Dominion

Od godziny około 17 została udostępniona mapa Dominion: Kryształowa Blizna, grajcie póki można, bo

Dominion has been activated for a limited time
Jak dla mnie świetna zabawa, pomijając tłuczków, którzy zamiast zdobywać punkt to sobie farmią miniony :/

Ze względu na bardzo szybkie gry, około 15~20 minut, najlepszym wyborem są mobilne postaci a najlepiej asasyni np. akali, pantheon, twisted fate, nocturne.

Minusem dla mnie jest nowy czar: Awans... Ulepszony minion ginie w kilka sekund, zwykła strata miejsca na jakiś bardziej użyteczny czar.

A jak Wam się podoba? Jakieś taktyki?

Mi się bardzo podoba, szybka farma bez potrzeby bicia minionów, Xin czy Wukong są bardzo przydatni, 2x penta Xinem ^^

Wow penta? Po kiego grzyba 5 osób miałoby być w jednym miejscu? :D Parę dni minie zanim niektórzy zrozumieją, że dominion to nie summoner's rift.

Rammus jest OP i przyszłym auto bannem na Dominionie :D Do tego dochodzą postacie z globalami do przerywania przejmowania turretów. Ogólnie gry bardzo szybkie, nasz rekord póki co to 9 minut . Można się nawet fajnie przy tym bawić. Najważniejsze jest to aby mieć przewagę w posiadanych wieżach.

Najczęściej kiedy przegrywali, pod koniec starali się pokonać nas w TF, poczym zebrać turrety. Dlatego czasem 5, w 1 miejscu jest. Cała rozgrywka wydaje mi się dużo bardziej dynamiczna niż Summoner's Rift.

15 lvl, dobij 30 zobaczymy czy skończycie w 9 minut : )

zagrałem z chłopakami parę meczy i o dziwo, zaskoczyłem się bardzo pozytywnie! szybka walka, decyzję, które trzeba podejmować w parę sekund, nie ma czasu na zastanowienia. Parę taktyk już się ogarnęło.

i wreszcie Shaco, nie jest taki bezużyteczny, pędzibuty i harass z wieżami genialny - to samo eve.

Zagrałem jak na razie 1 mecz, ale z pewnością mogę powiedzieć, że gra jest dużo bardziej dynamiczna, stała walka, bardzo mi się podoba ten tryb.

Offtop:

Brejdak, z jakiego anime jest ten gostek z twojego avatara i sygnaturki?

Skoro już sprawdziłeś mnie mogłeś sprawdzić i przeciwników ;-) Sam to zrobiłem i boom, każdy z nich ma 30 poziom ;-) Czyli mogłoby być nawet szybciej gdybym miał masterki i runki. Może na weście tak ugram na moim mainie. Ale to wtedy wrzucę screena.

Co prawda to prawda, postacie z niewidzialnością mają tu większe pole do popisu niż na SR i TT. Trochę dziwnie działają turrety. Nie zawsze biją przeciwników kiedy wypadałoby. Nowe itemy naprawdę fajne, szczególnie Ionin Spark, Odin's Veil i Hextech Eye. Fajnie gdyby były dostępne w normalnym trybie. Trochę szkoda że tryb jednak się dosyć szybko nam znudził, ale każdy lubi co innego ;-)

Powiem że podoba mi się nawet bardziej niż 5v5 gdzie na rankach trzeba grać po 40-60min+. Tutaj szybki szpil, kasa leci sama i tylko napieprzanka pod turretami. Świetne :*

Summoners Rift odpuszczam sobie dożywotnie, czekać ino na Dominion ^.^

Ja pogralem ze 2 godzinki ze znajomymi i musze powiedziec no fajnie sie gra, ogolnie wszystko sie szybko dzieje itp. podstawa to kapliczkii gdzie musze powiezdiec ze Ramus jes OP :D przegrywalismy 100:400 przy 8/9 minucie a wygralismy 23 : 0 gdzi ramusem wbilem 2,3k punktow... jego roll / ghost / item + buff masakra :D ale i tak jak narazi wole moje rankedziki :D 5vs5 wiem wiem jestem masochista

Zagrałem 15 meczy, i mam dość na dzisiaj, bardzo fajnie się gra, Talon, Akali, Ramuss, Shaco, Irelia, GP OP :D Ramuss jest wręcz idealny na ten tryb Gry. Ogólnie to każdy Off tank jest idealny, dobre survi, dobry dmg, czego chcieć więcej.

