Elsword Online

Gra ktoś? Tak wiem, może i gra jest od gameforge ale abrdzo dobrze sie trzyma i graczy nie brakuje. Do tego kombinacji klas i buildow jest mnostwo co umila rozgrywke i wymyslanej swoich wlasnych oryginalnow buildow. Nie wspominajac o PvP, ktore o dziwo jes zbalansowane i i w glownej mierze zalezy od umiejetnosci gracza.

Swego czasu grałem 2x gra jest fajna, ale to dla tych, którzy lubią takie dungeonówki i to w takim stylu Osobiście znudziło mi się klikanie w klawiature tych samych przycisków i robienie 1 dunga po kilka razy po 18 lvl

"graczy nie brakuje.","kombinacji klas i buildow jest mnostwo" nie ćpaj więcej,ludzi prawie wgl nie ma,kombinacja klas?elsword-miecznik/magiczny wojownik (nie pamiętam nazwy)i to na tyle kombinacji.Zbalansowane pvp?Ws odpala jednego skilla i jedzie na klawiszu zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz i wygrywa każdą grę(nie ma to jak redukcja k.o,zwiększony dmg i debuffy dla przeciwnika <3.

Kamil - Graczy nie brakuje, i nie pieprz tu farmazonów bo gram w to już od 2 lat i graczy jest MASA.

2. Klas jest mnóstwo, nie grałeś, won kolego :).

3. PvP JEST zbalansowane, bo liczy się SKILL a nie itemki ;*.

4. debuffy? AHAHAHAAHHA? AHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA? AHAAHAHAHAHAHAAHAH

Kamil - Lepiej się więcej nie wypowiadaj.

Koima - zapraszam do gry, chętnie ci pomogę na niższych lvl. I tak mam teraz dużo czaasu. A po osiągnięciu lvl przybliżonego 40, zapraszam do "Recovery" gdzie zawsze znajdzie się party na henia/sekrety. Oczywiście jest mnóstwo gildii jak i ludzi, jednak Recovery to jedna z najlepszych.

A więc tak, jak czytam te posty to chwilami nie wiem czy mam się śmiać czy płakać.

Jeżeli chodzi o polski serwer to graczy nie ma dużo, taka prawda. Co nie znaczy że wieje pustką. W tej grze bardzo liczy się gildia bo czasami możesz długo szukać party, a jak jesteś w ogarniętej gildii to wiadomość na czacie i masz pt. Co do różnorodności klas. Aktualnie mamy 7 postaci i każda rozbija się na 3 podklasy. Wyjątek stanowi Ara która aktualnie ma 1 (w lutym wychodzi 2). Dodatkowo na PL serwerze czekamy jeszcze na dwie postacie. Więc tak, różnorodność jest. Teraz balans w tej grze. Jak ktoś pisze że Elsword jest grą zbalansowaną i pvp wygrywa skill... Nie. Są postacie które są słabe w pvp, a pve im tego nie rekompensuje. Są postacie które mają odwrotnie, a są postacie które niszczą oba te "tryby" waląc głową w klawiaturę. Uciekanie, spamowanie, lagowanie. Sam system pvp jest świetny, ale to że ludzie chcą wygrać nie patrząc na nic (raz Cię uderzą i uciekają aż skończy się czas, tym samym wygrywając, ludzie którzy bawią się kablem od internetu i teleportują się po całej mapie).

Dodatkowo tak jak sam/a wspominałeś/ałeś jest to gra od GF czyli bugi i zlagowany serwer czasem są nie do zniesienia.

Ale mimo wszystko polecam spradzić. Dlaczego? Bo gra jest naprawdę fajne, dużo klas do wyboru, niektóre plansze wymagają współpracy i są fajnie rozwiązane (chodzi o te późniejsze plansze, te pojawiające się do ok. 40 lvla można spokojnie robić samemu na najwyższym poziomie trudności). Do tego dochądzą sekrety, henir, mroczne wrota i praktycznie wciąż trwa jakiś event.

