No nawet niezły choć muszę przyznać że trzeba by było wszystko rozpisać. Ja miałem taki plan by załóżmy w podziemiach miasta umieścić 3 krypty w której znajduje się kryształ kontroli. Oczywiście krypta jest chroniona i byłby oddzielny rzut na to czy zostanie odnaleziona. Gdy wszystkie 3 punkty znajdą się pod kontrolą jednej strony... Bum fala energii niszcząca wszystkich innych
Dragonborn Sezon 2. [Zasady i Rekrutacja]
Cóż, ja tylko ot tak, rzuciłem pomysł.
Sponio. Czym więcej propozycji tym lepiej .
Czy mi się dobrze wydaję że to ja robię nowy sezon?
Hantus tak mówił.
No to biorę się do roboty
Jakbym mógł jakoś pomóc napisz, chciałbym się jakoś przydać
Ja mam inny pomysł, dwie frakcje, przyszłość, elementy RPG. Jest planeta, na której odkryto jakiś cenny surowiec. Raz na dzień, szefowie frakcji wysyłają jakąś liczbę swoich ludzi na planetę w poszukiwaniu tych że surowców, żołnierze dwóch frakcji mogą na siebie wpaść, walczą ze sobą, mogą znaleźć jakieś przedmioty podnoszące ich statystyki itp. I frakcja która zdobędzie odpowiednią ilość surowca wygrywa. To jest tylko zarys, jak się komuś podoba, mogę ogarnąć bardziej.
No to biorę się do roboty
Czekamy
Miasto Dimension jest naprawdę tajemniczym miastem. Wielu obłąkanych pustelników głosi iż w podziemnych zakamarkach znajdują się wejścia do 3 ukrytych krypt których pilnują potężni strażnicy. Czy istnieją powiadacie. Tego nikt nie może być pewny… Bo kto będzie na tyle zdesperowany by uwierzyć grupie szaleńców o niewiadomym pochodzeniu.. Spokój mieszkańców trwał do czasu aż pojawili się oni.. Istoty z najgorszych koszmarów.
Wilkołaki
Pierwsi którzy zostali zauważeni to obrzydliwe wilkołaki.. Podczas pełni przemieniają się w straszliwe bestię które naprawdę ciężko zabić. Przez wiele czasu udało nam się ich wybić prawie wszystkich lecz wtedy po raz kolejny ewolucja w okrutny sposób sobie z nas zażartowała.. Pojawiły się ich inne odmiany które były dla nas jeszcze większym zagrożeniem albowiem podczas przemiany zachowywali się racjonalnie lecz nienawiść do rasy ludzkiej jest tak duża że dalej z umiłowaniem nas zabijają..
Odmiany(klasy):
Egzekutor- raz na dwa dni może użyć specjalnej umiejętności furia. Zaś wiąże się to z pewnym ryzykiem. (Patrzcie na zakładkę inkwizytorzy)
Zmiennokształtny Mistrz- Potrafi przybrać postać dowolnej postaci lecz nie należy zapominać o tym iż zapach psychiczny pozostaje.
Siewca Zarazy- raz na dwa dni potrafi przemienić dowolną osobę lecz w tym działaniu istnieje pewien haczyk.
Jeżeli spróbuje przemienić wampira- śmierć ponoszą obydwoje.
Wybraniec Przodków(coś Ala szaman- ma wizja artystyczna przewiduje zsyłanie różnorakich wizji które mogłyby pomóc mu w eliminacji wroga bądź odkrywania tajemnic innych graczy)
2 Lykanów-Normalne Wilczki
3 Berserkerów- ( Raz na jakiś czas zabijają losową osobę w tym nawet członka sfory)
Wampiry-Istoty te odwróciły się od boga i wszelkich wartości ludzkich w imię nieśmiertelności oraz potęgi i władzy. Wysłali swych szpiegów by przejąć miasto w imię swych mrocznych panów.
