jaka bron w specializacji dostanie necro i ele ?
Necro Greatsword
Elka nie znamy
Necro Greatsword
Elka nie znamy
Necro GS. Ele nie wiadomo, ja obstawiam, że Sword, może jeszcze jakiś offhand.
a wiadomo może jakie bronie dostaną warrior i guardian ?
Nope.
Są przypuszczenia że guardian dostanie Longbowa ale to tylko przypuszczenia.
Po więcej informacji na temat specjalizacji musimy poczakać, za 6 tygodni grywalna wersja na PAX'ie więc przez te 1,5 miesiąca na pewno dowiemy się czegoś
Nie mam pojęcia dlaczego ludzie się skupili tak na tych specjalizacjach - przecież to drobna zmiana. Ot lekkie rozbudowanie każdej z klas, żeby była możliwość iść trochę w innym kierunku - bardzo fajna rzecz, ale też nie napalałbym się na to przesadnie. Po tygodniu się do tego przywyknie i nie będzie już niczym super. Chociaż nie ukrywam, że podoba mi się takie rozbudowanie klas, bo dzięki temu z pewnością będą ciekawsze. Połączenie rangera z druidem brzmi super.
Aczkolwiek w dodatku będą dodane ciekawsze rzeczy niż to
Nie. Dużo graczy uważa, że będzie to longbow.
O warrioru też nic nie wiemy. Ja zawsze obstawiałem, że war powinien dostać pistolety. Takie są też przypuszczenia graczy. Może to być też i spear, ale nie wiem, czy taka broń w końcu będzie dla Reveanta, czy nie. Niby wyglądało jak spear, ale to chyba jednak staff.
Nawiązując do dodatku, to przypomniał mi się concept art
Niby zużyli to wszystko do GW1: Eye of the North i GW2, a jednak zostawili, i to dużo, na dodatek. Jeszcze brakuje, żeby specjalizacja mesmera była chronomancerem.Dla mnie, dla gracza mass pvp, to dodatek wygląda na prawdę słabo. Wszystko kręci się wokół pve, a na mass pvp bieda. Nowy bl, wow szczyt ich możliwości. Brak gvg o jakie ubiega się scena wvw od dwóch lat, ten nowy tryb pvp opisywany jako gvg słabe. Jakieś elementy moby, zamki, npc i lordy a gdzie czysta walka player vs player. SŁABO.
Dla mnie, dla gracza mass pvp, to dodatek wygląda na prawdę słabo. Wszystko kręci się wokół pve, a na mass pvp bieda. Nowy bl, wow szczyt ich możliwości. Brak gvg o jakie ubiega się scena wvw od dwóch lat, ten nowy tryb pvp opisywany jako gvg słabe. Jakieś elementy moby, zamki, npc i lordy a gdzie czysta walka player vs player. SŁABO.
Czysta walka już istnieje - ktoś chce, to umawia sięna taką wojenkę i bawi - co więcej mieliby w tym kierunku zrobić?
Mi osobiście brakuje wartościowych profitów z WvW. Z przyjemnością zobaczyłbym nowe legendarki które można zdobyć grając WvW
Czysta walka już istnieje - ktoś chce, to umawia sięna taką wojenkę i bawi - co więcej mieliby w tym kierunku zrobić?
Chociażby ladder, system wyszukiwania przeciwników spoza matchup'u, turnieje, profity za wygrywanie, miejsce do rozgrywanie gvg wolne od randomowych graczy utrudniających rozgrywkę. Wymieniać można by wiele, ale w zupełności zadowoliłoby wiele dodanie do trybu pvp zwykłej areny pod 20v20 z systemem kolejkowania gildii. I tak jak wspomniał pan nade mną, mogli by dodać chociaż jakieś skiny do armorów, któe można by było kupić tylko za tokeny wvw. Pomysłów i możliwości jest multum, ale AN i tak od dawna olewa ten aspekt gry, żartując sobie nawet z graczy dodając na wvw jakieś eventy LS
Już widzę ten rechot community PvP i hejt na Anet, kiedy wprowadziliby tam tryb, w którym 20 typa bije się z innymi - bez jakiegoś większego celu ;-; Toż już nawet w pierwszej odsłonie GW, GvG miały jakiś sens, a teraz nagle w drugiej części (która powinna starać się być jeszcze lepsza) mieliby się wręcz cofać i wprowadzać coś na miarę metina, czy innych tego typu gier, zamiast wymyślać jakieś ciekawe, porządne tryby? Nie kupuję tego I wątpię, by coś takiego mieli zamiar robić. Skrajnie dziwne. Jak możesz, to pokaż mi jakieś dobre MMO, w którym takie coś działa i cieszy się dużą popularnością.
