Dragon's Prophert?

Siemanko. Ostatnio znowu szukam dobrego MMO. Jakiś miesiąc temu odpaliłem Dragon's Prophert, ale pograłem chwilę i skreśliłem tą grę, sam nie wiem czemu, może dlatego, że wtedy miałem w co grać. Otóż moje pytanie brzmi, czy ktoś kto gra w DP może mi trochę o tej grze opowiedzieć, czy opłaca się grać, ilu gra ludzi, jak wygląda gra na wyższym lvlu? Z góry dzięki i pozdrawiam :)

Grałem 2 dni w to "coś". Generalnie grafika przepiękna o ile jest ustawiona na maxa a na to trzeba dość mocnego sprzętu. Na serwerach EU prawie nikt nie gra (wbiłem 21lvl i nikogo nie spotkałem. Pszypadek? - nie sondze!)

No właśnie, przyciągnęła mnie grafika i nadzieja, że będzie to następca RoM'a, ale nie widziałem zbyt wielu graczy i nie wiedziałem w sumie o co tam chodzi, ale to dlatego że poświęciłem jej mało czasu. Czekam na więcej opinii :)

na serverze EU nie ma nikogo... jedyna zaleta gry to non taget system lapania smoków i combo skille

ja po tej gzre wróciłem do vindictusa

Na marginesie, w Vindictusa grałem, ale jakoś nie przytrzymał mnie na dłużej, nie wiem czemu, ot, nie przypadł mi do gustu.

Na niskich strefach na EN serwerach mało ludzi bo nie jest reklamowana. U niemców co innego (gazety itd.), we wrześniu premiera wiec może coś ruszy z reklamą.

W DP na razie spieprzyli to, ze wypuscili gre bez calego systemu PVP i raidów ale to jak już wspomniałem dojdzie z premierą.

Lepszego combatu i PVP niż w DP nie spotkałem wiec na pewno sprawdz gierke głębiej bo warto. Polska gildia też jest, problemu z jej znalezieniem nie powinieneś mieć. Jeśli będziesz miał to pisz PW... (albo sprawdź forum DP)

We wtorek też duży patch wnoszący porządne zmiany.

pvp? a co za super pvp jest w DP?

PVP jeszcze nie ma, bo narazie to beta, myślę, że kivierowi chodzi o to, że jeśli się pojawi, to będzie naprawdę, naprawdę świetne, bo taka jest walka w tej grze, nawet z mobami. Spróbuję dzisiaj ściągnąć i pograć, i proszę o jeszcze trochę opinii.

EDIT: A jak tam jest z mikropłatnościami? Pay2Win? Czy można kupić nic nie znaczące rzeczy?

Nie polecam. Gra dno, firma wydająca to jeszcze większe dno. Kto normalny napala sie na open bete i wydaje gre z bugami i z brakiem balansu klas ?

Na dodatek gra jest PAY TO WIN - gralem z 2 tygodnie temu i nic sie nie zmienilo od czasu Closed Bety, nic oprócz item shopu ktory powiększył się 10 krotnie.

gra nie jest p2w co ty pier*******

jedyna rzecz op to potion do lapania smoków

PvP tam nie ma.... i to mnie njabardziej boli....

pvp? a co za super pvp jest w DP?

Chodzi mi głównie o system walki w PVP który jest naprawdę za***isty i wymaga dużego skilla, mnóstwo stunów, antystunów, knockdownów, teleportów, szarż, spowolnień, leczeć, szybkie ataki, wolne ataki, unik a nawet skakanie dużo pomaga i prawie wszystko ma CD więc trzeba myśleć kiedy się czego opłaca użyć a kiedy sobie spasować i stracić parę HP ale wykonać dobry contrattack.

Obecne PVP to duele w ostatnim mieście które przynoszą mnóstwo frajdy i naprawdę dużo osób się w to bawi. W PVP aktualnie można pobawić się także na wyspach jak w wyższym filmiku ale nie ma na razie większego sensu tam chodzić bo to nie jest ostatecznie wydane.