2xZabójca-Raz na dwa dni w dowolnym momencie potrafi zabić dowolną osobę. (Wyjątek inkwizycja)
Lisz-Mistrz czarnej magii raz na 3 dni potrafi wskrzesić swego pobratymce(może być pomylony z hierofantą bądź genetykiem)
Sobowtór- Może wybrać klasę startową i wmieszać się w szeregi wroga sabotując działania.
Ludzie-
2xStrzelec wyborowy- raz na dwa dni może oddać czysty bezpośredni strzał który zabije każdego
Gwardzista- Potrafi obronić jedną osobę przed atakiem jakiejkolwiek strony.
Psionik- Dzięki wrodzonej zdolności telepatii móże odkryć prawdziwą naturę danej osoby.
Genetyk- Potrafi wskrzesić osobę za pomocą zaawansowanych przyrządów medycznych.
Inkwizycja-Ci wojownicy trenują swe ciała i umysły by tropić i mordować tych którzy odwrócili się od pana. To prawdziwi fanatycy którzy nawet na najmniejsze wspomnienie o herezji potrafią posłać kogoś na stos.
Tu się zastanawiam czy aby nie dać im status rasy jawnej kto w niej jest…
A tak to założenia gry:
Głosowanie i mordy mogłyby pozostać jak w poprzednich sezonach ale w myśl pomysłu hantusa ci którzy zginęli mogliby powrócić(coś Ala posiłki)
Wyprawy do lochów- Teoretycznie najważniejsza część gry. Ten etap musiał by być ukryty przed resztą. Drużyna która by wyruszała zostałaby wybrana na drodze głosowania
Na daną chwilę mam tylko tyle. Co o tym sądzicie?
Niewiara jak dokładnie to miało by się odbywać?? Jestem mało kumaty.
Ja też lekko to ogarniam, strasznie chaotycznie wszystko opisane.
Tzn. wychodzi na to, że wilkołaków jest 2 razy więcej niż ludzi, źle ci się napisało
To są tylko zarysy. Dlatego was pytam o opinie. Nie patrzcie na to ile kogo jest po to tylko propozycje co do klas. A co do odbywania wypadów na lochu. To np:
Raz na dwa dni wrota do nich stoją otworem lecz tylko 4 osoby mogą wejść tam. Należy wtedy wybrać kto idzie. I oczywiście nie jest powiedziane czy znajdzie się krypte. To tylko takie moje luźne propozycje
Taka gra była by długa i cholernie ciekawa. Jednak musimy mieć jakiś podstawowy zarys zasad.
Tyle że Kingdom of steam też było ciekawe ale tylko paru graczy było aktywnych.
To ja zarzucę czymś w świecie LoL'a
Zarys Fabularny:
Pewnego dnia Demacie zaczęły nękąć smoki. Z początku porywały zwierzęta rolne, niestety, dość szybko ich celem stali się wieśniacy z obrzeży miasta, nieostrożni kupcy, i małe patrole żołnierzy. Rekonesans wykazał, że 3 dni drogi od państwa-miasta, w Sablestone Mountains osiedlił się te bestie. Było to bardzo dziwnę, gdyż od lat nie podchodzili tak blisko osad ludzkich i żyły w odosobnieniu. Decyzja została podjęta błyskawicznie - Jarvan IV, wzór dla Demacian, powołał swojego przyjaciela, Garena i jego Nieustraszoną gwardię do wyprawy do siedliska smoków. Oczywiście nawet elitarna gwardia nie poradziła by sobie sama z grupą smoków, więc przez 3 dni zbierani byli wojownicy gotowi wyruszyć razem ze swoim księciem. Wśród ich znaleźli się jednak szpiedzy Noxus, którzy według rozkazu Jericho Swain'a, mieli wyeliminować Jarvan'a.
