Zamykasz temat bo masz takie widzimisie? Co ci przeszkadza rozmowa na temat L2?
DlaczegoNIE zagram w L2 GoD ( global)
Temat został zamknięty. Powód: Ludzie, przestańce. Get a life. Posprzątajcie pokój zamiast zakladać tak durne tematy...Brawo dla moderatora !
Proponuję zajrzeć do tego spamu w dziale 'szukam mmo' zamiast interesować się takimi tematami, ewentualnie Ty możesz iść posprzątać pokój
Nie no bez sensu zamykanie takiego tematu gdzie można się do wiedzieć jakie są naprawdę plusy i minusy nowego L2.
Ja niestety/stety ze względu na możliwości sprzętu grałem tylko na Interlude...i nie ukrywam że jak dla mnie jedna z lepszych gier...ze względu na open pvp i ten dreszczyk emocji gdy ktoś się do ciebie zbliża na expie
Szkoda tylko ze questy były nieopłacalne i cały czas ten grind...
Super była różnorodności postaci...każdy mógł sobie znaleźć coś dla siebie ...ja jako wielbiciel tanków znalazłem ideał w postaci SK...ofensywnego tanka (choć niektórzy twierdzą że pseudoofensywnego )
jh0ri ??? z forum L2?
A znasz innego ?
Do nowych zmian trzeba się po prostu przyzwyczaic. Jako wieloletni gracz L2 Global, nie widzę żadnych znaczących rozwiązań, które wpływają negatywnie na rozgrywkę.
Bo jakiś kretyn wymyślił jedną startową lokacje dla wszystkich ras. Gdzie przyjemność ze spotkania po raz pierwszy przedstawicieli innych ras( najpewniej w Dion)?
Brak oddzielnych lokacji startowych i zmiana wyglądu Talking Island, to jedna z mniej przemyślanych zmian wpływających ujemnie na klimat gry. Tu się zgodzę.
-Bo pomysł na 4 klase jest idiotyczny. Zamiast gigantycznego zróżnicowania profesji mamy ich.... osiem, do tego w niektórych klasach( np Tyr warrior)bezsensowny dobór skilli. Co jeśli grając gladem nie chce skilli do pole?
Argument kompletnie bez sensu, nie mający żadnego odzwierciedlenia w grze. Założę się, że autor tematu jeszcze nie doszedł do awakeningu. W grze dalej jest dostępne 37 ścieżek rozwoju. Z Twojego wywodu wynika, że wybór zawężono do ośmiu klas. W rzeczywistości sprawa wygląda tak, że po osiągnięciu 85 poziomu dokonujesz "przebudzenia" i otrzymujesz zdolności odpowiednie dla archetypu swojej profesji + dodatkowo umiejętności charakterystyczne dla Twojej rasy. A co jeśli grając gladem nie chcesz skilli do pole? Nie bierzesz skilli do pole i po kłopocie.
-Bo skille z 4 klasy s zdecydowanie za mocne, o ile skille z 2 i 3 klasy całkiem fajnie się skalowały to czwarta klasa daje skille wyłącznie na zasadzie: mocniej,szybciej,lepiej.
Sam nie jestem po awakeningu, ale duża częśc graczy z mojego klanu już jest. Nie wiem skąd posiadasz takie informacje, ale nie są prawdziwe. Udało mi się już pokonac kilka osób po awakeningu. Tak na prawdę to tylko kwestia umiejętności samego gracza.
Bo większośc dobrych graczy została na privach, a ja nie mam czasu i chęci na bieganie w pt z typami dla których ekstremalnie trudnym zadaniem i jednocześnie szczytem marzeń jest zabicie Zakena
Nie wiem o co chodzi, argument totalnie wyssany z palca. Trudno mi się jakkolwiek do niego odnieśc. Jeśli dobrze rozumiem, to chodzi Ci o nowicjuszy zaczynających dopiero grę w L2? Pamiętaj, że sam kiedyś byłeś nowy.
