[Dofus 2] Pytania

Yo'w all... Zaczełem grać w Dofusa, i mam na jego temat pare pytań:

1. Jak zdobyć Mounta/ peta ??

2. Jaki jest MAX lvl ??

3. Jak szybko zarobić te "k"

4. O co chodzi w wybieraniu postaxi 2xp, 3xp, 4xp ??

5. Gdzie kupić bronie dla postaci "Sram" ?? I jakie będą najlepsze na 10 lvl ?

Jak mi coś do głowy wpadnie, zadam później.

1. Kupuje się w sellroomie.

2. 200

3. Profesjami, ale potrzebujesz abonamentu.

4. Nie rozumiem.

5. Najlepsza bedzie taka która daje.ci.najlepsze staty, ponieważ w dofusie broni zaczyna się używać dopiero na wyższych lvl-ach.

1. Kupuje się w sellroomie.

Żebym ja wiedział, gdzie to jest >.<

4. Nie rozumiem.

Jak masz np. stworzone 4 postacie, i nad nimi są takie xp, np. 2 postac stworzona 2xp, 3- 3xp itd... I nie wiem o co z tym chodzi, może 4 postać 4x exp lepszy ? o.O

Co do 1. to jesteś jeszcze zapewne w incarnam, czyli krainie startowej która jest tutorialem, możesz z niego wyjść do miasta które nazywa się Astrub, tam właśnie znajdują się sellroomy(jedyne dostępne dla ludzi bez wykupionego abonamentu, są jeszcze Bonta i Brakmar i to nowe na frigoście). A 4. to jest mnożnik expa dla postaci, jakiś czas temu wprowadzili że jeśli masz na koncie postać na wyższym lvlu to wszystkie postacie które mają niższy lvl niż ona dostają mnożnik expa x2, jeśli np. masz 4 postacie na lvl-ach 100, 75, 50 i 1 to ta na 1 lvl-u dostanie expa x4, na 50 x3 a na 75 x2.

Aa... Rozumiem. Już jestem akurat w mieście Astrub, czy wiecie, czy jest jakaś gildia Polska ??

Co jak co o dofusie trochę wiem, więc pomogę.

Yo'w all... Zaczełem grać w Dofusa, i mam na jego temat pare pytań:1. Jak zdobyć Mounta/ peta ??2. Jaki jest MAX lvl ??3. Jak szybko zarobić te "k"4. O co chodzi w wybieraniu postaxi 2xp, 3xp, 4xp ??5. Gdzie kupić bronie dla postaci "Sram" ?? I jakie będą najlepsze na 10 lvl ?Jak mi coś do głowy wpadnie, zadam później.

1.Jeżeli gra ci się nie znudzi, to w sellroomie sobie go kupisz, ale to dopiero na high levelu.

2.200, ale bije się go dosyć długo i ciężko.

3.Jeżeli nie masz pacca, to weź sobię pracę drwala, będziesz zbierał drewno, a potem je przerabiał na deski, jako 2 profesję (jeżeli już będziesz miał pacca) weź sobie alchemika, zbierasz rośliny i robisz z nich takie eliksiry, które są dosyć drogie a schodzą szybko.

4.Nie wiem do końca o co chodzi, ale jeżeli masz dajmy jakąs postaćna 60 lvl, to na 2 postaci będziesz miał expa x2 do 60, jakoś tak to działa.

5.Narazie nie wydawaj kasy na broń, ani na eq.Ja jak grałem to do 50 lvl o ile nie dłużej, latałem w piwi secie, ponieważ pierwsze "k" wydałem na pacca.

Znasz się na dofusie a latałeś do 50 lvl-a w piwi secie ? Będąc szczery nie polecam ci dofusa, ta gra jest już przy końcu swojej egzystencji, z patcha na patch coraz bardziej psują rozgrywkę, ale jeśli jednak chcesz grać to polecam forum.dofus.pl tam znajdziesz bardzo doświadczonych graczy którzy ci na pewno pomogą i odpowiedzą na pytania.

A na wyspie Astrub, są jakieś potworki na lvl 9 ?? BO widze same na 30...

Refresh + Pytania.

1.Jest jakaś Polska Gildia ?? Gra ktoś ??

2. Jest jakiś pet/ mount nagrodą z questa ?? ((quest na jaki lvl, i gdzie jest??))

3. Jak sie stać "drwalem" ?? Jak wgl. scinać drzewa i przerabiać na deski ??

4. Jak postawić Sklep ??

Ja bym z miłą chęcią pograł z kimś ale z taką osobą która kupiła by sobie to tak zwane "premium" i poświeciła by trochę czasu :)

1. Jest pełno Polskich gildii, poszukaj na forum.dofus.pl

2. Z tego co mi się zdaje to nie, jedynie za zakup abonamentu dostaje się peta w nagrodę, ale to i tak się nie opłaca bo trzeba go karmić przez długi okres czasu by dodawał statystyki.

