Zbyt skomplikowane
Dragonborn Sezon 3 [Zasady i Rekrutacja]
Czemu ? Czemu by nie utrudnić gry tym złym ?
Ten cały "duble agent" bardzo łatwo mógłby zniszczyć grę. Ot piszę do kilku osób" Ty słuchaj jestem podwójnym agentem a Misiaeln Hantus Niewiara to zabójcy i trzeba na nich głosować.". I bam game over
To kto będzie prowadził nowy sezon?
A ja powiem, że z mojego małego pomysłu (sezon 1. ftw) zrobiła się całkiem rozbudowana gra forumowa
Szacun, że dalej organizujecie nowe sezony, oby tak dalej
No gra się fajnie. Już nie mogę się doczekać nowego sezonu.
To kto będzie prowadził nowy sezon?
Tego nie wie nikt..
Zasady:
1. Frakcje
Klasy wieśniaków:
Myśliwy x2- zbierają żywność wiadomo
Strażnik x2 – mogą obronić daną osobę
Jasnowidz- może prześwietlić daną osobę ale tu uwaga małe utrudnienie
1-3 wizja się udała- zna prawdziwe oblicze danej osoby
4-6 – Wizja jest niejasna, lecz ma pewne wskazówki
7-12 – Wizja się nie udała, a od nadmiaru koszmarnych snów musi zrobić dzień odpoczynku
Jasnowidz może użyć swej zdolności raz na dwa dni
Strzelec x2 ( może oddać strzał raz na trzy dni)
1-8-strzelec trafia celnie osobę wybraną przez siebie.
8-11-strzelec nie trafia- ginie losowa osoba.
11-12 - strzelec celuje, ale przez przypadek pomylił strony łuku i strzela sobie prosto w twarz- ginie strzelec.
Kapłan-Raz na trzy dni może wskrzesić daną osobę
Pijaczek- osoba taka po zadeklarowaniu że idzie w pijacki taniec miałaby szanse ujrzeć jednego z zabójców.o
Deklaracja do mnie na priv. Może robić to codziennie ale wiadomo ryzyko jest duże
Rzut powyżej 16 dostrzegł coś
Poniżej- Dzieli smutny los ofiary
Cyrulik- Jako że strażnik gdy broni ofiary przed atakiem 4 zabójców ma nikłe szanse na wyjście ze szwanku osoba ta może go poskładać.
!!Uwaga!!
Czynność ta nie jest automatyczna i musi być wykonana na prośbę strażnika oraz cyrulika.
Strażnik który nie został uleczony i znów podczas obrony został zaatakowany ginie w heroicznej lecz rozpaczliwej walce.
Zabójcy
Sobowtór- Na początku gry deklaruje mi kogo udaje. Uczestniczy w głosowaniach jak i na spalenie jak i na zabójstwo.(Nie otrzymuje zdolności specjalnych udawanej klasy)
Mistrz Cienia- Raz na 3 dni może użyć Cienistej Strzały która ma 100% pewność trafienia w cel.Ignoruje ochronę strażnika
Illuminati- Zgłębił tajniki magii umysłu w stopniu nie dostępnym dla zwykłych ludzi. Raz na 4 dni potrafi wpłynąć na przebieg głosowania
Czyli :
Gracz X ma spłonąć.
Illuminati pisze mi na privie że używa swej zdolności by zapanować nad tłumem typując swą ofiarę. np: Gracz Y
Mesmeri:1. Gdy jasnowidz próbuje na niego zadziałać on od razu wie o tym oraz poznaje jego personalia. Potrafi również wpłynąć na wizję
2.W przypadku strzelca jest podobnie z tą różnicą że potrafi zmienić tor strzały w inną losową osobę.
(Na początek każdego dnia musi złożyć mi deklaracje czy wybiera opcje 1 lub 2)
Dzikie Półsmoki
Mściciel-Raz na 3 dni może wydać z siebie przerażający ryk, co skutkuje tym że zwierzyna ucieka.
Egzekutor-Raz na 4 dni może wyruszyć na specjalne łowy by zabić wybraną przez siebie osobą
Półsmoki
Zesłaniec Przodków- Raz na 3 dni dzięki jego aurze myśliwy wracają z obfitego polowania(każdy z nich zbiera 5 żywności)
Opiekun- Dzięki tej zdolności nikt w wiosce nie może zostać zamordowany. Raz na 4 dni może aktywować tą zdolność
2. Żywność
W tej grze wprowadzona jest żywność. Na początku wioska posiada 25 punktów żywności. Codziennie traci ona 1 jednostkę żywnośći.
Gdy żywność się skończy, wioska będzie traciła jednego wieśniaka co dzień. Z głodu może umrzeć także zabójca, ale nie półsmok.
1 myśliwy zdobywa dla wioski codziennie 3 punkty żywności. Jest ich na początku dwóch, więc co dzień zdobywają 6 punktów żywności. Co trzeci dzień, 1 myśliwy zdobywa 6 punktów żywności. Polowanie nie zawsze musi się powieść.
Półsmoki codziennie polują, zabierając żywność wiosce. Dodatkowo jeden półsmok "zjada" 2 punkty żywności.
Przy każdym polowaniu losowane są numery od 1 do 12 - numery 1-5 = fail, numery 6-12 = powodzenie (dla każdego myśliwego jest wykonywany osobny rzut).
3. Głosowanie
Codziennie do 21:00 odbywa się głosowanie, kogo uśmiercić. Głosuje się na osobę, którą podejrzewacie o to, że jest zabójcą smoków, bądź dzikim smokiem
Do 21:00 Strażnik musi zadeklarować, kogo chroni od ataku, do tej pory jeden z zabójców wysyła mi także info, kogo dziś mordują.
Półsmok także może zostać ofiarą egzekucji, więc trzeba uważać, na kogo się głosuje.
Tylko zabójcy wiedzą o tym, kto przynależy do ich frakcji, za to wieśniaki jak i półsmoki(obydwie odmiany) nie wiedzą kto jest kim.
4. Zwycięstwo
Zabójcy- By wygrać muszą zabić wszystkie 4 smoki. (Nie interesuje ich to czy są one dobre czy złe
Dobre półsmoki+wieśniaki-Muszą obronić półsmoki stojące po dobrej stronie barykady. W tym celu by wygrać zginąć muszą wszyscy zabójcy oraz dzikie półsmoki
Dzikie Półsmoki- By wygrać muszą doprowadzić do śmierci wszystkich łowców oraz "oswojone" półsmoki
Liczba wszystkich graczy- 18
Zasady opracowane przez : BlastBlue
Z drobnymi zmianami dokonanymi przez Hantus oraz Niewiara
Lista Graczy:
1.Nesquik
2.Misiael
3.JunioR
4.facos14
5.Sentriel
6.Koyiro
7.Cosiek
8.Kakeru