Wojsko jednak wyruszyło z Demacii w kierunku siedziby smoków. Na miejscu rozpętała się wspaniała bitwa, która okazałą by się wygrana dla Demacian. Niestety, posiłki smoków rozproszyły wojowników. Garen rozdzielił się od swojej gwardii i dołączył do przyjaciela. Bohaterowie byli zmuszeni uciekać - Jarvan, Garen oraz schronili się w podziemnym systemie jaskiń, gdzie smoki nie miał dostępu. Wejście zostało zawalone, i trzeba było szukać innego. Spiedzy dali jednak o sobie znać - co jedną turę (tura - 24H czasu rzeczywistego) zabijali potajemnie jednego żołnierza. Nikt nie wiedział, kim są skrytobójcy, mógł to być każdy. Jarvan zarządził, że każdego dnia, drogą głosowania, będzie tracona jedna, najbardziej podejrzana osoba.
Klasy:
Demacianie:
Jarvan IV - Ze względu na jego wielkie zdolności bojowe, nie może paść ofiarą skrytobójców. Raz na 3 tury może zabić wybraną przez siebie osobę. Od początku wiadomo, jaki gracz jest Jarvanem. Pierwszą osobę może on zabić po trzech dniach.
Garen - Na początku nie da się go zabić. Jego obecność podnosi morale wojska - Gdy żyje, szansa na zabicie Demacianina przez skrytobójców wynosi 75%. Z każdym zabitym żołnierzem rośnie szansa na to, że zamach na Garena będzie udany. (Przykładowo - opróćz Jarvana i Garena jest jeszcze 10 graczy. Jeżeli któryś z nich zginie, szansa na zabicie Garena będzie wynosiła 90%. Jeżeli zginie kolejny - 80%. I tak dalej). Od początku wiadomo, który gracz nim jest.
Szaman - Raz na 3 tury może prześwietlić gracza (może to zrobić już pierwszego dnia).
Medyk - Jeżeli Garen żyje, skrytobójcy mają 75% szans na zabicie gracza. Jeżeli im się to nie uda - zostaje on ciężko ranny. Medyk, ze względu na małą ilość leków i ziół, może raz na 3 dni taką osobę uleczyć.
Paladyn - Może objąć boską protekcją danego gracza, który na jedną turę staje się nieśmiertelny. Paladyn ma 25% szans na to, że boska protekcja będzie w stanie objąć także inną osobę. Kumuluje się to dwa razy (czyli palek przy farcie może objąć protekcją 3 osoby).
Zaprawiony wojak - Szansa na udany zamach na niego jest zmniejszona o 25% (Gdy żyje Garen, szansa zabicia go to 50%). Do tego jeżeli zamach się nie powiedzie to nie staje się ciężko ranny, tylko lekko ranny - Może napisać maksymalnie jedną wiadomość w temacie gry w ciągu następnej tury i nie potrzebuje pomocy lekarza.
Mistyk - Może prześwietlić jedną osobę raz na 3 dni (może prześwietlać od pierwszego dnia)
Zaprawiony żołdak - Posiada skill pasywny sprawiający, że zamach na jego osobę ma szansę nie powieść się na 25% (50%, jeżeli Garen żyje). Jeżeli zamach się nie uda, staje się on lekko ranny.
Skrytobójcy z Noxus:
Morderca - Po 3 udanych zabójstwach może użyć skilla który sprawi, że kolejny mord będzie w 100% skuteczny. Efekt kumuluje się do 3 razy i nie może być użyty na Garenie.
Mistrz Ostrzy - Przy śmierci eksploduje, wyrzucając z siebie dziesiątki śmiercionośnych ostrzy. Ma 30% na zabicie losowego gracza. Może ich zabić maksymalnie trzech.
Mistrz Cienia - Może wezwać moce ludzi cienia, i nakazać im zabić wybraną osobę. Istnieje 50% prawdopodobieństwo, że zabije to także jego. Zabicie celu mocami cienia jest 100 procentowo pewne. Nie dotyczy to Garena, mistrz cienia zyskuje tylko 25% więcej szans na zabicie go, a jeżeli mu się to nie uda - ginie. Po użyciu skilla - Traci możliwość brania udziału w atakach, nadal może pisać w temacie gry, jeżeli wszyscy skrytobójcy oprócz niego zginą, Demacianie wygrywają, a jeżeli zginie on drogą głosowania lub zabójstwa przez Jarvana, to moce cienia zabijają jednocześnie losowego człowieka opróćz Garena i Księcia (może to zabić także zabójce) (wyjątek - jeżeli zginie podczas użycia skilla).
Co wy na to? Myślałem jeszcze o jakiejś klasie neutralnej.
Ahh tak, i skrytobójcy wygrywają, jeżeli zostanie 2 Demacianów, a Demacianie wygrywają wtedy, gdy zostaną zabici skrytobójcy. CO oznacza lekko i ciężko ranny napiszę jutro z rana
Nah za bardzo nie podoba mi się to uniwersum. Szczerze to już LoTR lub SW ma lepsze i w takich klimatach wolał bym grę niż w LoLowych
Hej, hej. Tak się zapędziliśmy się, że chyba zapomnieliśmy, że to nie są wilkołaki ._. Niewiara ma się teraz chyba zając dragonborn'em, nie? Bo Yang chyba nie wyznaczył nikogo kto by miał prowadzić nowy sezon ._.
Hej, hej. Tak się zapędziliśmy się, że chyba zapomnieliśmy, że to nie są wilkołaki ._. Niewiara ma się teraz chyba zając dragonborn'em, nie? Bo Yang chyba nie wyznaczył nikogo kto by miał prowadzić nowy sezon ._.
I tu trafiłeś w sedno. Niedługo wkleję troszeczkę przerobione zasady Dragonborna. A tym co wcześniej opracowałem również będę powoli się zajmował ale zobaczymy jak ten sezon wypali. Kakeru już się do mnie odezwał i jego sugestie będę brał pod uwagę. Wszelkich chętnych proszę o kontakt(Chodzi mi oczywiście o motyw krypt wraz z 4 nacjami)
Zasady:
1. Frakcje
Klasy wieśniaków:
Myśliwy x2- zbierają żywność wiadomo
Strażnik x2 – mogą obronić daną osobę
Jasnowidz- może prześwietlić daną osobę ale tu uwaga małe utrudnienie
1-3 wizja się udała- zna prawdziwe oblicze danej osoby
4-6 – Wizja jest niejasna, lecz ma pewne wskazówki
7-12 – Wizja się nie udała, a od nadmiaru koszmarnych snów musi zrobić dzień odpoczynku
Jasnowidz mógłby raz na dwa dni używać swych zdolności
Strzelec x2
1-8-strzelec trafia celnie osobę wybraną przez siebie.
8-11-strzelec nie trafia- ginie losowa osoba.
11-12 - strzelec celuje, ale przez przypadek pomylił strony łuku i strzela sobie prosto w twarz- ginie strzelec.
Kapłan-Raz na trzy dni może wskrzesić daną osobę
Pijaczek- osoba taka po zadeklarowaniu że idzie w pijacki taniec miałaby szanse ujrzeć jednego z zabójców.
Rzut powyżej 16 dostrzegł coś
Poniżej- Dzieli smutny los ofiary
Cyrulik- Jako że strażnik gdy broni ofiary przed atakiem 4 zabójców ma nikłe szanse na wyjście ze szwanku osoba ta może go poskładać.
!!Uwaga!!
Czynność ta nie jest automatyczna i musi być wykonana na prośbę strażnika oraz cyrulika.
Strażnik który nie został uleczony i znów podczas obrony został zaatakowany ginie w heroicznej lecz rozpaczliwej walce.
Zabójcy
Sobowtór- Na początku gry deklaruje mi kogo udaje. Uczestniczy w głosowaniach jak i na spalenie jak i na zabójstwo.
Mistrz Cienia- Raz na dwa dni może użyć Cienistej Strzały która ma 100% pewność trafienia w cel.
Illuminati- Zgłębił tajniki magii umysłu w stopniu nie dostępnym dla zwykłych ludzi. Raz na 3 dni potrafi wpłynąć na przebieg głosowania
Czyli :
Gracz X ma spłonąć.