BTW, jak czasem rozmawiałem z fanami "GvG" - w takiej formie jak opisujesz, czyli 20v20 na płaskim terenie itp,
to mówili, że arena w PvP by ich nie zadowoliła, bo oni chcą używać tam itemów PvE, buffów, jedzenia itp
Edit:
Swoją drogą zdajesz sobie sprawę z tego, że ten nowy tryb PvP będzie miał więcej wspólnego z GvG, niż opisywane przez Ciebie 20v20?
W końcu w GvG chodzi właśnie o to, żeby zabić lorda przeciwnej gildii - tak było chociażby w GW1. Miałeś tam również NPCów.
Stronghold aktualnie jest testowany dla 5v5 graczy, jak się nie spisze taka liczba graczy zwiększą ilość.
Mówiąc o specjalizacjach musicie pamiętać o jednej rzeczy: to nie jest po prostu ulepszenie do profesji. Specjalizacja coś ci daje, a coś zabiera- to znaczy, że możecie uważać dotychczasowe klasy tak jakby za specjalizację. Możesz być albo rangerem albo druidem, a nie rangerem druidem (a to wprowadza o wieeele więcej różnorodności w buildach). Poza tym potem jeszcze zamierzają dodać więcej specjalizacji.
Z tym, że niektóre specjalizacje za nic do mnie nie przemawiają . I większość na PVE pewnie i tak bezużyteczna. Na LFG będzie pewnie "LF 1 full zerk warrior, no rangers!". Problem GW2 siedzi w kiepskim balansie. Zrezygnowanie z Trójcy Świętej na pewno korzystnie zadziałało, ale w takim wypadku na PVE większość statów jest bezużyteczna, bo dla niektórych liczy się tylko dmg ^^. Bo po co komu healing power jeśli każdy sam się leczy, a po co komu toughness jeśli nie ma w grze tanka. Condi ssie, toughness nie daje za wiele (2700 armora daje 33% redukcji dmg), Vitality dobre tylko jak gramy przeciwko czemuś co nakłada dużo condi, Healing power jest bezużyteczne, bo heale i tak są wystarczająco mocne... Nie wspominając o tym, że na PVE mamy po góra 2 bronie przydatne na profesję. Nie odbierajcie tego jako hejtu, osobiście gram jak mi się podoba
czy to dungeon czy world boss, zawsze inwestuję trochę w tough i vit, żeby nie padać na strzała w wypadku gdyby nie udało się dodge'a wykonać. Mam gdzieś co inni mówią, drażni mnie tylko wszechobecne ciśnienie. Ma być tak, a nie inaczej, jak będzie inaczej to ssiesz. Nieważne, że wielu full zerków pada na 2 strzały. Co tutaj mam na myśli? Druid ogólnie był bardziej supportową postacią. A takie (jak do tej pory) nie mają miejsca w tzw meta. I znów będzie - "druid = kick", a necro "only gs necro!". Jedyną opcją są ludzie, którzy mają w 4 literach kim grasz, ważne, żebyś dobrze to robił
, lub zgrana paczka znajomych.
Dawno nie grałes skoro wymieniasz "no rangers", dobry dps na s/a + dmg z frozen spirita
Gram cały czas. Ranger bez frozen spirita nie jest zapraszany do teamu. W tym wypadku swój damage nadrabia buffem dla grupy.
W zestawieniu dpsów Ranger miał max 8600 dps z groszem, dla porównania Ele ze staffem max 13500.
