Witam, od dłuższego czasu mam dużo wolnego czasu (po testach gimnazjalnych, koniec roku sie zbliża) i chciałbym właśnie ten wolny czas poświęcić na dobrego MMORPG'a. Przede wszystkim chodzi mi o grywalność tzn. żeby gra nie znudziła mi sie po miesiącu i żeby było z kim grac (Polacy). Co do wyglądu to najlepiej 0 orientalnego świata i najwalniejsze: duza liczba itemkow do ubrania, oraz ładna grafika i wygląd postaci ;D. Grałem w Tibie, Mu online i Metina, wszystkie mi sie znudziły po miesiącu. Zastanawiałem sie nad Archlordem, 2 moons i lineage 2 (ale tu potrzebny jest jakiś dobry prywatny serwer ;/). Więc ktory mmorpg z dwóch wymienionych wyżej jest najlepszy? a moze polecicie mi coś lepszego ;D
Dylemat!
z tych co wymieniles to zdecydowanie nr1 to Lineage2. @moons jest dobry ale trzeba kombinowac z graniem bo Polskie IP jest blokowane. A archlord tez fajny tylko ze w p[rzeciwienstwie do dobrych gier on na wyzszych lvl-ach traci na grywalnosci a nie zyskuje
yhym. Dzienks za odp.! Znacie jakiś dobry prywatny serwer lineage 2 ?
ja gram na dragon-network ale tam jest c6 a nie kamael wiec mozesz niechciec grac . Servery stoja na rate od x1(niegrywalny server bo prawie ciąhgle server down) do x50. Ja osobiscie gram na x5. Jesli jednak pasowaloby ci c6 to napisz to dam ci linka do strony
Dragon-Network to śmieć, bo stoi na modach, przez co gra nie ma nic wspólnego z prawdziwym Lineage][
Ja gram na www.graveland.pl . Zapraszam do klanu, nick mam Singami
Polecam World of Warcraft - grywalna gra, itemów massssaaaaaaaa, lokalizacje są naprawde różnorodneeeee (śnieg, piasek, trawa, drzewka, potęzne ule, jaskinie i wiele innych). Grafika nie najgosza, każdy item odzwierciedla sie na wyglądzie postaci (prócz pierścieni i amuletów). Server który polecam: www.thegatesofwar.org
Lol gram na dragonie od 3 lat i jakos nieywazam ze to smiec. Smieciaste sa Polskie servery gdzie gra po 100-200 graczy. Jak mi pokazesz Polski serv na ktorym na siege idzie po 700-800 osob to zmienie zdanie. Do tego Polskie servy z regoly sa High Ratowe a co to za przyjemnosc?
ps. Skoro Dragon jest smieciowy a ten server taki fajny to czemu na zadnej liscie nawet top100 servow l2 go niema? Dragon lapie sie praktyczni e wszedzie na miejscach5-20 wiec chyba cos w tym jest
http://www.xtremetop100.com/lineage2 - miejsce 20
http://l2.hopzone.net/lineage2/list.html - miejsce 19 (przez chwilę było trzecie, ale coś się opuściliśmy z głosowaniem)
Online 700+
Rate x4 i x666
A na dragonie są takie idiotyzmy jak:
-Tworzenie miksturek przez healerów
-Miksturki na manę
-Łączenie skilli maina i sub-classy, przez co powstają postaci z niewiarygodnymi statami (np. Dark Avenger + Paladin + Shilen Knight i mamy postać której zadaje się 1 dmg :roll: )
pkt1. tworzenie miksturek to swietna sprawa przynajmniej w/g mnie, miksturki na mane wystepuja na 90% serverow a co do klas to sie grubo myslisz staty sie nie sumuja tylko skille i nie z3 klas tylko z 2. Trzecia klasa to retail iu trzeba sie na nią przełaczac. Pozatym podales przyklad niemozliwy do stworzenia bo o ile sk+pal lub da daloby sie zrobic( niegrywalne ale trzeba sprobowac) to lączenie 2 profesji z tego samego typu w danej rasie jest niemozliwe(mp pal/da wr/wl ge/th ets)
ps. Zapomniales odnieasc sie do liczby graczy na servie oraz bioracej udzial w siege lub raidach typu valdek lub Antek:)
W WoW'a chciałbym zagrać, ale przeraża mnie waga instalki ;/ Mam 666 kb/s, a te 3giga lineage'a nie robi tak dużego kłopotu jak 9 giga WoW'a. No i lineage ma fajniejsze dziewczyny ;D.
