Dota 2 nadchodzę, a może tak jakiegoś bohatera na start

A ja nie mam nic przeciwko temu iż ktoś mi daje rady. W lolu mam sparkowsikiego i tu mu podziękuje ;). Jeśli ktoś chętny prosze bardzo, lepiej korzystać z rad niż rozegrać 10 meczy i padać, chociaż tyle nie rozegrałem. Moje pierwsze moba, to lol, i nadal w niego będę grać. W dotę 2 też, ale mi się wydaje iż jest bardziej czasochłonna niż lol. Chociaż nie napiszę iż jedna gra jest lepsz od drugiej. Po tu i tu są plusy i minusy, nie mówiąc już o kwaśnej społeczności. Dota 2 zdobywa moje serce urokiem, lol prostotą w pozytywnym sensie znaczenia :).

Co do tematu do będę grać drow tą łuczniczką, sniperem tym krasnoludem.

Od siebie podam bohaterów, którymi łatwo jest zaczać grać:

Centaur

Venomancer

chaos night

Lion

Skeleton king

Sand king

Crystal Maiden

Warlock

Vengeful Spirit

Ta lista bohaterów została podana na jakimś filmiku prezentującym Dote.

Chociaż Windrunnerka, Witch Doctor i Crix - Sand King" potrzebują minimalnego wysiłku umysłowego(nie niszczyć działania spelli... ) to reszta jest banalna.

Każdy ma swoje zdanie na temat pierwszych kroków w docie i tyle :) i chyba zakończmy tą dyskusję bo niepotrzebny offtop się robi.

z prostych i przydatnych dla teamu to centaur warrunner, axe na jungle, viper, nyx, warlock, lich, juggernaut

NA starcie lepiej nie brać axa na jungle :x

Axe z lane'u jest o wiele lepszy niż z jungli :)

Dziwie sie ze nikt nie podal Nature Propheta :P. Ma teleport, ma przyzwanie entow, ma klatke i nawet calkiem dobre ulti jak sie dobrze itemy zlozy :D. Tylko ze grajac nim lepiej sie przyzwyczaic do asyst niz killi :P. Dobrze rzucona klatka i enty robia takie zamieszanie :D, tym bardziej w polaczeniu z teleportem po calej mapie :D. Fajny troll : teleportujesz sie z bazy na jakas linie, przyzywasz enty i wracasz do bazy zaraz jak ci cd na teleport zejdzie. I entami linie pchasz :D. Wyobrazcie sobie wkurzenie przeciwnikow jak tak pojawiasz sie na roznych liniach, a oni probuja cie zlapac xD

Nature Prophet to tylko do jungli na klify, i trzeba ogarniać teren itp. Robić backdoory w dobrych momentach.

W sumie racja, ale nawet w lolu lubilem backdoory :D. Jak sie gra z druzyna to duzo zrobi. Nawet raz ze znajomymi testowalem go na topie :P. I szczerze to nie bylo zle :D. Wyobraz sobie w takiej sytuacji gank np na bocie : jungler wyskakuje i ty sie teleportujesz :D. I tak oto nagle z 2 vs 2 robi sie 2 vs 4 :P

Ale ogarnięcie micro furionem też trochę zajmuje ;) Bo rzeczy które można robić treantami... :D

Spróbuj uciec przy pomocy teleportu jak masz przeciwko sobie Bounty Huntera na linii. Powodzenia :).

Teraz się z Tobą zgodze Alpha, albo jak Spirit Braker jest również pogromcą furiona :D

Zdecydowanie Viper. Duży OP względem innych na pewno się nie zniechęcisz na samym początku później gdy ogarniesz podstawy możesz sprobować bardziej wymagajacych postaci.

Po patchu który wejdzie, Viper będzie 1st pick 1st ban na pro scenie. :P

I Drow Runner. Jako carry zawsze była mocna, a teraz jeszcze dostała buffa.

viper jest moim mainem jako carry więc chyba temat można zamknąć albo zmienić nazwę o podyskutujmy o bohaterach czy coś. Bo archeolodzy się zbiorą ;)

Moje pytanie jak powyżej. Jakiego chempiona na start ?. W lolu zaczynałem od adc, teraz jedynie jungle. Jednak, w tej grze nie pójdę od razu na jungle, bo by było, to dla mnie samobójstwo. Mam pytanko, czy w docie mogę zacząć od carry ?. Na solo topa też nie pójdę, bo nie znam mechaniki na razie gry. Jak włączą steam pobiorę grę. Więc co na start,dla takiego początkującego dotejczyka jakim ja jestem ?.