Dlaczego WOW jest taki P2W?

czytam i czytam i jesli w item shop jest boost na max lvl to gra zalicza sie do p2w.A wasz placz to król nad królami jest żałosny.

A co jeśli to nie troll tylko typ jest naprawdę takim debilem?

P.S Gratuluje guru za wsadzenie tego tematu na portal, widać jak lubisz robić gówno burze. A może to Twoje konto?..

Ja myślę że ta strona jest P2W, bo guru pewnie zapłacił jakiemuś zewnętrznemu portalowi żeby znalazł się facet który za kasę napisze kontrowersyjny temat by wzbudzić gównoburze i nabijac posty na forum Xd

@Valakas

Boostujesz mmorpg.org.pl?

czytam i czytam i jesli w item shop jest boost na max lvl to gra zalicza sie do p2w.A wasz placz to król nad królami jest żałosny.

To ty chyba nie wiesz co to oznacza P2W. Boost nie daje ci maks lvl.Polecam choć raz włączyć Warcrafta zanim włączysz się do rozmowy.

P.S Gratuluje guru za wsadzenie tego tematu na portal, widać jak lubisz robić gówno burze

To Pefrix wstawił xd

Ja myślę że ta strona jest P2W, bo guru pewnie zapłacił jakiemuś zewnętrznemu portalowi żeby znalazł się facet który za kasę napisze kontrowersyjny temat by wzbudzić gównoburze i nabijac posty na forum Xd

@Valakas

Okej ludzie ! Relax

Wszystkie gry online są p2w, wystarczy kupić konto na allegro /playerauctions.

Zresztą tu i tu jest troche za uszami, w BDO kupujesz pety i wage - bez tego rzeczywiscie się nie da grać. ALE - kupujesz to tylko raz :)
W wowie zaś kupujesz od TWÓRCÓW tokena i sprzedajesz za golda - goldem nie tylko kupisz boosta ale też itemy craftowe które przyspieszą progres. Dodatkowo żeby wogóle wygrać w wowie trzeba zapłacić abonament - czy to robi go p2w?:D

Okej ludzie ! Relax 
u  i tu jest troche za uszami, w BDO kupujesz pety i wage - bez tego rzeczywiscie się nie da grać. ALE - kupujesz to tylko raz  
W wowie zaś kupujesz od TWÓRCÓW tokena i sprzedajesz za golda - goldem nie tylko kupisz boosta ale też itemy craftowe które przyspieszą progres. 

Co wy z tym boostem ? On nie daje, żadnej przewagi.Poza tym KAŻDY kto kupi dodatek dostaje jedenego.Co do drugiej części.Jakie itemy craftowe ? Chyba chodziło ci o heirloom.Gdzie tu P2W ? Z czasem czyta się tu coraz większe bzdury.

Temat gupi i stary jak cały gatunek gier MMO. Boosting to plaga każdej gry sieciowej. Od WoWa po LoLa. O Ile fajnie, że temat boostingu w grach został poruszony to nie rozumiem za bardzo czemu to przerodziło się w wojnę BDO vs WoW.

A co jeśli to nie troll tylko typ jest naprawdę takim debilem?

P.S Gratuluje guru za wsadzenie tego tematu na portal, widać jak lubisz robić gówno burze. A może to Twoje konto?..

@Valakas

NO TO NIEZŁY GURU XD

4a5ad2d3d5761d13b7d38054a25e1fa4.png

Okej ludzie ! Relax 
 Wszystkie gry online są p2w, wystarczy kupić konto na allegro /playerauctions.
Zresztą tu  i tu jest troche za uszami, w BDO kupujesz pety i wage - bez tego rzeczywiscie się nie da grać. ALE - kupujesz to tylko raz  
W wowie zaś kupujesz od TWÓRCÓW tokena i sprzedajesz za golda - goldem nie tylko kupisz boosta ale też itemy craftowe które przyspieszą progres. Dodatkowo żeby wogóle wygrać w wowie trzeba zapłacić abonament - czy to robi go p2w?:D

Zygiel zgadzam się z tobą WoW jest delikatnie mówiąc P2W, żeby grać musiałem zapłacić abonament, a przecież kupiłem wow+legion i jeszcze każą mi płacić . W BDO płacisz 20zł i możesz grać ile chcesz.

Post wstawiony na portal przeze mnie, w sumie jako ciekawostkę. Spodziewałem się, że użytkownicy ruszą z widłami, ale nie zakładałem aż takiej reakcji. Najzabawniejsze w tym wszystkim jest obwinianie guru o całe zło tego świata. Ewentualnie wskazywanie, że temat ma podbić posty na forum. W sumie już ostatnio zwracałem uwagę, że wszędzie doszukujecie się teorii spiskowych.

