W sumie Xasarm raz padł i na nasze nieszczęście został wskrzeszony (dzięki Hantus). Jednak rozgrywka bardzo udana, trochę z Niewiarą namieszaliśmy.
Dragonborn Sezon 2. [Zasady i Rekrutacja]
Gdyby po mym wskrzeszeniu Niewiara do mnie dalej pisal, to bym sie co do niego nie kapnal Ale bylo juz za pozno.
No i te zwracanie sie po nicku...
Powiedz mi Xasarm coś się tak uczepił tego zwracania po nicku ;p. A nie pisałem bo już mało na kompie byłem . Ale moja śmierć i tak by nic nie zmieniła
@Facos. O którym z nas się dowiedziałeś ?
Brawo panowie
"W nocy objawiła Ci się wizja i postać Niewiary skąpanego w smoczej krwi."
"I teraz tak, może to strażnik broniący smoka przez zabójcami? Hmm, zastanowię się i powiem na forum jutro." Jakoś nie zdążyłem
Ogólnie to Hantus chciał wam pomóc robiąc ten event jednak byliśmy chyba aż za skuteczni.
Jeżeli chodzi ci o ten końcowy event, to Hantus zrobił go dlatego, bo źle podliczył głosy.
Głównym powodem niskiej aktywności z tego typu grach jest za niska liczba wieśniaków. Osoby z klasami specjalnymi (np. strażnik) są aktywne, ale taki wieśniak już nie.
Mam pomysł na grę w której wszyscy mieliby swoją unikalną klasę, a każdy miałby kilka żyć... Wtedy takie coś by potrwało trochę czasu i myślę, że byłby większy entuzjazm.
Niech będzie jakiś Summoner, moze dwóch, ale kilka "żyć" w tego typu zabawie, to moim zdaniem, za przeproszeniem, debilizm w czystej postaci. Bo jak to sobie wyobrażasz? "Dobra panowie, głosujemy na tego, ale on nie umrze bo ma trzy zycia, wiec zagłosujemy tez jutro i pojutrze". No chyba że mówisz tutaj o totalnej konwersji, ale jakoś nie wyobrażam sobie, by to miało inaczej funkcjonować.
Te kilka żyć nie jest dobrym pomysłem.
Zależy jakby miało to funkcjonować. Więcej klas by mogło się udać ale ci źli też by musieli dostać kilka ciekawych . Facos tak blisko byłeś
Chodziło mi o klimat nieba i aniołów.
A może "zmarli" mogliby podejrzewać, pisać, ale nie mieć prawa głosu? I osobne głosowanie wśród zmarłych.
Hantus rozwiń swą myśl. Xasarm nie sądzisz że takie coś zbyt uprościło by grę?
Zdecydowanie lepszym pomysłem jest więcej klas specjalnych bo nie oszukujmy się gra wieśniakiem jest po prostu nuda. Dobra można namieszać ale prędzej czy później i tak zginiesz
Dobrym kompromisem byłby tematy:
- Gra XYZ [Gra]
- Gra XYZ [Zasady i Rekrutacja]
- Gra XYZ [Zaświaty]
Jest na tym forum, opcja uniedostępnienia danego tematy dla kilku osób?
Tak.
Parę razy zdarzało się, że było napisane, że nie mam dostępu.
A może więcej stron konfliktu?
Niewiara, nawet dobry pomysł. Te "zaświaty" też ciekawe.