Nie z babcinych bo grałem z RedZergiem za czasów WOTLK z CP w ruskiej topce jak Ty jeszcze poznawałeś podstawowe mechaniki WOW'a chłopcze.
Hahahaahah z tego portalu 90% o dziwo grało najwięcej na Wotlku.....chyba na prywatnych serwerach xD
Nie z babcinych bo grałem z RedZergiem za czasów WOTLK z CP w ruskiej topce jak Ty jeszcze poznawałeś podstawowe mechaniki WOW'a chłopcze.
Hahahaahah z tego portalu 90% o dziwo grało najwięcej na Wotlku.....chyba na prywatnych serwerach xD
tak jak Ty w BDO konczac na +15 heve set chociaz to i tak pewnie naduzycie XD
@Valakas masz tu e-maila od mojego brata z konta za kupowanie raidów online.
NO TO NIEZŁY GURU XD
Szanowny Panie, zaznaczyłem w moim poście że został on wstawiony przez Pefrixa xd
Niestety jestem użytkownikiem wspaniałego smartphonu Xiaomi na którym pisanie czegokolwiek wiąże się w moim przypadku z double postowaniem. Ten pierwszy komentarz zgłosiłem do usunięcia więc spoko loko
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest obwinianie guru o całe zło tego świata. Ewentualnie wskazywanie, że temat ma podbić posty na forum
Więc to ty oplacasz innych użytkowników za pisanie kontrowersji!
A może Pefrix to alter-ego Guru?
@Valakas masz tu e-maila od mojego brata z konta za kupowanie raidów online. Greetings, We are writing to inform you that we have, unfortunately, had to cancel your World of Warcraft account: Account Name: *************** Type of Violation: Involvement in online trading activities Investigation Concluded: 08/12/2016 Consequences for Account: Account Cancellation It is with regret that we take this type of action, however, it is in the best interest of the World of Warcraft community as a whole, and for the integrity of the game, that your access to the World of Warcraft servers be cancelled. Online trading refers to the exchange of in-game content for real world money, and includes, but is not limited to, the sale or purchase of gold, the sale or purchase of experience in the form of powerlevelling, and the sale or purchase of honor points, reputation or items. Account access is the responsibility of the account owner and account sharing is against our Terms of Use (http://www.wow-europe.com/en/legal/termsofuse.html). Therefore, should you believe someone other than yourself (the account owner) has committed this violation of the Terms of Use with your account, these sanctions would still apply, as our action is taken against the account, not the individual. If you wish to review our current Rules and Polices, they can be found at:http://www.wow-europe.com/en/policy/ Regards, Account Administration Team Blizzard Entertainment Europe
Twoj czy brata?XD
Kropla w morzu potrzeb ale wspolczuje bana marcinku
Brata nie bój się ja mam prawie wszystkie gry od Blizza oprócz StarCrafta bo nie lubię takich gier za bardzo
Twoj czy brata?XD Kropla w morzu potrzeb ale wspolczuje bana marcinku
to nie jest kropla w morzu, nie wypowiadaj się nt. czegoś o czym nie masz pojęcia, nie grasz w WoWa więc zamilcz a nie głosisz herezje
KAZDY bez wyjątku kto kupi za REAL kasę BOOSTA dostaje bana, Support Blizzarda to nie jakieś ogórki jak kakao games czy gameforge. Blizzard banuje za łamanie regulaminu
Ten temat to jest coś pięknego! Dzięki @Valakas za ten temat, ten ból d*py obu stron to coś pięknego
Myślę, że warto rozszerzyć temat i dodać np. FFXIV. Ta gra również jest P2W, ponieważ trzeba płacić abonament i dodatkowo jest sporo serwisów, które oferują boosty.
Od siebie dodam, że jestem skończonym debilem, bo w miarę regularnie płacę abonament w WoWie od 12 lat, a nigdy nawet nie byłem w grupie raidującej, a do tego nigdy nie kupiłem boosta. pier**le, tyle lat płacić, nic nie osiągnąć, a ciągle dobrze się bawić
Aktualnie powoli ubieram moją/mojego Dark Knighta w BDO, ale tu już zaszalałem i kupiłem 2 pety.
