Dofus 2

Siemka wszystkim.

Szukam kilku ludzi do gry Dofus 2 oczywiście takich które wydadzą 10zł na premium żeby dobrze poexpić :)

Czekam na wasze propozycje.

Właśnie ściągnąłem tą grę i chętnie z kimś pogram. Jeżeli mi się spodoba to nie będę żałował na gre :)

Yo !. Znam tą grę nie od dziś i sporo o niej wiem. Jeśli jest ktoś kto nie odstawi jej po 7 dniach to mogę się dołączyć ;). Mam nadzieję miriadel, że Ty taki nie będziesz ;p. Ogólnie to mam pytanko, czy już coś w nią grałeś, czy jesteś newbie ?.

PS: Nie opłaca się już kupować p2p na tydzień za 11zł, bo doszła nowa opcja (również sms), dzięki której kupimy subskrypcję na miesiąc za ok.20zł (nie pamiętam dokładnie ile).

PS2: Jakbyśmy już grali to dobrze by było, gdybyśmy mieli kontakt głosowy ;d.

No to tak troszkę wam dopowiem gram w dofusa od wersji 1.20

P2P czyli ten sms za 10,98zł się nie opłaca wystarczy wbić ten 11 level pozbierać reesourców z boarów posprzedawać i kupić ogriny.

Ogriny możesz wymienić na p2p właśnie a przy trafieniu na nobka można naprawdę tanio to kupić.

Level 100 to zaledwie może tydzień np iopem na agi.

Polecam wam nie grać na początek w party gdyż jest to po prostu bez sensu party od 100 levela i cracler dungeony masowo ;]

Hmm .. Ale zbieranie tych wszystkich reesourców zajmuje też trochę czasu (mi by się na przykład nie chciało xd). Co do party na początek też się zgadzam, że to nie ma sensu. Na upartego można zbierać i kupić p2p ogrinami ale jak ktoś nie ma co robić z kasą na tel, bo ma na przykład darmowe do większości osób (np. ja xd) to może wydać te 20 pare zł miesięcznie. To tez nie jest taki majątek .. A tak się spytam na jakim servie chcecie grać (najważniejsze, a pominąłem ..) ?. Proponuje Rushu ;).

Nigdy nie miałem styczności z tą grą i na pewno będę potrzebował pomocy, więc jakiś komunikator by się przydał :)

No ja tam nabiłem 30+lvl Łucznikiem :) więc co nieco tam wiem o tej grze :)

Będziemy rozmawiać na TS3 najlepiej lub jak wolicie to Skype :P żadnego VT

Więc zaraz podam wam dane do TS3 to się umówimy ze wszystkim

TS3: ts3.team-speak3.pl

Kanał: 89. Dofus 2

Hasło: dofus

Wbijać :D

Spoko, mi tam każdy komunikator odpowiada ;d. Ale VT nie trawię xd.

No ja VT też nie trawię :P

no to czekam na was na TS3 :P

Ok ja już gram :P 2lvl mam : D

No panowie wbijać ;D

7lvl wszedł :P

Spokojnie, spokojnie .. ;p. Dziś zbytnio czasu nie miałem, ale jutro wieczorkiem powinienem być :D. Bij lv bij !. Musisz mnie powoli dogonić ^^.

Jeśli ktoś potrzebuje pomocy chętnie odpowiem na każde pytanie na gg Quedro na początku te resy się zbiera po prostu na expie

a potem to tylko tak się zarabia np cracler stony i tp chyba że jesteś wytrwały to farmer/baker 100 level profki i sprzedajesz chleb

Alchemik i robisz potki do bonta/brakmarian.

"Wytrwały" .. xD. Powiem Ci tak: jak zaczynałem to trochę mnie nudziło i męczyło to farmienie, ale jak się wbiło większy lv to tak szybko zlatuje, że zrobiła się z tego przyjemność heh ;). Jak dobrze idzie sprzedaż to w 2h potrafię zarobić pareset kk, a na początek to całkiem dobra sumka. Ale wiadomo - każdy ma swój sposób przecież. Komu jak wygodniej ..

