Dlaczego gracie na US?

Pytam serio, tak z ciekawości.

Zabawne odpowiedzi w stylu "ale ja gram na EU" są zbędne, bo widać do kogo skierowane jest pytanie.

Co jest argumentem, żeby grać na US i jakim sposobem ten argument może przebić fakt, że na EU jest dwa razy mniejszy ping?

Ja szczerze powiem, że grałem na US, a teraz gram na EU i poza pingiem, nie widzę różnicy.

Bo z reguły amerykańscy gracze mniej "ogarniają", co się akurat sprawdza w większości przypadkach, ale jest też dużo wyjątków. Na US jeżeli gramy bez teamu czyli sami, jest mniejsze ryzyko że przegramy, a na rankedach to już inna bajka. Ja gram na EU z tego powodu że mieszkam w Europie...?

Ja grałem na US ponieważ kiedyś GOA prowadziła EU i była lipa.

A tak to US:

+ Mniej problemów z serwem

+ Czat nie padał/nie pada

+ Patche są dzień wcześniej

+/- Mniej tardów

- Ping

- Pory wprowadzania patchy ( nie tak ja eu w nocy)

+ Patche są dzień wcześniej

Dlaczego to jest plus? Czy ten JEDEN dzien jest az tak wazny?

Grałem EU, teraz gram US. I powiem tyle. Od kiedy serwer EU się ustatkował to EU jest lepszy.

Na US jest od cholery lam i noobów. Na EU też się zdarzają ale rzadziej. Jedyna zaleta US to to,

że wiećej osób gra n US, dlatego że domyślenie na stronie Riotów otwiera się NA.

dla mnie to połowa graczy na EU to lamy i nooby.

dla mnie to połowa graczy na EU to lamy i nooby.

Wstydzę się za Ciebie mikołaju...

A na US 3/4 to nooby :rolleyes:

kiedys niebylo wersji eu

a ogolnie to ja gram na europejskim

Na US jest od cholery lam i noobów.

Hehe...

To ja nie chce nawet sprawdzać jak jest na US, skoro na EU gram 95 na 100 gier z jakimiś sfrustrowanymi dzieciakami, które rage'ują i wyzywają cały Świat od noobów jak im coś nie wychodzi.

Ogólnie to społeczność graczy na poziomie Metina2 i Tibii, ale skoro na US jest gorzej to nawet patykiem nie dotknę. ;]

Żałosne jest porównywanie typu "Na US są nooby a na EU pro!" i na odwrót. Zapewne każdy z was nietylko zna każdego gracza ale i ma 1900+ ratinga na ranked żeby to stwierdzić. Rozumiem.

@Dzz

A czy to wada? Zaletą jest że moge sobie pograć i ocenić nową postać wcześniej niż EU. Choć w moim przypadku to w sumie już nieaktualne bo przenisłem sie na EU.

Ogólnie to Ci co grają na US to gracze którzy zaczęli grać w LoLa jak jeszcze GOA prowadziła wersje EU a nie Riot games (czyli np. ja). Były wtedy spore problemy z dostępnością i stabilnością serwerów więc...

Ja gram już trochę w LOl'a zacząłem grać na US ponieważ koledzy grali też na US. Jak ja grałem to na EU nie było np, krwi... np. jak vladimir używał skilla to była jakiś dziwna substancja itp, EU wtedy było bardzo do tyłu i ciągle off.

a jaka jest ruznica pomiedzy eu a us ?? w lol'a xD

"na eu jest nizszy poziom" albo "na us sa same nooby" - nie slyszalem wiekszej bzdury. Ludzieee. Poziom jest absolutnie identyczny. I tu i tu spotkasz kretyna, i tu i tu spotkasz palanta, i tu i tu poznasz ciekawych ludzi. Kwestia szczęścia.

tak to US:+ Mniej problemów z serwem+ Czat nie padał/nie pada+ Patche są dzień wcześniej+/- Mniej tardów- Ping- Pory wprowadzania patchy ( nie tak ja eu w nocy)

Tyle samo problemow z serwem, chat nie pada rowniez na eu. Mniej tardow - bzdura.

No i zapomniales dodac jeszcze 1 bardzo powaznego minusa. Wrecz najwazniejszy zaraz za pingiem ktory calkowicie dyskfalifikuje ten serwer i sprawia, ze gra polaka na US jest calkowicie bez sensu, mianowicie:

- brak europejskich/polskich turniejow, przez co NIGDY nic w tej grze nie osiągniesz poza satysfakcją, nawet jak bedziesz najlepszy na swiecie...

@up Są turnieje -_-

Jak grasz 2dni ,to już nie masz problemów z czatem, kiedyś były.

@up Są turnieje Jak grasz 2dni ,to już nie masz problemów z czatem, kiedyś były.

Jasne, że są turnieje, ale nie dla polaków. A nawet jak już się jakimś cudem dopchasz jako polak do turnieju (w co wątpie, bo finaly odbywają się w los angeles czy innym USA City, wiec kontynent jest zwykle wymagany) to grasz o 4 w nocy bo mają inną strefe czasową. Gl ^^

Gram ponad pol roku i rozegrałem ponad 1500 gier, więc komentarze sobie daruj. Problemy z chatem byly przejsciowe, chwilowe i teraz nie istnieją, więc nie jest to żaden powód do zmiany serwera.

grałem na US i EU ii szczerze lepiej gra mi się na USie nie wiem jak grałem na EU to miałem prawie ciągle noobów w teamie (wiem wiem zaraz powiecie, że zdarza się ale wkurzało mnie to że zdarzało się to jak dla mnie zbyt często) na US owszem jest tak, że mam kretynów w teamie ale jakoś tak mniej ich mi losuje :P no i na US zaczynałem dlatego też gram tam

większość gra na US, bo pomimo lekko odczuwalnego pingu, jest tam większy poziom no i klient tak nie crashuje.

Ja wole EU bo moi koledzy tam graja, a tak w gl dziala wam klient EU ? bo mi chodzi piate przez dziesiate? :P Nie da sie zalogowac 15 min na queue czekasz i nic.

Ja również nie rozumiem wypowiedzi "na eu są nooby", lub "na us są lamy" to faktycznie zależy od farta do teamu. Wiecie... osobiście i tak uważam że na US większość ludzi "ogarnia", pierwsze moje dni na EU były... hmm... w sumie dla mnie dobre, bo jak grałem 3v3 to ja zdobywałem 2 noobów ale u przeciwników były 3 xD tak więc i tak się wygrywało, ale ostatnio spotykam coraz lepszych graczy, dlatego również mogę stwierdzić, że oprócz pingu nie ma (albo po prostu nie widzę) żadnych różnic, no poza tą z patchami dzień wcześniej w wersji US ;)