Druga tura wyborów prezydenckich - na kogo zagłosować?

Na kogo byście nie zagłosowali to i tak lepiej nie będzie. Obiecanki cacaniki i w ciula granie. To jedna wielka banda która myśli tylko o sobie "By żyło nam się lepiej"

Dlatego obchodzą mnie te wybory jak zeszłoroczny śnieg( Te wybory, poprzednie, jak i przyszłe)

Gimbaza, Moderatorzy słuchać https://www.youtube.com/watch?v=R5nsyb5dRbI tak właśnie wygląda ten system (POpaprany) system.

PS: Moderatorzy którzy wypowiadają się w danym temacie powinni mieć zablokowaną możliwość edycji/moderowania tematu. Proszę o odpowiedź w tym temacie, pozdrawiam.

Ciężki wybór, nie lubię ani jednego ani drugiego. W moim przypadku zadecyduje fakt, że jednej partii nie lubię bardziej od tej drugiej.

Gimbaza, Moderatorzy słuchać https://www.youtube.com/watch?v=R5nsyb5dRbI tak właśnie wygląda ten system (POpaprany) system.PS: Moderatorzy którzy wypowiadają się w danym temacie powinni mieć zablokowaną możliwość edycji/moderowania tematu. Proszę o odpowiedź w tym temacie, pozdrawiam.

To jest właśnie domena pisuarów - podsłuchy zawsze i wszędzie. Tak własnie było za pisowskiej Polski. Nawet tego nie będę słuchał bo nie interesuje mnie co jeden do drugiego prywatnie mówi.

To jest właśnie domena pisuarów - podsłuchy zawsze i wszędzie. Tak własnie było za pisowskiej Polski. Nawet tego nie będę słuchał bo nie interesuje mnie co jeden do drugiego prywatnie mówi.

Partia władzy kocha mało inteligentnych wyborców, wpisujesz się w to idealnie. Ten straszny PiS, gdy dojdą do władzy będą palić na stosach haha Kaczorek taki mały a jak się go banda boi.

PS:Te nagrania zarejestrowano za rządów PO więc mi tu nie pier....

warn_ico.png
Wulgaryzmy

~Leman

Szkoda gadać można wybrać tylko mniejsze zło; bierność i ospałość kontra fanatycy religijni, obie partie już rządziły i pokazały co potrafią :>, ciekawe o ile się teraz zwiększy liczba urzędników państwowych za których zapłacimy my.

Na pocieszenie

https://youtu.be/1SXsBSn7t0o

No i jak wrażenia po drugiej debacie? Podszedłem do niej dosyć neutralnie i muszę przyznać że Bronek zrobił na mnie lepsze wrażenie.

Nie ma znaczenia kto wygra. Komorowski ośmieszył polaków na scenie międzynarodowej i zrobił troszkę złego i dobrego z naciskiem na to pierwsze.

Oddać prezydencję Dudzie? No nie wiem czy to dobre wyjście, chociaż ja bym oddał by mieć kontrast co się zmieni w ciągu 4 lat, a może będzie nawet lepiej.

Obietnice wyborcze to puste hasła i nie ma się co nimi sugerować.

Trzeba poczekać i pomyśleć. Stagnacja, flegmatyzm czy dynamika i nowa siła, bo widać w sposobie ich mówienia jacy oni są. Na pewno na wybory nie pójdę bo z dwojga złego wole już nic nie wybierać.

Poza tym wydaje mi się że Bronisław i PO są jakby zmęczeni całym tym rządzeniem i się już z niczym nie kryją, a dodatkowo prawie nic nie robią, chociaż w okresie wyborów aktywność rządzących dziwnie zwiększa się o 300%, a później stagnacja na następne 2-3 lata i działanie na szkodę obywatela (PO i PiS to samo)..

Ta dynamika i nowa siła to może Polsce zaszkodzić. Duda chce stawiać warunki US i Rosji. Przecież to samobójstwo.

Z Rosją trzeba nie za ostro a nie za łagodnie, zachować neutralność. Ostrzej to trzeba z US, bo oni po prostu mają Europę i nas w d* i to totalnie.

W sumie się nie dziwie, bo co mają ich obchodzić losy Polaków jak mają własne problemy, nas też nie powinny obchodzić rosyjskie problemy na rosyjskiej części Ukrainy. Jedynie co to usunąć polaków z obszarów zagrożonych i tyle. Żadnej pomocy humanitarnej czy militarnej bo nie jesteśmy potęgą europejską i przez najbliższe 100 lat nie będziemy.

US nie obchodzi czy Polacy będą mieli łatwiej dostać się do US, czy wprowadzą systemy obronne w Polsce.

Wojna wschodzie Ukrainy to wina EU zachodniej i US, a dodatkowo Polska na tym traci grube miliony bo nie może handlować.

Jeszcze nasz prezydent próbuje bawić się tutaj w mediatora a oni kilka godzin później wprowadzają ustawę która honoruje morderców Polaków.

Tutaj aż się nóż otwiera na samą myśl.

Ludzie mogą się z tym nie zgadzać ale polityka wewnętrzna i zagraniczna Bronisława jest beznadziejna i polega na włażeniu każdemu w cztery litery i ośmieszaniu naszego kraju.

Jak każdy pieprzył ile to da to prawie zawału dostałem oglądając

Serio 500 PLN na każde biedne dziecko z patologii społecznej - komu to zabiorą? Przecież nie wyczarują. Już widzę nie dość, ze rabunek na reszcie polaków (równie biednych) to dodatkowo 10 000 urzędasów, aby to obsłużyć. To chyba był pomysł AD akurat, ale PBK miał równie durne idee. Dawać, dawać, dawać - ja się pytam skąd?

