Dziwne dźwięki na całym świecie

Wiesz... nie każdy potrzebuje boga by żyć szczęśliwie. Serio.

Każdemu człowiekowi szczęśliwemu się tak wydaje :( niestety świat wciąga i jego przyjemności na to już nie poradzę bo może być coś lepszego od życia wiecznego po śmierci?

mówie to otwarcie każdy z nas potrzebuje Boga, po to jesteśmy stworzeni każdy z nas odczuwa pustke, którą zapełnia różnymi przyjemnościami czy pieniędzmy lecz oni nie wiedzą że miłość do pieniędzy jest korzeniem wszelkiego zła,

Jezus powiedział: "łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne jak bogatemu do królestwa Bożego"

To co napisałem to wybór, nie rozkaz.

Jednemu zostanie dane uwierzyć i to zrobi, drugi będzie wywodził się z rodu żmijowego i tego nie zrobi, płakać mi się chce gdy myślę o tych ludziach, ale niestety.

Każdemu człowiekowi szczęśliwemu się tak wydaje niestety świat wciąga i jego przyjemności na to już nie poradzę bo może być coś lepszego od życia wiecznego po śmierci?mówie to otwarcie każdy z nas potrzebuje Boga, po to jesteśmy stworzeni każdy z nas odczuwa pustke, którą zapełnia różnymi przyjemnościami czy pieniędzmy lecz oni nie wiedzą że miłość do pieniędzy jest korzeniem wszelkiego zła,Jezus powiedział: "łatwiej jest wielbłądowi przejść przez ucho igielne jak bogatemu do królestwa Bożego"To co napisałem to wybór, nie rozkaz.Jednemu zostanie dane uwierzyć i to zrobi, drugi będzie wywodził się z rodu żmijowego i tego nie zrobi, płakać mi się chce gdy myślę o tych ludziach, ale niestety.

Lul, może jednak wróć do ćpania. ;p

A tak na serio - obstawiam, że masz naście lat - wkręciłeś się w Boga, pomaga Ci to? - super. Ale nie wpieprzaj się tu niczym mesjasz i nie mów ludziom jak mają żyć żeby byli szcześliwi według Twoich standardów, bo zwyczajnie się ośmieszasz.

Jeżeli się wpieprzam to szczerze przepraszam Cię, więcej nie będę pisał, ja nie mówie ludziom jak mają żyć ale mówie o tym że jest opcja innego życia które nam proponuje Bóg który żyje i działa w nas

mesjaszem to raczej nie jestem ale siewcą który sieje, a co wyrośnie może to być za 10 lat może nigdy.

Mam nadzieje przynajmniej że będziecie wiedzieli o tym że opcja innego życia istnienie.

Dziekuje dobranoc.

Aha, spytałeś czy wiara pomaga mi, to odpowiadam TAK, pomaga mi w każdej sytuacji w każdej sprawie w każdej sekundzie

a teraz ja zapytam co daje Tobie twoja nie wiara???

a teraz ja zapytam co daje Tobie twoja nie wiara???

Przyjemną świadomość tego, że to co osiągam zawdzięczam tylko i wyłącznie sobie.

No i trzeźwe spojrzenie na otaczający mnie świat, fanatyzm, który reprezentujesz zaciemnia trochę obiektywny ogląd sytuacji.

Może nie na temat, ale że już zeszliśmy w tym temacie na niezłe Science-Fiction to napisze. Ostatnio widziałem, jak na jakimś forum paru fanatyków chciało wmówic ludzią, że piramidy (tak te zwykłe, w egipcie) budowali kosmici. Pojeby...

Wygląda na to, że osobliwe głośne dźwięki, które wprawiły w osłupienie wielu mieszkańców USA są słyszalne również w Europie. Doniesienia na ten temat pochodzą już też z Francji.

Do zjawisk miało dojść 23 oraz 24 marca 2012 w okolicy miejscowości Finistere, w Bretanii. Nadal nie ma wyjaśnienia dla tych fenomenów. Dźwięk został opisany, jako odgłos głośnego toczenia czegoś po ścianie. Wielu mieszkańców było mocno zaintrygowanych. Niektórzy jak opisywali to, jako eksplozje, czy przytłumione wybuchy. Tak jak w przypadku USA, we Francji również drżały domy.

Wiele osób uznało, że było to jakieś trzęsienie ziemi, ale francuski instytut geofizyczny BCSF nie potwierdził, że w miejscu wystąpienia zjawiska zarejestrowano cokolwiek nadzwyczajnego. Naukowcy zwrócili uwagę, że odczuwalne wstrząsy zaczynają się od magnitudy 3 w skali Richtera a nic takiego nie zmierzono.

Podobnie jak w USA, Francuzi również sugerują wojskowe pochodzenie odgłosów, niektórzy wręcz stwierdzają, że słyszeli w oddali śmigłowce. Jednak armia nie potwierdziła, że ma z tym coś wspólnego. Poinformowano ponad to, że nie były tam prowadzone żadne loty bojowe, więc odpada teoria gromu dźwiękowego. Zresztą samolot mógłby spowodować takie drżenie budynków tylko pokonując barierę dźwięku na niskiej wysokości.

