Dragon Age Origins

To ją ukatrupiłem bezmyślne. Ale z drugiej strony po co mi 2 mag w teamie.

Ja sie tam nie znam ale sie chyba wieży pisze xd

Przydatna jest, bo leczy. Jej "posiadanie" odblokowuje jedną z 4 profesji "uzdrowiciel dusz".

Ja mam 2 magow i jest super, bo Ween ma sporo czarow leczenia, a i Morrigan dodalem jeden takowy, wiec ze zdrowiem nie mam problemow. Do tego charakter Morrigan jest swietny, przez co mozna od czasu do czasu posluchac zabawnych dialogow.

Do tego mam Alistera, a moja postac to Dalijski (czy jak sie to zwie) elf, ktory jest lotrzykiem (dwa sztylety). Jest dobrze:). A sama gra? Dosyc fajna, choc bez rewelacji. Za duzo walki, ktora po pewnym czasie staje sie nudna.

Wystarczy jeden mag ofensywny(ty albo Morrigen) i gre przechodzi sie z palcem w d*pie. Gralem osobiscie Assassinem wiec moim magiem byla Morrigen.

Jak grasz magiem i idziwsz w czary ofensywne(polecam burze i sniezyce) to wystarczy Alister Sten i ten na Z(elf assassin)

I grasz w taki sposob ze uczysz elfa skradania wchodzisz do pomieszczenia... odkrywasz przeciwnikow. Potem twoim magiem walisz mass paraliz sniezyca i burza(to polaczenie zamraza na stale wrogow i zadaje obrazenia). Czekasz 20 s i czysto :).

grasz w taki sposob ze uczysz elfa skradania wchodzisz do pomieszczenia... odkrywasz przeciwnikow. Potem twoim magiem walisz mass paraliz sniezyca i burza(to polaczenie zamraza na stale wrogow i zadaje obrazenia). Czekasz 20 s i czysto .

Ale jaka potem radosc z gry xD. Swoja droga, burza ma slaby dmg.

A ten elf zabojca, no coz...[SPOILER SPOILER SPOILER] Przyjal na mnie zlecenie, a potem jak go skopalem, zeby ratowac swoj tylek koles blagal zeby do mnie dolaczyc. Co za beznadziejny charakter. Wypuscilem go na wolnosc, zeby jego ekipa go ubila. Teraz zaluje...Moglem sam go zabic.[Spoiler spoiler spoiler]

Ja chyba se kupie jak mi się znudzi RoM.

Ale czy warto jak myślicie ?

Moim zdaniem tak. Nie jest rewelacyjna, ale to nadal bardzo dobra gra. Szczegolnie biorac pod uwage te nowe cRPG. Jest to gra lepsza od Obliviona i Gothica, ale gorsza od takiego Wiedzmina. Oczywiscie, jesli lubisz takie cRPG w starszym stylu, bo wlasnie Dragon Age do tej grupy sie zalicza. Jesli podobaja ci sie takie gry jak Oblivion, to sam DA moze cie odrzucic. Na korzysc gry przemawia cena, ktora aktualnie wynosi 60 zl.

A to moj zniewiescialy elfik:

screenshot2009122319283.jpg

screenshot2010011312265.jpg

BTW: Polaczylem oba tematy, bo byly praktycznie o tym samym.

Mam problem z jednym zadaniem, a mianowicie koszmar templariusza/y. Wybiłem tam wszystkich przechodziłem z drzwi do drzwi, z dziurki do dziurki i dalej mi nie zaliczyło. Ktoś wie może co tam zrobić?

@Dzięki za przeniesienie tematu. Sam nie wiedzialem, gdzie mam go dokladnie umiescic.

@ \/ Dzięki Kebra, napewno skorzystam.

Pamiętaj, że w przemianie w ducha widzisz inne drzwi. :)

Szczerze? Ja gier tego typu nie lubię. Mass effect 2 alb Oblivion- zdecydowanie tak, Dragon age i Baldurs gate- nie. Po prostu wolę chodzić w grach RPG sam albo z mało znaczącą drużyną.

^ Bywa i tak. Dla mnie chodzenie z teamem, rozmowa, poznawanie npc - to czesc Role Play, ale kazdy ma inny gust.