Ranking dpsowy wygląda mniej więcej w ten sposób:
Ele
Thief
Warrior
Engi
Guard
Ranger
Mes
Necro
Nie ma co się oszukiwać. Ranger jest przydatny, ale tylko dzięki Frozen spirit. Z drugiej strony mamy mesmera niżej, ale ten wnosi do teamu wiele więcej.
Poza tym nigdy nie uznam melee Rangera:P.
Troszkę różni się ta tabelka z klasami ^^
Warek na drugim miejscu ? Naah.
Ostatnią rozpiskę pamiętam znajdziesz tutaj:
http://www.dtguilds.com/mobile/forum/viewthread/m/6563292/id/13987449-dps-estimates-for-each-professions-in-30s-battles
Trzeba pamiętać ze dps nie jest najważniejszy. Might, fury, reflecty, vulnerability, stealth do skipów, condi cleanse, stabilka do niektórych walk oraz inne ofensywne buffy (frost spirit, spotter, bannery, timewarp itd.) same się nie zrobią ^^
Fakt, mnie też w tej grze wkurza to, że jak nie grasz czymś co jest w mecie to nie masz szans na znalezienie grupy... Na szczęście wystarczy znaleźć jakąś przyjazną gildię i już ma się problem z głowy, niemniej ciągle gdzieś z tyłu głowy masz szepty, że bądź co bądź jesteś useless... Gram Mesmerem i mam właśnie sporo obaw co do tej klasy, dmg faktycznie cieniutki, condi jakby nie patrzeć podsysają w PvE(które głównie gram)
O ile z początku podobał mi się brak "świętej trójcy" a tyle tym dłużej gram w GW2 tym bardziej za nią tęsknię :F
I tak w ogóle zapytam - ANet w ogóle wydaje jakieś patche balansujące czy mają to gdzieś? W takim np. Wowie co patch ma się gigantycznie długą listę zmian dla class i to wszystkich. Nie twierdzę, że w WoWie jest dobry balans(najlepszy był chyba w Wotlk, aczkolwiek pale tam byli OP), ale oni przynajmniej coś robią a jak przeglądam strony o GW2 to nigdy nie widziałam tam żadnego patcha balansującego...
Kurcze to ANet może głupie nie jest ale fajnie by było jakby bardziej interesowali się community i tym co mają do powiedzenia. Strasznie wkurza jak niektóre aspekty są zaniedbane bo mają tylko i wyłącznie taki kaprys, a nie, że nikt nie ma pomysłu na rozwiązanie problemu... Mogliby zatrudnić jakiegoś Community Menagera, który by przeglądał forum i ogarniał wszystko ale po co...
Ostatnio - 27 stycznia bodajze byl patch balansujacy klasy gdzie glownie oslabiali silniejsze kombinacje, na forum masz dokladny wyciag co tam pozmieniali jakby cie to interesowalo, jak nie znajdziesz to napisz pw to podesle linka (raz znalazlem, znajde i drugi)
Odnosnie party "zerk only" czy inne to zaden problem (przynajmniej dla mnie), zawsze sie znajdzie jakas inna druzyna, a jak nie to samemu mozna zalozyc i to nawet za darmo! Wiec mam gdzies kto jak tam sb gra. Ja jak chce to gram swoim ele pod boony + cc i mam gdzies mete, top buildy i inne. Kazdy gra jak mu sie podoba, ja swoj build znalazlem juz dawno i za nic w swiecie go nie zmienie. Na pvp elkiem moge wysolowac dwoch/trzech typow, ewentualnie utrzymywac na sb cale pt przez pare minut podczas czego reszta teamu przejmuje pkt. I to na jednym buildzie
. I podobny (rozniacy sie tylko doborem jednego skilla) na pve - moge utrzymac bossa lub wszystkie addy, w tym samym czasie zadajac duzy dps i podleczajac sb i team przy okazji dodajac boony
Tak samo z mesmerem - fakt, w dps samym moze i nie przegonisz, ale odpowiedni dobor klonow i phantasmow zapewnia staly dps i daje duza szanse ze moby sie rzuca na te klony/phantasmy zamiast na kogos z teamu co daje reszcie (i tb) szanse na skupienie sie tylko i wylacznie na dps . Na pvp identycznym buidem (z kosmetycznymi zmianami) mozesz tez wysolowac paru ludzi lub utrzymywac sie praktycznie w nieskonczonosc (tak jak ja na ele, ale te pare min zazwyczaj sie udaje bo jednak presja = popelnianie glupich bledow
).