Będzie premiera to i będzie można wreszcie przejmować zamki, wieże, kopalnie iitd. Będą też chyba instancjowane wojny gildii.

Co do P2W to w tej chwili gra nie jest i potrzebujesz wydać jedynie z 15 złoty aby odblokować pare slotów na smoki ale do level capa spokojnie mozesz jechać nawet bez tego. Także często przychodzą kody na maila, czy znajdują się na jakiś stronach i jeśli ktoś gra od początku to już ma tyle pierdół że spokojnie za darmo mógł sobie odblokować większość rzeczy. (3 minuty po napisaniu posta dostałem mail z kodem na resety daily questów).

Jednak podejrzewam, że gra będzie troche wymagała wiecej gotówki później ale to się zobaczy... Na razie nie ma nic szokującego.

A co do balansu to jak się nie ogarnia to pewnie się wydaję, że go nie ma... Po ostatnim nerfie zastrzeżeń żadnych nie posiadam.

i proszę o jeszcze trochę opinii.

Jak chcesz to mogę ci podrzucić także TS do polskiej gildii i tam rozwieją twoje wszelkie wątpliwości bez konieczności dołączania. Społeczność też jest dość dorosła gdyż spotkanie kogoś poniżej 20 roku życia to nie taka prosta sprawa :)

Maślan pobierz grę i potem daj opinie na temat tego syfu ;)

Maślan pobierz grę i potem daj opinie na temat tego syfu

Myśliciel ładnie tak obrażać użytkowników forum? xD

Grałam jakiś czas po rozpoczęciu open bety. Nie rozumiem hejtów (może nie w tym temacie, ale pod newsami o DP na stronie) o grafice sprzed dekady. Grafika jest spoko, w historię się na razie nie zagłębiałam, bardzo spodobał mi się system walki. W końcu jakaś gra, gdzie nie ma dosłownie pięciu skilli ;) Jak ktoś dobrze zauważył najbardziej psioczą na DP ci, którzy wciskają cały czas jeden przycisk i narzekają, że walka jest nudna.

P2W nie uświadczyłam, jedyną wartą do kupienia rzeczą są sloty na dodatkowe smoki (mega wkurzający jest fakt, że za każdy kolejny przychodzi zapłacić coraz więcej, choć może ktoś się opamiętał i to zmienili). Jednak jednorazowy wydatek ok. 30 zł nie zabolał aż tak bardzo ( na pewno nie bardziej, niż możliwość posiadania tylko dwóch smoków...).

Pobrałem, sprawdzę, pogram to się wypowiem :)

Wiecie czemu na DP jest tyl hejtu? Bo ludzie traktują tą grę jako pełną wersję, a nie jako betę. I dobrze. Niech wydawcy przestaną wydawać niegotowe produkty usprawiedliwiając się tym, że to beta. Beta, ale już z item shopem by się nachapać...

BTW jestem pod wrażeniem kivierB 4 posty i już ban.

Powiem tak grałem gra pve jest śmnieszne , pvp które nie istnieje ( filmik 2:04 ) , poza duelami . Tym bardziej wygrywa klasa która ma więcej cc ( totalny brak balansu ) ... swoim 31 lvl magiem bilem moby 54 + i do tego usypiając na kalwiaturze ( filmik 8:02 ) . Do tego przeciwnicy mają takie AI , że wołają o pomste do nieba ( filmik 3:54 )... W tej produkcji mag + 30 potworów traina , pff żaden problem ba nawet norma . Więc jeżeli macie zamiar słuchać fanboyów jako to DP jest super to zmieńcie lekarza ^^ Chyba że lubicie usypiać podczas expenia . A zapomniał bym dungi można sobie solować jeżeli jesteście jaką kolwiek klasą dystansową , ponieważ bossy mają totalnie to samo AI co moby . Uderzają w miejsce gdzie staliście 10 sek temu i tak w kólko....