Kupcie na battlenecie, kupcie tokeny, wystawcie sobie tokeny za gold w grze (co jest legalne) i opłaccie sobie raid za gold - co jest legalne. Nielegalne jest kupowanie raidow bezposrednio przez niezalezne strony za dolary XD
Czyli caly proces zeby odbyl sie legalnie musi przejsc przez battleneta/konta blizzarda i mozecie sie boostowac do woli - nie, nie smierdzi P2W XD
Za z tokenow baluj
Kupcie na battlenecie, kupcie tokeny, wystawcie sobie tokeny za gold w grze (co jest legalne) i opłaccie sobie raid za gold - co jest legalne. Nielegalne jest kupowanie raidow bezposrednio przez niezalezne strony za dolary XD Czyli caly proces zeby odbyl sie legalnie musi przejsc przez battleneta/konta blizzarda i mozecie sie boostowac do woli - nie, nie smierdzi P2W XD
człowieku ale Ty kumasz ze w BDO tez jest BOOST za real kase? czy dalej Twój mózg tego nie ogarnia?
Kupuje Boost w BDO i ogarniają mi przykładowo ALL Node'y i ekonomie, zdobywają dla mnie za REAL kase walute ingame'ową a jak dopłacę to będą za mnie koczować 24/7 na markecie by kupić Gear TET. takie BOOSTY są w każdej mniej lub bardziej popularnej grze jak GW2, TESO, BDO, WoW, FF XIV, GW2
Nie wiem bo nie gram teraz w Wowa alktualnie ale czy transakcje Trade w wowie nie sa czasem kontrolowane przez support blizza?. czy pomyliło mi się z inną grą jakąś?
człowieku ale Ty kumasz ze w BDO tez jest BOOST za real kase? czy dalej Twój mózg tego nie ogarnia? Kupuje Boost w BDO i ogarniają mi przykładowo ALL Node'y i ekonomie, zdobywają dla mnie za REAL kase walute ingame'ową a jak dopłacę to będą za mnie koczować 24/7 na markecie by kupić Gear TET. takie BOOSTY są w każdej mniej lub bardziej popularnej grze jak GW2, TESO, BDO, WoW, FF XIV, GW2
Glupoty piszesz z tym koczowaniem na gear TET itd XDD ale fajnie sie to czyta tylko, ze spelnienie takich wymogow jednego klienta zajmowaloby miesiace co przy 5 klientach juz jest niewykonalne nawet gdyby udalo sie kupic jeden taki set XD ludzie czasami miesiacami biduja nieenchantowany sprzet i nie moga wygrac bida a co dopiero cos ultra rzadkiego wystawianego moze z 1-2 w miesiacu na co rzuca sie tysiace ludzi
Biznes na booscie robi sie na zasadzie szybko i skutecznie a na bidowanie ludzie nie maja wplywu i nikt na zlecenia typu "Kupie Ci boss set na TET" sie nie pisze bo nie moze nawet podac w jakim okresie czasowym moglby to zrobic = miesiace kampienia i klikania XD
Samozaoranie kolego
Kupcie na battlenecie, kupcie tokeny, wystawcie sobie tokeny za gold w grze (co jest legalne) i opłaccie sobie raid za gold - co jest legalne. Nielegalne jest kupowanie raidow bezposrednio przez niezalezne strony za dolary XD Czyli caly proces zeby odbyl sie legalnie musi przejsc przez battleneta/konta blizzarda i mozecie sie boostowac do woli - nie, nie smierdzi P2W XD Za z tokenow baluj
Tak to mniej więcej wygląda. Dodam tylko, że zdecydowanie łatwiej namierzyć kogoś, gdy da się golda w grze, niż przelać realny na konto. Za tokeny baluj! Warto też pamiętać, że gdy ktoś nas oszuka, to można napisać ticket do Blizzarda.
Zapomniałeś też wspomnieć o multiboxingu, który jest w pełni legalny i jeden koleś może zrobić raid, lub wyczyścić miasto.
Ok zalozmy ze mozna kupic gear no i co potem?
na pvp nic nie da, na pvp gildie mityczne cie sprawdza po logach i zapytaja sie skad masz a potem raport.
Nawet jak nie poleci ban to nie zrobisz cyfer bo nie grales.
BDO jest p2w jak uj, jeszcze znerfili bardziej teraz drop fragmentow.... zeby artistan memorek wiecej ludzie kupowali
40 euro i masz 3 dura zamiast 1, tj wydajac 100 mln na enchant masz tyle ile bys za 300mln zrobil.
pomine fakt o wszech obecnych fishing botach az oceany wyschly i nic z tym nie mozna zrobic bo gra ma duzo semi afk activities albo loopow afk przez co wiekszosc trzyma postacie online dzien i noc.