3. Tutaj polecam ci dofusową wikiię, znajdziesz tam wszystko co potrzeba http://dofuswiki.wikia.com/wiki/Dofus_Wiki

4. Do postawienia sklepu potrzebujesz wykupiony abonament.

@Up Imo bez 8 kont nie opłaca się grać w dofusa już, gospodarka do końca siadła przez ostatnie zmiany.

hmmmm szkoda a wakfu?

Znasz się na dofusie a latałeś do 50 lvl-a w piwi secie ? Będąc szczery nie polecam ci dofusa, ta gra jest już przy końcu swojej egzystencji, z patcha na patch coraz bardziej psują rozgrywkę, ale jeśli jednak chcesz grać to polecam forum.dofus.pl tam znajdziesz bardzo doświadczonych graczy którzy ci na pewno pomogą i odpowiedzą na pytania.

Owszem, ale tak jak już napisałem pierwsze kamasy wydałem na abo, jakiegos pro seta nie potrzeba aby expić na darmowym kontynencie :).

@jurrgenaut wakfu moim zdaniem gorsze i jeszcze barrdziej p2w.

Refresh + Pytania.1.Jest jakaś Polska Gildia ?? Gra ktoś ??2. Jest jakiś pet/ mount nagrodą z questa ?? ((quest na jaki lvl, i gdzie jest??))3. Jak sie stać "drwalem" ?? Jak wgl. scinać drzewa i przerabiać na deski ??4. Jak postawić Sklep ??

1. ktoś już napisał

2. Jest Bow Meow z Gobbal Dungeona. Znajdziesz kogoś na 60 lvl, kupisz abonament i lecisz. Można je też znaleść w śmietnikach pod bankiem w Astrub, a tak to trzeba kupic albo abonament na więcej niż tydzien sobie sprawić.

3. [2,-21] w Astrub :) Wklej na czat>kilknij>leć ciachać drzewa.

Pisze to w każdym poście, można grać na jednym koncie, ale nie samemu. Jak najszybciej znajdź gildie, a ona Ci wszytko powie.

Oo Dzięki >.< A jeszcze jedno, wziełem questa od Piwi, lecz trzeba tą pszenicę ściąc, ale nie chce byc farmerem oraz alchemikiem, tylko tym stolarzem... I jak można usunąc questa ??

Ps. Akurat teraz jestem jeszcze na Incarnam, zaszedłem na dungeon sie sprawdzić, nie uwierzyłem w siebie... Doszedłem aż do bossa, który ma 53lvl ((snoowolf)), a ja mam 10lvl, przeszedłem przez 15lvle, 35 lvle, 48 lvle, aż wkońcu, tam, bitwa wciągająca i ekscytująca, na początku zabiłem obronców bossa, później postawiłem na arenie Spella "The Block" ((duży, burak ??, który blokuje przeciwników aby do mnie nie doszli, a żebym ja mogl ich zaatakować)) on ich przytrzymał, Boss ma końcowke hp, 50, i sie wkurzyłem, dlaczego ?? Nie mogłem się już ruszyć, wykoszystałem MP. I Dead, Ale... Musze powiedziec, walka byla super, jakbym miał kogoś obok, napewno bym go uwalił... Co uważacie, na 10 lvlu, klasą Sadida, ubicie 49lvla, to dobrze, czy nie ?? Stosuje rózne taktyki, ktore sie dobrze sprawdzają

Dodatkowe pytanie: Czy można używac jakichs mikstur dodających MP, podczas walki ??

wiem ze w wakfu mozna dodawac pkt charakteru do mp niewiem jak w dofusie w dofusa malo gralem wlasnie wykupilem konto premium ;) ale robie nowa postac bo zle rozdalem pkt w statystyki ;)

Eh, prawdziwa gra w Dofusie zaczyna się grubo po 100 levelu, teraz najlepiej kup P2P i leć klepać snappery na plaży przy asturb. Później możesz pijawczyć na kani. Kiedy wbijesz 50lvl lecisz na frigost - oczywiście z takim samym zamiarem jak na kani.

Bez wspomnianego P2P możesz co najwyżej wbić ~60lvl (o ile nie znudzi Ci się po 30) i podziwiać krajobrazy.

Jedyny set jaki przed 100lvl'em opłaca się (a nawet trzeba) kupić to najpierw adv do komfortowego ekspienia solo w początkowych etapach, następnie prespic (najlepiej zmagowany) do lepszego pijawczenia.

Ile Konto Premium kosztuje ?

SMS ~11zł na 7 dni z tego co pamiętam.

mam pytanie gdzie mozna zresetowac statystyki poniewaz zle rozdalem pkt mam 28 lvl ;)