekiwania - byleby gra działała jak trzeba.]
- brak buildów ze względu na staty? Nosz cholera, gdzie w D2 miałeś unikalne buildy? Str pod itemy, dex pod max blok, reszta vit (no, może jeszcze soska pakowała energię pod shielda). Różnica <5 pktów (zależnie od posiadanego torcha, tak przykładowo) zmieniała coś w twojej grze?
- Co złego jest w grafice? Kolory są, ale jednocześnie jest ten mroczny klimat (o co wiele ludzi się obawiało).
- słaby system walki? Urm... okej, może komuś nie pasuje sprawa ze skillami na różnych klawiszach, ale co poza tym jest nie tak? Wszystko wygląda jak w poprzedniczkach... no, może gra nie wygląda na tak sztywno bazującą na progach jak w D2 i nie jest tak sztywna jak w D1.
- fabuła... ech, tak naprawdę nie wiemy prawie nic. Deckard po raz kolejny znajduje się w Tristram z jakiegoś konkretnego powodu. Jakiego? Trudno powiedzieć, bo znamy chyba tylko początkowe intro. Wiadomo tylko że miejsce jest bardzo ważne dla fabuły ze względu na to co działo się w "jedynce". Fabułę książki też oceniasz po streszczeniu na okładce i ewentualnie pierwszej stronie?
- o Hellfire nawet mi nie wspominaj. Jak Diablo I było i jest świetne, tak ten shit nie nadaje się do niczego.
- gdzie obrażasz ludzi, pytasz? Cyt.: "D3 dla mnie jest skreślone i dla logicznie myślących też" - argument na poziomie "ja nie lubię truskawek i każda normalna osoba też tak ma". Sugerujesz że osoby które lubią tą grę nie są zbyt normalne - a to jest obrażanie. Tak samo nazywanie kogoś "dziewczynką" albo "chłopcem", bo to wyraźna kpina z osoby która może być de facto starsza od ciebie.
- obroty z WoW zaczęły spadać po Cata, czyli sporo po zapowiedzi D3.
- Blizz robiący grę dla kasy? No cholera, Amerykę odkrył! Każda firma to robi! A że Blizz tak wysoko się ceni - mają na tyle wyrobioną markę że mogą sobie na to pozwolić. Nie stać albo szkoda kasy - nie kupujesz i tyle. To jakiś problem jest?
Up nie mam siły odpisywać i tłumaczyć. Taka jest moja opinia o D3 - FINITO.
Co do grafiki - kolory są.... Perfekcyjna ocena grafiki - to już przekonuje mnie by nawet nie rozpoczynać z tobą rozmowy.
Czyli według ciebie grafika powinna być jak w D1? Rozumiem, że nie jest tak mrocznie jak moglo by być ale bez przesady. Nie jest źle.
Nie dyskutujcie z tym typem. Ewidentnie oczy ma zacmione PoE. Zreszta facet mowi jaka to grafa w d3 kiepska a poleca gre Project Zomboid xD.
Diablo3 rox i tyle. Jak ktos bedzie miec jakies info o promocyjnych kolekcjonerkach, to niech sie podzieli ta wiescia
OMG a ja kupie D3, T2 i jeszcze zagram jak znajdę czas w PoE i co będziesz się gniewał ?
D3 za grafikę, fabułę i ogólną miodność, T2 za prostote i fun, a PoE - jak mi się będzie nudziło, tak tylko obczaję.
N4zArh dobre podsumowanie, zgadzam się w 100%, a temu panu po prostu skończyły się argumenty, na poparcie tych swoich sapów i tyle.
Jako że szerzą się tu dysmózgi nie mam zamiaru kłócić się z rocznikami 97, i nie leży mi wykłócanie się kogo grabki a kogo wiaderko.
Komuszon - PoE to też syf.
Project Zomboid jest grą od niezależnego developera - sprawdz sobie co to niezależny. I jest dużo ciekawsze niż d3. Poza tym nie porównuj hack'n'slash do gry survival.
Ukryty - za co mam się gniewać? Za to, że grasz?
Dzz! Przybywaj, prosze Cię!
Up
A co Dzz to twój pet na zawołanie?
Będzie chciał sam przyjdzie i mi warny wklepie:)
Możesz mi powiedzieć dlaczego twierdzisz, że wszyscy są tu z rocznika 97? To ma być obelga? Od kiedy wiek określa inteligencje? Twierdzisz, że ktoś kto jest starszy automatycznie jest mądrzejszy i ma zawsze racje? Wiesz... wydaje mi się, że jednak nie warto z tobą dyskutować.
Zrobil sie w tym temacie niezly flejm łor, ale jakby na to nie patrzec, sama rozmowa nie odeszla w znacznym stopniu od glownego watku tematu, dlatego nie widze powodu, aby karac poszczegolne osoby i aby ten temat zamykac, jednakze Fermi dostaje jednego warna, a to za zbyt agresywny ton wypowiedzi, lekcewazacy stosunek do reszty forumowiczow i za te delikatne, rzeklbym, ze nawet subtelne obrazy pozostalych ludzi udzielajacych sie w tym temacie.