24/7 fishinf bot z godzina zaangazowania dziennie daje 50mln na czysto, jak jest event to 100mln za dzien.
a to jeszcze nic, jakis Noworoczny troll elo
jeszcze znerfili bardziej teraz drop fragmentow.... zeby artistan memorek wiecej ludzie kupowali
Jak teraz jest zwiekszony drop memorek i nawet z fishingu spadaja kolego bo co chwila jakies eventy sa
Jak teraz jest zwiekszony drop memorek i nawet z fishingu spadaja kolego bo co chwila jakies eventy sa
ty mi ziomek o fishingu nie opowiadaj nawet zwiekszony przez event na chwile a fishing to same boty 24/7 i zero banow.
ty mi ziomek o fishingu nie opowiadaj nawet zwiekszony przez event na chwile a fishing to same boty 24/7 i zero banow.
Ja sam ostatni miesiac 0 grindu tylko fishing i odbieranie itemek i powiem Ci, ze prawie 100 memorow na nic nie robieniu zgarnalem (a w nocy PC tez nie zostawiam i w trakcie pracy offline)
https://www.g2g.com/black-desert-online/boosting-service-23306-23310 - boost za REAL kasę do BDO https://www.playerauctions.com/black-desert-power-leveling/ - boost za REAL kasę do BDO https://www.epicnpc.com/forums/921-Black-Desert-Online-BDO-Leveling - boost za REAL kasę do BDO Zgasiłem cię jak taniego peta
PS. Ludzie którzy są zainteresowani tylko i wyłącznie moją wypowiedzią na temat, scrollujcie w dół.
Śmiechłem, boost kasy w BDO to mit, gość musi ci wejść na konto i sam to wyfarmić, nie może ci tego dać tak jak np. w Cabalu - kupujesz i na in game mail przychodzi ci 1kkk golda. A co do TET - nie kupisz, bardzo rzadko kto sprzedaje chociażby na duo (jeśli chodzi o boss gear). Zdobycie full setu boss gearu i wbicie go na TET zajmuje miesiące (wiem bo sam posiadam, a miałem akurat farta z dropem, tylko co z tego jak ulepszanie to praktycznie tygodnie spędzone na grindowaniu żeby naprawić te itemy).
Co do BDO ci którzy pisali, że nie idzie nic kupić TET z marketu kumpel co gra 4 miechy ma połowe Boss Gearu z marketu na TET. Tylko że on siedzi w grze 24/7 i gotuje, craftuje pierdoly nawet w pracy bo praca mu pozwala. Problem jest z armorem, ale można kupić. Biżuteria już bardzo ciężko. Broń bardzo łatwo. Nam chodzi o to, że w grze pt. BDO to twórcy stworzyli p2w, a WoWie już nie tylko gracze. W BDO istnieje sprzedaż itemów za prezenty i nawet nie wiem czy ten item dostanę. Tak samo WoW kupując boosta na raid nie wiem czy polecą itemy pod moją klasę. Pety i waga jest wymagana do grania w BDO jak ktoś twierdzi inaczej to nie wiem. Spróbujcie pofarmić sobie bez petów na nowej postaci co nie ma wykupionej dodatkowej wagi. Jest to katastrofa, samo podnoszenie lootu spowalnia tak grind, że obłęd. WoWie nie muszę nic kupić by grać optymalnie.
Z innej beczki IS w takich grach jak BDO musi istnieć bo gra by nie miała przychodu i by upadła jak kilka gier w tym roku. Miesięczny koszt jaki wydawałem na obie gry to 50 zł WoW( w zaokrogleniu), a BDO 400-1000 zł każdego miesiąca przez łącznie rok czasu (gram z przerwami). Każdy alt ma kostiumy, wagę, sloty w torbie, dodatkowe sloty na robotników, dodatkowe sloty do banków, nawet ostatnio kupiłem perły i nie miałem z nimi co zrobić to kupiłem kafelki i tapetę do domku. Ogólnie żeby bawić się w inwestowanie to trzeba tyle kasy władować w domek w BDO, że obłęd.
