Dlaczego WOW jest taki P2W?

Witam. trafiłem na tego posta przypadkiem z nudów ale jak widzę, że się spinacie o WoW a BDO to ja powiem tylko takie małe porównanie co do REAL KASY.

W woW-a aby grać trzeba co miesiąc płacić abonament(13Euro-jak dobrze pamiętam) a w BDO aby miało większy sens grania i korzystania z AH w uczciwy sposób to musisz kupić Value Pack i to jest 1400 Pereł jak dobrze też pamiętam co za tym idzie musisz kupić 2000Pereł za 20Euro więc pierwszy miesiąc masz dużo droszszy niż w Wowie. jak by patrzeć już na 3-mc to musisz zapłacić 40 Euro co daje chyba na dzień dzisiejszy około 160zł. Gdzie w Wowie zapłacisz 36Euro a patrząc na 6-mc to w BDO wyjdzie 90Euro na samego Value packa a w WoW 66Euro. i jest różnica biorąc pod uwagę że są takie różnice to tak. BDO( 1Rok=160Euro za samego Value Packa), Który daję bardzo dużo i korzyści w stotunku do graczy którzy w ogóle nie chcą nic płacić jako IS. a w Wow(1Rok=132Euro) jak by dodac dodatek co roku to masz 30Euro max wieć cena ta sama prawie różnica 2 Euro. Ale w BDO kupujesz Value Pack aby mieć dodatki które dają bardzo dużo a w WOW tylko Abonament bez innych korzyści bo ich nie ma.

Żadnych +50% do lepszego  moze nie ale Artisan memory z jednej memorki robi ci praktycznie 3 szt  wiec jakby nie patrzal zamiast odnowic 1 pkt odnawiasz 3  ( czyli potrzevuejsz 3 razy mniej czasu na wygerowanie sie )  . A to w grze gdzie gear jets podstawa zarowno w pve i pvp robi sporo roznice.

A ten dalej swoje. Kupujesz to równie dobrze za loyalties, ale co Ty możesz wiedzieć na temat ulepszania boss gearu. Zresztą najpierw te memory dropnij, a dopiero potem myśl o artisanach.

Witam. trafiłem na tego posta przypadkiem z nudów ale jak widzę, że się spinacie o WoW a BDO to ja powiem tylko takie małe porównanie co do REAL KASY.

W woW-a aby grać trzeba co miesiąc płacić abonament(13Euro-jak dobrze pamiętam) a w BDO aby miało większy sens grania i korzystania z AH w uczciwy sposób to musisz kupić Value Pack i to jest 1400 Pereł jak dobrze też pamiętam co za tym idzie musisz kupić 2000Pereł za 20Euro więc pierwszy miesiąc masz dużo droszszy niż w Wowie. jak by patrzeć już na 3-mc to musisz zapłacić 40 Euro co daje chyba na dzień dzisiejszy około 160zł. Gdzie w Wowie zapłacisz 36Euro a patrząc na 6-mc to w BDO wyjdzie 90Euro na samego Value packa a w WoW 66Euro. i jest różnica biorąc pod uwagę że są takie różnice to tak. BDO( 1Rok=160Euro za samego Value Packa), Który daję bardzo dużo i korzyści w stotunku do graczy którzy w ogóle nie chcą nic płacić jako IS. a w Wow(1Rok=132Euro) jak by dodac dodatek co roku to masz 30Euro max wieć cena ta sama prawie różnica 2 Euro. Ale w BDO kupujesz Value Pack aby mieć dodatki które dają bardzo dużo a w WOW tylko Abonament bez innych korzyści bo ich nie ma.

Co Ty za głupoty tu napisałeś. Jaki Value Pack do uczciwej gry? Kolejny, który gdzieś przeczytał / obejrzał / zagrał 5h i pierdzieli głupoty na wszystkie strony świata. Value Packa kupujesz również za loyalites (przy szczęściu na AH) oraz odpalasz, kiedy musisz zebrać golda (w dużych ilościach) z AH (ot, cała filozofia). Do ciągłej gry jest kompletnie niepotrzebny. Nie ma żadnych P2W funkcji (więcej slotów, trochę wagi - tym nazywasz te dodatki, które dają "bardzo dużo" i są niezbędne do nabycia? XDD). Po to właśnie kupujesz pety + wagę, żeby się w żadne Value Packi nie bawić. Jest totalnie opcjonalny.

Chyba skończę tu pisać, bo nie wygram z ludzką głupotą.