Mam jedynie nadzieję, że Nowy Rok przywitacie z takim samym uśmiechem jak i ja :). A po co wstawiłem ten wpis na portal? Bo to zwyczajnie ciekawe podejście do tematu, którego jeszcze nie widziałem u nas. I tak jak @Civil pisał, " Boosting to plaga każdej gry sieciowej. Od WoWa po LoLa. O Ile fajnie, że temat boostingu w grach został poruszony to nie rozumiem za bardzo czemu to przerodziło się w wojnę BDO vs WoW. ". Miałem nadzieję, że skupicie się na tym pierwszym aspekcie, ale zamiast tego oczywiście musieliście przyczepić się czegoś innego...

Po pierwsze jak ktoś kupi tego boosta to tylko po achiv tzw. curve, by chodzić na raidy samemu lub po mounta z ostatniego bossa drop 100%. W kolejnym dodatku już nie jest 100%.

Po drugie itemy w WoWie nie mają tak dużego znaczenia co mózg. Żaden z topowych graczy w WoWie nie kupuje boosta bo nie musi co innego w BDO, żeby być topowy musi kupić wage, pety, sloty na workerów.

@PefriX

Mnie to nie zdziwiło, śledziłem ten topic od początku i tylko czekałem aż ktoś napisze o guru, a co do DBO to było przewidywalne że ktoś o tym wspomni i zrobi się gówno burza, to takie polskie.

Pozdrowionka

Kupuje wage, pety, sloty na workerów i już więcej nie musi tego robić. Za wowa płacisz cały czas. Ile wydałeś kasy za czas w wowie ??

Zostało przytoczonych tyle argumentów że ciężko coś dodać od siebie.

W wowa nie grałem. Dla mnie Królem jest BDO. Gra oferuje mi multum opcji i długi wachlarz możliwości jak spędzić czas w grze. Nie zapowiada się by nowe tytułu zastąpiły mi bdo. Można wiele zarzucic Kakao - że kase ciągnie. Ciągnie...nie na siłe, raczej oferuje opcjie Longway journey , lub boosted journey - przy czym bosted to obstawiał bym jakieś 20% profitów. Nie ma czegoś takiego że płacisz i pstryk - jesteś w topce.

Pozatym pisałem z goścmi co boostuja ludzi i kase farmią.
Nie ma opcji aby świeżo zakupione konto (z steam na potrzeby dyskusji) po wykupieniu boosta od tak było dobre. Więcej nie bedzie nawet średni. Nie ma opcji trade w BDO - więc grinder musi mu eq zrobic - jak wszyscy wiemy to długa droga.
W jaki sposob expia i farmia kase ? Logują się na twoje konto - musicie podac login i haslo, i zajmie im to tyle czasu co by zajelo wam.

Tak naprawdę w WoW'ie czego byś nie kupił to i tak jest g*wno warte z wyjściem każdego dadatku itemy tracą znaczenie, a jedyne co się liczy to wyścig gildii na mythicu. Gold w tej grze jest mało znaczący farmi się go łatwo nawet boty nie są do tego potrzebne. Gear to dodatek w tej grze, można zmieniać postacie jak ścierwa. Zrobienie postaci tak żeby wejść na mythic zajmuje tydzień jak się jest fr*ajerem albo aż takim casualem że nie ma się czasu to można zapłacić owszem będzie się miało to samo w 3 dni grania, a i tak nie koniecznie bo to wszystko to jedno wielkie RNG czy ci item ztitanforguje czy legendy bisowe wylecą bez tych drugich i tak jesteś niczym. WoW to gra dla casuali i ludzi lubiącym solo content wszystko tam sam zrobisz, a bust jeśli chodzi o mtyhic+ (dangeony) to jeden wielki mit jak ktoś ma na mysli ludzi ogłaszających się na trade ze busty robią to :lol:(nie będę tłumaczył) limitacja takich party jeśli chodzi o skład możliwość traidowania właściwych itemów itp. z pugiem zrobisz to samo nie płacąc i w takim samym tempie sie ubierzesz. PvP umarło i jak nic nie zmienia to tak pozostanie. W wowie postacie są nic nie warte czy ktoś to kupi czy nie to samo można mieć w tydzień a jeśli chodzi o mythic to się liczy performance gracza. Kończąc temat w żadnej grze nie poraidujesz jak w wow'ie, a bdo to koreański grinder gdzie możesz fapać do ludzi jakiego ty grearu nie masz, a potem pójść na spota pofarmić coś przez 12 godziń

Kupuje wage, pety, sloty na workerów i już więcej nie musi tego robić. Za wowa płacisz cały czas. Ile wydałeś kasy za czas w wowie ??

