Dziwne zjawiska :o

Siemka. Byliście świadkiem jakiegoś dziwnego zjawiska? coś co nie powinno się zdarzyć? mieliście sny w dziwnych okolicznościach? widzieliście zjawiska, które następnie w śmieszny sposób zostały wyjaśnione? Podziel się tym z nami : )

No więc jako iż jestem założycielem tematu, to myślę, że przysługuje mi jako pierwszemu opisanie tego co widziałem.

Kiedyś kiedyś z 3-4 lata temu leżałem sobie na łóżku. Była późna godzina bo było już ciemno. Patrzyłem za siebie. Drzwi od mojego pokoju miałem po prawej stronie, tak że kątem oka je widziałem. W pewnej chwili zdawało mi się, że te drzwi się poruszyły. Jako, że mama była w dużym pokoju, który nie jest obok mojego tylko kawałek dalej, to wydawało mnie się to dziwne. No ale zauważyłem , że te drzwi znowu zaczynają się ruszać. Coraz mocniej, tak , że w pewnej chwili się zamknęły z hukiem. Nagle się zerwałem z łóżka, otworzyłem drzwi i spier*alałem ile sił w nogach do mamy. Co się okazało, miałem roletę tak spuszczoną, że nie widziałem otwartego okna . . . Po tym zdarzeniu musiałem wypić kilka melis żeby się uspokoić.

Kolejne. Tym razem sen. Tydzień przed tymi feriami byłem w szpitalu cały tydzień. Wczoraj postanowiłem ubrać tą samą pidżamę, którą miałem w owym szpitalu (nie wiem czemu) no i dziwnym trafem śniło mi się, że znów byłem w tym szpitalu i były problemy z wypisaniem mnie :o Jak dla mnie to dziwne, że to co "zobaczyła" moja pidżama to mi się śniło.

Narazie to tyle. Zachęcam do pisania : ]

Myślałem, że będziesz tu pisać o jakichś ufo, które widziałeś. Albo, że przez sen przekazują ci jak zrobić za***iście dobrą grę, i że chciałeś się z nami podzielić. Jednak nie.

Ja mam częste Déjà vu co mnie niekiedy przeraża.

Czy brak snu to też dziwne zjawiska?

:)

Przy pomocy odpowiednich środków, można zobaczyć takie dziwne zjawiska, że wyobraźnia nie ogarnia :lol:

Przy pomocy odpowiednich środków, można zobaczyć takie dziwne zjawiska, że wyobraźnia nie ogarnia

Pijaczyna, a co do Déjà vu. To mam to samo, często jak z kimś rozmawiam o czymś, to wydaje mi się że to już było. ;)

I wiele podobnych ku temu spraw się powtarza, ale chyba każdy tak miewa. :P

Siedzę przy komputerze, wyłączam go i gdy na następny dzień go włączam zegar pokazuje złą godzinę!!!

Śmierdzi mi tu UFO...

Co do Deja Vu to chyba każdy to ma. Pewnie naukowcy znaleźli już na to swoje wytłumaczenie.

Miewam też czasami sny, które można by w pewnym sensie nazwać proroczymi. Tzn. sytuacja nie dzieje się dokładnie tak samo, ale sen który mam, jest jak gdyby przesłaniem. No i mam często sny o osobach o których dużo myślę, a szczególnie ostatnio często mi się tak zdarzają ;)

Naukowcy uważali ze deja vu jest efektem minimalnego opóźnienia w przesyłaniu obrazu przez jedno oko, tzn że obraz np z prawego dochodził szybciej niż ten z lewego przez co mózg odczytywał ta drugą informacje jak coś co już było. Jednak odeszli od tego gdy odkryli że niewidomi też mają deja vu.

Mi się raz drzwi do ubikacji same otwarły jak mój brat przy nich stał ale był w drugą stronę odwrócony :P telekineza? :D

Też mam często deja vu co najmniej raz na tydzień :D

Kubox to normalne że śnisz o ludziach o którym myślisz, szczególnie przed snem bo mózg to zapamiętuje i najczęściej o tym śnisz.

Raz miałem ten sam sen o UFO 6 razy z rzędu co noc już miałem do lekarza jakiegoś iść. Zdarzało mi się ten że śniłem że obrywam czymś w łeb i budziłem się z bulem.

Zdarzyło się wam żeby sen pokrył się z jawą? Ja miałem tak że spałem i nagle granat koło mnie wybuchł a brat jednocześnie trzasnął drzwiami od pokoju i się obudziłem

Pijaczyna, a co do Déjà vu. To mam to samo, często jak z kimś rozmawiam o czymś, to wydaje mi się że to już było. I wiele podobnych ku temu spraw się powtarza, ale chyba każdy tak miewa.

Jemu chyba nie chodzilo o alko :D... ale o jeszcze bardziej inne srodki :)

Czy brak snu to też dziwne zjawiska?

Nie ma czegoś takiego jak brak snu, dużo na ten temat czytałem. Nie pamiętasz ich, gdy się budzisz, ale to nie znaczy, że ich nie miałeś.

Ja osobiście, miałem chorą sytuacje, o której wręcz wstyd mi mówić. Siedziałem sobie w pokoju i normalnie, jak cywilizowany człowiek oglądałem telewizje. Obok siedziała siostra. Nagle, ale to było tak gwałtowne, usłyszałem kobiecy krzyk. Nic w tym dziwnego by nie było, gdyby nie to że krzyk ten był jakby "koło mnie", jakby ktoś krzyczał mi przed twarzą. Siostra też to słyszała. (wątpie że to coś na dworzu, bo mieszkam na 8 piętrze, a jak mówiłem ten krzyk był bliski..).

