Zakładam drugi temat na forum o Dragons' Prophet. Proszę Sandworma i Myślęwięcjestem spamować sobie na gadu lub facebooku. W tym temacie chciałbym, aby każdy przedstawiał swoją opinię. Lepszą lub gorszą. Zamierzam wklejać tu patch notes i inne ciekawostki o grze. Żeby jakoś to zacząć napiszę swoją opinię po kilku godzinach wczorajszej gry. Osiągnąłem 20 lvl, nie jest to jakoś wybitnie wysoko, ale uważam że wystarczy na wstępną ocenę.
+Ładna muzyka
+Latanie i wielki wybór wierzchowców
+Ładna grafika w późniejszych lokacjach
+Dużo skilli i nontargegowość hybyrydowa (czysty nontarget jest w Terze lub Metinie 2. Tutaj jest system podobny do tego z Neverwinter lub Gw2)
-Na tym etapie średnie animacje (chociaż część z nich jest naprawdę dobra)
-Wiele błędów w tłumaczeniu
-optymalizacja engine pozostawia wiele do życzenia (pozytyw jest taki że obciąża najbardziej GPU, przynajmniej u mnie)
-brak obsługi xp
-bugi
Widać że jest to cbt i wielu ludzi hejci z powodu wielu bugów. Nikt jednak nie zdaje sobie sprawy jakie są bugi na betach dodatków do Wowa, gdzie wiele rzeczy zmienia się z tygodnia na tydzień. Nikt nie mówił że robienie mmo jest łatwe. Twórcy RoM już raz pokazali że potrafią zrobić duże mmo ( co jak co, ale zbudowanie mmo takiego jak RoM z taką ilością możliwości nie jest łatwe, to nie jest tylko copy&paste z pomysłów z innych mmo. Tylko idioci myślą że łatwo zrobić grę, która utrzyma graczy przez lata), może i tym razem coś nam ciekawego pokażą. Jak już mówiłem proszę o konstruktywne posty, bez obrażania innych użytkowników forum. Bierzcie przykład np. z alexstraszy.