Po pierwsze chlopaki wasze oba servery sa do bani powod prosty DONATORZY. Ciekawe ile osob biega na waszych servach z czerwonymi bronmi badz niebieskimi. Co do ciebie ziomus chcesz dobry server lineage2 BEZ DONATOROW i nawet fajnymi ratami. Polecam www.tehgamers.com brak donacji admin pracowal dla NCSoftu wiec naprawde server musi byc dopracowany. Wersja Kamael. Nie wiem jak z polakami bo juz nie gram tam jakis czas. Co do WoWa hmmm WoW + dodatek tbc = okolo 8GB. Ale czlowieku WoW jest o niebo leprzy od lineage2. Siekalem w Lineage2 spoooro czasu (liczac w latach) I musze powiedziec ze L2 umywa sie do WoWa. Jednak sa 2 dylematy... jak chcesz se pograc to juz lepiej placic bo prywatne servy WoWa sa kiepskie na maxa. Srednio 30% gry jest zbugowana, poczynajac od skilli. No ale jak chcesz mozesz obadac. Wpisz www.forumwow.net jak dobrze pamietam. a jak nie to na google i wpisz Avalon WoW
Więc tak Spawn, ten twój serwer to dopiero ma zjechane dotacje, jak zobaczyłem to:
level up to 76 +150kk adena:
To wymiękłem. Żal normalnie mi tego serwera gdzie płacisz za poziom :/ Do tego śmieją nazywać High Rate'm server o ratach x35...
Jak juz Spawn niewspomne ze ty chyba niewiesz jak wygląda z donacjami na tych 2 servach l2. Bronie czerwone( takze zolte i pomaranczowe gdybys nuiewiedzial) wystepuja praktycznie tylko na serverach high ratowych bo nastanowionych na pvp a zrobic niebieską bron nie jest az tak trudno nawet na oficjalu odkad istnieja blessed scrolle(mowa oczywiscie o l2). Co do wow vs Lineage to chyba niewiesz co piszesz ja gralem na oficjalu wow-a(server anachronos) prawie 3 lata to chyba mam o nim troszke wieksze pojecie niz ty gracz z privow gdzie niedzialaja niektore insty niewystepuja legendary itemy ,niedzialaja niektore questy, niema specjalnych przedmiotw dostepnych tylko z karcianki wow etc. Pvp w wow-ie slabsze od L chocby ze wzgledu na jego zbyt małą dynamike, questy w wow-ie ciekawsze ale to trzeba grac na oficjalu zeby to zrozumiec , graficznie wow jest do d..... przez tą cukierkową grafike, liczba profesji porownywalna, wiellkosc swiata na + dla wow-a, bossowie na + dla l2 tak mozna by w nieskonczonosc ale niestety wow ma jedną rzecz znacznie slabszą od l2:gameplay dlaxczego? skoro grałes sporo w obie gry to chyba wiesz.....
Ściągam właśnie Kamael'a z FilePlanet, nad wyborem serwa zastanowię się później. Teraz chciałbym wiedzieć jaką rasę/profesje mi polecacie ;] Zastanawiałem się nad Ludzkim gladiatorem, albo jakimś mrocznym elfem ;] Co mi polecicie? ;] prosiłbym od razu o jakąś krótką instrukcje rozwoju postaci ;]
Z góry dziękuje ;]
Najlatwioje zaczac od dark elfa wizarda. Postac niewymaga zbytniego kombinowania poprostu niebierzesz skilli do petow na 40 idziesz w spellhowlera i jazda. SH to najwolniejsza postac ale z najwiekszym dmg ale jak sie uprzesz to taki rozwoj postaci dotyczy kazdej czarujacej profki(elficki najszybsze czary najmniejszy dmg, sorc ludzki to cos posrodku, orkowy sshaman niepolecam na poczatek tak samo jak human necro bo to nie sa postacie dla noobow bardzo mocne ale trzeba poznac najpierw gre). A jesli musisz grac fighterem i to ma byc dd(damage dealer) a nie tank to jednak orc destroyer jest latwiejszy od glada do skumania. pozdro
To właściwie zależy jak gramy. Na serwerach ze skillami z Kamael: Hellbound 80% graczy gra łucznikami, w innym wypadku mamy do czynienia ze świętą trójcą Necromancer - Destroyer - Gladiator i nimi należy się zainteresować. Jeżeli Tank, to tylko Dark Avenger (Człowiek). Można też sprawdzić Bladedancera - postać trudna, nie walczy raczej solo, ale można spróbować. Dobrym Damage Dealerem jest też Tyrant - Orc walący Kastetami/Pazurami (Fist).