Illuminati pisze mi na privie że używa swej zdolności by zapanować nad tłumem typując swą ofiarę. np: Gracz Y
Mesmeri: Gdy jasnowidz próbuje na niego zadziałać on od razu wie o tym oraz poznaje jego personalia. Potrafi również wpłynąć na wizję
W przypadku strzelca jest podobnie z tą różnicą że potrafi zmienić tor strzały w inną losową osobę. Ta zdolność trwa cały czas.
"Dzikie półsmoki" x 2 - chcą zagłady wioski tylko z im znanych powodów
(pomysł Kakeru ale uznałem że ciekawy )
2x Półsmoki
2. Żywność
W tej grze wprowadzona jest żywność. Na początku wioska posiada 25 punktów żywności. Codziennie traci ona 1 jednostkę żywnośći.
Gdy żywność się skończy, wioska będzie traciła jednego wieśniaka co dzień. Z głodu może umrzeć także zabójca, ale nie półsmok.
1 myśliwy zdobywa dla wioski codziennie 3 punkty żywności. Jest ich na początku dwóch, więc co dzień zdobywają 6 punktów żywności. Co trzeci dzień, 1 myśliwy zdobywa 6 punktów żywności. Polowanie nie zawsze musi się powieść.
Półsmoki codziennie polują, zabierając żywność wiosce. Dodatkowo jeden półsmok "zjada" 2 punkty żywności.
Przy każdym polowaniu losowane są numery od 1 do 12 - numery 1-5 = fail, numery 6-12 = powodzenie (dla każdego myśliwego jest wykonywany osobny rzut).
3. Głosowanie
Codziennie do 21:00 odbywa się głosowanie, kogo uśmiercić. Głosuje się na osobę, którą podejrzewacie o to, że jest zabójcą smoków.
Do 21:00 Strażnik musi zadeklarować, kogo chroni od ataku, do tej pory jeden z zabójców wysyła mi także info, kogo dziś mordują.
Półsmok także może zostać ofiarą egzekucji, więc trzeba uważać, na kogo się głosuje.
Tylko zabójcy wiedzą o tym, kto przynależy do ich frakcji, za to wieśniaki nie dostają informacji o tym, kto jest kim.
4. Zwycięstwo
By wygrać zabójcy muszą zabić wszystkie smoki czyli 2 półsmoków oraz 2 ich dzikich braci. W tym też celu poza zabójcami nikt nie zna swej prawdziwej tożsamości
Liczba wszystkich graczy- 18
Zasady opracowane przez : BlastBlue
Z drobnymi zmianami dokonanymi przez Hantus oraz Niewiara
Dragonborn Sezon 2. [Zasady i Rekrutacja]

Po tym jak wszyscy zabójcy smoków zostali wyeliminowanie, wioska nareszcie zaznała spokoju. Nadzieja na lepsze jutro znów obudziła się w sercach ludzi zamieszkujących tą osadę. Półsmoki, które zdołały przetrwać ataki zakamuflowały się i nie sposób ich było odróżnić od pozostałych mieszkańców. Lata mijały. Myśliwi znajdowali coraz to lepszą zwierzynę, a kobiety zaczęły rodzić mądre dzieci. W wiosce nie było śladów po Półsmokach, jedynie ich potomkowie spacerowali po ulicach. Do czasu...
Po kilku dekadach spokoju z odległych miast doszły słuchy, że poszukiwacze smoków znów są na tropie i planują zabić ostatnich smoczych potomków. Oczywiście każdy z nich jest przebrany tak, aby tylko po dokładnym przeszukaniu ciała ofiary, można było stwierdzić, czy na prawdę była ona zabójcą. Wszyscy mieszkańcy znów mają się na baczności i są gotowi bronić Ludzi-Smoków oraz wyłapać i postawić przed sądem ostatecznym ich najgorszych wrogów- Smoczych Zabójców.
Zasady:
1. Frakcje
Półsmoki - mają kluczowe znaczenie, zabójcy nie mogą się o nich dowiedzieć.