Po pierwsze jak ktoś kupi tego boosta to tylko po achiv tzw. curve, by chodzić na raidy samemu lub po mounta z ostatniego bossa drop 100%. W kolejnym dodatku już nie jest 100%. Po drugie itemy w WoWie nie mają tak dużego znaczenia co mózg. Żaden z topowych graczy w WoWie nie kupuje boosta bo nie musi co innego w BDO, żeby być topowy musi kupić wage, pety, sloty na workerów.
Gościu... takich farmazonów o BDO nie czytałem dawno... Aż mnie "Triggered" by napisać tak długi post. Podaj nick twojego kumpla, bo nie wierzę że samym siedzeniem na tyłku i tylko gotowaniem zarobił na "połowę" boss gearu na TET (wow, dziwnego miał farta że ludzie wystawili tyle boss gear itemów i to jeszcze na TET) czyli mniej więcej 4 itemy, każdy z osobna warty po 1,2 miliarda silvera, gdzie najbogatsi gracze w BDO żeby taki gear zdobyć musieli ostro męczyć potworki, wykorzystywać system workerów, biegać na każdego bossa itd. tego etapu nie da się ominąć w żaden sposób.
Nie powiem, pety i waga w jakiś sposób są wymagane jeśli chcesz czerpać przyjemność z grindowania mobków, ale to nie jest koniec świata. Zaczynałem w BDO od zera a w tym momencie po około roku w miarę aktywnej gry mam 5 petów, niektóre na wyższych tierach. A peta kupiłem tylko raz i to jednego bo była na niego promocja. Wagę mam tylko z systemu loyalty i jakoś żyję, bo nie biegam z całym plecakiem zawalonym gówno itemami i potrafię wykorzystać triki jakie są w grze.
A jak ty wydawałeś na BDO 400-1k złotych, miesięcznie - to cóż, masz chyba jakiś problem albo kompletnie nie wiesz jak się zabrać do tej gry bez wydawania pieniędzy. Za sam fakt wydawania realnej kasy na wagę dla altów - reddit BDO by cię zniszczył za to, jakim trzeba być moronem by kupować wagę dla swojego alta? Chyba że zmieniasz maina po każdym patchu i słyszysz "DK is OP, ZERKER PLS NERF", sloty w torbie są przydatne ale nie wymagane, dobre wykorzystanie magazynów/kontrybucji i sortowanie plecaka i jesteś w domu, value pack jeszcze daje 16 slotów - a z nim, no trudno, trzeba biegać i wiem że jest aspektem P2W BDO.
Po przeczytaniu "sloty na robotników" to spadłem z krzesła - nie wiem po co takie wypociny ci piszę skoro ewidentnie się naoglądałeś za dużo filmików na youtube, przeczytałeś gówno żale na forach i teraz kłamiesz w żywe oczy wszystkim tu na portalu. W gildii mam człowieka który gra od samego początku, ma mnóstwo kontrybucji i imperium workerów, zawsze widzę go w top 10 rankingu jeśli chodzi o kasę na kanale. I nie wydał ani grosza na sloty workerów, po prostu gra i wie jak rozdysponować dobrze kontrybucję.
Jedyny prawdziwy P2W, taki który widzi każdy to rank #1 domku w mieście. Nie wydasz gotówki to nie masz domku #1 a bez tego nie możesz inwestować silvera i jako tako mieć dużego pasywnego przychodu, ale szczerze wolałbym grindować niż zobaczyć rachunek w historii bankowej na 2 tysiące złotych tylko po to by wystroić domek w grze.
Na koniec - w BDO nie da się być top, zawsze jest ktoś lepszy od ciebie lub czeka cię progres stagnacji i w końcu ktoś cie dogoni/przegoni. BDO to wyścig szczurów.
Post wstawiony na portal przeze mnie, w sumie jako ciekawostkę. Spodziewałem się, że użytkownicy ruszą z widłami, ale nie zakładałem aż takiej reakcji. Najzabawniejsze w tym wszystkim jest obwinianie guru o całe zło tego świata. Ewentualnie wskazywanie, że temat ma podbić posty na forum. W sumie już ostatnio zwracałem uwagę, że wszędzie doszukujecie się teorii spiskowych. Mam jedynie nadzieję, że Nowy Rok przywitacie z takim samym uśmiechem jak i ja :). A po co wstawiłem ten wpis na portal? Bo to zwyczajnie ciekawe podejście do tematu, którego jeszcze nie widziałem u nas. I tak jak @Civil pisał, " Boosting to plaga każdej gry sieciowej. Od WoWa po LoLa. O Ile fajnie, że temat boostingu w grach został poruszony to nie rozumiem za bardzo czemu to przerodziło się w wojnę BDO vs WoW. ". Miałem nadzieję, że skupicie się na tym pierwszym aspekcie, ale zamiast tego oczywiście musieliście przyczepić się czegoś innego...
