Dragon's Prophet [bez trollingu]

No tak to fakt gra działa znacznie lepiej fps jest stabilny nie ma jakiś dziwnych spadków.btw Co mnie zastanawia to skalowanie mobów do poziomu naszego lvl na na trudniejszym poziomie instancji, nie wiem czy to na plus instancja wyjdzie czy na minus.

W sensie, że jesli mamy 40 lvl to wchodząc na inste na 9 level mobki i boss są przystosowane do 40 levelu?

Czy może mając 8 level wchodząc instancji na 18 poziom mamy moby na 8 poziom?

A może wchodząc samemu mobki są słabsze niż przy wejściu w pięciu?

Jeśli to pierwsze to za***iscie! :P

Jesli pozostałe to crapowato troche :D (w to wątpię)

A i czy to będzie juz tym poniedziałkowym patchem czy z tym co był 3 dni temu w TW?

Chyba chodzi im o ten poniedziałkowy.

Z plotek w grze słyszałem, że wreszcie dodają karty potworów ze statystykami?

Jeśli to prawda to ta gra po premierze jest dla mnie idealna i już nie mam żadnych zastrzeżeń :)

Bardziej łopatologicznie, na 2 poziom trudności w biłem mając 11lvl i mobki miały 11lvl, po wbiciu 15lvl mobki na tym samym poziomie trudności miały już 15lvl jedynie boss ostał się na 9lvl z łatwego poziomu(liczę ze poprawia) .

Jak dodzadza pure healera to bedzie good...a nie jakas oracle ktora udaje,ze jest healem nie majac w praktycznie heali w ogole ...

Bardziej łopatologicznie, na 2 poziom trudności w biłem mając 11lvl i mobki miały 11lvl, po wbiciu 15lvl mobki na tym samym poziomie trudności miały już 15lvl jedynie boss ostał się na 9lvl z łatwego poziomu(liczę ze poprawia) .

No to bajer tylko mam nadzieję, że nagrody też będą jakoś przystosowywane do levela.

Jak dla mnie duży plus i tylko potwierdzenie świetnego end-game.

Tylko jeszcze ciekawe czy to jest "hard" czy coś innego bo niby te początkowe insty mają jakieś 2 poziomy a nie chyba easy/normal/hard.

Jak dodzadza pure healera to bedzie good...a nie jakas oracle ktora udaje,ze jest healem nie majac w praktycznie heali w ogole ...

Nie ma to jak się wypowiadać o czymś o czym nie ma się zielonego pojęcia.

Poczekaj może na opis talentu?

No trzeba czekać na opis talentów, zresztą co NOWY LVL CAP BĘDĄ NOWE TALENTY ZIOMY !!!!

Jak wezma odgabią najlepsze zalety z runes of magic i dadzją je do dragons prophet to czuje ze to bedzie najlpesza gra free to play.

Czyli musza dodac karty z potworów i zrobić taki besaruiusz czy jak to tam, instancje taktyczne i ogolnie end game koks i jeszcze skille z wojen jakies tytuly dodac odznaki czy co tam,

Ktoś się orientuje kto stoi za tworzeniem instancji w DP?

Osoby z Runes of Magic przed Chapterem III czy po Chapterze III? Wtedy zmieniła się ekipa dla nie wtajemniczonych.

A może całkowicie nowa ekipa?

Ktoś się orientuje kto stoi za tworzeniem instancji w DP?Osoby z Runes of Magic przed Chapterem III czy po Chapterze III? Wtedy zmieniła się ekipa dla nie wtajemniczonych.A może całkowicie nowa ekipa?

To raczej bez róźnicy bo obie ekipy miały lepsze i gorsze pomysły.

Tutaj jakieś prototypy kard z US FB:

122yzc8.jpg8wjp7c.jpg

Chciał bym zauważyć ze w Wersj tajwańskiej Jest Patch 1.0.1061

U nas zapowiedzieli 1.0.1060

więc albo numerki przekręcili

albo nie dadzą nam mniej w tym patchu niż byśmy oczekiwali :)

Ps : w wersj tajwańskiej Strasznie mają na forum z problemami , Dawno nie widziałem takiego Olania graczy

Poprawka na TW jest wersja 1.0.1064 ;)

hope our version will be different von TW (which im trying atm in ob), because: (based on lv 15-18 all classes experience) -) 75% of the population plays oracle -) fights and combat has been lengthened by doubling to tripling monster HP (not fun, id prefer half xp rather than double hp on mobs) -) there is no reward for harder fights with higher level monsters -) the grinding factor is about 5 times higher than our last CBT build -) guardian skills for example are still not fixed and mostly without function -) quest rewards have been reduced, especially gold rewards have been at least halved -) monsters still dont drop gold, but the general loot items are worth a little more forcing you to use more backpack slots from cash shop else you can run to town every 3 minutes -) [and again for emphasis] class balance is inexistent and horrible, mage ranger and guardian suck compared to oracle

Co myslicie ? Chyba zrobie oracle wydaje sie koksem. Tylko nie wiem czy full str czy full int.

