Ekipa do klasyka

no to widzimy sie w grze :D nick tak jak w opisie profilu ;)

Poczekajmy na większą grupkę. Ja na Lotro osobiście też jestem chętny. DDO jest praktycznie tym samym z wyglądu aczkolwiek świat jest zamknięty i cała zabawa opiera się na wspólnie wykonywanych dungeonach.

P.S.

Do pana Jogurta. Proszę nie pisać w tematach do których się wcale nie przyczyniasz. Tutaj robiłeś daremny zamęt i offtop.

Jeżeli wygra w ankiecie DDO to zapraszam :) Gram w gierkę dosyć długo i mogę pomóc zielonym :P

Ten Craft of Gods smakowicie wygląda.

Ja też chętnie zagrałbym w DDO.

Zdemotywuje tutaj kilku napaleńców na LOTRO , otóż gdy osiągniesz coś koło 30 poziomu musisz kupywać quest packi w item shopie jeśli dzisiaj nie ma takiego problemu to chętnie pogram.

Everquest jest genialny.

W DDO jest podobnie ,lecz nie są to takie sumy jak w LOTRO. Panowie by nie robić spamu. Niech głosowanie potrwa jeszcze z 3-4 dni. Potem podyskutujemy.

Niech się stanie. Twórca tematu niech co jakiś czas odświeża żeby mogli głosować itp. Reszta niech nie piszę bezsensownych komentarzy, chyba że ma dłuższą wypowiedz.

Dobra ja będę odświeżał. Ja w sumie najbardziej jestem w tej chwili napalony na 3 gry. Ryzom, Craft of Goods oraz DDO. Więc w jedną z tych chętnie pogram. Usunąłem LOTRO ponieważ widząc komentarz i przypominając sobie słowa kolegi, który to ciągle kupuje nowe doładowania do telefonu odpuściłem sobie takiego rarytasu.

odświeżam.

Lotro ssie. Jestem za ddo.

Pozostało 4 gry ,które zdobyły najwięcej głosów. Czekam na dalsze głosy.

Może mi ktoś powiedzieć czy Call of Goods jest płatny? Proszę nie krzyczeć, na portalu napisane że gra płatna, ale nie wiadomo w jaki sposób.

Ile mniej-więcej wynosi ta płatność w DDO jeżeli chce spokojnie pograć bez bycia jakimś lamusem?

Ciężki mi powiedzieć ile dokładnie. Na pewno nie jakieś marne złotówki. To dopiero w dalszej grze więc jest czas by stwierdzić czy warto lub nie.

Tego nie wiem. Wszystkie praktycznie gry z ankiety sa w systemie freemium. Najtaniej wychodzi chyba Requiem póżniej jest Ryzom, DDO a najdrożej Everquest.

P.S

Zasysam Ryzom. Zobaczę jak to wygląda i powiem czy warto czy nie .

Refresh

Przy okazji. Ryzom odpada. Gra jest strasznie ale to strasznie okrojona. Opustoszała. Ma swój klimat ale ogólnie tandeta troszkę. Pola pełne jakiejś elektroniki i dziwaczny system qestów. Zaczynamy przygodę z DDO a Ryzom dziękujemy.

Ewentualnie ktoś jeśli ma jakieś sugestie można spokojnie je tu składać.

P.S

Jako że Craccked jest z nas wszystkich najbardziej obyty to on decyduje o serwerze i i doborze postaci abyśmy my nowi mieli dość łatwy początek i czas na poznanie z grą za pomocą jakiejś łatwiejszej klasy.

Serwer Cannith. Jest tam najwięcej polskich graczy. Co do postaci. Przed wyborem radzę wam zapoznać się z tą ,którą zamierzacie wybrać. Ponieważ jeżeli pomocicie build, featy i enchaments to postać jest do wyrzucenia (tutaj się rozdaje 3 różne typy statystyk więc jest tego dużo i znaczny błąd może zmienić postać). Oczywiście różną profesję możecie tak jakby "prowadzić inną ścieżką" :) np. czarodziej z toporem. Poczytajcie tutaj tematy o danych postaciach. Jeżeli z angielskim sobie ktoś nie radzi to GOOGLE Translator:

www.ddopl.com

www.ddowiki.com

Najłatwiejsze profesje to Fighter i Barbarian to są najliczniejsze postacie. Możecie równie dobrze wybrać inną ,lecz pamiętajcie o zapoznaniu się z każdą (dla waszego dobra :) byście później nie żałowali godzin spędzonych przed postacią ). Zresztą barbarian lub fighter to pakowanie w STR ,więc dużo do tłumaczenia nie ma. Mój nick to: Enaryss Lion. Gram w weekendy, rzadko w tygodniu. Zbliżają się święta więc będzie czas na grę :) Wszelkie pytania tutaj lub na PW (na gg rzadko zaglądam).

Sam grasz sorcererem jeżeli dobrze odczytałem z tego szyldu poniżej. Jak nim się gra czy jest trudny w prowadzeniu ?