Dragons Prophet!

A tym czasem an tajwanie dziś zagościła wersja gry z końcówka 64 :)

albo ich testerzy i informatycy pracują jak mrówki albo lubią ryzyko ^ ^

A tym czasem an tajwanie dziś zagościła wersja gry z końcówka 64

Idź sprawdź zmiany i wróć z informacjami :P

A tutaj bekowy film mistrza Xaourusa który gra w TERE na minimalnych i podnieca się gdy ma 4 skille :D

Nie dziwie się, ze dostał bólu dupska skoro gra chodziła mu z ~10 fpsami.

http://youtu.be/h6S1X8X96z0

warn_ico.png
Ban za mulltikonto. - crracked

A tak sobie gram w Dragons Prophet i muszę przyznać, że.. ta gra nie oferuje niczego nowego. Wszystko co w tej grze jest zawarte jest kopią paru innych crapów z Azji. Ogólnie to widze patch przesuiety na poniedziałek, ale to mnie nie dziwi bo jaka firma taka punktualność. A no target w tej grze jest krzywy, bije sobie mobka a kolo mnie przechodzi inny mob to od razu target leci na tego co jest blizej co jest następną wadą.

Jak na razie lepiej niech nie wydaja tej gry bo strasznie ograniczona pod wględem grafiki, animacji, skilli, talentów i w ogóle wszystkiego.

^sofar aka sandworm, atakuj!! Ojoj dostał bana na 2 konta XD

Właśnie miałem pytać jak tam zmiany w grze, tak myślałem, że coś nie tak, skoro nikt nie pisze wrażeń po patchu :D.

Niektórzy zaznaczają, że ta gra to ciągle CBT. Nie mniej jednak OBT prawdopodobnie już niedługo? W dzisiejszych czasach pojęcie CBT/OBT różni się troche od tego co było kiedyś. Przykład PoE i Neverwinter - niby ciągle OBT ale obydwie gry prezentują się na tyle dobrze, że mogła by być ich oficialna premiera.

to mnie nie dziwi bo jaka firma taka punktualność.

jak coś nie pasuje to jest wersja tajwańska i wersja amerykańska aka SOE

tam możesz po sprawdzać jak u nich z punktualnością :)

Jak na razie lepiej niech nie wydaja tej gry bo strasznie ograniczona pod wględem grafiki, animacji, skilli, talentów i w ogóle wszystkiego.

jak raz mogę się zgodzić z wypowiedzią ^ ^

W poniedziałek wipe+jakaś spora łatka.

dziś powiliśmy wiedzieć co będzie w tej łatce , tak napisał admin o 17

( o ile nie będą mieli obsuwy przez wczorajsze święto w Niemczech ) ,

Niektórzy zaznaczają, że ta gra to ciągle CBT. Nie mniej jednak OBT prawdopodobnie już niedługo? W dzisiejszych czasach pojęcie CBT/OBT różni się troche od tego co było kiedyś. Przykład PoE i Neverwinter - niby ciągle OBT ale obydwie gry prezentują się na tyle dobrze, że mogła by być ich oficialna premiera.

Właśnie sam tego nie rozumiem, jak można tak wydać grę, nazwałbym to alphą niżeli cbt, update engine w cbt (dobra to może jakoś można wybaczyć razem z optymalizacją), brak opisu przedmiotu i skilli tylko jakieś SYSmilionnumerów, brak audio dla npc, pewnie mógłbym wymienić i więcej... Bez jaj. Sam jakoś strasznie nie wierzę, że wielkie zmiany co do grafiki jak i walki się ukażą, a jak się ukażą, to wątpię żeby jakieś znaczące, Nie jestem w temacie tej gry do końca, czy inne wersje np tajwańska to już właśnie po faceliftingu, czy wydana na odwal się? Dlatego jestem nastawiony sceptycznie do tej gry, coniektórzy mogą oczekiwać od tej gry za dużo, na czym mogą się przejechać.

A no target w tej grze jest krzywy, bije sobie mobka a kolo mnie przechodzi inny mob to od razu target leci na tego co jest blizej co jest następną wadą.

Akurat to jest dość logiczne, że jak obok idzie mob a ty rzucasz spell aoe lub napierniczasz mieczem to dotknie to moba obok o__o Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi, ta gra ma cholernie dużo realizmu w sobie: najlepszy przykład to to, że lecisz sobie zbyt nisko nad ziemią, a goryl potrafi podskoczyć i złapać ci mounta za nogę, jednocześnie zrzucając was oboje na ziemie. Nie raz tak miałam i zaliczyłam sporego mindfuck'a.