Gra mimo wszystko warta polecenia, ale nie spodziewaj się tłumu ludzi lub poważnego podejścia do graczy przez wydawce.

Panterly - Idealnie nie jest, ale PL trzyma się lepiej od NA :P.

- Brak balansu na PvP... Prawda że naprzykład taki VC zjedzie ci CEP'ke w chwilę, ale taka GA też zjedzie VC w chwile. Każda klasa ma swoje mocne i słabe strony co do innej.

- Bugi i lagi... Bugi były tylko na henirze (Nefil idący za siebie lub lag na terminazonatorze) zostały już dawno usunięte i dawno nie widziałem nowego buga.

- Lagi... Kup nowy sprzęt o.O. Mój piecyk ma 8 lat a taki elsword chodzi mi na full beż żadnego laga (chyba że wejdzie lagger na teren, wtedy odczuwasz jego neta.; ;___;)

Tak się składa że akurat gram od 3 dni i mam już CE z 20 LvL.Gram niestety na wersji Steam.

"liczy się SKILL a nie itemki ;*." IS daje Ci na tyle że dualami po 3 sloty ledwo będziesz mieć tyle np. AS co gracz płacący...oczywiście mówie o 1 ew 2 itemach,o setach z roztopów to szkoda gadać.Co do klas lekko mi się pomyliło,zapomniałem o trzecich klasach,ale nie zmienia to faktu że i tak każdy wybierze te najłatwiejsze.Polski server przy okazji odpycha tymi dzieciakami na pvp,przegrasz-jesteś noob,wygrasz-jesteś noob i masz bana bo "muj" kolega ma admina.Graczy prawie wgl nie ma od belder,dalej to już max 2 osoby w godzinach szczytu.(A szkoda,eq gotowe a lvla nie ma : p )

Że jak? W Hamel stoi pełno graczy ;O (sprawdziłem o 17:76) a w Sander też było pełno graczy i to więcej niż w Hamel. Tak, tak sety z roztopów.. Są tylko ładne, bonusy takie same mają.

Jak tak narzekasz że nie masz nikogo do pomocy, znajdź se gildie.

Ja myślę, że kamil zagrał 1-2dni max. bo nie miał "kolegów" do gry i tyle. Według mnie to Ty gry pomyliłeś, bo te opisy "hejtu" to bardziej do metina zanim połączyli serwery pasują.

Dla twojej wiadomości kamilku również chciałbym podkreślić, że w Elswordzie jak najbardziej liczy się skill. - niestety nie jest to klikanie "zzzzz" jak mówisz, bo gracze którzy posiadają jakąś wiedzę na temat tej gry to wiedzą, że wcale nie jest tak łatwo wykonywać równe kombosy (mówię o auto-atakach). Jeśli nie będziesz miał dobrego kombo (skile jak i hity) to będziesz krótko mówiąc "ch*jowy". A tego typu dzieci o których mówisz to w metinie możesz szukać, a nie w Elswordzie.

- nie jestem jakimś fanem tej gry, ale wkurzają mnie ludzie, którzy pojęcie mają minimalne i pier**lą potem takie głupoty udając przy tym mądrego.

Wbilem zobaczyłem i usunąłem tak tragicznego spolszczenia jeszcze nie widziałem co do gry tez nie porywa w dodatku jakby było mało dystrybutorem gry jest gameforge. Grę docenia gracze z gorszym komputerem gdyż dla tych z lepszym jest dużo więcej ciekawszych jak i lepiej wyglądających gier. Wzięłem to na przykładzie mojego kolegi który ma bardzo słabego kompa wiec gra w to , a z chęcią pogralby w dużo innych tytułów jak dla mnie gra prędzej czy pózniej padnie

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lima - A wiesz że gra otworzyła już 2 kolejne serwery które są bardzo popularne? M.in Filipiński I NA z czego US też się idealnie trzyma. Narka trollu :D. Mało? Wejdź na wersje KR, TW i JP gdzie gra ma zapełnione wszystkie 12 serwerów. Gra w elsword zaczyna się po wbiciu 50 lvl :)