Wybiore chyba serwer GraveLand, a postać gladiatora ;] :mrgreen:
[ Dodano: 2008-05-06, 21:21 ]
Graveland mi nie działa, coś z patchem ;/ gram na red dragon, ale nie moge spotkac zadnych ludzi> gdzie są wszyscy? mam zaczać grać na innym serwie czy ciągnąć na red dragon w nadziei, ze kogos spotkam ;]
Więc tak Spawn' date=' ten twój serwer to dopiero ma zjechane dotacje, jak zobaczyłem to:Jak juz Spawn niewspomne ze ty chyba niewiesz jak wygląda z donacjami na tych 2 servach l2. Bronie czerwone( takze zolte i pomaranczowe gdybys nuiewiedzial) wystepuja praktycznie tylko na serverach high ratowych bo nastanowionych na pvp a zrobic niebieską bron nie jest az tak trudno nawet na oficjalu odkad istnieja blessed scrolle(mowa oczywiscie o l2). Co do wow vs Lineage to chyba niewiesz co piszesz ja gralem na oficjalu wow-a(server anachronos) prawie 3 lata to chyba mam o nim troszke wieksze pojecie niz ty gracz z privow gdzie niedzialaja niektore insty niewystepuja legendary itemy ' date='niedzialaja niektore questy, niema specjalnych przedmiotw dostepnych tylko z karcianki wow etc. Pvp w wow-ie slabsze od L chocby ze wzgledu na jego zbyt małą dynamike, questy w wow-ie ciekawsze ale to trzeba grac na oficjalu zeby to zrozumiec , graficznie wow jest do d..... przez tą cukierkową grafike, liczba profesji porownywalna, wiellkosc swiata na + dla wow-a, bossowie na + dla l2 tak mozna by w nieskonczonosc ale niestety wow ma jedną rzecz znacznie slabszą od l2:gameplay dlaxczego? skoro grałes sporo w obie gry to chyba wiesz.....[/quote']Taaa i szczególnie piekny balans gry ktory jest wykreowany w Lineage2. Grajac na servach interlude/kamael chcesz wymiatac robisz necro/dystro/glada i na tym konczy sie logika. Teraz wow faaakt do patcha 1.7.7 byl spory problem z balansem ale halo teraz mam 2.4.0 jak pamietam. Gdzie nawet lamerski shaman z jego totemami jest juz miesem dla Rogala(i nie mowie ze ogal to c*pa bo jest za***isty wystarczy umiec nim grac) i na odwrot. Magia WoWa jest w talentach, dzieki czemu nawet 2 te same klasy moga byc znacznie inne na samym PvP. A L2?? Wez pojedz pvp TH z innym TH walka konczy sie na szczesciu tego komu wiecej krytykow z skillow wejdzie. I nie pier**l ze tak nie jest bo w L2 gram od x czasu. Aaaa i oczywiscie ze mowie o WoWie na Offach to ze podalem avalona jako server prywatny swiadczy o tym ze tylko ten server jest warty jako takiej uwagi.
Buhahahahahahahahahahahaha xD No nie, twój post świadczy wyłącznie o twojej inteligencji xD
Po pierwsze w L2 maksymalnie można wbić +16... nie wiesz o tym?
Po drugie na forum GraveLanda jest temat o tzw. Latarkach (zdotowanych broniach +16). Powiem ci "Panie PRO" że różnica w DMG jest raczej nieznaczna... przykład:
moja postac: da, lvl 76, elysian+sa health, dark legion edge +16+sa healthworek treningowy: sh lvl 78, m.def 835, pdef 645.zwykle uderzeniebron czysta: 105 dmglatarka: 150 dmgdrain health:bron czysta: 334 dmglatarka: 445 dmg
I co na to powiesz?