Zostało przytoczonych tyle argumentów że ciężko coś dodać od siebie. 
W wowa nie grałem. Dla mnie Królem jest BDO. Gra oferuje mi multum opcji i długi wachlarz możliwości jak spędzić czas w grze. Nie zapowiada się by nowe tytułu zastąpiły mi bdo. Można wiele zarzucic Kakao - że kase ciągnie. Ciągnie...nie na siłe, raczej oferuje opcjie Longway journey , lub boosted journey - przy czym  bosted to obstawiał bym jakieś 20% profitów.  Nie ma czegoś takiego że płacisz i pstryk - jesteś w topce.
Pozatym pisałem z goścmi co boostuja ludzi i kase  farmią. 
Nie ma opcji aby świeżo zakupione konto (z steam na potrzeby dyskusji) po wykupieniu boosta  od tak było dobre. Więcej nie bedzie nawet średni. Nie ma opcji trade w BDO - więc grinder musi mu eq zrobic - jak wszyscy wiemy to długa droga.
W jaki sposob expia i farmia kase ? Logują się na twoje konto - musicie podac login i haslo, i zajmie im to tyle czasu co  by zajelo wam. 

To jest właśnie to, o czym staram się na tym forum powiedzieć. Robisz jednorazowy wydatek i masz z głowy, a w WoWie musisz ten pieniądz przy d*pie mieć. W obu grach trzeba mieć fundusze, aby móc sobie swobodnie grać, choć BDO na dłuższą metę jest tańsze (w WoWie z każdym miechem ten zainwestowany budżet Ci rośnie). Osobiście uważam, że P2W pojawia się wtedy, kiedy dajcie Ci item (z IS) przewagę nad tym niekupującym. W obu grach tego nie ma - wszystko zdobywasz samemu. Żadnych +50% do lepszego ulepszania nie ma, żadnych cudów na kiju, niczego.

Post wstawiony na portal przeze mnie, w sumie jako ciekawostkę. Spodziewałem się, że użytkownicy ruszą z widłami, ale nie zakładałem aż takiej reakcji. Najzabawniejsze w tym wszystkim jest obwinianie guru o całe zło tego świata. Ewentualnie wskazywanie, że temat ma podbić posty na forum. W sumie już ostatnio zwracałem uwagę, że wszędzie doszukujecie się teorii spiskowych.

Mam jedynie nadzieję, że Nowy Rok przywitacie z takim samym uśmiechem jak i ja :). A po co wstawiłem ten wpis na portal? Bo to zwyczajnie ciekawe podejście do tematu, którego jeszcze nie widziałem u nas. I tak jak @Civil pisał, " Boosting to plaga każdej gry sieciowej. Od WoWa po LoLa. O Ile fajnie, że temat boostingu w grach został poruszony to nie rozumiem za bardzo czemu to przerodziło się w wojnę BDO vs WoW. ". Miałem nadzieję, że skupicie się na tym pierwszym aspekcie, ale zamiast tego oczywiście musieliście przyczepić się czegoś innego...

Promowanie trollingu na tym portalu/forum, które bądź co bądź starają się utrzymać jakiś poziom, to strzał w stopę.

Nie ma tu żadnej dyskusji ani żadnej wojny. Jest sztuczne nadmuchiwanie prowokacyjnego tematu, który nic zupełnie nowego nie wnosi. WoW jest grą B2p a nie żadną p2p i żaden nowy użytkownik forum żadnym nowym bezsensownym tematem tego nie zmieni.

Jak ktoś nie zna terminologii i znaczenia określeń to moderator natychmiast powinien temat skasować a twórcę tematu skierować grzecznie w stronę informacji - aby się nauczył zanim coś napisze.

Po drugie itemy w WoWie nie mają tak dużego znaczenia co mózg. Żaden z topowych graczy w WoWie nie kupuje boosta bo nie musi co innego w BDO, żeby być topowy musi kupić wage, pety, sloty na workerów.

XD

To pety wojny wygrywają w BDO - przytoczyłeś argument posiadania mózgu w WOW i do zestawienia podałeś pety i workerów z BDO jakby znaczaco wplywaly na inteligencje osoby posiadajacej je? A co do wagi, na grindzie w BDO zarabia się głównie z dropu itemek z moobów które można łatwym trickiem upchać na konia nieograniczoną ilość - przykładowo farmisz mooby i uzbierałeś 3000x itemek które sprzedajesz np po 900 silvera za 1 sztuke i jesteś przeciążony, wkładasz to do konia, idziesz farmić dalej, zdobywasz kolejne 3000 itemek i znów jesteś przeciążony. Co robisz? Podchodzisz do konia, wyjmujesz z niego 3000 itemek, w plecaku masz już razem 6000 i ponownie wkładasz to wszystko do konia, takim sposobem możesz tego i 10 razy więcej upchać.

