Długa i przyjemna gra - szukam

Witajcie.

Dużo MMO mi się przejadło, dlatego postanowiłem poszukać singla.

Wymagania :

-długa rozgrywka, najlepiej opierająca się na przejściu fabuły od początku do końca i na tym koniec.

-kilmat obojętny - jak gra jest dobra to wszytko odpowiada. Najbardziej lubuje się w Post apokalipsie oraz Sc-fi(nie znoszę mechów). A klimat zagłady kosmitów i zbliżającego się końca świata... mniam! Jedyne wymaganie co do kilmatu. Nie może być on zbyt słodki tzn. brak króliczków, pięknych drzewek małych dziewczynek.

-kamera z 3-ciej osoby, koniecznie

-jak jest to TPS to duży wybór broni i ogólnie gearu.

-lubię ładną grafike, dlatego nie może ona być...słaba.

Bardzo podoba mi się cała seria Dead Space. 1 i 2 za mną, teraz kończe 3(na niej się teraz wzoruje pisząc opis) . Wszytkie części God of War na PSP za mną. Gra jest miodna. Far Cry 3 też jest za mną. GTA, Saints Row 3 i Sleeping Dogs również. Call Of Duty też pokończyłem. Fall Outy też.

Skyrima(nie podawajcie innych częsci TES), Wiedźmina i Mass Efecta odpuściłem sobie, bo to nie są gry dla mnie.

Z góry Wam dziękuje.

@Down 4 i tego nowego przeszedłem, zapomniałem o nich.

Może spróbuj DMC: Devil My Cry.

Ciężko mi dopasować coś z Dobrą grafiką i widokiem z 3 osoby.

Crysis jest fajny , niedawno 3 część chyba wyszła a ta ma miodną grafikę, fizyka trawy i innych elementów doskonała. Oryginalnie nie ma chyba widoku z 3 osoby, aczkolwiek da się to jakoś ustawić.

;) wiedźmin 2 polecam bardzoooo i dmc tez … devil 1 2 3 4 przejdz :D

Może I Am Alive?

Alan Wake, krótkie ale fajne

odpuściłeś sobie jedną z najlepszych serii cRPG ostatnich lat, właśnie Mass Effect

@aniolll czytaj, czytaj co ja pisze!

Max Payne1,2,3 :wybór broni jest,klimat miodny tylko nie ma wyboru gearu :)

Do dyspozycji masz tylko PC ? Czy może jakieś konsole oprócz PSP ?

Skoro klimat obojętny , to bardzo mi się podobały wszystkie części Assassins Creed, ale też zahacza o taki SF.

Może Warhammer 40k Space Marine? Postapokaliptyczny klimat łączy się z Sc-fi, wciągająca fabuła choć troche krótka, żadnych słodkości i króliczków, a także dobra grafika.

Skyrim?

A jak nie to jak powiedział Gordon, Mass Effect

21.02.2013 - premiera Crysis 3 :) ?

Mam PS3, a na niego mam AC Revelation(ukończone) Mam jeszcze Wii i DS'a

Na PS3 polecam całą serię Uncharted jak dla mnie klimat, jak i sama gra znakomita.

skoro skończyłeś CoDa to może czas na Medal of Honor? ^^

FPS'y typu CoD czy Medal of Honor nie mają długiej "historii". Grasz max tydzień i widzisz napisy końcowe. :(

DMC 4 jest z długą rozgrywką i jednocześnie vice versa. Wszytko zależy od tego, czy lubisz przechodzić grę na różnych poziomach trudności, a te ostatnie (pominąwszy piekło lub niebo) dają ogromniastą frajdę. Są jeszcze pozostałe DMC ale leżą graficznie.

Painkiller - gra z chyba 2004 roku o jak na mój gust całkiem ładnej grafice, tylko tu też musisz lubić przechodzić grę na różnych poziomach trudności, jeśli gra ma być na dłużej. I także sprawia radochę, czy może podnosi emocje, gdy pozostaje ci na traumie 10hp i bronisz się rękami i nogami (przenośnie rzecz jasna), by coś się nie zbliżyło zbytnio. A i mapy są zróżnicowane. Btw. wyszła niedawno remake'owana wersja gry - painkiller hell and damnation.

Generalnie ciężko dobierać gry do wymagań, ale miejmy nadzieję te mają ledwie drobne uchybienia względem oczekiwań.

A, Riseny twórców Gothica chyba nie są jakieś krótkie, powinny chyba też być ok, dobrze mówię?

Jeśli faktycznie cenisz sobie dobrą fabułę, chcesz "wypasionego" singla, proponuję zagrać w serię Metal Gear Solid- powala na kolana.

Znacznie dłuższa będzie jeszcze seria final fantasy, osobiście polecam numerek IX. Gra cholernie wciąga.

A może Deus Ex?Nie wiem czy miałeś okazje zagrać w którąś z trzech części.Może pierwszej i drugiej nie będe tak bardzo polecał bo graficznie są troche "do tyłu",chociaż dwójka na max detalach jeszcze daje rade.Ogarnij sobie najnowszą częśc Deus Ex:Human Revolution.To jest gra z mocną fabułą,widok z pierwszej osoby.Można powiedzieć ,ze gra jest rpg'iem,wchodzisz w interakcje z npc,skradasz się,hakujesz komputery,walczysz za pomącą różnorakiej broni(karabniny,maszynowe,granaty,nóż,and many more).Fabuła rozgrywa się w świecie cyber punkowym,w sumie takie sf w stylu matrixa.Jeszcze raz podkreśle ,że gra ma fajny klimat,twoja postać podejmuje decyzje w stylu :stanąć po stronie Illuminatii i dołączyć do pazernej na władze i kase ekipy która chce zawładnąć światem, czy przyłączyć się,do rebeliantów,a może jeszcze jakaś trzecia opcja..Moim zdaniem gra godna polecenia,według wielu osób -must play.

a moze gothic 1,2+noc kruka?

Monster hunter na psp Gra na ponad 400 godzin jak nie lepiej na przejście gry potrzeba

gra jest strasznie trudna i wymagająca opanowanie jej to nie lada wyzwanie

masz miecze jak i broń palną walki z bossami co chwila