@PefriXTen hejt na guru i wylewanie całego zła świata to już jest paranoja na całym portalu... Ludzie już nawet nie spoglądają na to kto pisze danego newsa, z góry zakładają, że nowy news jest napisany przez guru... Pod koniec napiszę na temat, obyś wytrwał lub przewinął
Żadnych +50% do lepszego moze nie ale Artisan memory z jednej memorki robi ci praktycznie 3 szt wiec jakby nie patrzal zamiast odnowic 1 pkt odnawiasz 3 ( czyli potrzevuejsz 3 razy mniej czasu na wygerowanie sie ) . A to w grze gdzie gear jets podstawa zarowno w pve i pvp robi sporo roznice.
Jeśli grasz w BDO i kupujesz artisany żeby je wykorzystać przy MF'ach - gratuluje odwagi i debilizmu ^^ Połowę tych bzdetów co tu ludzie piszą, mógłbym spokojnie wstawić na reddita, by tamtejsze community mogło się z was pośmiać.
A teraz wracając do głównego tematu - czy WoW jest P2W? Wiesz, WoW nie jest jakoś specjalnie hardkorowy - to co masz w grze to praktycznie możesz zdobyć poświęcając temu czas (na czym chyba granie w dany tytuł polega, chyba że coś się zmieniło w terminologii graczy, grania i czerpania przyjemności z gry w ostatnich latach). Boosting raidów, itp. za golda jest banowany, zresztą wiele razy na portalu pojawił się post o banach jakie spotkały takie genialne gildie za ww. usługi. Za to boosting za golda w grze, jest jak najbardziej w porządku. Od wprowadzenia tokenów, stało się to praktycznie elementem gospodarki gry - jesteś jednym z lepszych graczy, masz gear i wiesz że możesz kogoś power levelować, zdobyć dla niego gear itp. a przy tym zarobić wirtualny szmalec? Czemu nie.
Sam boosting w grach istnieje od wielu lat, co wy aukcji na allegro/ebayu do Metina/Tibii nie widzieliście nigdy? To plaga, której jest tak jak wielu innych, gracze nie będą w stanie jej uleczyć od tak. Musiałby się znaleźć team jakiś geniuszy, by stworzyć tak grę, by nie można było sprzedawać do niej boostingu lub musiałby powstać auto-banhammer który wykrywa takich zwyroli w grze i w internecie.
P2W to jedna z kolejnych "egipskich" plag ery gier - zwykle to sami twórcy gry, są za nią odpowiedzialni. Boosting nie jest częścią P2W, bo to co kupisz za boosta, masz po prostu od razu, a tak to trzeba trochę się pomęczyć by coś zdobyć, co jest w sumie założeniem gry... Ale jak mawia mój znajomy "na świecie istnieją ludzie i parapety" więc, zależy to wyłącznie od własnej osoby czy skracasz sobie rozgrywkę.
Do autora posta mam wielkie oklaski i brawa. Owacja na stojąco. Takiej gównoburzy dawno nie widziałem, z normalnego tematu przerodziło się to w wojnę WoW vs. BDO. Tak jak pisałem wcześniej, możesz kupować boosty, wydawać na zbędne usługi skracające twoją rozgrywkę, twoje tempo itp. co z tego, że będziesz bliżej szczytu skoro nie będziesz znał podstaw? Kto ma większą wiedzę - gitarzysta który siedzi w temacie od dekady, codziennie szkoli się i ćwiczy, czy jakiś laik z kasiurą, który nasłuchał się opowieści o mega zajebistej gitarze, różnych stylach gry i teraz będzie super koksem bo sobie ją zakupi? Wiadomo, że ten pierwszy, na byle, pierwszej lepszej gitarze zagra ci masę utworów, które będą pięknie brzmieć, by zaraz potem usłyszeć szargot jakiegoś laika na nowiuśkiej gitarze za 10 tysięcy. Tak samo jest z graczami, skilla w grze sobie nie wyrobisz - no chyba, że gra od Ciebie go nie wymaga, to nie wiem po co grać i płacić za tytuły dla bezmózgów (no-brainers).
