Cześć wszystkim. Od jakieś czasu szukam MMO w które wsiąknę i jak na razie nie znalazłem tego czego szukam. Może ktoś z Was byłby w stanie podsunąć jakiś tytuł?
Co lubię w MMO:
- mnóstwo lootu i różnorodnego meta. Nie lubię kiedy na endgame wszyscy latają w tym samym gearze. Jeśli już, to wtedy oczekuję jakiegoś systemu ulepszeń, który sprawi że zawsze będzie można za czymś gonić . Nie mam problemu z RNG.
- hordy mobków
- dobra ekonomia i trade. Im więcej rzeczy można kupić/sprzedać tym lepiej.
- rozwinięty crafting mile widziany
- item shop mi nie przeszkadza i jestem w stanie wydać pewną kwotę miesięcznie i traktować to jak abonament. Bez przesady oczywiście.
- duże community - nie chcę zaczynać tytułu który może zniknąć za 2 lata
- możliwość gry solo - endgame gdzie niekoniecznie jedyną rzeczą do roboty są raidy
Gry w które grałem lata temu i ogólnie mi się podobały:
Cabal Online, Archlord, Perfect World, Forsaken World
Grałem lata temu i średnio mi podeszły:
Runes of Magic, Allods Online, WoW po WOTLK
Grałem niedawno
WoW TBC - pograłem kilka miesięcy dla nostalgii ale jakoś się znudziło
Grim Dawn - świetna gra, gdyby tylko była MMO
Path of Exile - te resety co trzy miesiące mnie odstraszyły
Lost Ark - gram obecnie, jeszcze nie dobiłem do endgame ale mam mieszane uczucia. Mało różnorodny loot, ekonomia nie powala, mało buildów. Gram z powodu braku innej gry.
Czy bylibyście w stanie coś polecić? Osobiście wyczekuję Undecember. Nie kojarzę wielu nowych tytułów bo w MMO aktywny byłem ponad 10 lat temu. Który z najgłośniejszych tytułów byłby najbliżej tego czego szukam? GW2, FF XIV, BDO?
Myślałem też nad Diablo II Ressurected - ktoś grał i może polecić?