Teraz juz gimnazjaliscy sobie utrwalili, ze jak komus cos nie spodoba sie w grze i/lub ją skrytykuje, to jest hejterem. No ale ogólnie git, koleś który tyle lat grał w L2 i gra obecnie, jest hejterem tejże gry. Ciekawa teoria.
DlaczegoNIE zagram w L2 GoD ( global)
Nikt nie powie jak sie gra Kamaelami na GoD bo nikt jeszcze nie wbil chyba max lvl .
ALe w wczesniejszych kronikach na PvP... Bardziej ssaly . Znaczy nie wiem bo one maja ta swoja Final Form.... ktorej nigdy nie testowalem i z ktora nigdy nie walczylem.
Zarejestrowałem się specjalnie, aby dodać moją opinię na ten temat widząc ten wątek...
W lineage 2 gram od C3, czyli już sporo czasu, oczywiście nie grałem ciągle, bo miałem spore przerwy. Teraz dowiadując się, że oficjal jest za "free" postanowiłem znów zagrać i zobaczyć nową kronikę... Mogę wymienić jedynie minusy, których nie wymienili poprzednicy:
- Brak cata - wielki minus, kto grał ten wie o co chodzi, ja tam mam sentymentalne chwile i rozmowy...
- Dali do użytku nową kronikę GoD, a jest ona tak dziurawa jak ser szwajcarski... Nie są to testy kroniki, a dżuo expowisk jest pustych, dla przykładu The dark forest, gdzie mrocznym elfem wykonuje się quest na wilka, także na razie nie da się tego uczynić (to samo z tym questem dla Orca). Czyli streszczając bugi, bugi i jeszcze raz bugi...
- WTF? co to za ułatwienie, żeby do 40 lvlu robić questy, przy czym zabija się kilka mobków...
- Questy na profesję... Ok, w poprzednich kronikach były długie i męczące, ale za to jak satysfakcjonujące i było w tym coś specjalnego... a teraz... quest w 5 minut i profka jest...
Jeszcze można by było wymienić kilka rzeczy ale dam spokój... Dobijając gwóźdź do trumny powiem, że rozwaliła mnie zapowiedź nowej kroniki (tak, już to zrobili), gdy mają ostatnią tak zbugowaną i dziurawą, że ja nie wiem jak nie wstydzili się tego ludziom pokazać... Podstawowe błędy są na porządku dziennym, mam wrażenie jakbym grał w jakąś nową grę, którą robili znajomi dla zabawy, dlatego tak zbugowana, bo to tylko robili dla rozrywki...
Pozdrawiam wszystkich fanów tej gdy!
Osobiście nie grałem wcześniej w L2 i mogę powiedzieć coś z pozycji świeżaka o tym MMO. Po pierwsze sterowanie przez klikanie, praca kamery mam wrażenie jakbym kierował moją postacią w rękawicach hutniczych, totalny brak wyczucia i kierunku kamery. Po drugie wszędobylski lag w mieście to prawda mam 2MB radiówkę ale to nie przeszkadza mi grać z powodzeniem w inne tytuły MMO. I trzecia sprawa co chwilę pojawiające się komunikaty o kolejnych bugach i przepraszanie supportu, że nie mogą nic z tym zrobić. Jedyny plus to aktywni GMs i spownowanie dodatkowej liczby mobów do questów... Instalkę zostawiam na dysku i poczekam na przyszłe update ale dziękuję za takie L2 na razie...
Jak sie grało na privach to może i rzeczywiście nie widać że wszystkie zmiany miały swój POWÓD i że w większości przypadków swoją role spełniły. Nie mówie o takich rzeczach jak jedna startówka czy brak 7 signs i cata, bo to sprawy czysto 'fabularne' więc nie podlegające dyskusji stricte o mechanice.
-Pomysł na 4 klase i redukcje ilości tychże do 8 - na offie istniał gigantyczny problem z gigantyczna ilościa przepakowanych herosów którzy kontrolowali w zasadzie wszystko. 8 klas czyni gre odrobine bardziej przystępną (ale wbij najpierw 85, az tak łatwo nie jest) i redukuje do 8 bohaterów znacznie ograniczając ich możliwości.
Co jeśli grając gladem nie chce skilli do pole????????
Wololol, nie używaj ich może? Masa klas zawsze miała mase skilli ktorych sie nie używało i o tym jakoś nie płaczesz.
-Skille z 4 klasy są mocne ale wszyscy mają mocne więc jest sprawiedliwie. Zresztą skok w trudności pve- skille też mocniejsze. Normalne.
