Bardziej interesuje mnie na którym lvlu sacrier blood lub (bo się jeszcze zastanawiam) osamodas whip potrzebują subscriba?
Dofus 2
To zależy tylko od Ciebie, oni sami w sobie mogą potrzebować nawet na 40-60 (Sacrier) i 30-50 Osamodas, ale jako nowy gracz, raczej sobie nie poradzisz bez subskrypcji po 30 lvlu, ponieważ ta gra jest dość skomplikowana na początku co może Cię odstraszyć ;p Ale jeżeli uważasz, że wytrwasz, to nie pytaj kiedy masz nimi kupić subskrypcję, sam to ocenisz kiedy zacznie Ci się ciężko grać
@ Pattrick
Sorki że Ci to napisze ale widać nie grałeś za bardzo w dofusa.
Mały lvl = albo expisz bez p2p na boarach, lub na p2p od 25 mniej więcej na pigletach.
Potem jedziesz do 60 zależnie od profesji zacznę: sram = chafery,
Eniprisa = zależnie od build healer to tylko party, bo jak inaczej? Battle jedzie wszystko ;p
reszta podobnie. Powiedz mi 100 lvl sobie poradzisz no to jestem ciekaw z Cra na inta, jeśli ktoś jest twardy i je stejki xd
no to gobbal dungeony, a tak to 0 bez rattera typu sadida ;]
To tak dużo osób tu piszę że sac na początku potrzebuje scrolów, no to sacek na chance naprawdę ich potrzebuję może nie będzie za bardzo pro ale chociaż padać nie będzie.
P2P można kupić za pomocą ogrin's wystarczy je od kogoś odkupić i wymienić.
miriadel no to już ładną sumkę masz nawet. Heh. Mi zostało 90kk ze względu na to, że ostatnio niezłe zakupy zrobiłem, no ale cóż .. Mój nick w grze to oczywiście Quedro (Rushu), więc można pisać jak będę dostępny. Póki co krucho z czasem, ale od jutra na 100% wbiję wieczorkiem i będę pykał przez weekend ^^.
@fire25, jeśli chcesz przy tej grze spędzić kawał dobrego czasu to subskrypcja jest nieunikniona. Jedyna postać, która od samego początku potrzebuję sub'a to Pandawa. Myślę, że jak się gra od zera to na bliższy czas sub nie jest potrzebny, lepiej sobie najpierw eq wykombinować. Bardziej skupić się na kasie i itemach niż na lv'u.
Wybrałem lopa (ten rycerz z mieczem).W co nim pakować,jakie spelle,staty?
Za Kamasy można kupić subscribe bez problemu na tydzień wczoraj kupiłem i wbiłem 26lvl :]
Dobra może już tak nie spamujmy więc zapraszam na TS3
Ja bym się chętnie dołączył, ale siedzę u dziadków... Nie ma tutaj mikro .. Ogólnie to gram, grałem na Rosal, Xelorem, i Sadidą.
Xelor - 62 (o ile pamiętam)
Sadi- 72(coś takiego )
Ogólnie to bym chętnie pograł ((((( Nie wprowadzili już np zamieniania serwerów? ; D
Jak ktoś chce to mogę sprzedać konto! ;p
@edit
@fire25
IOP'a na dmg najlepiej scrollować w agi. potem jest za***isty; p skille nie pamietam, grałem z rok temu jak nie więcej ;o
Iop na agi ogółem jest wyje** tylko że only for exp ;p. Przy okazji polecam w grze kupić adventurer set a potem prespic i expic od 20+ na pigletach.
No ja już mam 33lvl
@Unstoppable:
Boary na niskim lvlu... rzadko kiedy walczyłem właśnie z tym dziadostwem (na f2p zawsze znajdziesz je w miejscu pełnym drzewek), już lepiej Prepubescent Chafery, Incarnam Dungeon, Field Dungeon, Cracklery (20 lvl Sac na Chance bije bez problemu jak pamiętam, dużo zależy od klasy jaką grasz), a później do dziury dla f2p. P2P ma nieco większy wybór (Tainela,Pole przy Boncie,Lousy Pig Knights,Snappery...)
Nie mówiłem, że Sac będzie pro (Chance to build raczej na potwory, które rzucają się do ataku ale później to i tak masz to gdzieś skoro wyscrollujesz sobie wszystko i używasz tego co ci się podoba), w porównaniu do Iopów/Saddidy/Xelora/Pandawy/Cry/Srama... jeśli pragniesz być "Pro Super Extra Uber blablabla..." graczem to wybierasz wcześniejsze klasy (Chyba że jesteś masohistą i kochasz mieć dużą obronę to jeszcze Feca) i lecimy z koksem idąc po najniższym stopniu oporu (Dofus.wikia.com
"Powiedz mi 100 lvl sobie poradzisz no to jestem ciekaw z Cra na inta, jeśli ktoś jest twardy i je stejki xd
no to gobbal dungeony, a tak to 0 bez rattera typu sadida ;]" - miałem na myśli Bulb Cavern (w końcu tam się uczysz podbierania dusz) i chodziło mi tylko o ten dungeon.
Iop na Agi nie jest bodajże jedną z droższych klas? (małe soft-capy, scrollowanie nawet większe niż u Sacriera) Co z tego, że wystarczy tydzień skoro wcześniej trzeba mieć tyle kasy (x<1 mk)? Jeśli jeszcze orientuję się w cenach.
