Nachwile, daj jakieś namiary na siebie
Nachwile, daj jakieś namiary na siebie
Sam FF XIV nawet po obniżeniu ustawień graficznych ładnie wygląda, więc tez nie wiem o co się aż tak czepiacie :).
Nie twierdzę, że jest epicko zoptymalizowany, bo epicko zoptymalizowana nie jest żadna tego typu gra, ale jest zoptymalizowany dobrze. To, że Ci chodzi w dwudziestu klatkach, to jest wina Twojego złomu (bo sorry, inaczej się tego komputera nazwać nie da), a nie złej optymalizacji gry. Jakby mi Final Fantasy XIV chodził w takich klatkach, to bym chyba siadła i się rozpłakała. I przyznam szczerze, że tym bardziej nie rozumiem, dlaczego radzisz innym, żeby grali na równie słabych sprzętach, "bo przecież się da", skoro widać, że nie są one kompletnie do tej gry dostosowana. W Finala można komfortowo grać na integrze, ale z dobrym procesorem, na pewno nie na słabym laptopie, który powinien służyć co najwyżej do pracy biurowej. Ja po raz pierwszy uruchomiłam Finala na komputerze, który kupiłam specjalnie z myślą o tej grze i nie bawiłam się w żadne triale. I w pełni rozumiem ludzi, którzy też tak robią i zamierzają zrobić.
Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiam się na rozpoczęciem przygody z ESO lub FFXIV, choć może "rozpoczęcie" nie jest do końca odpowiednim terminem, gdyż obie gry testowałem - ESO u znajomego, a FF na trialu. Gry te różnią się od siebie, lecz obie niesamowicie mnie wciągnęły. Niestety, muszę wybrać jedną z nich, a jak wiadomo, po tak krótkim czasie grania nie znam jeszcze wszystkich mocnych i słabych stron tych gier, więc zwracam się z tym do was. Chciałbym byście wymienili mi plusy i minusy ESO i FFXIV, wasze ogólne odczucia dotyczące tych gier oraz powód/powody czemu zostaliście przy tej konkretnej. Liczę, że mi pomożecie. Z góry dziękuję