-Bo jestem fanem L2 a nie WoW-a, jak będę chciał zagrać w WoW-a to sięgnę po grę blizzarda. GoD nie jest Linuchem, to wyrób wowpodobny na bazie Lineage- Bo Lineage był, jest i będzie grą dla hardcorowych graczy, a GoD to zabawa dla nieogarniętych placków. Jak będę chciał zagrać w mmo dla mas to zagram sobie w wow-a-Bo cały GoD jest zrobiony pod IS, tylko nowi gracze mogą tego nie dostrzegać.Śmieszne zasady działania nevita o tym świadczą. Exp x2 czy przenośne buffy to gigantyczny handicap dla gracza. Już bardziej zbalansowane byłoby sprzedawanie setów w IS.......
Skoro już porównujesz L2 do WoWa, to powinieneś wymienic przynajmniej kilka elementów, które łączy te gry. Każda gra jest nastawiona "na masy", uwierz.
Ostatni odnośnik to kompletna bzdura, chyba nie muszę komentowac ani dementowac.
W L2 nie zagram bo jest starsze od dinozaurów. Lepiej zacząć grać w któreś z nowych MMO, niż znowu robić questy, bić mobki, robić insty i bg na oklepanych od 200000000 lat mapach.
l2 eu to gniot jakich malo bo jak do tej pory to ciagle poprawki ktore tylko pogarszaja sprawe
ludzie z innovy oddali serwer ktory nie jest jeszcze gotowy
w kilu słowach to jeden wielki lag i bug
jak ktos szuka wciagajacych dropow matsow i calej reszty czyli skladzania broni itp tu tego nie znajdzie
A ja pozwolę sobie walnąć ciekawostkę, od czasu przejścia na F2P :
Liczba jednocześnie grających osób wzrosła, uwaga, o 800%.
Dochody NCSoftu wzrosły czterokrotnie.
W świecie gry pojawiło się tak wielu nowych graczy, że liczba serwerów musiała wzrosnąć dwukrotnie.
Ponad 250 tysięcy graczy skorzystało z usługi, która pozwala na zdobycie maksymalnego poziomu doświadczenia oraz oferuje graczom dodatkowe bonusy. Zgaduję, że usługa nie jest darmowa.
Facebookowa strona "Lineage II" zyskała 280 tysięcy nowych fanów.
Ameryki nie odkryłeś, taki news był 3 dni temu...
Jak wyżej, do tego bawisz się jeszcze w małego archeologa
A to przepraszam, nie widziałem takiego newsa, więc chciałem was poinformować ;]
Hurra! Wyszedł darmowy L2 i "wspaniała" kronika GoD! Niestety nie każdy ma takie orgazmistyczne uczucia w stosunku do tej nowej odsłony tej klasycznej gierki. Dlaczego nie zagram?-Bo jakiś kretyn wymyślił jedną startową lokacje dla wszystkich ras. Gdzie przyjemność ze spotkania po raz pierwszy przedstawicieli innych ras( najpewniej w Dion)?-Bo pomysł na 4 klase jest idiotyczny. Zamiast gigantycznego zróżnicowania profesji mamy ich.... osiem, do tego w niektórych klasach( np Tyr warrior)bezsensowny dobór skilli. Co jeśli grając gladem nie chce skilli do pole????????-Bo skille z 4 klasy s zdecydowanie za mocne, o ile skille z 2 i 3 klasy całkiem fajnie się skalowały to czwarta klasa daje skille wyłącznie na zasadzie: mocniej,szybciej,lepiej.-Bo większośc dobrych graczy została na privach, a ja nie mam czasu i chęci na bieganie w pt z typami dla których ekstremalnie trudnym zadaniem i jednocześnie szczytem marzeń jest zabicie Zakena-Bo jestem fanem L2 a nie WoW-a, jak będę chciał zagrać w WoW-a to sięgnę po grę blizzarda. GoD nie jest Linuchem, to wyrób wowpodobny na bazie Lineage- Bo Lineage był, jest i będzie grą dla hardcorowych graczy, a GoD to zabawa dla nieogarniętych placków. Jak będę chciał zagrać w mmo dla mas to zagram sobie w wow-a-Bo cały GoD jest zrobiony pod IS, tylko nowi gracze mogą tego nie dostrzegać.Śmieszne zasady działania nevita o tym świadczą. Exp x2 czy przenośne buffy to gigantyczny handicap dla gracza. Już bardziej zbalansowane byłoby sprzedawanie setów w IS.......-Bo gram w L2 od 6 lat, dlatego jestem wymagający
Myślę że masz nasrane pod kopułą, do tego najpewniej nie wszedłeś na tą kronikę. Wypowiadasz swoje mądrości a mimo to nie widzisz naprawionych wad jakie l2 męczyły od jakiegoś czasu. Przede wszystkim NCSoft chc powrócić do normalnego balansu postaci.