Raz telewizor mi się wyłączył sam, wieczorem, jak byłem sam w domu. (nie miałem ustawionego timer'a). Zgon totalny.

Raz w moim starym mieszkaniu szedłem do łazienki, na drzwiach miałem szybkę przez którą było widać czy światło się świeci czy nie. Pewnej nocy zszedłem na dół do łazienki, popatrzyłem na szybkę, a tu nic, światło się nie świeci, potem podchodzę bliżej, patrze, a światło się zaświeciło, zgon totalny >,/emoticons/nowe_tongue.png" alt=":P" srcset="/emoticons/tongue@2x.png 2x" width="20" height="20">. Wszedłem do tej łazienki, oświecam światło i co się okazało? Nikogo tam nie było... A okno też było zamknięte.. Wytłumaczcie mi to!!!

Heh fajny temat.Ja mam bardzo pomocne sny np.śni mi się jakaś osoba i najczęściej w ciągu 2 dni, ta osoba do mnie przychodzi, przyjeżdża, dzwoni.Przydaje się w czasie świąt, gdy nie wiesz kiedy rodzinka Ci się zwala na głowę :D

@ventis

Czyli miałem rację, że naukowcy mają swoją tezę na wszystko, jak zawsze. Lecz po pewnym czasie i tak się okazuje, że są błędne.

@Drako

Co do tego snu połączonego z jawą, to w twoim przypadku to raczej mało było skomplikowane. Bywają troszkę inne, trudniejsze do wyjaśnienia, połączenia snu z jawą, ktoś śni a czuje praktycznie realny ból itd. Podobnych historii jest masa, ile jest z nich prawdziwych to nie wiadomo. A wracając do takiej sytuacji jak u Ciebie to raczej nic nienormalnego.

@Slugg

Święta prawda, tez gdzies słyszałem o tym. Człowiek podczas spania, ma wiele snów. Z czego z reguły pamięta 1-2. Czasami zdarza się, że nie pamięta żadnego. Co nie znaczy, że nic mu się nie śniło.

A opowieści miałbym pewnie kilka, ale nawet nie chce mi się przypominać, bo i tak wielu może je wziąć za ściemę. Wiele osób będzie ściemniało, więc ten temat będzie chociaż ciekawy ;)

A ja czytałem o kontrolowaniu snu i samemu prawie mi się to udało to jest tak zwany świadomy sen tz że robisz w nim co chcesz a nie jesteś od niego uzależniony, ciekawa sprawa, no bo jeśli w czasie snu mózg normalnie działa, a na jawie robimy co chemy to niby czemu w śnie nie :D

Cieszę się, że temat jako tako się podoba : ) Z tego co wiem jeśli o czymś śnimy i budzimy się patrząc na światło to cały sen się jakby wymazuje z pamięci.

Co do waszych opowieści (nieważne czy prawdziwe) to nie chciałbym się znaleźć w takich sytuacjach np: Slugg'a o tym krzyku i TV :o albo u kinya11 z tym światłem O.0

No i takie pytanie w jakiś sposób oczywiście związane z tym tematem. Chodzi mi o balony meteorologiczne na jakiej wysokości one latają? i czym są napędzane(czy jak to nazwać) i jak szybko mogą się przemieszczać? Zadałem to pytanie ponieważ jakiś czas w temu w tym albo z końcem zeszłego (zima, żeby nie było) widziałem dziwny obiekt na niebie, był bardzo mały i cholernie szybki na dodatek było tam światełko w zeszłym roku widziałem 3 takie pod rząd jak leciały jeden za drugim. Mam lornetkę, trudno było je uchwycić bo były szybkie ale wydawało mnie się, że to były balony, ale nie mam pewności bo jak dla mnie były za szybkie no i te 3 pod rząd? Może to ktoś wytłumaczyć?

Dobra koksy, jak będziecie mieli półświadomy sen, tzn że będziecie mogli tylko część rzeczy zmieniać (ja tak miałem pare razy) a sen bedzie przy... (no wiecie :P) to zaciśnijcie mocno oczy :D Jak normalnie zacisniecie to takie szumienie słyszycie, w śnie nie. Pozatym ja jak się skapnąłem że to sen to zawsze sie obudziłem, ot co ;p

Chyba zaczne zapisywać sny :P

Potem o tym film nakręce.

Pierwszy krok do świadomego snu to zapamiętywanie snów co dzień. Nawiasem mówiąc taki sen to coś super, zabić orka zapolować na Ilidana, z blood elfką... no wiecie xD

A ja wam powiem ze macie grubo w bani :)

A sny pamietam tylko po tym jak przed snem..... (nie interesujcie sie :) )

Wiesz Spawn na żartach się nie znasz.

Po co nowe konto?

Jak kogoś zainteresował temat snów to proszę http://www.mocsnu.pl

Półświadomy sen taa?Hmm wiele razy mi się śni, że spadam z jakiejś wysokości, czuje strach i dawniej kontakt z ziemią kończył sen.Od niedawna poczułem jakbym w tym śnie podczas lotu(a raczek spadania :D)przestawał się bać i gdy jestem już na ziemi, to sen trwa dalej.Można to zaliczyć do półświadomego snu?