DODATEK DO GW2 - Heart of Thorns
Dawać mi to już, teraz.
Warek średnio na 3, patrzyłem na NAJWYŻSZY CZYSTY DPS z tabeli. W teamie może się to różnić. Niemniej jednak najmniej przydatny się Ranger - nie oszukujmy się, mało co wnosi do party i Necro.Wszystkie boomy są przydatne, jednak o condi cleanse to każdy powinien się z osobna postarać. W meta jest ten kłopot, że ludzi zazwyczaj nie interesuje co wnosisz do party, a jaki masz dps. Cały czas o tym mówię. Swojego czasu grałem trochę guardem z macem i shieldem. Fakt miałem raczej żałosny dps, ale tyle utility ile wniosłem do teamu to chyba nikt. Prawie stały regen, dużo prota, aegis etc. Jednak koniec końców wychodziłem na tego kiepskiego, bo NISKI DPS.Nie chce mi się użerać z idiotami dlatego wchodzę do party z ludźmi z otwartymi umysłami, którzy nie każą Ci linkować swojego gearu . Takim przyznam rację w jednym - condi dmg ssie na PVE. Jednak każdy jest człowiekiem i każdy popełnia czasami błędy, dlatego zawsze trochę stawiam na dodatkowy survival nawet jeśli się to innym nie podoba.Pamiętam sytuację jednego warka, który rage'ował, że leader wziął mnie do teamu, kiedy nie byłem full zerker. Oczywiście warek jako jedyny leżał w każdej walce.
+1. To samo mam. Nigdy nie wchodze do teamu gdzie pisza "zerk +5k AP". Zawsze szukam pt normalnego a jak nie ma to biore kogos z gildii, pozniej jak sie nie zbierze full team to z lfg, ale dla odmiany pisze "no zerk" xD.
Bo serio, to jest irytujace i denerwujace jak przy kazdej wiekszej walce goscia wskrzeszam osobiscie z 3-4 razy a potem pada i nawet nie ma stanu downed - a od razu umiera. I tak sie konczy "only zerk!!!".
To ja wole jak kazdy sam sie o sb zatroszczy, wspomoze boonami kolegow z teamu, wyleczy (guard/ele/hunter/necro), zestunuje/przewroci/generalnie cc przecwinika, niz kogos kto zabija bossa w 5 minut ale pada w sekunde.
Nigdy nie zapomne sytuacji gdy ja ele mialem wiecej hp od warriora zerka. Skonczylo sie na tym ze warrior poszedl bic bossa, padl na 1 (slownie jedna) obszarowke, a ja go resam, obrywam hita i nic, dalej resam az potem robie unik i sb i go lecze. A co najsmieszniejsze ciagle mialem dmg wiekszy od niego .
Bo ludzie mysla - zerk najlepszy bo najwiekszy dmg. Fakt. Wezcie tylko pod uwage ze to jest dmg na kuklach treningowych czy innym ustrojstwie gdzie nikt cie nie bije.Bo jak przez 99% czasu lezysz i czekasz az ktos cie podniesie to obnizasz swoj dps i na dodatek calego teamu - bo sa zajeci wskrzeszaniem cie.
gdzieś czytałem ostatnio że każda klasa przy specializacji ma coś stracić
np engi przy używaniu specializacji z hammerem ma stracić swoje turety
jak myślicie co zabiorą innym postacią ?
Pewnie tak, ale zyskają coś dodatkowego. W filmiku było widać jakby coś latało wokół engi z hammerem.
W sumie nie wiem dlaczego, ale w takim wypadku obstawiałbym, że Ele straci Cantripy, Guard Consecration albo Meditation (zależy jaka to będzie specjalizacja), Necro pewnie Spectrale, Ranger pułapki (żadna strata), Thief Deception, Mesmer Mantry, a Warrior też w zależności od broni, ale pewnie Bannery ^^". To tylko spekulacje. Na jakieś info musimy jeszcze trochę poczekać.
W ostatnim streamie bylo widac, ze wojak mial pod f1 inny skill zablokowany. Troche informacji znajdziesz na dulfy.net.
Główną zmianą w systemie Specjalizacji jest zmiana mechaniki klasy.
Na przykład guardian traci swoje Virtues, albo dostaje 3 inne w ich miejsce.
Albo dodanie F2 dla Warriora.
Nawet tak proste zmiany to dla mnie ogień. Ogarnąć na nowo 1v1 albo masówki w meletrainach z rozwiniętymi klasami postaci to będzie ostry fun. Mam tylko nadzieję, że nie bedzie to drugi archage - niby 120 klas z czego uzytecznych do grania jakieś 10%.
Główną zmianą w systemie Specjalizacji jest zmiana mechaniki klasy. Na przykład guardian traci swoje Virtues, albo dostaje 3 inne w ich miejsce. Albo dodanie F2 dla Warriora.
A przy tym jakąś beznadziejną broń dostanie?
Trailer wskazywałby na Thiefa z Riflem, a tego nie zdzierżę . Jak Guardianowi dadzą Longbow'a to już w ogóle wykituję ^^. W takim wypadku lepiej nie dostać nowej broni...