Bo większośc dobrych graczy została na privach
...
- Co do IS - wow, sprzedają cova za dolary. I tak jak idziesz expic gdziekolwiek na hi lvlach to nie sam tylko w pt i z bufferem. Przynajmniej ja jak gram w mmo to zazwyczaj gram w party. Jak ktos gra solo to i z calym buffem gry dostanie w dupsko od full party.
-Co do posta o mitycznej bogatej dzieciarni - skoro bogaty dzieciak 'noob' denerwuje cie w grze bo jest lepszy dzieki IS to jak bardzo musisz być słaby huh?
Podałem przykłąd glada, bo tyr warrior ma głownie skille pod pole, co o ile dla deski u wl-a ma jakiś sens to dla glada i tyrka jest chamstwem. Co do "sprawiedliwości" skilli z 4 klasy to grubo sie mylisz. Zobacz co dostał sumek i łucznik, porównaj z resztą. Dalej uważasz że sprawiedliwie? No chyba że jesteś farmerem to nie patrząc z punktu widzenia pvp faktycznie, skille są rozdane uczciwie.....
EEE tam. 3 summony u summonera, archerzy tylko full P.atk, bo skille Ci stykną ? Gdzie ty tam nie widzisz balansu...
1 Nie grasz bo jestes kidsem
2 Jest lepszy balans niz 3 klasy
3 Jest wiecej setow
4 Expi sie do 85 szybko...pozniej jest odlot
5 co MNIE OBCHODZI CZEMU NIE ZAGRASZ W L2?
6 Siedz dalej na privie gdzie nie dziala 50% rzeczy
7 HAHAHAH najlepsi gracze zawsze grali na globalu wiec nie wiem co wypisujesz za glupoty
8 po co zakladasz bezsensowne tematy ?
9 Freeq jestes typowym hejterem , ktory skonczyl gre w l2 na jakim hellboundzie albo c4 czy interlunde...i gowno wiesz o l2 piszaszc ze KAMaele ssaly na pvp wiec twoje zdanie na temat l2 mozesz zatrzymac dla siebie a nie oglaszac tego na forum , bo masz bardzo male wiadomosci o l2 piszac ze kamaele ssaly na pvp....
10 Idz gra na c4 interlude dalej i koncz gre na 85 po miesiacu na s/dynasty gratach....i kamp miesiac rbeka....
11 Po co w ogole osoby grajace xx kronik wczesniej wypowiadaja sie na temat l2? tak samo jakby gosc grajacy w WOWA na poczatku wypowiadal sie teraz o grze....
12. a placz o pk? ok ciekawe , kto by sie ucieszyl gdy by teraz przy xxx graczach zlecieli sie i gankowali na startowej wieosce wszystkich pk....madre by to bylo nie?
13. teraz nikt ci nie broni pk ? tylko dostaniesz tyle karmy ze bedziesz zbijal ja dzien-2:) na wyzszych lokacjach pewnie syzbcije juz.
13 dlatego odchodzi sie od OPEN PK bo w pewnej mierze jest to rzecz , bezsensowna....
14. Broda idz na forum l2 i poplacz im tam jak reszta hejtow i dzieciaczkow bo gre popsuli dla 100 osob , ktory msie nie podoba
15 a gra zostala przerobiona bo NIE BYLO W NIEJ ZADNEGO BALANSU......
16 http://l2gc.com/classes/tyrr-warrior/ broda ty masz pole chyba za oknem?
Weź ty sie przygłupie ogarnij, znieść nie możesz że ktoś L2 nie lubi?
W profilu wiek 20, a pewnie dziecko z gimnazjum rage wyładowuje na forum, po tym, jak mu klasowy dresik wpier*olił. Ogarnij sie, wyjdz i nie wracaj, jak cie nie interesuje czemu w L2 nie gra, to po co wszedłeś w ten temat? Ban ci sie należy już od bardzo dawna, nie wiem jakim cudem jeszcze to konto aktywne masz.
13. teraz nikt ci nie broni pk ? tylko dostaniesz tyle karmy ze bedziesz zbijal ja dzien-2:) na wyzszych lokacjach pewnie syzbcije juz.13 dlatego odchodzi sie od OPEN PK bo w pewnej mierze jest to rzecz , bezsensowna....
Karme można zbić fame'em. Otwarte PK samo sie regulowało, ktoś był czerwony to zawsze znaleźli sie ludzie żeby na niego zapolować, PK wołał klan do obrony, i tak sie napędzało PVP. Zmiany w PK to jedyne jakie mi sie naprawde bardzo nie podobają.