Dp nie jest P2W???? widać mówią to osoby co nie złożyły obecnego maks sprzętu i nie wkładały statystyk.

Dodawanie statystyk za diamenty/muszelki(GL)

Wiercenie Slotów za diamenty/muszelki(GL)

Jeśli ktoś myśli, że wyrobi z kasa na naprawę nie bugując instancji to GL.

Powiem tak grałem gra pve jest śmnieszne , pvp które nie istnieje ( filmik 2:04 ) , poza duelami . Tym bardziej wygrywa klasa która ma więcej cc ( totalny brak balansu ) ... swoim 31 lvl magiem bilem moby 54 + i do tego usypiając na kalwiaturze ( filmik 8:02 ) . Do tego przeciwnicy mają takie AI , że wołają o pomste do nieba ( filmik 3:54 )... W tej produkcji mag + 30 potworów traina , pff żaden problem ba nawet norma . Więc jeżeli macie zamiar słuchać fanboyów jako to DP jest super to zmieńcie lekarza ^^ Chyba że lubicie usypiać podczas expenia . A zapomniał bym dungi można sobie solować jeżeli jesteście jaką kolwiek klasą dystansową , ponieważ bossy mają totalnie to samo AI co moby . Uderzają w miejsce gdzie staliście 10 sek temu i tak w kólko....

Weź człowieku przestać, mieliśmy beka z twojego filmu w gildii i twojego pierdzielenia głupot i kłamstw. Nawet nie potrafisz przeczytać poprawnie liczby a bierzesz się za recenzowanie i hejtowanie. Najgorszy typ człowieka, zwykł idiota bełkoczący o czymś o czym nie ma podstawowej wiedzy - wybacz ale nie stwierdziłem tego tylko ja.

Ta, działka kosztowała 3 mln a nie 30... ale mniejsza z tym.

Masz 31 level i komentujesz PVE gry która ma 80 poziomów, hmmm w sumie to mając 31 level ukończyłeś mapę startową ale to jeszcze nic.

PVP nie istnieje bo wielki krytyku wszedłeś do poratlu na mapy pvp które nie są wydane... ale ty wiesz lepiej ok. Podajesz że działki kosztują 30kk mimo że kosztowały 3kk (obecnie 600k). Bijesz pojedynczego moba na niewydanej mapie i podniecasz się tym jakbyś zabił bossa. To jest człowieku mob i klasą rangerową zabijesz w każdej grze moba 10-20+ leveli wyzszego.

AI mobów... Ta bierz jednego i narzekaj... Instancje są tak skonstruowane jak i mapy że obok siebie jest po 5 mobów a na PVP są tylko porozstawiane aby nabijać DSPointy ale ty pewnie nie wiesz co to jest.

Tym bardziej wygrywa klasa która ma więcej cc ( totalny brak balansu )

Wohoho 31 level i ocenia PVP xD Super ziomuś tylko, ze masz odblokowaną 1/2 skille i nie masz pojęcia o PVP. Zresztą nie dziwie się, że dostawałeś po dupsku jak dla ciebie podstawy gry MMO to czarna magia.

Dalej to samo pierdzielenie i solowanie inst na poziomie easy przystosowanym do solowania...

Masz 3 wyjścia:

1.Zabij się albo się nie rozmnażaj

2.Usuń ten film (najlepiej całe konto) i przystań się ośmieszać bo nie posiadasz podstawowej wiedzy (3/4 filmiku na mapie która nie jest wydana)

3.Nie zgrywaj recenzenta gdy jesteś zwykłym debilem nie mąjacym pojecia o MMO.

NIE ZNAM SIĘ TO SIĘ WYPOWIEM.

Dodawanie statystyk za diamenty/muszelki(GL)

Ale w DP nie da się dodawać statystyk O_o Widzę, ze tutaj większość to sami inteligenci.