I mowiac to wiem o czym mowie - kumpel gra mesmerem i tez olal mete. Na brak pt do dungeonow nie narzeka, tak samo podczas pvp - nieraz az mnie serio zadziwia, tak umie namieszac ze reszta przeciwnikow biega od jednego klona do drugiego, miga na chwile im przed oczami castujac lepszego spella, po czym np zmienia bron na 2 miecze, rzuca klona do przodu, wrogowie pra do przodu do niego, a on rzuca niewidzialnosc (by zniknac z targetu) i zamiane miejscami z tamtym klonem z miecza. I tak moze sie bawic dosc dlugo ciagle bedac na full hp, do tego solidnie obijajac przeciwnikow.
A odnosnie pve to taka rada jak wyzej wspominalem - skup sie na atutach i zrownowaz swoje wady, to wygrasz kazdy pojedynek. Atuty mesmera? Klony + phantasmy, a jako ulti time warp. Ciagle utrzymujesz wszystkie iluzje, niszczysz je zadajac niezly dmg, odnawiasz iluzje itd, a w decydujacym momencie uzywasz time warpa (wczesniej linkujac skilla - kazdy sie skapnie o co chodzi) zwiekszajac swoj, swoich klonow jak i calego teamu dps. I to drastycznie zwiekszajac. I to wcale nie jest meta. Bo meta jest czysto pod dps z tego co widzialem (jak wiekszosc zerkow).
A odnosnie specjalizacji to chcialbym bardzo by dali po dwie na klase by byla wieksza roznorodnosc ^^
Troszkę różni się ta tabelka z klasami ^^Warek na drugim miejscu ? Naah. Ostatnią rozpiskę pamiętam znajdziesz tutaj:http://www.dtguilds.com/mobile/forum/viewthread/m/6563292/id/13987449-dps-estimates-for-each-professions-in-30s-battlesTrzeba pamiętać ze dps nie jest najważniejszy. Might, fury, reflecty, vulnerability, stealth do skipów, condi cleanse, stabilka do niektórych walk oraz inne ofensywne buffy (frost spirit, spotter, bannery, timewarp itd.) same się nie zrobią ^^
Warek średnio na 3, patrzyłem na NAJWYŻSZY CZYSTY DPS z tabeli. W teamie może się to różnić. Niemniej jednak najmniej przydatny się Ranger - nie oszukujmy się, mało co wnosi do party i Necro.
Wszystkie boomy są przydatne, jednak o condi cleanse to każdy powinien się z osobna postarać. W meta jest ten kłopot, że ludzi zazwyczaj nie interesuje co wnosisz do party, a jaki masz dps. Cały czas o tym mówię. Swojego czasu grałem trochę guardem z macem i shieldem. Fakt miałem raczej żałosny dps, ale tyle utility ile wniosłem do teamu to chyba nikt. Prawie stały regen, dużo prota, aegis etc. Jednak koniec końców wychodziłem na tego kiepskiego, bo NISKI DPS.
Nie chce mi się użerać z idiotami dlatego wchodzę do party z ludźmi z otwartymi umysłami, którzy nie każą Ci linkować swojego gearu . Takim przyznam rację w jednym - condi dmg ssie na PVE. Jednak każdy jest człowiekiem i każdy popełnia czasami błędy, dlatego zawsze trochę stawiam na dodatkowy survival nawet jeśli się to innym nie podoba.
Pamiętam sytuację jednego warka, który rage'ował, że leader wziął mnie do teamu, kiedy nie byłem full zerker. Oczywiście warek jako jedyny leżał w każdej walce.