Źródła letelegramme Zmiany na Ziemi

Hmm... temat o dziwnych dźwiękach, rozwinął się w klasyczną paplaninę o religii...

A co do niej, to w pełni popieram Piolcza, i yang'a.

Kiedyś sam byłem ,,prawdziwym katolikiem,, do kościoła co niedziela, spowiedź co miesiąc, i tak dalej.

Dobrze pamiętam, jak obejrzałem film dokumentalny (tytułu nie pamiętam), który uświadomił mi prawdę, a był to dokument o księżach pedofilach, księżach którzy mimo ślubów kapłańskich posiadają żony, itd... i od tego czasu (jakieś 7 lat) kompletnie nie interesuje się religią, i jej po prostu unikam, bo nie jest mi to do życia, ani do szczęścia potrzebne.

Co do tematu, interesujące jest to, że do sprawy nie odnoszą się ,,wielcy eksperci,, i ,,naukowcy,, .

Mam taką skrytą teorię, że może nie chcą nam mówić co to jest, bo wzbudziło by to panikę ^^, tak wiem, że to dziwne, ale każdy może mieć swoje zdanie.

Ja również nie popiera wiary "katolickiej" bo została ona stworzona w moim mniemaniu do poprawienia spraw państwowych, biblia jako słowo dzisiejsze Boże nic ale to komplenie nic nie mówi o spowiedzi, tak mówi o wyznaniu grzchów ale takie wyznanie jest w trakcie modlitwy, między Tobą a Bogiem a nie TY->ksiądz->Bóg ! nie! jedynym pośrednikiem jest Jezus Chrystus, a więc żadne spowiedzi! jest to wymysł ludzi ponieważ kiedyś ludzie nie płacili podatków, a więc jeżeli ktoś nie płacił rząd odrazu o tym wiedział, pedofile kiedyś nie żyli tak otwarcie tak jak dziś ukrywali się, ale teraz pytanie gdzie się ukrywali? tak macie racje w klasztorach teraz to zaczyna powoli wychodzić, a żeby być chrześcijaninem nie trzeba tylko chodzić co niedziela do koścoiła bo Bóg nie jest ukryty w pudełeczku w kościele, on patrzy na Ciebie również gdy z niego wychodzisz, powiem tak żeby nie ciągnąć tematu, ponieważ nie jest to temat aby się sprzeczać wybraliście drogę bez Boga nie moge do tego nic mieć ale jeżeli już taką droge wybraliście nie bądźcie zawiedzeni kiedy nastąpi ucisk a ludzie zaczną być zabierani, odpychając Boga zaczynacie służyć szatanowi czy tego chcecie czy nie to już nie wasza wola, możecie mówić że nie ale jest tak, ja oddałem się w pełni planowi Bożemu moje życie toczy się tak jak on tego chce więc nie boję się o moje życie ponieważ wiem i jestem tego pewien że gdy umre czeka na mnie lepsze życie życie wieczne! o którym mówi biblia i zapewnia nas, zastanówcie się może być coś lepszego od życia wiecznego?

jeżeli zostajecie przy zwoim wyborze niech tak będzie ale bądźcie prosze was świadomi,

Jeżeli nie, uklęknijcie i uznajcie przed Bogiem że jesteście grzesznikami i proscie go o zmiane życia aby on was poprowadził ponieważ dalej tego ciężaru grzechów nie potraficie ciągnąć, gdy przyjdziecie do Jezusa szczerze on odpusci wam wasze grzechy (zrobił to na krzyżu za Ciebie) i staniecie się wtedy dziećmi Bożymi otrzymacie ducha świętego który będzie was prowadził i będziecie go czuli w obecności i w każdej sytuacji to nie żadna ściema!

ktoś może pomyśleć przecież każdy jest dzieckiem Bożym? odpowiadam. Nie, owszem jesteśmy jego stworzeniem, ale tylko dziećmi gdy się nawrócimy w sposób jaki wam podałem, wtedy warto zacząć czytać biblia od nowego testamentu i uczyć się jak postępować, a następnie czekać na ponowne przyjście i życie wieczne.

Dziękuje bardzo za uwage, proszę abyście już nie ciągneli tego poprostu w myślach zdecydujcie i się nie wypowiadajcie.

@bols nie chciało mi się czytac tego wykładu ale z jednym się zgadzam i to jest rzecz którą wielu ludzi nie rozumie a mianowicie to że

"masz" wierzyć w Boga, a nie w religie stworzoną przez człowieka

Możliwe że sporo osób natrafiło na różne filmiki na yt z całego świata, jakoby od jakiegoś czasu słychać dziwne dźwięki nieznanego pochodzenia. Tu jest jeden z nich, "zlepione" kilka filmików w jedno:

Szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony to mogą być w większości fake, nałożony tylko "ten" dźwięk na urywek filmiku, z drugiej natomiast nie chce mi się jakoś wierzyć, że cały świat miałby ochotę robić takie sztuczne filmiki. Myślę że może to być dość ciekawy temat do rozmowy, więc zapraszam, nie krępujcie się i podawajcie swoje własne opinie, własne zdanie.