Szczerze? Liczę, że któryś z redaktorów napiszę newsa wymieniającego wszystkie lub przynajmniej część "plag", które niszczą aktualnie rynek MMO ( @PefriX Uśmiech w twoją stronę, myślę, że nadawałbyś się do tego zadania ).
Dochodzimy do sedna - czy WoW tak naprawdę jest P2W? Czy BDO jest P2W? Nie i tak, ponieważ to czy zapłacisz, zależy tylko od Ciebie - w BDO robisz to przynajmniej legalnie, bo płacisz deweloperowi za usługi (kupując ww. wagę, pety itp. - boosting jako tako nie istnieje, nie w taki sposób jaki ma to miejsce w innych MMO), będziesz miał przewagę, ale i tak ludzie którzy nie zapłacą będą mieli szansę Cię dogonić. W WoW'ie zapłacisz za boosting, power leveling itp. realną gotówkę i co? Możesz jedynie czekać aż dosięgnie Cię lub ominie wszechmocny ban-hammer. Te usługi za walutę w grze, są po prostu elementem gospodarki, więc nie są P2W.
P2W to ja mogę nazwać np. Cabala, który na oficjalnych serwerach się skończył - płacisz na start powiedzmy teoretycznie (nie wiem jakie są ceny golda) 100zł i masz praktycznie najlepszy set z najlepszymi możliwymi bonami, do tego motor ulepszony na +10 czy ile tam jest możliwe. No ludzie, co to za gra...
Grałem w każdy tytuł jaki wymieniłem i mimo, że troszeczkę jestem fanboyem BDO (duża liczba osób wie o tym przez post jaki napisałem na forum jakiś czas temu) ale już nauczyłem się i potrafię stwierdzić, że BDO coś ma z tego P2W, w WoW'ie według mnie tego nie ma. Możesz dogonić topkę graczy w każdym momencie, tylko musisz tego chcieć ty i twoja gildia - sam sobie najnowszych raidów nie zrobisz. Poza tym topka gra już całe lata - myślicie, że w przeciągu miesiąca dogonicie kogoś kto gra już dłuższy czas? Oni gdy już zdobędą sety/itemy z najnowszych raidów, będą musieli czekać na nowy dodatek - w tym czasie inni coraz bardziej się do nich zbliżają, więc niech nikt nie mówi, że nie da się być top w WoW'ie jeśli zacznie dopiero teraz, bez żadnych boostingów itp.
Także autorze - ode mnie masz odpowiedź, WoW nie ma P2W, przynajmniej nie w legalny sposób (Blizzard walczy z boostingiem w WoW'ie, sprzedawanym za gotówkę, przez graczy). Jest jedynie różnica czasu jaka istnieje między graczami z top a nowymi.
Napisane troszkę chaotycznie i może się wydawać, że niektóre zdania przeczą słowom w kolejnych lub w poprzednich, ale taki mam tok rozumowania i styl. Deal with it.
Dzięki za przeczytanie lektury ^^
Hahahaha biedne dzieci z brakiem pieniedzy probuja niszczyć reputacje króla mmo XD Powiedz, co ci to da ze Cie zboostuja nawet do 950 ilvlu ? Skoro bedziesz nadal na poziomie nooba kotry nawet nie przejdzie rajdu czy nie wygra battlegrounda z kimkolwiek ? Do tego powiedz mi dlaczego uważasz NIELEGALNE sposoby za p2w ? Przecież boosting jest banowany, osoby ktore sie tym zajmuja pozywane przez blizza, a ostatnio nawet tworca najwiekszego bota do wowa musial zwinac interes i ma do zaplaty teraz jakies 8 mln dolarow odszkodwania dla blizza. Wskaż mi mały kretynie w jakiej innej grze twórcy tak mocno tyrają wszystkich cheaterów że nie boja sie pojsc na batalie nawet z twórcami privów ? Pokaż mi, jak w twoim BDO Kakao walczy o sprawiedliwa rozgrywke, smieszny jesteś.
Możesz nawet kupić konto od pro gracza z pro postaciami, ale potem dostaniesz bana predzej czy pozniej, bo jak zaczniesz na tej postaci rajdowac i ludzie zobacza, ze jestes mierną parówą to się zorientują, że zakupiłeś konto od oryginalnego właściciele i konto pójdzie do bana w trybie natychmiastowym po tym jak zostaniesz zreportowany. To samo tyczy sie kupowania golda na aukcjach na allegro np. Możesz sobie kupować go i zapewne nawet sporo razy zanim blizzard sie zainteresuje toba, ale jezeli wejdziesz do gry i po 2 tygodniach osiagniesz to co wiekszosci ludzi zajmuje miesiace, to uwierz mi, ze blizzard sie toba zainteresuje i zrobi ci z d*py jesien sredniowiecza.
