Eredan Arena - casualowa karcianka www/iOS/Android/FB

Eredan Arena - casualowa karcianka www/iOS/Android/FB

Kilka dni temu sklep androida polecił mi grę Eredan Arena. Jako że grałem kiedyś już w Eredana zainteresowało mnie to z miejsca. Od razu zaznaczam, że nie jest to typowa karcianka, tylko tryb uproszczony, więc fanom MTG zapewne nie podejdzie. Gra nie posiada trybu PVE, jedynie PVP. Zaczynamy grę z 5 losowymi kartami na 1 poziomie i podnosimy ich level (max do 3) w miarę gry i zdobywanych nagród. Nietypowość tej gry polega na tym, że dla każdej swojej karty losujemy kości, by uaktywnić któryś z jej ataków. Wbrew pozorom gra wymaga czasu by ją dobrze opanować, ale samo zrozumienie podstawowych zasad zajmuję może minutę. Co mi się bardzo spodobało, wszystko w grze jest do zdobycia za darmo, ale jest i oczywiście sklepik dla niecierpliwych. Gra się szybko rozwija, wyszukanie przeciwnika nawet nad ranem, lub w środku nocy trwa może 5 sekund. Bez względu na to czy wygramy, czy przegramy, po walce losujemy 1 z 6 wygenerowanych nagród: kryształy (na zakup postaci w sklepie), boostery (standard, extra, ultimate), lub nową kartę postaci. Haczyk w tym, że za darmo można wygrać max 5 nagród pod rząd - po tym czasie każda kolejna "ładuję się" 30 minut. Jednak grać o punkty rankingowe i exp można do bólu. Nie jest to może grana full time, ale jako casual / zabijacz czasu, jest świetna.

Ref: AEB785

Rejestrujcie się z refem, lub bez, ale wpisując refa dostajecie na start dodatkowy 1000 kryształów (postać 1lvlu kosztuje w sklepiku 700 kryształów).

Filmik:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HkSpATjWriU

Gra na FB: https://apps.facebook.com/eredan_arena
Gra na www: http://www.eredan-arena.com/
Appstore: https://itunes.apple.com/app/eredan-arena/id693995703
Google Play: https://play.google.com/store/apps/detai...edanbattle

Gracze z wszystkich platform grają ze sobą razem.

Jak ktoś ma pytania, to walić śmiało.

Wszystkie linki są czyste. Podałem jedynie ref kod z uzasadnieniem, że jego użycie daje na start dodatkowe fundusze. Ja osobiście nie wiedziałem, że używając ref kodu mogę mieć na starcie więcej funduszy, więc jedynie informuję, że taka opcja istnieje i każdy może wybrać czy go użyje, czy nie.

Jeśli to nadal wbrew regulaminowi, to ok, mogę usunąć.

Zagrałem i nie powiem, pomysł całkiem ciekawy. Zdobyłem kilka lvli, ale po jakimś czasie zaczęło mnie to wkurzać, że wszystkie walki to w głównej mierze szczęście, i od tego właśnie szczęścia najczęściej zależy czy wygrasz, czy przegrasz. Mam taki zwyczaj że gram w gry dla rozluźnienia, a nie żeby niepotrzebnie się wkurzać, więc odinstalowałem. ;) Ale nie chcę nikogo zrazić do tej gry, naprawdę unikatowa gierka, a jeżeli nie przeszkadza ci losowość w wygranych/przegranych, to spokojnie ci się spodoba :)

Właśnie sęk w tym, żeby tak dobrać karty, aby mieć różne opcje. Na 1-2 lvlu kart tego jeszcze nie widać tak, ale na 3 lvlu, kiedy każda postać ma 3 różne skille, to zawsze coś się trafi. Jedne postacie lepiej sprawdzają się w ataku a inne w obronie i trzeba ostro pogłówkować. Z drugiej strony, gdyby nie było żadnego elementu losowości, to ten kto ma lepsze karty zawsze by wygrywał i rozgrywka nie miałaby sensu.