Niemniej jednak* :).

I nie wiadomo, jeżeli brać pod uwagę linię czasową w Beta Status to będzie to niedługo po 17 Maja. Ale rozmawiałam z Community Managerem, ciągle z nim wymieniam emaile, i tak naprawdę wszystko zależy od tego jak będą im wchodziły patche. Jeżeli będzie taki problem jak z tym ostatnim to pewnie CBT potrwa dłużej. Oni chcą mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, siedzą często po godzinach.

Nie rozumiem hejtu, jaki krąży dookoła tej gry.. Znaczy jasne, wiele rzeczy pozostawia do życzenia, ale nie ma MMO idealnego dla każdego, zawsze się ktoś czegoś przyczepi. Tak naprawdę dla mnie nie liczy się grafika, ale fabuła, to co mogę robić w endgame, no i w sumie jestem ogromnym fangirl wszystkiego, co ma smoki nie tylko w postaci przeciwników i mountów.

Jeżeli chcecie skreślać grę to może poczekajcie aż wyjdzie w mniej lub bardziej oficjalny sposób, gdzie większość bugów i niedopracowań będzie naprawiona (mnie np irytowało ciągle wpadanie w tekstury i teleport do Ghost Zone). Tu jest naprawdę bardzo pomocne community, gracze codziennie wyłapują bugi by pomóc teamowi, może były exploity (nie wiem, nie znalazłam informacji na ten temat) ale każda gra to posiada. Nawet te które są rzekomo w top (mówię o ilości graczy, bo bycie najlepszym to pojęcie względne).

Ja znów przypomnę, że normalne jest, że w fazie CBT nie ma wszystkiego na czas, są obsuwy. ale od tego jest ten okres. Ostatnio spartaczyli patchem całą bazę danych i był wipe, po prostu nie chcą powtórki przy wydawaniu 'oficjalnego patcha w oficjalnej wersji gry'. To taka metoda prób i błędów, ale najwyraźniej wiele osób twierdzi, że jak już wpuszcza się ludzi do gry, bez znaczenia czy na serwery CBT czy OBT, czy oficial release, to nie ma prawa być crashy, obsuw i innych.

. To ty chyba nie widziałeś jakie czary z tymi talentami można zrobić ;0. To samo ze skillami. Wbicie 30 levela to nie jest szczyt, bo naprawdę schody zaczynają się później.. Coś jak kiedyś w starym Wowie ze starymi talentami.

Jedyny ogromny minus CBT jest nieprzetłumaczenie najwazniejszego contentu, tj nazw skilli, ich opisów, talentów itd. To bardzo gubi, bo człowiek nie wie w co pakuje punkty, robi to na czuja. Tak samo było z npc.

brak audio dla npc,

W poniedziałkowym patchu już dodadzą trochę dubbingu. Nikt nie powiedział, że OBT jest w maju, może być nawet za rok, oni są ostrożni z tego typu informacjami, wszystko to są teoretyczne dywagacje.

ale najwyraźniej wiele osób twierdzi, że jak już wpuszcza się ludzi do gry, bez znaczenia czy na serwery CBT czy OBT, czy oficial release, to nie ma prawa być crashy, obsuw i innych.

siedząc na oficjalnym forum można zauważyć ze co 5 osoba nie ogarnia co to jest closed beta , wipe to w ogóle nie powinno ich zdaniem a i najlepiej żeby diamenty już dali :)

Tu jest naprawdę bardzo pomocne community, gracze codziennie wyłapują bugi by pomóc teamowi,

community jest bardzo "ludzkie" , może i gracze wyłapują bugi , jednak wielu olało grę "bo są wipe" weżmy na przykład lidera gildi PolishEagles :) , jak by więcej osób wykonywało obowiązki beta testera to może i by ta gra szybciej się rozwijała niestety nawet jak dadzą kolejne 2000 kluczy to nie wiadomo ile ich pójdzie do piachu , bo ktoś zwątpi bo nie wiedział co to jest closed beta, ( rozdali 2k kluczy , 5 nowych osób na forum x) )

w sumie na forum dla beta testerów fajna rzecz, informacje gdzie znaleźć smoki , i inne podpowiedzi jak ruszy gra.. wiec tracą ci którzy grają tylko dla siebie

Edit@Down@ to już wiesz o czym rozmawiać mailowo z infernum :P

No bo tak naprawdę od któregoś z rzędu wipe postaci można fiksacji dostać :P. Tak naprawdę powinni dać z góry ten 60 lvl by gracze mogli zwiedzić też ten wyższy content, nie tylko w kółko ten sam, aż do porzygu. :P

A wiec tak, na pierwszy rzut oka doszło/zmieniono odgłosy części umiejętności, wszystkie złapane smoki maja miniatury pod miniatura postaci z uwzględnieniem cd kiedy można ponownie je przyzwać bez uszczerbku na atrybutach.