Trollingiem to są ślepe argumenty białych knajtów - bo jak to, król mmo i minusy? W sumie to nic ciekawego nie powiedzieliście tylko usilnie czepiacie sie terminologii, ze P2W to jest jak mozna kupic cos bezposrednio od tworcow ale jak mozna cos kupic od niezaleznej grupy - co i tak wplywa na gre, gospodarke to juz samym P2W nie jest. Rece opadaja :D

Gralem w obie, gospodarka na takim BL to jest po prostu porazka, a handlowanie raidami/pvp rankami to plaga która zreszta regularnie jest poruszana na redditcie ale tam jednak stezenie white knightow jest mniejsze i ludzie potrafia tez obiektywniejszym okiem spojrzec na swojego krola mmo, ze jednak nie jest taki cool.

Jeszcze raz i bardziej łopatologicznie:

Wytłumaczcie to stefanowi który gra i poznaje gre, walczy o sprzet, szuka dobrej gildii, stara sie zlozyc zgrana grupe na raidy i widzi Janusza ktory za wykupionego golda oplaca sobie raidy i podnosi dropy z bossow zabijanych przez ludzi ktorych widzi pierwszy raz na oczy :DOmija caly zmudny proces ktory zrobil stefan i idzie na mythic raida.

Taki ktoś nie zastanawia się nad zasadnym użyciem terminu P2W, ktoś ma po prostu lepiej bo kupił sobie golda i go to po prostu wk***ia bo on poświeca wiele godzin a ktoś płaci i niczym sie nie martwi bo zrobia to za niego.

Temat zostal zalozony jedynie po to aby udowodnic ogromna hipokryzje ludzi ktorzy skacza po innych dzialach gdzie nic w grach nie osiagneli a sieja ferment a dobrze wiedza, ze systemy, ekonomia w WOW i mozliwosc uzyskania wielu rzeczy w tej grze za gold nie stawia WOWa w tak pozytywnym swietle.

Był to moj ostatni post w tym temacie, zostawiam was samych.

Trollingiem to są ślepe argumenty białych knajtów - bo jak to, król mmo i minusy? W sumie to nic ciekawego nie powiedzieliście tylko usilnie czepiacie sie terminologii, ze P2W to jest jak mozna kupic cos bezposrednio od tworcow ale jak mozna cos kupic od niezaleznej grupy - co i tak wplywa na gre, gospodarke to juz samym P2W nie jest. Rece opadaja 

Gralem w obie, gospodarka na takim BL to jest po prostu porazka, a handlowanie raidami/pvp rankami to plaga która zreszta regularnie jest poruszana na redditcie ale tam jednak stezenie white knightow jest mniejsze i ludzie potrafia tez obiektywniejszym okiem spojrzec na swojego krola mmo, ze jednak nie jest taki cool.

Ty za to nie masz pojęcia o czym pisze.Jak grałeś w wow to chyba wyłącznie na starterze.Na BL gospodarka jest jak jest ale co ma to wspólnego z PW2 ? Wiadomo, że nie każdemu podpasuje ale robienie z niej gry P2W jest głupotą i tu nie ma nic wspólnego z obiektywizmem.

To jest właśnie to, o czym staram się na tym forum powiedzieć. Robisz jednorazowy wydatek i masz z głowy, a w WoWie musisz ten pieniądz przy d*pie mieć. W obu grach trzeba mieć fundusze, aby móc sobie swobodnie grać, choć BDO na dłuższą metę jest tańsze (w WoWie z każdym miechem ten zainwestowany budżet Ci rośnie). Osobiście uważam, że P2W pojawia się wtedy, kiedy dajcie Ci item (z IS) przewagę nad tym niekupującym. W obu grach tego nie ma - wszystko zdobywasz samemu. Żadnych +50% do lepszego ulepszania nie ma, żadnych cudów na kiju, niczego.

Żadnych +50% do lepszego moze nie ale Artisan memory z jednej memorki robi ci praktycznie 3 szt :) wiec jakby nie patrzal zamiast odnowic 1 pkt odnawiasz 3 ( czyli potrzevuejsz 3 razy mniej czasu na wygerowanie sie ) . A to w grze gdzie gear jets podstawa zarowno w pve i pvp robi sporo roznice.