Szukałem jakiejś dobrej karcianki na szkolne przerwy, mam nadzieje, że jest chociaż trochę podobne to normalnego Eredana. Prawdopodobnie wpadnie ci ref.

Mój obecny winning streak (jest trochę dłuższy, ale na tel tylko tyle wchodzi na ekran).

wyc.png

Po tym jak już się opanuje trochę grę (gram półtora tygodnia), wszystko idzie z górki ;)

Mam tylko pytanko skąd masz tak dużo kryształów. Nie kupujesz starterów ?

Edit: Starterów w sensie packów z postacią za 700, bo nie widzę aby była możliwość wydania na coś innego.

Nie wydałem ani złotówki. Po prostu dużo gram :)

Mam tylko pytanko skąd masz tak dużo kryształów. Nie kupujesz starterów ?Edit: Starterów w sensie packów z postacią za 700, bo nie widzę aby była możliwość wydania na coś innego.

Dokładnie. Od dłuższego czasu nie kupuję starterów, a jedynie otwieram nagrody.

btw, wczoraj udało mi się odblokować mitycznego Ijin Shisei ^^

3v4v.png

Trzeba mieć postać na 3 lvlu, wygrać nią 100 pojedynków i zapłacić 12k kryształów.

Nowy Ex jest ostry ^^

1618487_654381074622184_980497699_n.png

Własnie wprowadzono mega patch do gry. Słaby system rankingowy, zamieniono, na moim zdaniem świetny system lig. haczyk w tym, że aby grać w lidze, trzeba grać postaciami jedynie z na 3 lvlu :) (5x3lvl).

gra fajna jak narazie ale szybko sie nudzi.

tutaj jak ogralem goscia

28bgmm8.png

a tu historia walk

Gra jest naprawdę ciekawa.

Nie wiedziałem jednak gdzie wpisać tego reflinka i zarejestrowałem się bez.

Możesz mi tylko wytlumaczyc jedna rzecz?

Jak wylosuje drugi raz tego samego bohatera to mogę go wymienić na taki zielony kryształ (jeden z trzech). Powiesz mi co one dają?

Każda dodatkowa kopia karty, daje ten "kryształek". Mając 3, podnosisz poziom postaci na 2 lvl. Żeby postać weszła z 2 na 3lvl, potrzeba jeszcze 7 kryształków.

@szeldo gra Ci się nudzi, po odkryłeś ja ledwo powierzchownie. Proponuję wbić 5 postaci na 3lvl, zagrać kilka rankedów i wtedy wyrabiać opinię. Teraz to prawie tak, jakbys wyrabiał sobie opinię o grze po tutorialu.

Właśnie już to zauważyłem. :D

Gierka naprawdę wciągająca tylko szkoda, że jeden punkt "walki" resetuje się aż 30 minut.

To nie jest punkt walki. O exp i ranking możesz walczyć non-stop. Licznik dotyczy jedynie ilości nagród jakie masz dostępne po walkach. Kiedy spadnie do zera, możesz dalej walczyć, a jedynie nie będzie losowania nagrody po jej zakończeniu.

to po co walczyc skoro nie ma nagrody? na co mi sam exp?

Jak wbijasz lvl to dostajesz kryształy i resetują Ci się te punkty nagród czyli tak naprawdę można grać cały czas i wbijać poziomy i znowu dostawać nagrody.

Moim zdaniem gra świetna i jeśli by ją dopracowali to mogła by być hitem na telefony.

Na przykład po to, że po każdym zdobytym poziomie dostajesz 1k kryształów + resetuje się licznik nagród i znow masz wszystkie 5 do zdobycia.

Dodatkowo, jeśli grasz rankedy, to za miejsce w lidze dostajesz walutę premium.

nagroda jaką otrzymujesz po zakończeniu sezonu w zależności w której lidze zakończyłeś sezon:
w brązowej - 3000k
w srebrnej - 100 Feez
w złotej - 150 Feez
w Champion - 300 Feez
w Master League - Booster z nie posiadanym Exem na 3 lvlu
Każdy sezon, to miesiąc kalendarzowy - obecny sezon kończy się za 7 dni.