Kto miał jakiekolwiek szanse z Paladynem na 3 profesji 1 vs 1? Kto rozjebał ogarniętego berserkera któy całe pvp ptrzetrzymał Cię na stunie?
wy***rdalaj robić masło głąbie.
Myślę że masz nasrane pod kopułą, do tego najpewniej nie wszedłeś na tą kronikę. Wypowiadasz swoje mądrości a mimo to nie widzisz naprawionych wad jakie l2 męczyły od jakiegoś czasu. Przede wszystkim NCSoft chc powrócić do normalnego balansu postaci. Kto miał jakiekolwiek szanse z Paladynem na 3 profesji 1 vs 1? Kto rozjebał ogarniętego berserkera któy całe pvp ptrzetrzymał Cię na stunie?wy***rdalaj robić masło głąbie.
Tak ale powiedz mi czy teraz jest jakiś balans ? Othell Rouge rozwali każda inna klase bez lucznika, który powala go 3-4 skillami? Mag co chwile teleportuje się za plecy więc wolniejsze klasy nie maja szans... A party mag + healer kladzie 4 tankow na raz(nie takie sytuacje sie widziało)
Jezus maria! Aż specjalnie dla tego tematu sie zalogowałem!
@ Z całego serca popieram wszystkich użytkowników dla których GoD to gówno. Spierniczyli tą gre ostro. Nie dość, że teraz 85lvl to tydzień grania, to już po tym 85 to jest nie do przeżycia. Zrezygnowałem z L2 właśnie dlatego, że zrobiło się jednocześnie tak łatwo, a tak trudno(ehe, logika averdona). Szkoda mi też Gildii która była niesamowicie zgrana, a po wejsciu GoD-a się rozpadła. Wielki SAD istne piekło. Tyle odemnie.
Ja gram w L2 od C4 i GOD BARDZO MI SIĘ PODOBA.
Mówicie, że jest słaby balans itp. - to nie prawda, teraz każdy może wygrać z każdym (wiem, bo gram i wygrywam ).
Mówicie, że jest OP IS - jest ale nie przesadzony(mowa o wersji od Innovy). Jedyne co warte jest kupna to premium, który daje 2x exp i sp. Wszystkie przenośne buffki, a nawet szoty można krafcić samemu po Awakening'u.
Powiedzcie mi proszę, czy podobało się wam farmienie 2 miesiące matsów na przedmiot, a gdy klikneliście "Craft item" pisało FAIL ?
Wg. mnie GOD wprowadza wiele świeżości do L2 I TO MI SIĘ PODOBA.
Dziękuję, dobranoc.
Już idziesz spać? Pewnie ciężka nocka z kumplami
Ja nigdy w L2 nie grałem, nie gram i grau ńe bende! Jakoś tako nijako to to wygląda, nie interesująco. I co z tego, że od NCSoftu? Jedynie GW mi się od nich podoba. Reszta bleee. Ide wstać, bo już wcześnie.
