Dragon's Prophet [bez trollingu]

Qeshuahttp://www.dragonspr...en/game/classeslub po polskuhttp://dragonsprophe.../art/117/ranger( Klasy postaci zakładka )Greg1990No niestety to w tej chwili pro wojownik nie jest

>one-handed gunblade i bow

Jestem ciekaw jak to będzie działać.

Przyznam, że Ranger z tarczą i one-handed gunem fajnie by wyglądał :D (nie bez powodu Ranger ma skill passywny zezwalający na noszenie tarczy)

Patchnotes 1.0.1060

New Systems

-Title System.

Enhanced Systems

- Improved Equipment Enhancement further.

Chat

- Players can now choose their front sizes and a time for the chat to disappear.

General

- Added more HotKey Settings and enabled the middle mouse as well as forward and backward keys. (Forward and Backward Keys still bugged)

- Mouse control can now be inverted.

- The Tutorial now has sound.

- Added more hair styles to the character creation.

Masteries

- Re-organized Masteries and added some new skills for specific weapons.

- each skill has received updated tooltips. (Some still have placeholder text)

Effects

- Updated the special effects of running and riding.

spacer.jpg

Bug Fixes

- Reduced the amount of blood from the wooden training puppet in the tutorial. (Still an issue)

- Reduced the volume of the music in the tutorial.

- Corrected a display issue when being in a group.

- Added the missing sounds to the interface.

- Airships have been improved to make travelling smoother. (Some issues still remain)

- Attribute transfer now works properly

- Reduced the amount of overlaps.

- Players can now write Chinese in the chat and use space between Chinese characters.

- Players can now obtain rewards from the achievements menu. (Missing strings)

- On some quests the rewards for Oracles and Sorcerers have been reversed.

Przyznam, że Ranger z tarczą i one-handed gunem fajnie by wyglądał

zwykle jest spora rożnica w dps łuku 2h i 1h guna

chodziłem tak :) , typowa gra na bardzo krótki dystans , więc będzie trzeba bonusy do tarczy ogarnąć zeby jakoś to wyglądało przeciwko 2h bow

Co do Patcha zawiodłem się :)

Ja również. Natomiast dzisiejszy patch 1.0.1065.TW:

• Fixed some serious crashes
  • Enhance the performance of the game

zwykle jest spora rożnica w dps łuku 2h i 1h gunachodziłem tak , typowa gra na bardzo krótki dystans , więc będzie trzeba bonusy do tarczy ogarnąć zeby jakoś to wyglądało przeciwko 2h bowCo do Patcha zawiodłem się

A to już można? E nawet nie zauważyłem.

Jakies ciekawe zadanie na end-game pewnie bedzie miał, na pewno coś wykombinują bo takie połączenie ma duży potencjał.

Co do patchu to mam nadzieję, że dojdą też te rzeczy które opisał Ghoul czyli widoczne strzały, uniki, hardy i wyspa itd. Chociaż dziwnę, że o tym nie napsisali.

Jak nie to czekam na następny patch.

Wychodzi na to ze to nie ten patch na który wszyscy tak czekali , więc wszyscy się zawiodą ...

Ogółem to jedyny pozytyw dzisiejszego patcha to będzie nowa arena do Testowania , ponoć fajnie wygląda :)

Wersja TW:

Currently known issues:

Network

• Attack latency issues

System

• With the problem of high
  • The graphics full load overheating problems
  • From time to time crash problems

Drake

• Big dragon with dragons
  • Transparent Drakonid problems
  • Monster card points
  • Disability to pursue issues that can not be trained

Duplicate

• The Lillia City NPC read the problem of slow
  • Gaixi Si Lair BOSS invisible

Interface

• Task tracking interface Sometimes the problem will disappear
  • Repair equipment interface can not be displayed

The next version to determine correction

• Fighter talent "Ragefire Strike a period of no way to make your" point the finding "cut" can only access the continuation of two-stage attack
  • The main task of props can be lost
  • The black claw cluster tasks can not be hurt strange
  • Master repair hammer the wrong
  • Ranger talent: blow effect

Na to wychodzi ze rangerem jest tylko sens grać hehe

Czyli nie ma poprawy grafiki i optymalizacji ?

Ja nie potrafię zrozumieć dlaczego ranger może nosić tarczę...To ma być klasa dystansowa, co sama nazwa wskazuje...Idiotyczny pomysł. Do tego łuki jednoręczne.

Ja nie potrafię zrozumieć dlaczego ranger może nosić tarczę...To ma być klasa dystansowa, co sama nazwa wskazuje...Idiotyczny pomysł. Do tego łuki jednoręczne.

I tak źle i tak niedobrze.

Wciąż jest to klasa dystansowa lecz z dużą dawką obrony. Wiele osób narzeka, ze w MMO i tak jest jeden słuszny build a tutaj chociaż masz wybór między magic rangerem, physics rangerem, strzelcem, strzelcem z tarczą i mam nadzieję jeszcze na strzelca z 2xgunblade :D

A ten bow 1h to pewnie jakis błąd lub kusze bo wątpie, żeby ktoś naciągał cięciwę i trzymał łuk w jednej ręce :D

A co do optymalizacji to może i ją poprawili tylko takich rzeczy nie wrzucają do notek.

Trzeba poczekać i sprawdzić.