16 http://l2gc.com/classes/tyrr-warrior/ broda ty masz pole chyba za oknem?
No przecież jest 1 skill Hurricane Storm który jest mocniejszy ze spearem. No ale po co Warriorowi pole, przecież nikt nie ma zamiaru bić aoe, prawda?
I jeszcze pytanie do brody, to jaka kronika/patch/wersja L2 jest według ciebie ok?
1 Nie grasz bo jestes kidsem2 Jest lepszy balans niz 3 klasy3 Jest wiecej setow4 Expi sie do 85 szybko...pozniej jest odlot5 co MNIE OBCHODZI CZEMU NIE ZAGRASZ W L2?6 Siedz dalej na privie gdzie nie dziala 50% rzeczy7 HAHAHAH najlepsi gracze zawsze grali na globalu wiec nie wiem co wypisujesz za glupoty8 po co zakladasz bezsensowne tematy ?9 Freeq jestes typowym hejterem , ktory skonczyl gre w l2 na jakim hellboundzie albo c4 czy interlunde...i gowno wiesz o l2 piszaszc ze KAMaele ssaly na pvp wiec twoje zdanie na temat l2 mozesz zatrzymac dla siebie a nie oglaszac tego na forum , bo masz bardzo male wiadomosci o l2 piszac ze kamaele ssaly na pvp....10 Idz gra na c4 interlude dalej i koncz gre na 85 po miesiacu na s/dynasty gratach....i kamp miesiac rbeka....11 Po co w ogole osoby grajace xx kronik wczesniej wypowiadaja sie na temat l2? tak samo jakby gosc grajacy w WOWA na poczatku wypowiadal sie teraz o grze....12. a placz o pk? ok ciekawe , kto by sie ucieszyl gdy by teraz przy xxx graczach zlecieli sie i gankowali na startowej wieosce wszystkich pk....madre by to bylo nie?13. teraz nikt ci nie broni pk ? tylko dostaniesz tyle karmy ze bedziesz zbijal ja dzien-2:) na wyzszych lokacjach pewnie syzbcije juz.13 dlatego odchodzi sie od OPEN PK bo w pewnej mierze jest to rzecz , bezsensowna....14. Broda idz na forum l2 i poplacz im tam jak reszta hejtow i dzieciaczkow bo gre popsuli dla 100 osob , ktory msie nie podoba 15 a gra zostala przerobiona bo NIE BYLO W NIEJ ZADNEGO BALANSU......16 http://l2gc.com/classes/tyrr-warrior/ broda ty masz pole chyba za oknem?
1. Jak pójdziesz do roboty synek i będziesz mógł grać 25minut dziennie to pogadamy
2. Ta... bo nie ma żadnych kontr. Na każdą klasę była kontra a teraz? 2 Aeore miota w siebie jednego skilla.
3. I? Nie dają nic więcej niż s84
4. Właśnie. 0 radości z nabicia kolejnego lvl'a
6. Tyś chyba na dobrych privach nie grał...
10. Na globalu grała szlachta co miała kase i wcale się nie uważali za większych ogarów. Gram w L2 od C4, grałem na GoD'zie i uważam że to gówno. Ty w życiu nie ubijesz na globcu RB. 1000klanów czekających na jednego...
12. Kwintesencja L2: dać się zabić na low lvl, zapamiętać nick, zemścić się.
15. Był mniejszy balans, to fakt. Bish mógł jechać na PvP tanka, bo miał celestiala i salva, a SE i EE rootem... A teraz Aeore ma wszystkie te skille... 0 kombinowania.
16. Dobra, czyli gram tyrrantem (jakbyś nie wiedział walczy on fistami) i nagle mogę nawalać z pole tak jak destro? Albo rzucam dance/song i nagle mam je zastąpione jakimś uniwersalnym gównem (o judi nie wspomne).
Co do mojej ulubionej kroniki to c4, z nowszych Gracia Final nie mylić z epilogue)
1. Jak pójdziesz do roboty synek i będziesz mógł grać 25minut dziennie to pogadamy2. Ta... bo nie ma żadnych kontr. Na każdą klasę była kontra a teraz? 2 Aeore miota w siebie jednego skilla.3. I? Nie dają nic więcej niż s844. Właśnie. 0 radości z nabicia kolejnego lvl'a6. Tyś chyba na dobrych privach nie grał...10. Na globalu grała szlachta co miała kase i wcale się nie uważali za większych ogarów. Gram w L2 od C4, grałem na GoD'zie i uważam że to gówno. Ty w życiu nie ubijesz na globcu RB. 1000klanów czekających na jednego...12. Kwintesencja L2: dać się zabić na low lvl, zapamiętać nick, zemścić się.15. Był mniejszy balans, to fakt. Bish mógł jechać na PvP tanka, bo miał celestiala i salva, a SE i EE rootem... A teraz Aeore ma wszystkie te skille... 0 kombinowania.16. Dobra, czyli gram tyrrantem (jakbyś nie wiedział walczy on fistami) i nagle mogę nawalać z pole tak jak destro? Albo rzucam dance/song i nagle mam je zastąpione jakimś uniwersalnym gównem (o judi nie wspomne).