Jeden i drugi siebie warty jak ich partie, załamka totalna

Zaczynam od pierwszego głupiego komentarza i na tym skończę. Sprawdź definicję neutralności i zacznijmy wszystko od początku ;p

No i jak wrażenia po drugiej debacie? Podszedłem do niej dosyć neutralnie i muszę przyznać że Bronek zrobił na mnie lepsze wrażenie.

@UP

Jemu chodzi chyba o to, że przed debatą nie miał swojego faworyta, a po jej obejrzeniu bardziej spodobał mu się Bronek

Wg mnie pierwsza debata była dość wyrównana, lecz druga (TEFAŁENOWA) to absolutna dominacja dudy.

Mówisz że obrzucanie błotem i nieodpowiadanie na pytania, to dominacja. Ciekawe

Debata to nie jest miejsce gdzie mają sobie jak najlepiej pocisnąć i zwyzywać partię, powinni wymieniać się poglądami, prezentować je szerszej publice, a tego za dużo nie zobaczyliśmy. Jedynie błoto, dno morza i metr mułu

Zastanawia mnie dlaczego Duda nie pojechał po błędach polityki zagranicznej i jego wpadkach ośmieszających Polskę chociaż mogłem coś przeoczyć.

Jak każdy pieprzył ile to da to prawie zawału dostałem oglądającSerio 500 PLN na każde biedne dziecko z patologii społecznej - komu to zabiorą? Przecież nie wyczarują. Już widzę nie dość, ze rabunek na reszcie polaków (równie biednych) to dodatkowo 10 000 urzędasów, aby to obsłużyć. To chyba był pomysł AD akurat, ale PBK miał równie durne idee. Dawać, dawać, dawać - ja się pytam skąd?Jeden i drugi siebie warty jak ich partie, załamka totalna

Bo widzisz większość Polaków to postsocjalistyczna ciemnota. Tylko by chcieli brać. Oni nie rozumieją albo nie chcą zrozumieć podstaw ekonomii - pieniądz na drzewie nie rośnie. Dojdzie do tego, że ludzie zaradni życiowo jak my będą utrzymywać dzieciorobów i niezbyt porządnych życiowo obywateli. Ja sam nie mam dziecka i chyba nie będę miał z prostego powodu - nie stać mnie na nie. Nie chcę mu niczego nigdy odmówić i nie płodzę bo " jakoś tam będzie". Niestety mało ludzi bierze odpowiedzialność za siebie i swoich bliskich. Oczekują że państwo im wszystko da, dlatego ten kłamca duda ma takie poparcie...

Co sądzicie teraz o osobie, która nie może się zdecydować na kogo zagłosować. Dla mnie jeden jest warty drugiego Komorowski to niby mniejsze zło, ale jednak zło. Sądzicie, że nie oddanie głosu to zły pomysł w przypadku takiej sytuacji ?

Pogłowiłem się i doszedłem skąd 500 PLN na każde dziecko! Jednak to jest realne! Ba, ma nawet ręce i nogi

Masz rodzinę 2 dzietną, matka siedzi w domu, facet pracuje. Zarabia 2500 PLN.

Jak się mu zabierze 1500 PLN, przepuści przez urzędy i procesy administracyjne, to akurat będzie 1000 PLN

Po 500 PLN na każde dziecko! Genius!

Rodzice durnoty będą cieszyć japę, że dostali "1000 PLN za darmo" :D Będą jeszcze dziękować :D.Bo 1000 PLN będzie widać na koncie, a straty 1500 PLN już nie będzie widać, bo jest ukryta w X opłatach państwowych i podatkach :D.

Plan idealny.

Spróbujmy iść na całość. Po 1300 PLN dla każdego, obojętnie czy dzieciak, starzec, uczeń, pracujący. To da się też zrobić! Będzie to sztuczka jak w cyrku.Każdy z polaków włoży po 2000 PLN do kapelusza; boss partii rządzącej powie hokus-pokus-czary-mary i każdemu wyciągnie po 1300! :D Ha! Lud wiwatuje na cześć i chwałę premiera!

@up :D:D:D

No niestety... Duda to straszny populista, który tylko obiecuje by się dorwać do władzy.

W Polsce mamy jak mamy. Nie ma co jej przyrównywać do krajów zachodnich. Ja rozumiem, że trzeba coś zrobić ale nie od razu dawać po kilka stów na dzieci. To samo jest z pretensjami Dudy, że Komorowski zabrał drugi kierunek bezpłatny studentom. A kto będzie za to płacił? Dlaczego student nie może po jednym kierunku znaleźć sobie pracy tylko studiuje ich 3? Bo jest nieporadny życiowo i w swojej naiwności uważa, że kilka fakultetów mu da skrzynię w pieniędzmi? Ja osobiście nie wybrałem się na studia i nie zamierzam.

Każdy magister i każdy inżynier z przerośniętego uniwersytetu czy politechniki, który nie pracuje w swoim wystudiowanym zawodzie to strata pieniędzy podatnika. Może tutaj poszukajmy oszczędności? Nie,przecież Duda jest wykładowcą na uczelni...

EDIT: Jeszcze podrzucę ciekawy artykuł, żeby każdy wiedział co mam na myśli pisząc o studentach i absolwentach:

http://biznes.onet.pl/praca/bezrobocie/rozgoryczeni-i-sfrustrowani/gess8m

Gdzieś było podliczenie obetnic wybroczych obu kandydatów. Obietnice Komorowskiego mogą ksoztować 34 mld złotych, a Dudy ponad 300 mld.