eHogwart.pl - nowe, magiczne RPG [zapowiedź]

Niestety wszystkie projekty o zasięgu globalnym są zamykane, taka polityka firmy. Na szczęście, mają trochę inne przekonanie do projektów fanowskich na obrębie danego kraju.

Sam bym chętnie zagrał w dobre MMO 3D oparte o to uniwersum, niestety, chyba się nigdy nie doczekam. :-)

Czołem,

tak jak było obiecane - udostępniłem możliwość rezerwacji nazwy gracza. :-)

Czołem!

Podobno warto się chwalić, więc mogę zdradzić, że w grze postaraliśmy się nawet o klimatyczny wystrój wiadomości, które dostajecie na maila.

Premiera coraz bliżej... Jeśli chcecie wiedzieć o niej pierwsi, wystarczy przejść na ehogwart.pl i wprowadzić swoje dane!

Siemanko. Jako, że dostałem co najmniej kilka wiadomości na tutejszą skrzynkę z pytaniami o rozwój gry - projekt jest wciąż w fazie rozwoju. Jako, że wypadlo mi trochę kwestii prywatnych, wszystko się trochę opóźniło. Niemniej jednak brnę do przodu, a co się odwlecze to nie uciecze. :-)

Na wszelki wypadek dodałem też informację na ekranie tuż po zalogowaniu.

8ijrlu.jpg

Aktualnie powstaje silnik do meczy Quidditcha (bazujący na moich doświadczeniach z gier piłkarskich) i system kart z czekoladowych żab (wymiana, zdobywanie, kolekcje). Sporo czasu, niestety, zajmie odtworzenie popularnych mordek na kartach (chyba, że wymyślę jakieś prostsze rozwiązanie). :-)

Projekt nadal aktywny?

Niestety, odkąd wynikły problemy z kwestią licencji czasowo go zawiesiłem. Gdzieś w głowie tli się myśl o grze opartej wyłącznie na czarach i lataniu na miotłach, ale to bardzo daleka perspektywa. :)

Niestety, odkąd wynikły problemy z kwestią licencji czasowo go zawiesiłem. Gdzieś w głowie tli się myśl o grze opartej wyłącznie na czarach i lataniu na miotłach, ale to bardzo daleka perspektywa. 

Czekamy niecierpliwie :)

Cześć i czołem.

eHogwart.pl - Magiczne RPG!

Od kilku miesięcy pracuję nad nowym projektem RPG osadzonym w świecie szkoły magii i czarodziejstwa. Premiera zapewne odbędzie się chwilę przed wakacjami, same testy niebawem. :)

Magia nigdy nie była tak blisko.

Na potrzeby gry powstało kilka systemów mini-gier pozwalających zdobyć doświadczenie jak i wytworzyć przedmioty możliwe do późniejszej wymiany z innymi graczami.

Podstawowym jest system rzucania czarów. Aktualnie jest ich dziesiątka, każdy polega na odpowiednim narysowaniu znaku w określonym czasie. Czas jest coraz mniejszy, a zaklęcie bardziej "powyginane" przy wyższym poziomie.

Kolejnym, system tworzenia eliksirów. Składniki do nich możemy pozyskiwać z wygranych walk ze stworzenia, bądź po prostu kupując.

Korzystaj z mapy Huncwotów do przemieszczania się po szkole.

Specjalnie na potrzeby gry narysowane zostało kilkadziesiąt elementów. Jednym z nich jest mapa Huncwotów, która służy do przemieszczania się po lokacjach w szkole - jak i poza nią. Możemy zarówno odwiedzić swój dom, ulicę Pokątną, Hogsmeade jak i Hogwart.

To tyle słowem wstępu. W ramach zachęty mały podgląd strony głównej... :)

awpugu.jpg