@fire25 1-sza postać? jeśli tak to nie słuchaj ich, pakuj w STR (później zawsze można zmienić jeśli będziesz miał już kapitał ;p)
@tsukineko88 (no to zacznie się kamieniowanie mnie) Feca nie jest dobrą klasą dla początkującego, ładna obrona i w ogóle niezły (szczególnie potem), ale na początku to jest droga przez męke (brak porządnego sposobu na ubijanie czegokolwiek do ... 70 lvlu). Chyba, że nie brakuje ci pieniędzy i masz wyscrollowaną postać na dzień dobry (lub Adventurer Set magowany na Wis, najlepiej z pomocą przy levelowaniu).
Z serii Dziwne rozkminy w Dofusie - Frozen Arrow (Zamrożona Strzała) zadaje obrażenia od ognia.
Z serii Dziwne rozkminy w Dofusie - Frozen Arrow (Zamrożona Strzała) zadaje obrażenia od ognia.
Do tej pory tego nie rozumiem .. o.O.
A jeśli chodzi o postać początkową to najlepiej właśnie na STR, np.: Sadida czy Sram .. Z czasem przybędzie niezła sumka na konto i będziesz mógł kupić eq, co chcesz i bawić się w inne chary JUŻ nie od zera a z tym na co udało Ci się zarobić, albo pozostać przy, przy tym którym byłeś od początku. Potem to bajka .. Można kombinować.
Gram sobie Cra łucznikiem
Mam 36lvl i nie wiem gdzie expić dajcie kilka przykładów gdzie można dobrze poexpić :]
Mam zamiar znowu grać w Dofus'a xD, żeby niepotrzebnie nie robić drugiego tematu:
Czy mógłby mi ktoś podać DOKŁADNY build dla Sacriera i Iopa? (Na wszystko, wszystkie możliwe drogi, w jakie staty, w które skille z tymi statami itp.)
Nie mogę się zdecydować, którą z tych postaci wziąć, dlatego proszę was o buildy, na podstawie których wybiorę swojego przyszłego Mob Killera (A no właśnie, bardziej zależy mi na PvE aniżeli PvP, ale buildami na oba oraz hybrydami również nie pogardzę ). Najlepiej żeby wypowiadał się ktoś, kto się zna np. Pattrick czy Quedro (Tylko przykłady xD), ponieważ nie interesują mnie zbytnio odpowiedzi "Yyy, a ja przeczytałem tu i tam, że ten i tamten skill jest super D:". Chcę sprawdzone, lub po prostu obeznane buildy xD.
@Pattrick
Ej, zna ktoś może emaila do ankamy ? bo do sadi mam wejście, ale po resecie passworda, nie wiem jaki mam na xelorze, a emaila na xelora nie pamietam, i mnie ch** trafia, bo na tym xelorze miałem itemki warte co najmniej 20mln <.>
@Miriadel
Mushdy, Piglety, Wabbity
@Tsukineko
Sac to tak ciekawa postać że możesz ją zrobić pod każdy żywioł. Ogólnie jest tak że dajesz wszystko w Vitality, scrollujesz żywioł jaki wybierasz i tak:
a)Agi (idealny do group PvE):
Assault
Nimble Punishment*
b)Str (dobry do group PvE, ale Agi lepsze):
Forced Punishment*
Flying Sword
c)Chance (idealny na solo PvE)
Dissolution
Bold Punishment*
d)Int (rzeźnia na PvP)
Spiritual Punishment*
Absorption
i pod każdy build:
Sacrier Foot (jeżeli build pod Agi to na max)
Sacrifice
Punishment*
Life Transfer
Fury*
*to skille które muszą być na maksa. Możesz jeszcze wziąć Bloodthirsty Madness, ale jak jesteś z randomami to cię mogę zjechać za użycie tego.
Co do Iopa, to się nie znam.
Dostałem magical orba chcialbym zresetowac staty, gdzie to moge zrobic, bo dofusa 2 nie ogarniam <.>
A wiecie jak uleczać Peta? czym go karmić?
GobTubby - Takiego mam pecika
Uleczasz dając mu Eniripsa Powder. On daje Vita i żre dusze, czyli im więcej pokonasz gobbali i im podobnych, tym więcej daje (maks. 150).
@miriadel jezeli chodzi Ci o przywrocenie HP Gobba to mozesz kupić Eniripsa Powder u Oshimo at (9,21) for 1000 kamas
@Reeker raczej nawet jak napiszesz mozebyć ciezko z odzyskaniem chyba ze wpisales prawdziwe dane i wyślesz im skan dowodu osobistego inaczej nie biora pod uwage zgloszeń. (Ja naszczescie odzyskałem a juz sie bałem ze 2x 200 lvl pojdzie sie rąbac...) http://support.ankama.com/en musisz tutaj się pobawić
@Co do Iopa głownie się gra Str / Int albo Agi Int i Agi potrzebuja wiekszego nakladu finansowego mile widziane scrollowanie własnie tych statów a co do buildów przejrzyj sobie te linki :
http://dofuswiki.wikia.com/wiki/Iop/Strength
http://dofuswiki.wikia.com/wiki/Iop/Agility
http://dofuswiki.wikia.com/wiki/Iop/Intelligence
Eh i jeszcze jeden edit: D
@Reeker Co do Magical Orba musisz iść do swojej światyni i tam u NPC'ka mozesz resnąc sobie staty. Btw prosze nie piszcie Dofus 2 bo to jest po prostu Dofus z grafika v.2. a nazwa gry zawsze była i jest normlanie DOFUS
Ja już zassysam grę, ale Miriadiel napisz na PW coś o grze i na jakim serverze gramy ; ).