Dragonborn Sezon 2. [Gra]

Nie ten przycisk, sorka za doubla! xD

Spiskiem od razu może bym tego nie nazwał ponieważ mogło wystąpić wiele czynników na taki rozwój wypadków.

-Mogło to być ukartowane

-To była zwykła sprzeczka która przy braku ingerencji osób trzecich nie zdołała nabrać mocy

- Mogli też sobie powiedzieć co mieli do powiedzenia i uznali że nie ma sensu przedłużać dyskusji.

Skała sama się z góry nie stoczy. Coś musiało to pchnąć i niewątpliwie był to post o domniemanej rozmowie między dwoma graczami. Nie wiemy jak było naprawdę, ale coś to musiało mieć na celu. Nie mam tylko pojęcia co.

Oddaję głos na nesquika, bo tak.

@E no mówiłem Wam, że to tylko prowokacja. Porównajcie wypowiedzi nq z innych sezonów[i gier](jak był dobry i jak zły). Ja na tej podstawie go oskarżam.

A więc mamy 3 głosy:

Andre 222 na Sokyre. powód: Dla niektórych zapewne oczywisty

Xasarm na Nesquika- przeczucie.

Nvminer na Xasarma- Podejrzany zachowuje się podejrzanie.

Takie o to są głosy. Apeluje jednak do "stada" aby nie szła za decyzjami innych tylko starali się przemyśleć na swój własny sposób.

Nie dopuszczę do zbiorowej śmierci. Jak tak zostanie to zmienię głos.

Zbiorowa śmierć to rozwiązanie najgorsze z możliwych. Ale ciężko oddać głos nie mając solidnych podstaw..

@Nvminer. Tylko w twoich rozważaniach widzę małą lukę. Bierzesz tylko pod uwagę Xasarma naświetlając go w tak mocny sposób iż zapominamy o drugim bohaterze. Nesquiku. Chciałbym cię prosić o wyjaśnienie tej małej niedogodności :)

Cóż.. W moim rozmyślaniach uwzględniam Xasarma z tego względu, że on przypuścił pierwszy "atak". Nesquik wyparł się wszystkiego i nie ma powodu, żeby to właśnie jemu nie wierzyć, bo jakby rzeczywiście stwierdził, że to właśnie Ty jesteś zabójcą, to starałby się to jakoś przedstawić, a nie rzucać suche stwierdzenie, do tego innej osobie. Xasarm podjął dobry atak, bo przecież ani jeden, ani drugi nie mógł udowodnić swojej racji, chyba, że Xas przedstawiłby ową wiadomość, czego nie zrobi, bo to ponoć zepsuje grę. On więcej mąci, tylko nie mam pojęcia po co. Jego zachowanie dla mnie jest bardziej podejrzane od pasywnego Nesquika, który jedynie starał się wyprzeć kłamstwu. Na tą chwilę Nesquik się broni, a raczej stara się bronić, a Xas przypuszcza atak i mąci na lewo i prawo, dlatego on jest bardziej podejrzany

Dziękuje serdecznie za wyjaśnienia. Teraz już nie mam następnych obiekcji :). Co do tej kłótni to nie wiem czy daję ona mocne podstawy do trzymania się jej jako mocnego argumenty przeciwko jednej ze stron jako że Xasarm napisał że to była prowokacja. Czy udana.. Nie mnie to oceniać.

I jako że niebawem opuszczam swe domostwo proszę nie winić mnie za problemy z odpisywaniem albowiem będę korzystał ze spy-camerki :)

Widzę , że dyskusja wrze. I nawet poleciały pierwsze głosy. Ja jednak wole poczekać. Nie chce zabić myśliwego lub inną ważną osobę.

Myślę że oddanie głosu na Sokyre będzie dobrym rozwiązaniem bo jeśli ma zamiar prowadzić grę jak poprzednio to tylko będzie mieszał w głowach . Nie wiem czy to coś da i ktoś zaryzykuje ale proszę o kontakt strażnika na PW :)

Edit: Na razie nie oddaje głosu

Jak na razie bynajmniej ja nie widzę powodu by głosować na Sokyre. Fakt faktem jego wypowiedź zahaczała o kunszt z poprzedniego sezonu ale nie ma co wcześnie go osądzać. Ja chwilowo wolę wstrzymać się od oddania głosu. Zbyt dużo niewiadomych w każdym równaniu.

Jak dla mnie do grona podejrzanych dołącza Andre222. Po przeanalizowaniu charakterystyki naszego problemu doszedłem do wniosku że towarzysz ten zbytnio nie próbuje dojść do jakiegoś logicznego rozwiązania tylko ot tak oddaje głos na Sokyre. Ale uprzedzam iż to są tylko moje spekulacje.

Mam pewne podejrzenia również co do Xasarma bądź Nesquika ale mam za mało danych na ten temat by móc sformułować jakieś konkretne oskarżenie,

Jedyne dane na temat tej dwójki które mam to :

Na temat Xasarma- To co uwzględnił Nvminer

Na temat Nesquika- Troszkę zbyt nerwowa obrona ale to też nie dowód.

Mój głos leci na Misiaela.Jego wypowiedzi wyglądają tak, jakby chciał się wtopić w tłum i przez to nie zostać zdemaskowanym.

W takim razie połowa naszej społeczności powinna dziś zginąć Nesquiku idąc twą argumentacją...

Głosuje na Xasarma. Możesz sobie swoje przeczucie o kant d*py rozbić.

Niewiara to jest pierwszy dzień.I tak nie mamy na nikogo takich dowodów, żebyśmy byli pewni na 100%, że jest on łowcą.

Głosy które zliczyłem:

Xasarm-2

Nesquik -1

Misiael-1

Sokyre -1

@Nesquik ja rozumiem że to pierwszy dzień, ale ciężko coś zdziałać gdy wypowiada się tak mało osób. W tym parę z nich nic nie wnosi do tematu co też jest sprawą bynajmniej interesującą.

Druga sprawa. Użyłeś argumentu który niestety będzie mógł stać się mieczem obusiecznym...

OK. Moge pasc. Jestem wsiokiem. Tylko zabijcie nq, jak okaze sie tym kim mowie, ze jestem.

Mają mnie zabić bo co?Bo ty okażesz się wsiokiem?Tak super plan "ej ludzie jeżeli ja będę tym co mówię to zabijcie tego i tego!"