A czytam opinie o patchach to chyba wydają się nie dopracowane dużo osób narzeka nawet na tajwanie gdzie już jest OPEN BETA i MASA BUGÓW !!! Cos lipnie na razie to wyglada

Infernum i SOE wolą poczekać na kilka łatek, by nie było im wstyd wypuszczać bubla. Doskonale wiedzą, że DP w obecnym stanie kompletnie nie nadaje się do wydania i przede wszystkim otwarcia Item Shopu.

O której dostaniemy dzisiejszego patcha?

Dzisiejszy maintenance odbywa się pomiędzy godziną 11 a 17. Znając życie wydłuży się.

>>>>>>hope our version will be different von TW (which im trying atm in ob), because: (based on lv 15-18 all classes experience)

Aha widzę, że geniusze w TW takie same jak i tutaj.

>>>>>>75% of the population plays oracle

Widocznie mają jakieś kompleksy z kosą bo u nas to 30% Oracle 30% Ranger i 30% Def i 10% Sorc - dane opieram na gildii ~25 osobowej.

>>>>>fights and combat has been lengthened by doubling to tripling monster HP

Oczywista kolej rzeczy, mam nadzieje że event bossy będą 5 razy silniejsze w OBT.

>>>>>>there is no reward for harder fights with higher level monsters

Jest, za czarne world bossy mozna dostac niebieski item. Zresztą nagrody to na instancji i na naprawdę trudnych world bossach a nie tych co da się solować...

>>>>>>guardian skills for example are still not fixed and mostly without function

Nie znam się to się wypowiem ver.9000 - talent rozwija umiejętności których się na początku nie używa.

>>>>>>quest rewards have been reduced, especially gold rewards have been at least halved

Bardzo słusznie bo gold do cen był strasznie nieproporcjonalny i tylko się stuckował.

>>>>>>monsters still dont drop gold, but the general loot items are worth a little more forcing you

To nie Tibia i nie będzie wylatywał gold z mobów O_o Rozwiazanie z Runesa i to bardzo fajne.

>>>>>>[and again for emphasis] class balance is inexistent and horrible,

MAM 15 LEVEL I NIE MA BALANSU!!!!!!1111111 No idiota, nie ma co komentować.

>>>>>mage ranger and guardian suck compared to oracle

Oracle jest powolny ale ma duży DMG i każdy ranger go zgarnie w parę sekund swoimi szarżami i transportami, na bossach dmg też się wyrówna bo Orac będzie musiał odbiegać gdy ranger moze bic caly czas w biegu.

Tyle z tego bełkotu, że jak zwykle wszystko opiera się na niewiedzy.

Kolejny dzień kolejny znawca po 15 poziomie.

Hmn a jeśli chodzi o rangera. Nie grałem ta postacią jeszcze i tu mam takie pytanie: czy ta klasa posługuje się tylko i wyłącznie lukiem? Nie ma opcji ze sztyletami?

Lipa,ze tak malo sorkow gra,co on jest taki slaby czy co,bo nie gralem nim?

Hmn a jeśli chodzi o rangera. Nie grałem ta postacią jeszcze i tu mam takie pytanie: czy ta klasa posługuje się tylko i wyłącznie lukiem? Nie ma opcji ze sztyletami?

Obecnie albo łuk albo gunblade (coś a'la pistolet tylko chyba muszą popracować na efektami skilli bo są obecnie skopiowane z łuku).

Ataki meele zadaje pazurami pasywnymi ale to ataki "bez broni".

Lipa,ze tak malo sorkow gra,co on jest taki slaby czy co,bo nie gralem nim?

Nie mają obecnie kiteowania, zapewne się to zmieni tak jak u Rangera lub dodadzą mu coś innego.

Cracked pajacu zaraz ci żyłka pęknie śledząc ostatnio zarejestrowanych użytkowników xD

Qeshua

http://www.dragonspropheteurope.com/en/game/classes

lub po polsku

http://dragonsprophet.mmovault.pl/art/117/ranger

( Klasy postaci zakładka )

Greg1990

No niestety to w tej chwili pro wojownik nie jest :)