Logic

[Spoiler Spoiler]musisz odwiedzic pierw wszystkie lokacje, zebrac wszystkie przemiany i dopiero potem ukonczyc poszczegolne koszmary itp. Bo tylko za pomoca przemian w ducha, plonacego czleka, mysz i golema mozesz przejsc te etapy.

Ja mam taki problem: Jestem w glebokich sciezkach. Znalazlem: glowe, nogi i korpus jakiejs poczwary z pustki. Jest napisane, ze w tej lokacji, w ktorej sie znajduje, ta bestia sie rozczlonkowala. Domyslam sie, ze jak znajde to miejsce, w ktorym to zrobila, to bede mogl ja wskrzesic...I potem zabic, ta? Ale gdzie jest to miejsce? Chodze, chodze, i znalezc nie moge.[ Spoiler spoiler]

Jak piszemy o fabule, questach- to prosze- zaznaczcie ,ze sa spoilery.

[ spoiler spoiler]Aktualnie jestem w misji Próba. Mam pewien problem, żeby dostać sie na drugi koniec musze wybudować most. Udaje mi się tylko postawić 3 jego fragmenty. Jak mam zrobić 4??[ spoiler spoiler]

[spoiler spoiler] Polega to na tym, ze 3 bohaterami stawiasz most, a jeden na niego wlazi. Trick polega na tym, aby na poczatku miec postawione dwa mosty pelne i jeden widmowy. Kiedy bohaterem wejdziesz na most 2, jedna z postaci schodzi (ta, ktora podtrzymywala most 1), uaktywani most 3 i robi widmowy most 4. Wchodzisz na most 3, a postac, ktora trzymala most 2, schodzi i stawia most cztery. Troche to glupio opisane, ale metoda prob i bledow dojdziesz do tego. [spoiler spoiler]

Ok. Dzieki juz zrobilem, lecz teraz mam kolejny problem ;p. Poszukuje ksiegi zaklec Flemeth.

@\/ Ok. Dzieki znalazlem bez problemu ;p. Aktualnie jestem w Kartelu i poszukuje Jarvii, zeby ja zgladzic ;p.

[ spoiler spoiler]Jest w wiezy magów na 2 piętrze. Szukaj pokoju mniej więcej po środku. Po wejsciu do prawidłowego Alistar powie, że to chyba pokój pierwszego zaklinacza. Skrzynia z księgą jest gdzieś w rogu. A dalej Ci nie opowiem co będzie dalej. :P[ spoiler spoiler]

Brozek, Broda, wywalilem wasze posty (3), bo robil sie OT i byla to niezla podstawa do klotni. Cisza xD-Dzz.

I jeszcze jedno. Nastepna osoba, ktora bedzie pisala o rozwiazaniu questa, fabule, bez uprzedzenia, ze to spoiler, dostaje warna. Poprawilem wasze pozostale posty, ale prosze, dbajcie o to.

O kufa, Logic, ile ty dziennie w to grasz?

O kufa, Logic, ile ty dziennie w to grasz?

Yyy, z pewnością mogę powiedzieć, że za dużo. Bardzo lubie takie gry i jak już do nich zasiądę to ciężko mi się od tego świata oderwać. Jak narazie jest to mój drugi ulubiony cRPG. Poznałem już wiele taktyk walki, wady i zalety moim sprzymierzeńców oraz zachwyciła mnie historia, niektórych postaci.

Według mnie fabuła DA-Origins jest bardzo dobra i bardzo rozbudowana. Warto przejść grę parę razy, żeby poznać całą historie gry :]. Osobiście grę przeszedłem 2 razy, a za 3 się nie udało, bo zapomniałem skopiować zapisów przed formatem kompa i już mi się nie chciało zaczynać od nowa :]

A mi sie ta fabula srednio widzi. Powiem wiecej: swiat jest tak malo przekonujacy, ze nawet nie chce mi sie czytac tych wszystkich notek historycznych, kulturowych itp. A w takim Tormencie, czytalem praktycznie wszystko.

Chyba se kupię.

Albo jak będzie to Mass Effect 2, a czy DA opłaca się kupić za 100 zł ?