Eredan Arena - casualowa karcianka www/iOS/Android/FB
Kilka dni temu sklep androida polecił mi grę Eredan Arena. Jako że grałem kiedyś już w Eredana zainteresowało mnie to z miejsca. Od razu zaznaczam, że nie jest to typowa karcianka, tylko tryb uproszczony, więc fanom MTG zapewne nie podejdzie. Gra nie posiada trybu PVE, jedynie PVP. Zaczynamy grę z 5 losowymi kartami na 1 poziomie i podnosimy ich level (max do 3) w miarę gry i zdobywanych nagród. Nietypowość tej gry polega na tym, że dla każdej swojej karty losujemy kości, by uaktywnić któryś z jej ataków. Wbrew pozorom gra wymaga czasu by ją dobrze opanować, ale samo zrozumienie podstawowych zasad zajmuję może minutę. Co mi się bardzo spodobało, wszystko w grze jest do zdobycia za darmo, ale jest i oczywiście sklepik dla niecierpliwych. Gra się szybko rozwija, wyszukanie przeciwnika nawet nad ranem, lub w środku nocy trwa może 5 sekund. Bez względu na to czy wygramy, czy przegramy, po walce losujemy 1 z 6 wygenerowanych nagród: kryształy (na zakup postaci w sklepie), boostery (standard, extra, ultimate), lub nową kartę postaci. Haczyk w tym, że za darmo można wygrać max 5 nagród pod rząd - po tym czasie każda kolejna "ładuję się" 30 minut. Jednak grać o punkty rankingowe i exp można do bólu. Nie jest to może grana full time, ale jako casual / zabijacz czasu, jest świetna.
Ref: AEB785
Rejestrujcie się z refem, lub bez, ale wpisując refa dostajecie na start dodatkowy 1000 kryształów (postać 1lvlu kosztuje w sklepiku 700 kryształów).
Filmik: