Dragonborn [gra]

DRAGONBORN

W odległej krainie, znajdowała się pewna wioska. Nie było by w niej nic nadzwyczajnego, oprócz tego, że w pobliskich górach mieszkały smoki. Broniły one wioskę przed niebezpieczeństwami, dlatego kraina ta była nieskalana wojnami.

Nikt nie miał nic przeciwko temu, że smoki zamieszkiwały obok ich wioski. Do czasu.

Smoki, tak, jak każde inne "zwierzęta", musiały polować. Nie wszystkim spodobało się zjadanie zwierzyny z okolicznych lasów, niektórzy przymierali głodem. Grupka osób postanowiła założyć Zakon Zabójców Smoków. Składał się on z wyszkolonych wojowników oraz potężnych magów. Wybili oni zdecydowaną większość smoków. Jeden z ostatnich żyjących smoków porwał trzech wieśniaków i przekazał im swoje moce. Uczynił ich półsmokami. Półsmoki mogły przemieniać się w małe smoki, lecz za dnia wyglądały jak ludzie.

Dziś nie istnieje już żaden żyjący smok. Lecz półsmoki dalej są wśród nas. Ostały się właśnie w tej wiosce. Na co dzień nie ujawniają swojej prawdziwej natury, ponieważ potomkowie jednego z członków Zakonu Zabójców Smoków wciąż żyją. Mieszkańcy wioski wiedzą, że wśród nich są półsmoki i Zabójcy Smoków. Wieśniacy codziennie próbują ustalić, kto przynależy do zakonu, głosują, na kim ma zostać wykonana egzekucja. Następnie przeszukują mieszkanie zabitej osoby, w poszukiwaniu rzeczy związanych z Zakonem.

Wieśniaki mają za zadanie wybić wszystkich członków Zakonu i ochronić półsmoki, zabójcy mają zabić ostatnie półsmoki. Kto zwycięży?

Lista graczy:

1. facos14 RIP Zabójca smoków

2. Hantus RIP Półsmok

3. Cosiek RIP Zabójca smoków

4. GoceK RIP Wieśniak

5. Grotesk

6. Maqes RIP Wieśniak

7. eddard

8. JuniorR

9. Laufif RIP Wieśniak

10. JaskrawyJaskier

11. Yagami RIP Półsmok

12. PolskiJoint

13. kakeru RIP Zabójca smoków

14. MyCooookie RIP Wieśniak

15. Maxelek

Ogłaszam, że karczma "pod Spaloną Dziewicą" jest otwarta między 8-22, oczywiście teoretycznie, bo w praktyce będzie pewnie całodobowo. Przy okazji witam wszystkich :)

Witam :)

Witajcie, ciężkie czasy nastały... broń potrzebna, jedzenie również... a pracować nie ma kto... Ogłaszam ze kuźnia 'pod zardzewiałym sztyletem' jest już otwarta

o jedzenie się nie martwcie. Ja się tym zajmę.

Jak ktoś do lasu się wybiera radze zachować ostrożność aby w sidła nie wpaść.

dzięki za ostrzeżenie, jednak na razie muszę zająć się przygotowaniami oręża a nie latać po lesie... ciężkie jest życie kowala

Żeby dodać smaczku, pomyślałem, iż w tej grze będą do zdobycia także nagrody. Marne, ale zawsze jakieś ;)

Przeze mnie wybrane będą trzy najlepsze osoby, mogą być to osoby, które "zginęły" w trakcie gry, o kryteriach oceniania później. Spis nagród:

1. m-ce: na pewno będzie to możliwość zostania MG kolejnego sezonu Dragonborn, o ile ten sezon w ogóle wypali, achievement (oczywiście), jakaś praca graficzna z motywem naszej gry (co do tego muszę się jeszcze zastanowić), miejsce na tablicy najlepszych graczy Dragonborn (która umieszczana będzie w następnych sezonach, o ile w ogóle się takie pojawią) + jedna albo dwie niespodzianki, najpewniej jedno z moich bzdetnych opowiadań, które piszę w wolnym czasie :D

2. m-ce: praca graficzna z motywem naszej gry (tak samo jak w przypadku pierwszego miejsca - jeszcze nie jest to do końca pewne), miejsce na tablicy najlepsych graczy Dragonborn.