Zabójcy smoków - wieśniacy nie mogą się o nich dowiedzieć, ich celem jest zabicie wszystkich półsmoków. Codziennie wybierają między sobą, kogo zabijają. Mogą zamordować każdego, jedyną trudnością jest to, że nie zawsze mogą trafić na półsmoka - mogą przypadkowo zabić wieśniaka. W sytuacji, gdy zostanie 4 wieśniaków i max. 2 półsmoki, zabójcy wygrywają.
Wieśniaki - ich zadaniem jest ochrona smoków i wytypowanie do egzekucji wszystkich zabójców. Wśród nich są 2 specjalne "klasy":
-Myśliwy: dostarcza żywność do wioski (o roli żywności później). Myśliwych jest dwóch w wiosce.
-Strażnik - codziennie może chronić jedną osobę od ataku zabójców.
-"Celny" Strzelec (Z dedykacją dla Koyiro)- raz na 3 dni może spróbować ustrzelić losowo wybraną przez siebie osobę:
1-8-strzelec trafia celnie osobę wybraną przez siebie.
8-11-strzelec nie trafia- ginie losowa osoba.
11-13 - strzelec celuje, ale przez przypadek pomylił strony łuku i strzela sobie prosto w twarz- ginie strzelec.
2. Żywność
W tej grze wprowadzona jest żywność. Na początku wioska posiada 25 punktów żywności. Codziennie traci ona 1 jednostkę żywnośći.
Gdy żywność się skończy, wioska będzie traciła jednego wieśniaka co dzień. Z głodu może umrzeć także zabójca, ale nie półsmok.
1 myśliwy zdobywa dla wioski codziennie 3 punkty żywności. Jest ich na początku dwóch, więc co dzień zdobywają 6 punktów żywności. Co trzeci dzień, 1 myśliwy zdobywa 6 punktów żywności. Polowanie nie zawsze musi się powieść.
Półsmoki codziennie polują, zabierając żywność wiosce. Dodatkowo jeden półsmok "zjada" 2 punkty żywności.
Przy każdym polowaniu losowane są numery od 1 do 12 - numery 1-5 = fail, numery 6-12 = powodzenie (dla każdego myśliwego jest wykonywany osobny rzut).
3. Głosowanie
Codziennie do 21:00 odbywa się głosowanie, kogo uśmiercić. Głosuje się na osobę, którą podejrzewacie o to, że jest zabójcą smoków.
Do 21:00 Strażnik musi zadeklarować, kogo chroni od ataku, do tej pory jeden z zabójców wysyła mi także info, kogo dziś mordują.
Półsmok także może zostać ofiarą egzekucji, więc trzeba uważać, na kogo się głosuje.
Tylko zabójcy i półsmoki wiedzą o tym, kto przynależy do ich frakcji, za to wieśniaki nie dostają informacji o tym, kto jest kim.
4. Role-Play
Nie ma żadnych ograniczeń co do „rolplejowania”, ale chciałbym uniknąć sytuacji, gdzie RP ciągnięte jest przez 12 stron, a nikt nie dedukuje. Więc dobrze by było, gdyby charakter wypowiedzi utrzymany był w RP, ale nie może to przesłaniać części gry wymagającej myślenia.
Dodatkowo chciałbym dodać, że przewidywane są różne eventy (z udziałem osób juz zmarłych, czyt. duchów), więc powinno być ciekawie.
Zasady opracowane przez: BlastBlue
Proporcje klas: 2 Pół-smoków, 2 Zabójców Smoków, 1 Strażnik, 2 myśliwych, 7 wieśniaków, 1 strzelec
Gracze:
1. Andre222
2. nesquik
3. Vanizom
4. kakeru
5. Xasarm
6. Niewiara
7. Sokyre
8. Koyiro
9. JunioR
10. Chiron
11. NvMiner
12. facos14
13. JaskrawyJaskier
14. Misiael
15.Yagami
Głosy należy oddawać na czerwono, pogrubioną czcionką.