Ja tam zbierałem kasę na dofusie zbierając duszę (swoją drogą całkiem niezłą kaskę można uzbierać nawet na f2p). 50 tysięcy za jedną to właściwie minimum, trzeba tylko znać miejsce w ,którym występują i huzia (5 minut szukanie, walka 1 min). Mógłbym pograć (ale nie od początku, dajcie spokój ;p), pobawić się w kupca trochę (jakoś mnie na lvlowanie nie bierze, może to przez te wszystkie buildy). Dla kolekcjonerskich celów (w końcu jubiler) trzymam masywy run (z 3 tysiące będzie chyba...) no i demoniczną broń.

Postacie mam na Rushu.

@Miriadel: Spróbuj Sacrier'a opartego na Chance (jako 2-3 postać, kasy trzeba trochę na ekwipunek), świetny do expienia (o wiele gorzej z PVP, ale wytrzymały jest jak diabli...). Idzie spokojnie wylevelować do 60 na f2p, a dalej kupisz sobie na 7 dni i lecisz z łatwością gobbal dungeon z zmixowanym setem na wis/cha.

@Unstoppable: Party jest często potrzebne , patrz - Eniripsa,Enutrof,Feca,Cra (dużo zależy od builda, nie wszyscy będą opierać się pod grę jednoosobową, nie wszyscy mogą). Na niskich lvlach pomoc jest potrzebna (chyba, że masz ekwipunek ale to jak masz kaskę). Nie wspominając w ogóle o miejscu w ,którym można się nauczyć zbierania dusz (czy jakoś tak), jeśli masz 100 lvl to sobie poradzisz, w innym wypadku raczej wątpie.

@Quedro: Zebranie Ogrinsów nie jest chyba aż tak trudne (jeśli potrafi się kombinować), chociaż nie wiem ile Kamasów teraz trzeba na tygodniówkę (bądź co bądź kasę będe tam chyba miał). Z małą pomocą można uzbierać Kamasy.

Ogólnie mam 1,7 Miliona czy da się za tą sumkę jakoś Subscribe kupić? :D bo 20lvl mam i nie ma gdzie expić :P

ok już mam :D

220k wydałem na 7 dni subscribe ;]

@UP czyli za kase zdobytą w grze można Subscribe Kupić ?

@Topic ja może się dołączę do gry

Czy z dofusem jest jak wcześniej?Po zejściu z wyspy latającej dostęp był tylko do okolic piewszego miasta czy li golemów na 40lvlu będąc samym na 17.W sumie było napisane że na f2p dostępne jest 1% mapy gry.Czy nadal tak jest?Co do klasy potrzebuje kogoś z dużym dmg.

PS.Jaki serwer?

@fire25

Tak nadal tak jest, po wyjściu z Incaram, masz dostęp tylko do Astrub i jego słabych okolic. Klasa z dużym dmg to Sacrier Blood Ecaflip Coin, Cra Range (Ogólnie każdy ma dobrze jak ogarniasz, ale te postacie jakoś na początku potrafią dobry dmg wyciągać.). Serwer Rushu (Jeżeli chcesz grać z Quedro itp.)

W jaki sposób zdobyć subscribe?Czy jest konieczny?Zamierzam grać sacrier blood.

Saca nie polecam na start, bo to jedna z niewielu klas które musisz wyscrolować. Najlepiej kogoś pod inta. Subscribe jest konieczny, masz ogromne ograniczenia bez niego. Kupujesz go za SMS (11zł), za pomocą karty lub za kasę w grze.

Ja gram na Rushu, nick Mirinira (Cra Int).

@UP

Pisane już było, ja również to podkreślę, sms za 11zł to przeżytek (tydzień), bo za 20zł można mieć miesiąc suba. Klasy, które są najlepsze dla początkującego na start to Feca Shield, Sadida Shoe i Cra Range (Tu już trochę Ciężej).