3. m-ce: satysfakcja, miejsce na tablicy najlepszych graczy Dragonborn

Kryteria oceniania:

Umiejętność "rolplejowania" w granicach rozsądku,

Umiejętność dedukcji

Osoba, która połączy te dwie umiejętności, ma duże szanse na zajęcie miejsca na "podium".

Mi tam pasuje, szefie :D

Temat trochę cichy, ale rozkręci się, jak wszyscy wrócą do domów (mam nadzieję :P) Tak czy siak, dla tych co są obecni, piwo gratis! :D

cenniko.png

Oto cennik księgarni "Obdarta strona" wraz z usługami alchemicznymi.

Z chęcią przyjmę na służbę jakiegoś młodzieńca. Płaca- zależna od jakości. Od 2 do 8 sztuk srebra dziennie.

zapraszam do karczmy !

Dzisiejszego dnia nikt nie zginął. Jedni się cieszą, drudzy nie - zabójcy dalej są wśród mieszkańców wioski. Ostatnio połowa wioski siedzi zamknięta w swoich domach. Czy aż tak się boją?

Jutro głosowanie odbywa się standardowo do godziny 21, jednakże wyniki zostaną ogłoszone dopiero rano, w domu będę koło północy, a wtedy nie będę odpalał już kompa. Pamiętajcie, że sprawdzę daty wysłanych postów, jeżeli któryś głos zostanie wysłany po 21 - zostaje on wtedy unieważniony.

Przypominam też, że przysługuje 1 zmiana głosu i jedno wycofanie głosu, tak, jak w Wilkołakach. Nie zawalcie tym razem.

Stan żywności:

Jeden z myśliwych miał dziś szczęście - udało mu się upolować wystarczającą ilość zwierzyny. Drugi nie miał tyle szczęścia - cały dzień błąkał się po lesie, niestety nie udało mu się upolować nawet jednego królika.

Obecnie wioska posiada 22 punkty żywności.

Heh. (Przepraszam, że dopiero dziś, miałem kiepawą sytuację = brak kompa)Karczma... Mmm.... Piiwooo... *hic* Bardzo się *hic* cieszę *hic*. Dobreeee.... *rzyg*.

Uf, od razu lepiej. Moja wątroba kiedyś mnie zabiję...

Swój głos oddaję na Laufif'a, ponieważ od dawna nie wychodził z domu, co z braku dowodów jest podejrzane (musimy zacząć myśleć i od kogoś zacząć)

Hantus, przyjacielu, za wcześnie na taki krok. Dużo ludzi nie wychodzi z domu, więc dlaczego akurat Laufif ? Do wieczora jeszcze czas. Pożyjemy, zobaczymy, a ty barman polej no piwa !

Głosowanie zakończyło się o 21. :(

O witam wszystkich, choroba mnie dopadła i kobita w domu leżeć kazała. Jest tu jakiś kompan bo browara (rozgląda sie). Jak nie to i tak sie napije :-)

Kurde, trzeba zorganizować ludzi, serio. Taka gra nie ma sensu. Przepraszam za siebie, nie mogłem dziś wejść. Pozdro

Witam wszystkich.

Sory za pisanie poza tematem, ale polecam założyć nową listę i wgl. Bo ja sam dopiero zobaczyłem że ta gra wypaliła ;/

Ano, może i ten wyżej jakoś dziwne prawi, to racje ma.

Ale na browca idę ja!

(Daję wam jeszcze jeden dzień, jeżeli znowu odezwie się tylko parę osób, to będę zmuszony zamknąć grę.)

Dzisiejszego dnia, egzekucja została wykonana na Laufifie. Niestety, okazało się, że Laufif był zwykłym wieśniakiem.

Zabójcy znowu 'zaspali', i nie zdążyli nikogo zamordować.

Stan żywności:

Łowy były wyjątkowo udane. Myśliwi wrócili do wioski z pokaźną ilością pożywienia. Obecnie wioska posiada 22 punkty żywności.