W okienku rafinacji poza zmiana wyglądu tego okna dodali też możliwość automatycznego podbijania np ustawisz 99x i tyle razy będzie ci automatycznie podbijać bron.

Dodano "koło fortuny" za walutę chyba z craftu losuje się jeden item np coś z IS/bron/lub inna walutę.

Na TW OB wiec można bez przeszkód testować grę ehh gdyby nie ten ping;/ trzeba na nasza poczekać :)

Jedno na pewno mogę powiedzieć z latki na łatkę gra coraz lepiej wygląda, łatki są spore wprowadzają duzo zmian czasem kosmetycznych, ale w mojej opinii prawie zawsze na na plus.

No jak open beta na tajwanie to znaczy że gra już praktycznie ukończona, teraz czekać na tłumaczenie i witamy open bete w europie.

Zależy czy firma europejska kupuje patche od tajwańskiej , czy sama je robi , czy tylko ich współpraca dotyczy tylko jak coś się zepsuje

wiele niewiadomych jest :)

bo np jeżeli te 3 firmy współpracują w naprawie bugów to powinna ta gra szybko wyjść wszędzie w open bete

To jest wciąż wczesny okres gry - mój znajomy sandworm :D pisał o tym już wiele razy.

Dragon's Prophet dostaje co najmniej 2 duże łatki miesięcznie zmieniające bardzoo dużo, więc nie można tutaj napisać, że inne gry nie robiły nic w CBT wiec tak bedzie wygladać i Dragon's Prophet.

jak raz mogę się zgodzić z wypowiedzią ^ ^

Lol ograniczona? Pokaż mi MMORPG z większą ilością skili i z podobna ilością talentu. Znowu pierdzielisz żeby tylko dopiec mojemu koledze Sandwormowi :D

Właśnie sam tego nie rozumiem, jak można tak wydać grę, nazwałbym to alphą niżeli cbt, update engine w cbt (dobra to może jakoś można wybaczyć razem z optymalizacją), brak opisu przedmiotu i skilli tylko jakieś SYSmilionnumerów, brak audio dla npc, pewnie mógłbym wymienić i więcej... Bez jaj. Sam jakoś strasznie nie wierzę, że wielkie zmiany co do grafiki jak i walki się ukażą, a jak się ukażą, to wątpię żeby jakieś znaczące, Nie jestem w temacie tej gry do końca, czy inne wersje np tajwańska to już właśnie po faceliftingu, czy wydana na odwal się? Dlatego jestem nastawiony sceptycznie do tej gry, coniektórzy mogą oczekiwać od tej gry za dużo, na czym mogą się przejechać.

Europejska wersja została wydana tydzień po Tajwańskiej! O JEZU!! JAK MOGLI NIE PRZETLUMACZYC NAZWY NPC!

lol wolę dostać zbugowany client który jest szybko tłumaczony niż czekac na grę 2 lata...

Gehenna

On po prostu tylko trolluje, aby wywołać awanture. Radzę nie odpowiadać na posty z debilnymi zarzutami bo on sam w nie nie wierzy.

Dragon's Prophet został wydany wcześnie z powodu finansowych - obecnie na founderach zdobyli kasę na dalszą produkcje. Trudne do zrozumienia to nie jest.

Haha Sandworm konto, wbija pewnie przez proxy i wygaduje, że to jego kolega. A skąd kolega wie jakie mam zdanie o grze ? Sandworm to troll przeczytajcie sobie jego wczorajsze posty na temat Dragons Prophet.

Hah z powodu finansowych ? Oni z Runes of Magic zarobili tyle kasy że masakra najdroższa gra Free to Play.

A na TW wersji DN tez nie dziala na XP?

A na TW wersji DN tez nie dziala na XP?

Nie działa bo powiedzieli, że ich silnik nie obługuje Windowsa XP bo jest za "stary" .