Ja gram w L2 od C4 i GOD BARDZO MI SIĘ PODOBA.Mówicie, że jest słaby balans itp. - to nie prawda, teraz każdy może wygrać z każdym (wiem, bo gram i wygrywam ).Mówicie, że jest OP IS - jest ale nie przesadzony(mowa o wersji od Innovy). Jedyne co warte jest kupna to premium, który daje 2x exp i sp. Wszystkie przenośne buffki, a nawet szoty można krafcić samemu po Awakening'u.Powiedzcie mi proszę, czy podobało się wam farmienie 2 miesiące matsów na przedmiot, a gdy klikneliście "Craft item" pisało FAIL ?Wg. mnie GOD wprowadza wiele świeżości do L2 I TO MI SIĘ PODOBA.Dziękuję, dobranoc.
Masz 86 lvl i mowisz o grze. Gratulacje dla ciebie bo 85 to teraz takie 76-79 kiedys...Teraz kazdy idiota moze miec najlepszy gear to jest glupota;]
Masz 86 lvl i mowisz o grze. Gratulacje dla ciebie bo 85 to teraz takie 76-79 kiedys...Teraz kazdy idiota moze miec najlepszy gear to jest glupota;]
Dla mnie to jest + bo przecież dzięki temu gra jest bardziej zbalansowana.
Teraz nie trzeba nolajfić 24/7 żeby mieć konkretny ekwipunek, lecz mimo wszystko tak łatwo się go nie zdobywa (ale przyjemniej). Sam gram ok. 2 godziny dziennie, a nie odczuwam mojego zacofania podczas pvp z przeciwnikiem, który ma 5 lvli więcej.
pozdro
ps. już 87 ;p
Hurra! Wyszedł darmowy L2 i "wspaniała" kronika GoD! Niestety nie każdy ma takie orgazmistyczne uczucia w stosunku do tej nowej odsłony tej klasycznej gierki. Dlaczego nie zagram?
-Bo jakiś kretyn wymyślił jedną startową lokacje dla wszystkich ras. Gdzie przyjemność ze spotkania po raz pierwszy przedstawicieli innych ras( najpewniej w Dion)?
-Bo pomysł na 4 klase jest idiotyczny. Zamiast gigantycznego zróżnicowania profesji mamy ich.... osiem, do tego w niektórych klasach( np Tyr warrior)bezsensowny dobór skilli. Co jeśli grając gladem nie chce skilli do pole????????
-Bo skille z 4 klasy s zdecydowanie za mocne, o ile skille z 2 i 3 klasy całkiem fajnie się skalowały to czwarta klasa daje skille wyłącznie na zasadzie: mocniej,szybciej,lepiej.
-Bo większośc dobrych graczy została na privach, a ja nie mam czasu i chęci na bieganie w pt z typami dla których ekstremalnie trudnym zadaniem i jednocześnie szczytem marzeń jest zabicie Zakena
-Bo jestem fanem L2 a nie WoW-a, jak będę chciał zagrać w WoW-a to sięgnę po grę blizzarda. GoD nie jest Linuchem, to wyrób wowpodobny na bazie Lineage
- Bo Lineage był, jest i będzie grą dla hardcorowych graczy, a GoD to zabawa dla nieogarniętych placków. Jak będę chciał zagrać w mmo dla mas to zagram sobie w wow-a
-Bo cały GoD jest zrobiony pod IS, tylko nowi gracze mogą tego nie dostrzegać.Śmieszne zasady działania nevita o tym świadczą. Exp x2 czy przenośne buffy to gigantyczny handicap dla gracza. Już bardziej zbalansowane byłoby sprzedawanie setów w IS.......
-Bo gram w L2 od 6 lat, dlatego jestem wymagający