Tylko,ze Ty grales juz w aiona xD a ja jestem newbie heheh
z tego co napisalas to najlepiej byc clerykiem/templarem xD pozniej glad,sinem rangerem bo oni jada 2 klasy xD a sork i sm tylko 1 a chanter zadnej
Tylko,ze Ty grales juz w aiona xD a ja jestem newbie heheh
z tego co napisalas to najlepiej byc clerykiem/templarem xD pozniej glad,sinem rangerem bo oni jada 2 klasy xD a sork i sm tylko 1 a chanter zadnej
Nie zrozum mnie źle, powyższe zależności dotyczą tylko graczy o podobnym equipie i skillu w walkach 1v1. A odnośnie sina i rangera jest dodany element zaskoczenia. Przykładowo w duelu sorc, a tym bardziej spiritmaster zjadą assassina czy rangera bez problemu. W momencie gdy sin czy ranger atakuje z niewidki jest znacznie gorzej, bo ma czas zdjąć Ci shielda i nałożyć silence, dlatego podczas expienia w pvp area trzeba mieć rękę na potionach leczących statusy i blinku.
Aion jest zbalansowany, z wyjątkiem może kleryka, który jak na healera robi w cholerę damage. Tak samo o ile Chanter samemu ma problem z zabiciem kogokolwiek, to każda grupa chce mieć chantera, bo daje to olbrzymią przewagę. Albo na przykład duo party Gladiator + Chanter jest nie do zjechania.
I tak nie wiem kim grac...wziolbym sorka najchetniej ale jak czytam,ze on zre tyle many to poprostu szok Trzeba miec chyba ciagle po 1k potow na mane np a poty w aionie z tego co mi wiadomo nie naleza do najtanszych :/
To jesteś w podobnej sytuacji co ja, bo ja też nie wiem kim grać Klasy w aionie są z grubsza zbalansowane, ale generalny łańcuch pokarmowy 1v1 idzie tak:Sorcerer/Spiritmaster zjada GladiatoraGladiator zjada Sinów i RangerówSinowie i Rangerzy zjadają Sorców i SpirimasterówChanter na 55 nie zjada nikogo o podobnym skillu i ekwipunku, za to na 45 radzi sobie dobrze.Cleric wykańcza każdego, kto nie jest w stanie zabić go jednym kombosem.Dobry templar jest z grubsza nieśmiertelny w 1v1, ale da mu się od biedy uciec.Jako boczna uwaga - pvp 1v1 w aionie mogą trwać sekundę, ale mogą też się cholernie przeciągać. Mój rekord póki co to pvp z pewnym templarem (Ja glad 55 w full abyss equipie, on Templar 55 w podobnym), która to walka trwała 11 minut. W końcu poległem, ale i tak zabawy było co niemiara
Koń by się uśmiał. Przeciętny ranger (bez eq na mag acc) ma największe problemy z sorkiem i oczywiście tempakiem (ta postać kompromituje aiona względem pvp - ani nikogo nie zabije, ani nikt jego nie zabije...), a glad przy dobrym skillu to pryszcz, podobnie SM. Co do clera się zgadzam, natomiast sinek podobnie - jak go nie wykończysz szybko to on wykończy ciebie.
Ogólnie rzecz biorąc za najlepsze postaci pvp uchodzą sorek i ranger ze względu na wysoki dmg, choć to naprawdę mit, bo o ile masz dobry zmysł do tej gry to potrafisz wykończyć każdą postacią każdą inną postać. Myślę, że jeszcze bardziej skomplikowałem wybór chara
Mesjah no , wtedy nie wiedzialem kogo wybrac a teraz to w ogole nie wiem hah
Hm, skille sorca dzielą się na 2 grupy, masz te podstawowe nuki z 1,5-2 sekundowymi castami i one nie żrą dużo many, a do expienia wystarczy w zupełności. Ponadto sorc ma kilka skilli odnawiających manę. Oczywiście mana potów i tak będziesz musiał używać, ale nie aż tyle. Natomiast na silniejsze moby/pvp będziesz chciał używać debuffów i wysokodamagowych lub skilli bez casta, a te zżerają sporo many.
Alchemia jest jak dla mnie niezbędna dla sorca, ale nie jest to aż tak uciążliwe jakby się zdawało. Podczas expienia zdobywamy Daeva pointy (dodatkowy pasek pod MP i HP), za które - poza castowaniem specjalnych skilli - możemy zamieniać Aether w inne materiały, w tym przypadku herby. Ja olałem zbieractwo i po prostu kupowałem u brokera aether i przerabiałem go podczas expienia. Wychodziło tanio i nie marnowałem dużo czasu.
