Ekipa Hellgate

TeamSpeak: 31.6.70.185:5000 bez hasła.

Zacząłem wczoraj grać z Newfe w Hellgate, gra jest naszym zdaniem za***ista, ale fajnie byłoby się zebrać w więcej osób. Od razu zaznaczam, iż nie szukamy ludzi na dzień, czy dwa. Jeśli czekasz tylko na jakąś grę to sobie od razu daruj i nie czytaj dalej. Dla tych, którzy mimo wszystko chcą zagrać opiszę pokrótce ten za***isty MMORPG/TPS.

MMO jest - moim zdaniem - połączeniem klimatu z miasta pary(zamiast steam punk'a bardziej post apokaliptyczny) z gameplay'em Dungeon n Dragons Online.

Hellgate - gra action RPG, non-target w klimacie dark fantasy(zombie/demony) stworzona przez ludzi odpowiedzialnych za serie Diablo i mowa tu o tych wybitnych częściach jak DI i DII, nie ten crap DIII. Wcielamy się w niej w jedną z trzech klas, każda ma dwie podklasy. Chociaż tak naprawdę wybieramy od razu podklase :3

Templar - Guardian & Blademaster

Hunter - Marksman & Engineer

Cabalist - Summoner & Evoker

Każda z podklas ma dodatkowo trzy drzewka umiejętności jak w DII, więc istnieje naprawdę dużo kombinacji rozwoju postaci. Dla przykładu guardian może używać ataków z tarczą, ataków z miecza, albo drzewka z buffami.

Teraz czas na sprawy techniczne. Wszystkich chętnych proszę o pisanie tutaj w temacie ew. do mnie lub Newfe. Gramy zazwyczaj wieczorem do późnej nocy(gra wciąga naprawdę). Używamy skype'a, ponieważ kolega miał problem i TS mu nie działał, ale jeśli wszystko dziś będzie okej to możemy na TS'ie gadać. To by było na tyle :)

Odrazu piszę, że znajdziesz góra 15ludzi

Odrazu piszę, że znajdziesz góra 15ludzi

15? Daj spokój we 2 się za***iście grało, więcej jak 10 nawet nie trzeba, byle by grali. A jeśli serio ktoś się wciągnie jak my to nawet 5 nam starczy, gra za***isty klimat ma.

hellgate jest za***isty, ale nie radziłbym Ci w niego - TERAZ - grać

powód? w Korei go już zamknęli, ta gra nie dostaje prawie update'ów, to już ostatnia prosta przed zamknieciem, tym bardziej, ze odpowiada za niego niezbyt "lotna" firma

Nie byłbym tego taki pewien, liczba graczy online jest naprawdę duża, co prawda masz rację, update`ów nie ma, ale, cały czas odbywają się eventy, myślę że w najbliższym czasie, nie zamkną tej produkcji, firma... także masz rację najbardziej lotna nie jest, ale ma kilka tytułów, w które także miałem okazję spróbować swoich sił, żadna z tych gier nie ma update`ów, ale graczy jest pełno, poza tym, firma ta nie wprowadza przynajmniej P2W, do gier...

Jak mam wersję single Hellgate'a to i tak muszę pobierać clienta, żeby grać w tą wersję mmo?

Dalej trzeba zapłacić żeby mieć dostęp do wszystkich części??

@blaumro tak

@guru, doczytałem się jeszcze, o tym o czym napisałeś, że koreańska firma Hanbitsoft, rzeczywiście zamknęła swoje servery, ale gra została stworzona przez firmę, która stworzyła gry z serii Diablo, wcześniej wspomniana firma Hanbitsoft, wykupiła tylko prawa do otwarcia serveru w swoim kraju, więc fakt, iż kora, zamknęła swoje servery, nie powoduję, że servery EU-USA, zastaną także zamknięte, tym bardziej że populacja na tym servie jest naprawdę duża...

@misiek1784 nie, już w pierwszej lokacji, nie robiąc żadnych zadań, dostajemy za porozmawianie z NPC`kami, tzw. tickety, umożliwiające wejście do 3 aktu oraz do Tokyo (ostatni update)...

EDIT:

Po za tym jeśli coś z "tą" grą nie wypali, ekipa się nie rozleci, tą samą ekipą BD szukać tytułu który przypasuję, i w niego BD pocinać, wstępnie, awaryjnym tytułem jest Vindictus...

@iFuuQ7 15 osób to i tak sporo, ale trzeba się liczyć z tym, iż w grze także jest sporo polaków, których można zauważyć po końcówce nicku "PL", albo piszących w naszym ojczystym języku na czacie... ;P

Newfe widzę już wszystko wie XD

#edit

2 posty w temacie moim by guru ale fejmu sobie narobiłem hehe

nie trzeba płacić, te tickety zostały zniesione

Trzeba przyznać, że gierka jest popularna cały czas. Ma swój klimat niepowtarzalny i w każdej miejscówce ciągle jest po 5-10 osób, do tego 2 channel'e :)

Ostatni raz grałem z rok temu w ten tytuł wszystko super tylko nie było z kim grać. Teraz widzę ze warto wrocic :] Z góry nie polecam postaci melee, brać od razu dystansowca. No chyba ze balans poprawili...

Jak coś mam prywatnego ts3 ze wszystkimi uprawnieniami.

@up balans poprawili, ponieważ obaj gramy Blademaster`ami, i problem z dungiem, mieliśmy tylko wtedy, gdy musieliśmy zabić boss`a na 11lvl, mając 4 poziomy... ;P

Także naprawdę zapraszam do gry, jak już napisałem, w razie coś, zawsze znajdzie się inny tytuł w który BD mogli tą samą ekipą pograć... =)

Jak mi nie podejdzie RS3 to wrócę z chęcią :-] pamiętam ze do 20lv solowalem wszystko 2h blejdami.

Potem ranged przeciwnicy mnie kosili...

ja może zagrałbym gdyby nie to że 31 wychodzi Aion pl a 26 wyjeżdzam na 3 dni ;]

Jak mi nie podejdzie RS3 to wrócę z chęcią :-] pamiętam ze do 20lv solowalem wszystko 2h blejdami.Potem ranged przeciwnicy mnie kosili...

Gierka jest typowym non-target'em nie to co te obecne. Nie ma tam automatycznego namierzania. Celujesz i walisz, a pocisk(magia czy ew. z pistoletów) leci po określonym torze, jeśli się ruszysz ty albo przeciwnik to po prostu ataku unikniesz - to jest naprawdę fajne. Klasy są zbalansowane i poźniej faktycznie można odczuć, że Blademaster ma ciężej - potwory są latające niektóre i trzeba skakać jak debil :P A do tego niektóre strzelają, walą magią i uciekają. Ale sieka przednia moim zdaniem takie Diablo II non target.

Prace koncze o 19. Wiec w domu będę po 20. Wtedy pobiore grę. No coś do końca tygodnia będę walił nadgodziny żeby mieć kasiore na miesięcznym urlopie :-]

My to pewnie tradycyjnie do 3-4 będziemy siedzieć, więc wiesz. Pobierzesz tak do 21-22 i pomożemy Ci ewentualnie coś, bo razem lepiej się robi.

Guru od dzisiaj będę cię hejtował raz na tydzień

A po za tym gra naprawdę duuużo ludzi a po co mają tam być update jak ludzie grają?

up

Po to aby zatrzymać tych ludzi.