Po drugie: Trio Glad/Destro/Necro już się skończyło... na officialu wszyscy zaczęli grać łucznikami po polepszeniu ich skilli, Glad ciężej expi, a Destro > Necro (przykładowo pojedynek ja 50 Destro vs. 62 Necro - wygrałem).
Po trzecie - 76 w dwa dni na x35? Czyli widzę jaki zjechany serv - masz znajomości, to cię wyexpią, a jak grasz bez nich to zostajesz zalany 10000 osób którzy w ten czas co wbijesz 40 (może z jeden dzień) wbiją 80... Wyobrażam sobie jak tam wygląda Siege -.-
A więc mówiąc w skrócie - żal.pl
Buhahahahahahahahahahahaha xD No nie, twój post świadczy wyłącznie o twojej inteligencji xDPo pierwsze w L2 maksymalnie można wbić +16... nie wiesz o tym?Po drugie na forum GraveLanda jest temat o tzw. Latarkach (zdotowanych broniach +16). Powiem ci "Panie PRO" że różnica w DMG jest raczej nieznaczna... przykład:moja postac: da, lvl 76, elysian+sa health, dark legion edge +16+sa healthworek treningowy: sh lvl 78, m.def 835, pdef 645.zwykle uderzeniebron czysta: 105 dmglatarka: 150 dmgdrain health:bron czysta: 334 dmglatarka: 445 dmgI co na to powiesz?Po drugie: Trio Glad/Destro/Necro już się skończyło... na officialu wszyscy zaczęli grać łucznikami po polepszeniu ich skilli, Glad ciężej expi, a Destro > Necro (przykładowo pojedynek ja 50 Destro vs. 62 Necro - wygrałem).Po trzecie - 76 w dwa dni na x35? Czyli widzę jaki zjechany serv - masz znajomości, to cię wyexpią, a jak grasz bez nich to zostajesz zalany 10000 osób którzy w ten czas co wbijesz 40 (może z jeden dzień) wbiją 80... Wyobrażam sobie jak tam wygląda Siege -.-A więc mówiąc w skrócie - żal.pl
Hehehe ty chyba nie skumales co ja napisalem czleku "WTF" taaa jest dystro 50 jedzie necro yeaaa na 62... fakt cos w tym jest moze niski lvl badz inna bajka szymajka whatever. 80 lvl necro course of doom z lamerskim SoM(a gradowy mieczyk dla maga) +9 wchodzi w twojego dystro jak nozyk w maslo proporcje 7 do 10(potwierdzone na offie z blyskotami a grade MJ set +6) i w tym momencie jedyne co moze dystro to se machac mieczykiem 2recznym(to jedyna dobra opcja dla dystro) bo ani Zealot ani Frenzy ani Guts ani Battle Roar niestety ale nie dziala pod ta klatwa . Nawet Lionheart nie uratuje go. Alternatywa... Sonic Barrier Glada na 80 lvl i nic innego. Mowisz lucznicy taaa chyba tylko i wylacznie z supportem BladeDancera badz WarCryera. Gdzie sie moze napchac buffow CoV i Danow. bo bez tego Pan wielki lucznik jest jak to ujelem "jechany z palcem w odbycie nawet przez najwiekszego leszcza jakimi sa wlasnie DA" Noo chyba ze wlasnie Siege to sorry... lucznik full buff obstawa bisha i innych avatarow co biegna na 1 ogien i jest wielki. A na olimpiadzie? L-A-M-U-S. Mowisz o Offach... no co ty od C3 gralem na offach a privy maja wlasne prawa i ich + broni jest rozny.
Mowisz ze roznica w DMG 100 to malo(nie mowie o dark legionie bo to lamerska bron ). Noo wiesz nie wiem ale zapytaj sie bufferow basz innych magow albo charach biegajacych w Lether czy 100dmg na ciosie to malo panie "PRO"
No ale fakt ty grasz DA sorry to ten co zadaje dystro badz gladowi po 70dmg (w Imperial Crusader) a sam obrywa od nich po 300 ta ?
PS: Max +16 wiesz nie cche sie wypowiadac bo juz nie gram w L2 od jakiegos czasu(konto zablokowane przez wbity na niemcow ) ale wejdz se na offa podejsc do jakiegos "PRO" zrob screena i zapytaj sie na ile ma bron
pozdro
panie inteligetny
"PRO" mistrzu i wogole. Nie wiem moze jeszcze jakis szacun czy inny bubel ?