A te manastony to sa takie jakie m-crit rate albo cos w tym stulu,bo ja tylko widzialem same crit a nie widzialem zadnego manastone ktory dawal magic crit?
Klasy w aionie są z grubsza zbalansowane, ale generalny łańcuch pokarmowy 1v1
Woot ? Jaki łańcuch pokarmowy ? Kto Cie tak okłamał ? Każdy kto choć przez jakiś czas grał w MMO i zagłębiał się w pvp, wie że nie ma takich gier gdzie ktoś jest OP, a ktoś sux. Jaki byłby sens wydawania gry w której nie ma zbalansowanego pvp ?
aha... ja juz nie wiem kim grac... podoba mi sie sorc,sm,sin i rangerNie słuchaj się Ozonka, bo z jego radami daleko nie zajdziesz. Widzę, że ogólnie masz dylemat pomiędzy mage a scout. Jest to dość duży rozrzut i myślę że na pewno nie będzie łatwo. Jedyną radą jaką mogę Ci zaoferować jest oglądanie filmików np. na Youtube. Wystarczy wpisać "aion pvp" i młucić wszystko to co ma dużo wyświetleń.
Ja "całe życie" cisnąłem sinem/bowem, ostatnio na CBT Aiona postanowiłem, że potestuję sobie chantera. No i stało się, zmieniłem postać i planuję na OB grać chanterem.
Jeśli jesteś bardzo niezdecydowany, że nie ma szans dojść do czegoś z filmików, proponuję pograć na jakimś high rate privie aiona i potestować style każdej postaci. Mam nadzieję, że w któryś sposób dojdziesz do tego "swojego wymarzonego chara".
Z tego co ogladalem na YT to mi najbardziej podoba sorc,ma wypasiony dmg ale to wiadomo,ze zeby miec taki dmg to trzeba miec pro gear,chyba bede sorkiem ,ale to nie jest jeszcze pewne,mam tydzien+ na zastanowienie dzieki za porady
Nieoficjalne info jest takie że OB startuje 27 lutego
Lepiej niech wystartuje 21 lutego...bo nie chce mi sie tyle czekac,szkoda,ze przedluzyli te CBT
Ciasteczkowy wiesz jaki jest przelicznik crit spell dla magic klas?Czy tak smao jak u melee,ze 10=1% do 440~a pozniej juz mniej(bo troche lipa,ze nie ma crit spell manastonow :/ )
Z tego co mi wiadomo to tak, każda klasa 10pkt=1% [do 440], później inny przelicznik, a cap to 500pkt.
Daeva pointy (dodatkowy pasek pod MP i HP),
Divine Power chciałeś napisać.
Nieoficjalne info jest takie że OB startuje 27 lutego
ROTFL, porażka, co ja będę robił do tego czasu? Myślałem, że 21 -.-
21 to jest chyba koniec CBT Spotkał się ktoś z takim czymś żeby z chwilą końca CBT wprowadzali OB ? Bo ja nie. I tak nie jest źle, do tygodnia można mieć przerwę.
21 to jest chyba koniec CBT Spotkał się ktoś z takim czymś żeby z chwilą końca CBT wprowadzali OB ? Bo ja nie. I tak nie jest źle, do tygodnia można mieć przerwę.
Dokładnie to 20 i podejrzewam, że minimum tydzień im zajmie wydanie Open Bety. Może mi ktoś powiedzieć po czym poznać, że mam konto Veterana? Wbiłem 10 lvl i chciałbym się upewnić. Czy po wyjściu Open Bety automatycznie konto przejdzie mi na Veterana czy coś będę musiał zrobić?
no nie za ciekawie, myślałem, że będzie OB wcześniej, no ale cóż nic się na to nie poradzi
Na czacie LFG ludzie mówią, że nie będzie Open Bety, gra wyjdzie od razu, tylko nie mogą się sprecyzować co do daty, albo po tygodniu, albo na początku marca, niektórze nawet mówili, że słyszeli, że dopiero w połowie marca, ale w to akurat wątpię, bo gra była gotowa dużo wcześniej, więc nie będzie trzeba drązyć wielu poprawek.
Boze... niech lepiej bedzie odrazu a nie w marcu,jak bedzie w marcu to d*pa
Jak będzie w marcu to poczeka się ten tydzień/dwa i będą nowości, a nie jakiś stary Aion