Dobry RTS

Witam.

Poszukuję jakiejś dobrej gry z rodziny RTS która porządnie mnie wciągnie na wiele godzin.

Tutaj lista w jakie RTSy grałem:

-Warhammer 40000 (wszystkie części)

-The Settlers (wszystkie części)

-Sudden Strike (wszystkie części)

-Władca Pierścieni Bitwa o Śródziemie I i II+dodatek

-Act Of War Direct Action

Napisza lepiej czym taka gra winna sie cechowac, bo teraz to mozemy strzelac i rzucac tytulami, ktore nie musza ci sie spodobac.

Ja od siebie polecę Warcraft'a 1,2,3 (trójka najlepsza pod względem fabuły)

Warcraft 3:

Możesz też spróbować Rise of Nations: Rise of Legends, też bardzo fajny RTS.

[media=]

Możesz też zagrać w Settlersów 5 (innych części nie polecę bo nigdy nie grałem), ewentualnie Knights & Merchants.

Wszystkie te gry nie są supernowościami, ale moim zdaniem godne polecenia.

Age of Empires II + dodatek. Po sieci śmiga nawet spora grupa ludzi, więc zabawa będzie przednia i na dłuuugie godziny

Stronghold Crusader ?

Rising Kingdoms? Fabuły jakoś świetnej nie ma, ale na nudę i do pogrania (nie wiem jak z ludźmi online). 3 rasy podstawowe, do tego wioski pomniejszych ras do podbicia. Zazwyczaj rozgrywki są dość krótkie co może być minusem. Możesz jeszcze spróbować The Guild 2 + dodatki. Co prawda nie jest to czysty RTS, a bardziej gra ekonomiczna. Jednak tworzysz tam własne budynki, wytwarzasz przedmioty stworzone z potrzebnych surowców, zajmujesz urzędy i (być może) przejmujesz władze w mieście i nie tylko, tworzysz własną dynastię. Takie średniowieczne simsy nastawione na ekonomię :P.

@down Dlatego napisałem, że jest to bardziej gra ekonomiczna.

The Guild ? jak na to spojrzeć to też RTS tylko więcej w nim ekonomii,krętactwa niż dowodzenia armią.

Nikt nie wspomniał o serii Total War? Mediaval 2 wywołała w swoim czasie niemałą furorę. Zobacz sobie ten tytuł.

C&C wszystkie części, Supreme Commander oraz oczywiście Warcraft 3. Przy tych grach spędziłem naprawde dużo czasu i są naprawdę wciągające, więc myślę że ci się spodobają.

Medival II Total War to też bardzo dobry tytuł. Sam czasami jeszcze pykam ;)

lepszy juz shogun II

medieval ma wiecej rodzajów jednostek + lepszą dyplomacje

shogun za to ma lepsze walki(lepsze mapy, lepsze konfiguracje, lepsze AI), do tego bitwy morskie( z mozliwoscia kontrolowania), handel mimo ze bardzo prymitywny jest koniecznoscia

Wedlug mnie rts to skrot od real time strategy, czy moge polecic : c&c wszystkie czesci, rise of legends oraz dragonsharda

Dragonschard jest spoko, kiedyś grałem w takie coś mimo grafiki bardzo wciągało, pełno klas,ras itd. Warlords of Battlecry (nie wiem czy dobrze podałem bo już zbytnio nie pamiętam)

Możesz spróbować Demigod (nie grałem, ale widziałem ).

A jeśli wolisz strategie turówkę (trzeba po prostu więcej myśleć) serdecznie polecam wszystkie części HoMM.

Cała seria Empire Earth ;p

Pamiętam, w Warlords of Battlecry 3 przyjemnie się grało. Dużo ras,klas i ogólnie możliwości rozwoju. Niektóre rasy mają bardzo dziwny rozwój (baśniowe istoty,imperium,nieumarli), ale generalnie wychodzi to na + . TA: Spring, Supreme Commander mogę ci jeszcze polecić.

Ważne żeby była przyjemna grafika, dobra fabuła, dobre rozbudowywanie bazy, szkolenie jednostek. Lubię RTS'y o średniowieczu jak i o przyszłości (Warhammer 40000).

Może disciples 2 ? Fakt faktem jest to gra turowa ale na pewno godna uwagi. Nawet interesująca gra to Age of Mythology.

I jeżeli lubisz klimaty Gwiezdnych Wojen to Star Wars:Empire At War jest pozycją obowiązkową. Seria Anno również jest warta uwagi.

Jeśli spodobał ci się Warhammer 40k,to na pewno spodoba ci się Company of Heroes + Blitzkrieg mod ;)CoH jest z tej samej kuźni co Warhammer,czyli od THQ.

Age of Mythology :D

Słuchajcie, a co wy na to, by znaleźć jakiegoś RTS'a ( może pare) i urządzać sobie jakieś forumowe sparingi??

Jestem ZA.

Proponuje Warlords of Battlecry 3 jako ze duzo osob ja wymienilo

PS. Nie mowcie mi ze to off top, no dobra moze po czesci xD