Jasne, nikt mi nie każe zmieniać specjalizacji, może ta akurat będzie przyjemna i w sam raz dla mnie, ale będę wtedy zmuszony grać bronią, którą nie chcę. Skille 1-5 zależne od broni to akurat nie był zbyt dobry pomysł...
Nawet tak proste zmiany to dla mnie ogień. Ogarnąć na nowo 1v1 albo masówki w meletrainach z rozwiniętymi klasami postaci to będzie ostry fun. Mam tylko nadzieję, że nie bedzie to drugi archage - niby 120 klas z czego uzytecznych do grania jakieś 10%.
Nauka to bardzo prosta rzecz. Wnioski wysuwa się po testach i wtedy można cokolwiek stwierdzić. Nie gram w AA więc nie bronię produkcji, czasami tylko poczytam na zagranicznych forach o patchach czy nowościach jakieś komentarze. Nikt nigdy nie stwierdził czegoś takiego i nie zostało to udowodnione. Rozumiem że kolega przetestował wszystkie 120 możliwości na najwyższym poziomie trudności z takim samym gearem żeby to stwierdzić?
Nauka to bardzo prosta rzecz. Wnioski wysuwa się po testach i wtedy można cokolwiek stwierdzić. Nie gram w AA więc nie bronię produkcji, czasami tylko poczytam na zagranicznych forach o patchach czy nowościach jakieś komentarze. Nikt nigdy nie stwierdził czegoś takiego i nie zostało to udowodnione. Rozumiem że kolega przetestował wszystkie 120 możliwości na najwyższym poziomie trudności z takim samym gearem żeby to stwierdzić?Pomijajac fakt, że AA to straszne flaki i drewno (imo) to testowalem inne klasy na pvp. Chętnie pykne z kolegą pvp po tygodniu od wyjścia dodatku.
Jak Guardianowi dadzą Longbow'a to już w ogóle wykituję ^^. W takim wypadku lepiej nie dostać nowej broni...
Teraz też nie każdemu podobają się wszystkie dostępne bronie, najwyżej będzie się unikać ich używania.
Teraz też nie każdemu podobają się wszystkie dostępne bronie, najwyżej będzie się unikać ich używania.
No tak. Nigdy nie chciałem używać Focusa na Guardianie tylko Shielda, ale z drugiej strony Focus ma lepsze skille. Muszę zrezygnować ze skilli, bo nie chcę grać z Focusem. Taki tylko przykład. Skille nie powinny być zależne od broni. Tyle ode mnie .
Ja tam nigdy nie miałam problemów z tym co dzierży moja postać, byleby skille pasowały do mojego stylu gry
Ja ogólnie preferowałabym właśnie dodanie jakiś nowych broni do aktualnych klas a nie te całe specjalizacje - może z tym być sporo zamieszania, zwłaszcza na początku. Już współczuję tym, którzy grają PvP na poważnie i będą musieli nauczyć się jak walczyć przeciwko nowym specjalizacjom albo jak samemu dobrze grać jedną z nich
http://www.pcgamer.com/guild-wars-2-heart-of-thorns-stronghold/
Cosik o Strongholdzie. Zapowiada się ciekawie i jest miejsce na większą ilość graczy, ale to nigdy nie będzie mokry sen graczy wvwvw.
Ciekawe, czy w dodatku dostaniemy ranking fraktali, który miał wejść krótko po "Fractured" hyhy.
gdzieś czytałem ostatnio że każda klasa przy specializacji ma coś stracićnp engi przy używaniu specializacji z hammerem ma stracić swoje turetyjak myślicie co zabiorą innym postacią ?
Przy zmianie specjalizacji to oczywiste jest, że będziesz miał w większości inne skille, a tych starych nie będziesz mógł używać. Bo inaczej to by było tylko dodanie nowych skilli pod istniejące klasy.
Czyli mam rozumieć, że te całe "specjalizacje", które dostaną klasy będzie wyglądać na zasadzie: Warrior - Berserker / Knight, Ranger - Archer / Druid itd. oraz każda specjalizacja posiadać będzie inne rodzaje broni i wybrać można tylko jedną z nich ?
Czyli mam rozumieć, że te całe "specjalizacje", które dostaną klasy będzie wyglądać na zasadzie: Warrior - Berserker / Knight, Ranger - Archer / Druid itd. oraz każda specjalizacja posiadać będzie inne rodzaje broni i wybrać można tylko jedną z nich ?
Bardziej na zasadzie zbaczasz ze ścieżki bycia RANGEREM, a zostajesz Druidem. Nie będziesz pewnie mógł używać niektórych broni/skilli/traitów, za to dostaniesz inne (w tym wypadku staff dla Druida).
Nie wiadomo jeszcze jak to dokładnie będzie wyglądało.
BTW. Mamy niejako Knight'a w grze Guardian się kłania.
https://www.youtube.com/watch?v=Th5ZUvXdhNU - filmik z nowego trybu stronghold
mogli by dać filmik pokazujący wszystkie specializacje