Duchy , czy wierzycie?

Ohhh zostałem obrażony , no nie popłacze się zaraz.Powiem ci , że może i masz racje , ale pierwsza rzecz jaka została istniec , z czegoś się musiałą wziąć ?? Z czego się zrobił ten wielki wybuch , na wszystko to nie znasz odpowiedzi.Proszę cię tak nie wymądrzaj się bo kiedyś ci to na złe wyjdzie , także pozdro dla cb.

Odpisze Ci na poważnie, może cokolwiek dotrze. Z czego zrobił się ten wielki wybuch - jest to wyjaśnione w samej teorii wielkiego wybuchu, bo ta teoria nie opiera się na tym, że naukowcy powiedzieli - "no zakładamy, że było wielkie boom i tak powstał wszechświat". Ta teoria jest krok po kroku opisana w sposób naukowy( ciągiem wzorów których nie rozumiem, ale oczywiście są też bardziej dostępne uproszczenia nawet w postaci dokumentów na discovery:] ), skąd się wzięła pierwsza materia, jak i kiedy zaczął obowiązywać czas i podstawowe prawa fizyki. I tak ta teoria odpowiada na pytanie skąd się wzieła pierwsza rzecz. Może ta teoria jest błędna? Jasne, jest to możliwe, ale narazie to teoria najbliższa rzeczywistości, bo opiera się na niezaprzeczalnych prawach fizyki.

Natomiast Twoje podejście jest tym co napędza wszelkie religie na Świecie od samego początku - jeżeli czegoś nie rozumiem to znaczy, że to robota Boga.

Kiedyś zaćmienie słońca, następstwo dnia i nocy, dzisiaj powstanie Świata (chociaż to bzdurny przyklad, bo coraz wiecej ludzi trzewo mysli) .

" Nie chce litości, kompromisu, pieprzenia

Nie możesz pojąć, więc tylko zrozumienia "

Kaliber 44 - To czyni mnie innym od Was wszystkich .

Jak jestem glupikiem i czegos nie moge pojac to , to hejtuje . Prosta sprawa , potwierdzona przez 99.99 % uzytkownikow forum :)

Duchy ? sam nie wiem ... ja sobie wmawiam , że nie wieżę, ale jak już ide, ze szkoly , po ciemku, lub jestem sam w domu, to moja wyobraźnia zaczyna świrować. Boje sie, że za chwile mi coś wyskoczy ... i wiem, ze nie tylko ja tak mam. :)

Duchy ? sam nie wiem ... ja sobie wmawiam , że nie wieżę, ale jak już ide, ze szkoly , po ciemku, lub jestem sam w domu, to moja wyobraźnia zaczyna świrować. Boje sie, że za chwile mi coś wyskoczy ... i wiem, ze nie tylko ja tak mam.

No tak, ale co to ma do duchów? To tylko nasza głupia wyobraźnia i tyle. Też tak mam, ale z biegiem czasu boje się coraz mniej, najwidoczniej z tego się wyrasta.

A jeśli pokemony stworzyły świat?:P:lol: :lol: :lol:

Ten temat stał się jakiś popularny ostatnio ;p To znak, że ludzie potrzebują sensacji i zjawisk paranormalnych :) Ja nie wierze w duchy chociaż jestem chrześcijaninem ale za to wierze w kosmitów bo tak jak koledzy mówili wcześniej, wszechświat jest tak ogromny, ze musza w nim istnieć inne cywilizacje. My jesteśmy stosunkowo młodą cywilizacją. Wszechświat ma kwadryliardy lat więc nie wierzę żeby prze ten okres nie byłoby w nim życia. Ludzie są po prostu zbyt zacofani żeby badać inne galaktyki. Wierzę, że kiedyś możliwe będą podróże w czasie:) Tylko tak dałoby się coś odkryć:)

Ten temat stał się jakiś popularny ostatnio ;p To znak, że ludzie potrzebują sensacji i zjawisk paranormalnych Ja nie wierze w duchy chociaż jestem chrześcijaninem ale za to wierze w kosmitów bo tak jak koledzy mówili wcześniej, wszechświat jest tak ogromny, ze musza w nim istnieć inne cywilizacje. My jesteśmy stosunkowo młodą cywilizacją. Wszechświat ma kwadryliardy lat więc nie wierzę żeby prze ten okres nie byłoby w nim życia. Ludzie są po prostu zbyt zacofani żeby badać inne galaktyki. Wierzę, że kiedyś możliwe będą podróże w czasie:) Tylko tak dałoby się coś odkryć

Ale zanim zbadamy inne galaktyki wszyscy nawzajem się pozabijamy, bo to przez te tysiące lat nam wychodziło najlepiej...

Zajrzałem do tematu, bo co nie kliknę w nową zawartość to jest nowy post. Mnie się wydaje, że jak wiele innych rzeczy, duchy wymyślili ludzie i poprzez nasze ''bugi'' mózgu po prostu widzimy je na nagraniach czy live podobnie jak złudzenia optyczne. Choć na tym świecie niczego nie można być pewnym.

No tak, ale co to ma do duchów? To tylko nasza głupia wyobraźnia i tyle.

Tego nie wie nikt tak naprawdę i nie ma się z tym oszukiwać. Kto wie czy naprawdę nie istnieją? A może jest po prostu tak, że nie potrafimy ich zauważyć, bądź nie wiemy jeszcze jak zbadać czy istnieją? To samo z kosmitami? Możnaby mówić, że to dziwne, że jeśli istnieją to, albo my, albo oni powinniśmy w końcu siebie odkryć, ale co jeśli są w podobnym postępie technicznym co my i po prostu tego zbytnio nie potrafią? A może są w tym gorsi od nas i dalej żyją jak nasi praprzodkowie? Ten temat to tzw. "temat rzeka", jeden mówi, że napewno są, drugi, że nie, ale tak naprawdę nikt nie potrafi tego dowieść.

Właśnie wróciłem z cmentarza po paru filmach o duchach,zjawach itd. szczerze nie było sensacji tylko mieliśmy ubaw z kumpla który lał tam w gacie ze strachu.

Duchy nie istnieją pozdro.

Tego nie wie nikt tak naprawdę i nie ma się z tym oszukiwać. Kto wie czy naprawdę nie istnieją? A może jest po prostu tak, że nie potrafimy ich zauważyć, bądź nie wiemy jeszcze jak zbadać czy istnieją? To samo z kosmitami? Możnaby mówić, że to dziwne, że jeśli istnieją to, albo my, albo oni powinniśmy w końcu siebie odkryć, ale co jeśli są w podobnym postępie technicznym co my i po prostu tego zbytnio nie potrafią? A może są w tym gorsi od nas i dalej żyją jak nasi praprzodkowie? Ten temat to tzw. "temat rzeka", jeden mówi, że napewno są, drugi, że nie, ale tak naprawdę nikt nie potrafi tego dowieść.

No f*ck, Sherlock, odmieniłeś moje życie. To chyba logiczne, a ten temat jest po to, by ludzie sobie wymyślali teorie, czy to tam jakieś wielkie wybuchy, czy demony na klatkach schodowych, wiadomo, wszystko jest możliwe, jest spora szansa że nigdy (za życia, czy po życiu) nie poznamy prawdy, nie wiesz nawet, czy dość często nie umieramy, a efekt deja vu to po prostu ostatni wczytany checkpoint

Ale zanim zbadamy inne galaktyki wszyscy nawzajem się pozabijamy, bo to przez te tysiące lat nam wychodziło najlepiej...

Wg mnie wojna to ważne wydarzenie związana z regulowaniem przyrostu naturlanego i zachowania społeczeństwa w dobrym stanie psychicznym. Teraz człowiek ma za dużo czasu na myślenie o duperelach, dresowanie, słuchanie jakichś laczków którzy co chwile powtarzają "uhu haha" pod publiczke dzieciarni, whatewer...

Mam okazje przedstawić wam kilka filmików o duchach z mojej starej stronki której już nie prowadzę.

http://www.youtube.com/watch?v=hcFMyHnyc0U < czy to naprawdę było auto widmo ?

http://www.sekundy.pl/content/view/90/27/ < co sądzicie o tym filmie czy to prawda ?

http://www.sekundy.pl/content/view/51/27/ < wystraszyli byście się ?

http://www.filecabi.net/video/maskhood28.html < co to było ?

http://youtube.com/watch?v=deoJUBW9CI8 < najlepszy filmik :)

Co o tym myślicie ? :)