Zakładam ten temat, bo jestem zwyczajnie ciekawy opinii graczy na temat tej gry w chwili obecnej. Na rynku MMO, nie ma teraz poważniejszych tytułów, oprócz WoWa, GW2 czy kilku innych "gigantów". Dzisiaj powróciłem do WSa, po długiej nieobecności i naprawdę jestem pozytywnie zaskoczony. Oglądałem streama devsów z dunga, w którym co rusz zapowiadają nowy content, który i tak w tym momencie jest już na dosyć wysokim poziomie, ale ok... Do rzeczy!
Wróciłem do WildStara po długiej przerwie (Grałem za czasów attunementu, który wymagał silvera na każdym dungu, aby przejść dalej) i oto moje zdanie:
- Gierka trzyma niesamowity poziom w gameplayu i mówię to po przegraniu około 12 godzin, gdzie na początkowych lokacjach spotykałem ludzi właściwie na każdej mapie.
- Jak dla mnie - zapalonego gracza WoW'a, jednak otwartego na inne produkcje, to świetna odskocznia, od stania w miejscu i dbania jedynie o rotacje skilli.
- W miastach jest sporo ludzi, co świadczy o aktywnej populacji na endgamie
- Zmiany w mechanice, które dają (w końcu) loot z raidów i dungów lepszy, od crafconego, prowokuje do progresji w grze.
- Sam fakt dbania o różnorodność rozgrywki w expieniu do 50 lvla, gdzie questy dają masę frajdy ze zwiedzania map, motywuje do ulepszania swojej postaci.
Jak na ten moment, to moje opinie i tym bardziej zastanawia mnie Wasze zdanie na temat tej produkcji, gdyż po prostu nie mam pojęcia, dlaczego średnia ilość graczy w ciągu dnia wynosi około 1000 zalogowanych osób
Żeby nie było, że jedynie słodzę tej grze, na niskich poziomach BG nie ma w ogóle racji bytu, gdyż ETA na battlegroundy wynosi 1h, a po zapisaniu się do kolejki, nie wszedłem nawet po 1 h 40 min xD, co oczywiście jest winą niskiej ilości graczy, jednak jak najbardziej rozumiem irytacje ludzi, którzy cenią PvP w gierce.
Nie mam zamiaru prowokować nikogo do hejtowania tej gry, ani do promowania jej. Wypisałem w punktach swoją subiektywną opinię i zależy mi na poznaniu Waszej (o ile ktoś będzie chciał się nią podzielić) opinii. W grze poznałem wielu ciekawych ludzi i może dlateog posiadam do niej taki sentyment i to może on mną kieruje, ale po przeczytaniu kilku wypowiedzi na forach i oglądnięciu świeżych recenzji zgadzam się z autorami i zadaje to samo pytanie: "Co tak naprawdę odpycha ludzi, od grania w tę grę?"
Zadaje to pytanie wprost i czekam na Wasze opinie, a każdą osobę chętną do gry, zapraszam na PW! Chętnie pogadam z kimś na TS, podczas questowania!