Drakensang Online – zapowiedź kolejnej aktualizacji, największa w historii

11.jpg

Kilka dni temu ogłoszono kolejny i jak twierdzą autorzy gry Darakensang, największy dodatek do gry. Nie podano jeszcze oficjalnej daty, lecz wspomniano, że ma ona nastąpić latem bieżącego roku (prawdopodobnie maj lub czerwiec).

W aktualizacji możemy spodziewać się:

• Nowy kontynent (Lor'Tac) z ponad 10 nowymi lokacjami w klimatach tropików i dżungli,
  • 12 nowych rodzajów potworów,
  • Podwyższenie maksymalnego lvl-u z 45 na 50,
  • System pvp między gildiami,
  • Nowe umiejętności dla wszystkich 4 klas.

Ostatnie prace, które zostały wprowadzone są wielkim ukłonem w stronie graczy, zlikwidowano możliwość zakupu przedmiotów z bonusem za realne pieniądze, ulepszono grafikę oraz animacje.

Widać, że Darkensang Online idzie (w końcu) w dobrym grywalnym kierunku. Sądzę, że teraz jest odpowiednia chwila na powrót lub rozpoczęcie przygody w tym darmowym mmorpg z gatunku hack and slash.

Więcej informacji na temat samej gry: http://www.kopalniammo.pl/p/drakensang-online.html

w grafice widać też 5 klase postaci [ ta czarna postura po prawo ] dodatkowo ma być rozbudowany system PvE nie tylko o mapy 45-50 i misje do tego, ale odrębne mapki i misje, plus 2 czy 3 nowe eventy, plus alchemia oraz rozbudowany system Gildii nie tylko walka miedzy nimi. Lecz te wszystkie nowości nie wejdą razem tylko są zapowiedziane na cały rok [ jak byś nie kopiował i wklejał, oraz interesował się bardziej tą grą byś o tym mógł wspomnieć ]

niedawno dostaliśmy rozbudowany system achivmentów oraz pkt za nie które w przyszłości mają być jakoś użyteczne [ prawdopodobnie sklepik ] teraz wejdzie 50 cap lvl czyli nowe mapy i misje do nich z bosikami i umiejętności pod 4 klasy MOŻE też pvp między gildiami, następnie będzie dodawane to co wypisałem lecz tak jak wspomniałem są to plany opisane na cały rok.

Ta postać to rycerz zakonu, jak na razie nie ma nigdzie wzmianki o nowej postaci, kto wie, a z grą jestem na bieżąco.

wzmianka jest taka że ta postać jest mele i będzie mieć jakieś bufy oraz debufy i zwłaszcza namiesza jeżeli chodzi o walki PvE tyle zdradzili w wywiadzie z gregiem nawet pisze to w jakimś "newsie" na forum więc jakieś info już jest. i ten cień idealnie pasuje do tego opisu ma nawet jakiś malutki mieczyk, bo wojownik zawsze z tarcza wystepuje no ale tutaj moge się mylić.

Jeżeli ktoś się zastanawia czy grać / wrócić to zachęcam zwłaszcza teraz bo nowy gracz pewnie akurat dojdzie przez ten czas oczekiwania do etapu w którym już będzie mógł robić ten nowy kontent wraz ze wszystkimi, plus może już zacząć zbieranie waluty albo juz i setu jakiegoś by móc od razu sprawnie operować alchemią która namiesza w itemkach i sprawi też że gold będzie wart farmienia bo na tą chwile średnio jest co z tym robić.

No i nie ma co ukrywać ale ten rok jest bardzo ważny jeżeli chodzi o drakensanga dużo się zmieniło, a jeszcze więcej się zmieni i to na lepsze, jeżeli ktoś ma niemiłe wspomnienia z tą grą może śmiało wracać bo te czasy już praktycznie przeminęły i widać gołym okiem że bigpoint zmienia swoje podejście co do swoich gier zmiany w drakensangu oraz odważne decyzje co do shard of war jest tego przykładem, nie można też im odmówić paru błędów / złego podejścia ale jest już progres widoczny w tej firmie.

tak jak napisałeś, musieli coś zrobić ponieważ liczba graczy leciała na pysk i było to zauważalne na serwerach gdzie grałem teraz ludzie wracają tworzą się nowe gildie, sam jestem ciekaw tych nowych zmian, wbije do tego czasu postać na max lvl

no gra naprawdę idzie w dobrym kierunku i to aż dziwne bo rzadko jaki wydawca usuwa p2w po jego wprowadzeniu :)

a no racja:D była za duża przepaść między zwykłymi graczami a donatorami teraz jest o wiele lepiej z balansem

tak naprawdę jedyna wielka przepaść między płacącymi a graczami f2p to byly KP gdzie gracz F2P który grał codziennie i farmił je mógł legende sobie odczarować praktycznie co 3-5 tygodni w zależności od szczęścia płacący mógł sobie od razu je odkryć niby jeden aspekt a bardzo dużo zmienia. teraz nie ma KP drop został naprawiony [ oczywiście teraz jest mniejsza szansa na unikat oraz legende z oczywistych powodów jednak da się dziennie jakąś dobra legende wydropić plus można ich wycraftować od 5-6 w ciagu dnia o ile ma się tyle golda ] MM teraz też lecą jak szalone w ciagu 5h ostatnio jak grałem wydropiłem 866 mrocznych monet co jest ogromna ilościa można łatwo sobie teraz rozbudować plecak i zbierać na 5 miejsce w itemku jak i sam kamyk do nich co przekłada się na bardziej miłą gre, plus tez same kamyki na miedzyświatach lecą jak oszalałe srednio z jednej mapki da się wydropić 1-6 kamyków o różnych poziomach.

@daniofordon jak by nie patrzeć bigpoint tez nie mógł sobie od razu zdawać z tego sprawy że system odkrywania itemków jaki wprowadzili jest aż tak trudny dla graczy F2P że gra stanie się "P2W" na to trzeba było czasu bo jeżeli chodzi o zarys to system wydawał się bardzo dobry lecz niestety wykonanie było słabsze na szczęście to naprawili i teraz można się normalnie cieszyć praktycznie najlepszą gra na przeklądarke.

No dokładnie w porównaniu z innymi grami przeglądarkami (chodź drakensang nie jest do końca już grą przeglądarkową, wymaga pobrania niewielkiego klienta) to widać niezła przepaść, gra jest bardzo rozbudowana, grafika też na wysokim poziomie (jak na grę tego typu)

Nie tworząc nowego tematu.

Strasznie się nudze i pograłbym w taką gierke, piszecie, że p2w mniej widać, ale tak czy siak opłaca się startować? Czy nołlajfiąc można być chociaż trochę dobrym w tej grze?

przecież piszemy od wczoraj że tak właśnie jest. Jak będziesz "nołlajfić" to będziesz lepszy od donatorów

A skoro już tak zbieramy się do gry, to może jakieś wspólne bractwo i pogramy razem? Zawsze to milej mieć z kim grać :>

Ja bym chętnie z kimś nawet teraz zagrał bo od nowa bym zaczął, kiedyś tam grałem ale zapomniałem, teraz wbiłem i kolesie na jakichś smokach jeżdżą w ogóle nie wiem o co chodzi.

Grac na serverze pvp czy pve?

Ja preferuje PvE no ale wiadomo więcej czasu musisz poświęcić wszystko wolniej idzie

Pytanko mam da się robić trade w grze ?

nie ma takiej opcji:)

A warto grać ? Jest dom aukcyjny ? Dobiłem chyba z 2x lvl i nie wiem czy dalej cisnąć.

Grać warto. Nie ma domu aukcyjnego.

Zalogowałem się na swoje bardzo stare konto, i znalazłem na nim 8600 andermantu, co powinienem za to kupić?

Zalogowałem się na swoje bardzo stare konto, i znalazłem na nim 8600 andermantu, co powinienem za to kupić?

Kup wiedzę, mając 8600 mm możesz kupić x1 3000 wiedzy i 2x 750 wiedzy, przyda się jak chcesz nieco szybciej dozbierać wiedzy na umiejętność jazdy konnej/płaszcze etc.