A kupowanie tokenow za gold to właśnie najlepsze co mogło spotać WoWa. Możesz opłacić nawet 2 roczny abonament za samego golda w grze , jest mnóstwo ludzi, którzy posiadają gold capa na kilku postaciach (czyli po 10m golda na postać) a token na EU serwerze kosztuje 250k golda. 1 token to 1 miesiac gry, oblicz sobie teraz ile mozesz miesiecy kupic za 10m golda.
Teraz zamknij swoja niewyedukowana buzie bo tylko ferment siejesz. Jak juz masz sie do czego przyczepiac w WoWie to dosyc dlugi czas jaki trzeba czekac na kolejne dodatki i usprawnienia, ale to jest logiczne, gdyz gra jest ogromna i czym wiekszy swiat, tym wiecej bugow do naprawy i optymalizacji do zrobienia z każdym kolejnym patchem.
Tak wiec na kolana i przepraszać, bo nazywanie p2w gry, która tego typu spraw nie ma, to zwykle klamstwo i powinienes sie wstydzic za swoje uposledzenie.
Az sie wypowiem bo logicznego myslenia u OPa jak i wielu odpowiadajacym brak.
Termin Pay to Win nie oznacza, ze jako gracz mozesz sobie kupic najlepszy ekwipunek, czy lvl za realne pieniadze. P2W tyczy sie zjawiska gdzie wydawca gry z przyslowiowej d*py wyciaga przedmioty, czy boosty dla graczy za pieniadze.
Jaka jest roznica? Ano taka, ze w pierwszym przypadku gracz 'A' wyfarmi/wycrafi sobie MIECZ 'Y'. Poswieci on na to powiedzmy 200 godzin w grze. Nastepnie sprzeda on MIECZ 'Y' za realne pieniadze graczowi 'B'.
Co to faktycznie oznacza dla ekonomii i srodowiska gry? Ano nic, dlatego ze jedyne co nastepuje to przejscie przedmiotu z rak do rak. Nie jest istotne czy to gracz 'A', czy tez gracz 'B' wyfarmil/wycrafcil ten miecz - miecz jest ciagle jeden i ten sam.
Natomiast w grach P2W taki miecz moze nabyc jedna osoba, badz tez sto. Miecze te biora sie wlasnie z d*py. Sa one tworzone z powietrza przez wydawce gry. Nikt nie spedzil czasu w grze na zdobycie tego.
To samo sie tyczy wszelkich boostow itp. Jesli kupujesz od gracza postac max lvlowa to oznacza to nic wiecej jak to, ze inny gracz te postac musial wylevelowac samemu. Tak czy siak czas w grze zostal na to poswiecony przez co jest zachowany balans gospodarczo-ekonomiczny.
Natomiast znowu w przypadku P2W ilosc boostow jest nieograniczona i nie wymaga od nikogo zadnego nakladu czasu spedzonego w grze. Zwyczajnie z powietrza(od wydawcy) dostaja sie przedmioty/boosty do srodowiska gry co zalamuje balans i ekonomie.
Wracajac do WoWa to trzeba pamietac, ze jest to theme parkowe MMO, gdzie wszystko jest znormalizowane i gra sie dla wyzwania. To ze kupisz sobie boosta na zabicie X bossa nie zmienia dla nikogo nic w grze. Bo i tak cala rozgrywka jest hermetyczna - content wymagajacy jest ograniczony dla grup zorganizowanych a staty w PvP sa znormalizowane. To co mozesz robic w grze solo czy z randomami jest na tak niskim poziomie, ze boosty ktore sobie mozesz kupic od gildii sa zwyczajnie NIC NIE WARTE bo nawet bez nich zrobisz wszystko bez problemu.
Doslownie to ma taki wplyw na rozgrywke innych jak bys sobie w Diablo3 kupil max lvl postac z za***istym sprzetem - NIKOGO TO NIE OBCHODZI, bo gra jest hermetyczna i grasz tam SAM, badz w grupie z ludzmi, ktorzy chca z Toba grac.