A ten dalej swoje. Kupujesz to równie dobrze za loyalties, ale co Ty możesz wiedzieć na temat ulepszania boss gearu. Zresztą najpierw te memory dropnij, a dopiero potem myśl o artisanach.

Problem w tmy ze loyalite masz ogranicozna ilosc dzienie ( i tego nie przeskoczysz ) . Wiec kupisz jedna memorke na tydzien ( z tego co pamietma ) a cash shop kupujesz ile chcesz :) weiec faktycznmie zarobisz sie memorkami za loyality okropnie ( 4 memory na miesiac vs nie ogranicozne ilosc twoaj matematyka jest mega jezeli dla ciebie to fair ) ..... To po pierwsze. Po drugie od keidy dropienie memorek ze scroli to problem ? Spamujesz disco ( ba masz nawet 2 rodzaje do wyboru ) . Fakt jest to w hu nudne ale zbierasz 10 scroli , zbierasz ekipe i masz ponad 100 memorek ...

Aha to Value pack nie daje profitu z AH +30% SAVE MONEY ok to zarąbiście. a kupienie walue pacna na ah to graniczy z wygraniem w totolotka. a za loyalito to zycze powodzenia jak masz 100 na dzien i kupisz tylko najeden dzien value packa za 1400 loyality pkt pozdro. a uczciwa gra to taka gdzie kupujesz gre lub albo abonament jak jest i nic wiecej a w bdo masz value pack ktory daje dodatki wiec masz w nic IS a w Wowie czegos takiego nie widzialem

Czekajcie. Czy mi się wydaje czy ludzie zaczęli obwiniać WoWa za bycie grą P2P i że przez to jest P2W? Bo co? Bo ten co płaci to może grać i dlatego jest P2W?
A tak odnośnie kupowania boostów na rajdy. To jak miałem przerwę i mnie gildia bierze na gearowanie na HC czy też mythica i nie płacę za taką usługę, to wtedy jak można nazwać taką czynność? No bo teoretycznie to jest boostowanie czyli według niektórych P2W, ale w sumie nie wydałem nic więc nazwiemy to teraz free 2 win ? Z resztą jak ktoś gildii nie ma to sobie kupi takiego boosta na zabicie ostatniego bossa po achieva, aby robić dalej z pugiem bo przecież wymagania pugów na rajdy to trzeba mieć Achieva z przyszłego dodatku, aby z nimi pójść i ilvl ponad 1500. Jeżeli zapłaci goldem w grze to nic nie szkodzi, ale jeżeli wyda prawdziwy Hajs to wtedy lecą banhammery.
No uśmiałem się tematem, a zwłaszcza stwierdzeniem @Ulbren że WoW to P2W bo muszę płacić abonament by zagrać xD No faktycznie niezbalansowany ten WoW i taki nieuczciwy bo Ci co płacą mogą grać, a ja nie mogę xD
Nie da się porównać BDO do WoWa - zwłaszcza przez system sprzedaży. Jak już to można porównać ESO do BDO albo WoW do FFXIV. I dopiero wtedy możemy stwierdzić czy jest gdzieś p2w.

Aha to Value pack nie daje profitu z AH +30% SAVE MONEY ok to zarąbiście. a kupienie walue pacna na ah to graniczy z wygraniem w totolotka. a za loyalito to zycze powodzenia jak masz 100 na dzien i kupisz tylko najeden dzien value packa za 1400 loyality pkt pozdro. a uczciwa gra to taka gdzie kupujesz gre lub albo abonament jak jest i nic wiecej a w bdo masz value pack ktory daje dodatki wiec masz w nic IS a w Wowie czegos takiego nie widzialem 

Jak jest sie retardem to rzezcywiscie jest kłopot. Ty widocznie jestes retardem

Zygiem mi chodzi o uczciwą grę a nie. w wowie kupujesz abonament i masz all dostęp a w bo jest róznica między graczem z Value Packiem a bez

@marrcinekk93 ale jak w Wowie nie kupisz abo to nie możesz zagrać. PRZECIEŻ TO JEST WIĘKSZA NIESPRAWIEDLIWOŚĆ I P2W xDDDD

Nie wiem czy autor tematu jest tylko bardzo głupi, czy może po prostu upośledzony i trzeba było dać temu tematowi umrzeć śmiercią naturalną z zerem odpowiedzi.