czlowieku smieszny jestes? codziennie od rana do wieczora jestem na uczelni wiec nie wiem o czym do mnie mowisz? i co mnie obchodzi ze ktos pracuje...gram z wieloma osobami , ktore pracuja i nie placza o to...
Hurra! Wyszedł darmowy L2 i "wspaniała" kronika GoD! Niestety nie każdy ma takie orgazmistyczne uczucia w stosunku do tej nowej odsłony tej klasycznej gierki. Dlaczego nie zagram?-Bo jakiś kretyn wymyślił jedną startową lokacje dla wszystkich ras. Gdzie przyjemność ze spotkania po raz pierwszy przedstawicieli innych ras( najpewniej w Dion)?-Bo pomysł na 4 klase jest idiotyczny. Zamiast gigantycznego zróżnicowania profesji mamy ich.... osiem, do tego w niektórych klasach( np Tyr warrior)bezsensowny dobór skilli. Co jeśli grając gladem nie chce skilli do pole????????-Bo skille z 4 klasy s zdecydowanie za mocne, o ile skille z 2 i 3 klasy całkiem fajnie się skalowały to czwarta klasa daje skille wyłącznie na zasadzie: mocniej,szybciej,lepiej.-Bo większośc dobrych graczy została na privach, a ja nie mam czasu i chęci na bieganie w pt z typami dla których ekstremalnie trudnym zadaniem i jednocześnie szczytem marzeń jest zabicie Zakena-Bo jestem fanem L2 a nie WoW-a, jak będę chciał zagrać w WoW-a to sięgnę po grę blizzarda. GoD nie jest Linuchem, to wyrób wowpodobny na bazie Lineage- Bo Lineage był, jest i będzie grą dla hardcorowych graczy, a GoD to zabawa dla nieogarniętych placków. Jak będę chciał zagrać w mmo dla mas to zagram sobie w wow-a-Bo cały GoD jest zrobiony pod IS, tylko nowi gracze mogą tego nie dostrzegać.Śmieszne zasady działania nevita o tym świadczą. Exp x2 czy przenośne buffy to gigantyczny handicap dla gracza. Już bardziej zbalansowane byłoby sprzedawanie setów w IS.......-Bo gram w L2 od 6 lat, dlatego jestem wymagający
Zgadzam się z kolegą...mi też się nie podoba ten GoD,chociaż sam gram na Innovie ze względu na klan ;]http://www.auroraclan.pl/index.php - Zapraszamy Nowa kronika została stworzona dla "MAćków PL". Sety za darmo, quest na klase to jakiś żart...Ogólnie gre polecam ale na interlude ;] Ale że już brakuje takowych serwerów to zapraszam do składania podań do Aurory . Pozdrawiam ;]
Bladek chyba jakiś pojebany jest:) Ja też nie gram w L2 po tym co zrobili. Polska wersja i się zlatują takie dzieci jak Bladek. Takie jest moje zdanie.
Musze przyznać że spodzieawłem sie sporego zbesztania, nie sądziłem że ąz tyle osób na tym forum sie ze mną zgodzi.
A ja ci powiem że C4 było wg najlepsze. Normalne sety normalna gra a teraz to gówno
Ogólnie taka jest prawda że l2 wraz z końcem Interlude zostało totalnie z....e wiec w 100% sie z tobą zgadzam !
nie można też za bardzo narzekać, zmieniło się, lineage nie jest już taka gra jak kiedyś ale czasy się zmieniają... już nie jest to co kiedyś, że im bardziej złożona gra tym więcej ludzi.. teraz rynek stawia na prostotę, na dzieci i też na osoby, co maja prace, życie towarzyskie i mało czasu na grę, dlatego też musi być łatwiej. Najlepiej jak gra posiada IS bo wtedy osoba pracująca może poświecić jakąś cześć pieniędzy w IS żeby być lepszym.
Temat został zamknięty. Powód: Ludzie, przestańce. Get a life. Posprzątajcie pokój zamiast zakladać tak durne tematy...