Po większej ilości zagranych gier może się troszkę nudzić, wieże trochę słabo biją, na 10+ lvlu można śmiało robić Tower Divie, powinni to troszkę ulepszyć, było by ciężej.

Tryb dla ludzi, którzy nie lubią, żmudnej farmy minionów :)

Zagrałem jak na razie 1 mecz, ale z pewnością mogę powiedzieć, że gra jest dużo bardziej dynamiczna, stała walka, bardzo mi się podoba ten tryb.Offtop:Brejdak, z jakiego anime jest ten gostek z twojego avatara i sygnaturki?

Seikon no Qwaser

Tryb ogólnie fajny dobra dynamika świetna zabawa ale tylko dla zabicia czasu jak się na kogoś czeka :P 15 minut max i koniec ^^

Najlepsze postacie do dominiona :

Tryndamere - przez czas jego ulti potrafi zabić pare osób

Kayle - potrafi uchronić focusowaną osobę na czas trzech sekund, buff ze speed upem, slow, do tego pasyw który niweluje magic resist z każdym hitem

Teemo - grzybki slowują na mapie, przyspieszenie, i za trucia [jedynie dobry jest AP teemo]

Rammus - szybki, trwały, powinien być w każdym meczu

Yorick - Użyteczne ulti, w miarę mocne czary

Jax - spore dmg przy skoku, które potrafi wyrządzić niezłą krzywdę i nie jest papierowy

Twisted Fate - przydatny jeżeli chodzi o ulti, stuhy, slowy, ale dynamika gry sprawia, że trudno ogarnąc karty

Riven - Spore dmg, wysoka mobilność, + stun na pół sekundy, który potrafi przerwać casting mocnych skilli

do tego Xin Zao, Zilean, Singed, Mordekaiser, Lee Sin, Kassadin, Sona

Hmmm mi sie wydaje to jeszcze nie do końca dopracowane.. Po co czar ktory zmniejsza obrazenia przeciwnej wieży o 80% skoro ta wieża nas nie atakuję podczas zajmowania?

Ten czar jest po to aby użyć go wtedy kiedy widzisz że dasz radę razem z teamem bądź sam zbić przeciwników pod turretem i dopiero wtedy przejąć turreta. Bo jak wiadomo jakiekolwiek obrażenia otrzymane od przeciwnych bohaterów przerywają przejmowanie.

PS.W dominion zagrałem o 3 nad ranem jak coś :P wiec godzina 17 odpada ; D aha i EU jak coś:P ^^

Garnizonu można też użyć żeby przerwać wrogie przejmowanie, parę razy tego użyłem kiedy brakowało pół sekundy od zneutralizowania :D duży zasięg ma ten czar i szybko odnawia dany punkt.

Najlepsze postacie do dominiona :Tryndamere - przez czas jego ulti potrafi zabić pare osóbKayle - potrafi uchronić focusowaną osobę na czas trzech sekund' date=' buff ze speed upem, slow, do tego pasyw który niweluje magic resist z każdym hitemTeemo - grzybki slowują na mapie, przyspieszenie, i za trucia [jedynie dobry jest AP teemo']Rammus - szybki, trwały, powinien być w każdym meczuYorick - Użyteczne ulti, w miarę mocne czaryJax - spore dmg przy skoku, które potrafi wyrządzić niezłą krzywdę i nie jest papierowyTwisted Fate - przydatny jeżeli chodzi o ulti, stuhy, slowy, ale dynamika gry sprawia, że trudno ogarnąc kartyRiven - Spore dmg, wysoka mobilność, + stun na pół sekundy, który potrafi przerwać casting mocnych skillido tego Xin Zao, Zilean, Singed, Mordekaiser, Lee Sin, Kassadin, Sona

Możesz dodać do tej listy pantheona (grand skyfall + szybki zabójca) i blitzcranka (speed buff i jego świetne skille do przerywania wrogich przejęć).

Zagrałem Pantheonem 3 rundy bardzo dobry jest ten tryb tego brakowało ;) ale i tak wole Tradycyjne 3v3 ;> Pantheon dobrze się sprawuje na Dominion ;)

a ja niestety nie mogę wejść do gry, ponieważ pisze, że serwer zajęty.