Prawda jest taka, że usługi typu boost są teraz niemal wszędzie i nie można powiedzieć, ze gra jest P2W jeśli to nie Dev dostarcza tych usług, tylko gracz. Możecie sobie śmieszki pisać, że król, pan i władca WoW jest P2W "BO PRZECIEŻ NA STRONIE JEST BOOST DO 100!!!!", przestańcie się oszukiwać, bo lvl w WoWie absolutnie nic nie znaczy i jest to takie samo "convenience" jak byle jaki przedmiot kosmetyczny, nie daje realnej przewagi w grze, a jedynie oszczędza 2 dni expienia. Warto podkreślić, że w WoWie na 110 lvl wszyscy są równi, a w BDO które capa nie posiada kupując Value Packi i dzieki nim expiąc szybciej macie realna przewagę nad innymi bo lvl ma duży wpływ ;).

Wszystkiego dobrego w nowym roku, w którym WoW nadal będzie królem bez konkurencji na arenie mmorpg. Peace ^^

Pomyślcie jakie życie jest P2W xD

Gdy np. ktoś zamiast ciebie robi remont domu

@Tidies a wyobraź sobie że w życiu możesz opłacić kogoś kto by uprawiał seks z Twoją żoną/dziewczyną :D To jest dopiero p2w wbija repy u kobiety za CIebie :D

@Necronus podam ci taką małą definicje bo nie wiesz co to P2W a P2P.

Pay-to-win (P2W)[edytuj | edytuj kod]

Niektóre gry free-to-play pozwalają graczom płacącym za dodatkowe przedmioty i funkcje zdobyć dużą przewagę nad graczami niewydającymi pieniędzy. Przewaga związana z dodatkowo płatnymi przedmiotami i funkcjami, nie może być uzyskana przez niepłacących graczy. Takie gry określa się mianem pay-to-win („płać, aby wygrać”)[14].

A P2P to znaczy po prostu - Płacić aby grać i nić więcej

wy się tutaj kłócicie dalej a ja sobie rajdzik ANTORUS w tym momencie klepię, mam z was ubaw, skaczecie sobie do gardeł jak na walkach kogutów Kappa

@marrcinekk93 sorry za zbyt ukryty sakrazm pod Caps Lockiem i specjalnie zrobienie "xDDDDDDD" na końcu by było widać że kręcę beke z ziomka, co napisał że WoW jest P2W bo abonament trzeba płacić. Sam o zdrowych zmysłach, bez umyślnego sarkazmu i ironii, bym takiego czegoś nie stwierdził :D

Jedzą, piją, lulki palą,

Tańce, hulanka, swawola;

Ledwie karczmy nie rozwalą,

Cha cha, chi chi, hejza, hola!

wy się tutaj kłócicie dalej a ja sobie rajdzik ANTORUS w tym momencie klepię, mam z was ubaw, skaczecie sobie do gardeł jak na walkach kogutów 

25-40 % zniżki teraz na ten raid także słuszna decyzja plus świąteczny kupon to kolejne -18 %

25-40 % zniżki teraz na ten raid także słuszna decyzja plus świąteczny kupon to kolejne -18 %

Plus do tego 100% zniżki na bana, 2 kolesi z gildii wyłapało bany bo kupili ANTORUS HC by mounta zrobić, następnego dnia na battlenecie pisali ze zostali zbanowani

To ze w BDO platne BOOSTY nie są banowane to nie znaczy ze w Wowie jest tak samo, w Królu boosty za REAL kasę są nagradzane banem

Plus do tego 100% zniżki na bana, 2 kolesi z gildii wyłapało bany bo kupili ANTORUS HC by mounta zrobić, następnego dnia na battlenecie pisali ze zostali zbanowani

To ze w BDO platne BOOSTY nie są banowane to nie znaczy ze w Wowie jest tak samo, w Królu boosty za REAL kasę są nagradzane banem

tak, tak, banowane :Dwymyśl jeszcze historyjkę świeżych baników na potrzeby tego tematu, może ktoś uwierzy

1lajk
tak, tak, banowane 

Skąd ty to mozesz wiedzieć jak WoWa znasz tylko z babcinych opowieści?

Skąd ty mozesz wiedzieć jak WoWa znasz tylko z babcinych opowieści?

Nie z babcinych bo grałem z RedZergiem (core z L2 klanu z Teona) za czasów WOTLK z CP w ruskiej topce jak Ty jeszcze poznawałeś podstawowe mechaniki WOW'a chłopcze. Z polakami to ja bym nigdy w WOW nie grał chyba, że chciałbym mythici ubijać rok po premierze raz na miesiac.