Nie kolego,nie grałem 2 dni.Czy ja coś powiedziałem że nie mam combo itd.?W Hamel jest dużo ludzi?Event z gm'em w roli głównej był?Aż zpatchuje i sprawdze bo nie mogę uwierzyć.Jeżeli chodzi o "zzz" podkreślam że podałem WS jako taką klasę,która tego używa,nie zaprzeczysz,prawda?Nie mówię że te lepsze combosy są proste,trochę trzeba trenować i mieć ten refleks.A co do dzieci,grałeś na rankingowym pvp?Chłopie,może nie każdy taki jest jak ja opisałem ale tu musisz przyznać że takich ludzi jest dość sporo.Gildia?Masowe zbiorowisko ludzi,którzy nawet nie próbują Ci odpowiedzieć dopóki ty im nie pomożesz.Oczywiście czasem się trafi jakaś fajna gildia,ale to raz na chiński rok.Jeszcze coś?

Hahahahah więc widzę że świetne gildie sobie znajdujesz! Widać że dołączasz do gildii którą zakładają nooby z 1 lvl'em i nie potrafią się nią zająć. Ja jestem w gildii w której nie trzeba spamić o pomoc, wystarczy raz napisać c:. No to na co czytasz to co piszesz na rankingowym pVp? Nie czytaj swoich hejtów i płaczów że przegrałeś z będzie ok:). Niektórzy hejtują tzwn "spamerów i runnerów", ale to z powodów które doświadczony gracz zna. Event z GM'em był, i to już nie jeden ;*

Elsword P2W? Proszę - Wszystkie dorobiłem się bez wydawania nawet 1zł na IS ly06.jpg

Grałem w Polską wersję do 35lvla chyba, wbiłem rangę C w PvP i się znudziło, jak grać w Elsowrda to nie na wersji od Gameforge.

Maqes - A podaj przyczyny dlaczego? :)GF NIE MA WPŁYWU NA PATCHE :). Wszystkie patche, zmiany w grze, ZMIANY W IS. Zależą od KOG czyli od firmy producenta gry :). GF to tylko europejski wydawca (od wydaje WSZYSTKIE wersje Europejskie) więc na jakie chcesz iść? Raczej gramy u KOG a nie u GF. GF tylko nam tą grę udostępnił, nic więcej. Ahh.. Widać ile morony wiedzą o wydawaniu gier. Ahh...

Po nowym patchu jest faktycznie sporo klas (na każdą podstawową 2/3 odrębne), mounty, różnorodność budowania skilli przez 2 różne drzewka i kilka innych. Grałem swego czasu, bardzo mi się podobało. Niestety na dłuższą metę nudne i monotonne... może gdyby był zgrany klan z tsem..

Btw... Kesher bez 1zł powiadasz, a drugi pasek skilli sam się kupił? W Eventach, misjach nie ma możliwości go zdobycia.

"Nie czytaj swoich hejtów i płaczów że przegrałeś z będzie ok:)"Ja akurat na pvp nie płacze,obraziłem twoją "idealną" grę,wiec zaczynasz mnie atakować? :)Co mi z tego że dorobiłeś się całego eq bez wydawania kasy?Mogę co najwyżej pogratulować,jednakże taki gracz,który zakupuje monety el(Lepiej? :) ) ma to w 5 minut.Co do dużej ilości graczy,no widze widze...tyle że w mieście zawsze było ich sporo,a na dobieraniu pustki.Dołączałem do czołowych gildi i nic ciekawego tam nie było,także do recovery.A więc kończymy się kłócić czy masz zamiar zacząć mnie obrażać za naruszenie godności twej przeidealnej gry?

Tsubaki - EL można kupić od prawie każdego gracza :).

\

Kamil- pŁAcący ma to w 5 min... AHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA. Proszę napisz mi jak :). Naprawdę można paść ze śmiechu czytając twoje komentarze :D

Ja za to mogę paść ze śmiechu,patrząc na twoją rangę przy 2 setach i pasku B.(Poprawiłem komentarz,lepiej?)