Chciał bym zauważyć ze wciąż nie wiadomo czy ta klasa będzie potrafiła walczyć poruszając się czy nie

Bo jak to wyłączą i zrobią jak było wcześniej to już co niektórzy nie będą mieli problemów ze klasa prze koksowana :)

no i przypominam ze trochę czasu jednak do gry jest ..

Nie pamiętam czy grałem wtedy na TW rangerem, czy na EU. Jednakże na którejś wersji ranger chodzi, nie biega atakując. Na EU jeszcze biega, tak? Czy się mylę?

Nie pamiętam czy grałem wtedy na TW rangerem, czy na EU. Jednakże na którejś wersji ranger chodzi, nie biega atakując. Na EU jeszcze biega, tak? Czy się mylę?

Tak miało się to zmienić w tym patchu.

Wg mnie z taka grafa jaka prezentuje DP nie powinno być problemów z płynnością... A jednak jest inaczej. Sprzęt typu : 2rdzenie, 2gb ram, gf 9800gt powinien ciągnąć ta grę ma medium bez spadku fps... Nie oszukujmy się, aby zagrać na Full detalach przy 1900x1080 trzeba mieć sprzęt naprawdę mocny i kartę minimum z 2011/2012roku. Co jest nie tak z ta gra? Taka firma powinna sobie z tym dawno poradzić... Tera czy planetside2 maja lepsza Grafe i wcale nie potrzeba Bóg wie jakiego piecyka aby zagrać. Na starym kompie grałem na medium w te tytuły (2rdzenie 2,93ghz, 4gb ram, gf 9500gt 1gb) bez spadku fps. Zaś DP odpalam na LOW i da się grać ale przy mobkach fps spada a o mieście nie wspomnę. Na szczescie nowy piec stoi i jest gotowy do uciagniecia każdej gry:-]

Ranger będzie OP widac^^

Póki co nie nastawiałbym się przy kolejnych patchach na mega rewolucyjne poprawy. W aktualnej wersji TW statki nadal mają problem z transportem - w Koramos Pass w ogóle się nie pojawia. Trzecia strefa startowa jest pod względem stylistycznym bardzo ciekawa i zróżnicowana ale jej optymalizacja pozostawia wiele do życzenia. Działa gorzej niż niektóre miasta. Na plus trzeba zaliczyć, że Arteicia zyskała sporo fps, a skille w końcu mają zróżnicowane efekty dźwiękowe.

Co najgorsze... Na wykresie Beta Timeline nie widnieją żadne informacje odnośnie innych patchy prócz dzisiejszego. Niedługo zawitamy w Open Alfie. :D

Czyli tej trzeciej strefy dziś nie będzie ?

Coś czuję, że lepiej będzie jak OB wystartuje w czerwcu bo sporo bugów jeszcze do naprawy im zostało.

@down Dokładnie, wolę poczekać i dostać w miarę grywalny produkt niż potem się męczyć. Zresztą jak wydadzą DP zbyt szybko to sami sobie strzelą w kolano, bo już widzę ten spam i narzekanie graczy na bugi xD

Nie. Przynajmniej z notek tak wynika.

@UP Mogą i wydać za pół roku, byleby nie było bugów uprzykrzających rozgrywkę.

Wydać wydadzą pewnie prędko, bugi tez będą w standardzie pewnie. Grac i tak będę w OB a wcześniej pogrywając na tw od czasu do czasu. Pamiętam jak było z RoM'em swojego czasu bug na bugu i nadal tak jest i tak dużo ludzi gra nadal. Ehh gdyby zajęli się Romem i przepisali silnik zamiast robić nowa grę może by coś z tego było, a tak narazie podkreślam narazie( nie wiem jak w tej kwestii ich sony przyciśnie na bubel sobie raczej nie pozwolą ) mamy 2 zbugowane gry ^^. A mogła by być jedna b.dobra i bez bugów :)

Chciał bym zauważyć ze właśnie admin w trakcje rozmowy poinformował ze oni błędy etc zgłaszają twórcą gry , patche dostają od twórców gry , co zostało zmienione też ...

zapewne SOE ma podobną umowę , wiec można powiedzieć ze z 3 gier beta testerzy zgłaszają błędy , najpierw wprowadzają je u siebie a później jak zdecydują dają je innym firmą ,

W sumie to normalne ale mimo to to trochę mnie to niepokoi żeby nie skończyło się ze będą uzależnieni od twórców gry i skończy się jak w niektórych grach ze patche dostają po pół roku etc ; )

zaczynam mieć wrażenie ze opłaca się w tej grze zgłaszać tylko błędy w tłumaczeniu :) ( chociaż nie wiadomo czy jego nie dostają od SOE )

Zauważyłem ze ciągle porownujecie DP do ROMa... Czyżby się tworzy nowa sekta ubostwiajaca ten tytuł?:-P juz mamy na forum parę takich ugrupowań jak fani tibi, gw2 czy wowa:-P

DP to DP unikalna gra z unikalnym klimatem i unikalna rozgrywka. Nie porownujcie tej gry do innych bo to obraza.

Coś czuje ze jak wyjdzie bless online czy archage to też będziecie porównywać te gry :-]

Tak czy siak jest co czytać :=)

Zaraz koniec pracy i do domu patchowac DP.