Erepublik-wojna z Niemcami

Chyba zrobie se konto. Trudna do ogarnięcia gra?

Mam to samo co Mac, mimo to,że Grognak dał mi wellnes box-a.Trzeba to chyba zgłosić.

Kurde teraz niby wszystko dzięki Grognakowi. Jakby nie ja, to byś nie dostał tych well boxa :P

@Up

Dla nooba to pewnie i trudna. Ale jak się ma odrobinę rozumu, dobrej woli i czasu to łatwo załapać. Chociaż zrozumienie gry w dużym stopniu wymaga czasu.

Chyba zrobie se konto. Trudna do ogarnięcia gra?

nie, ale na początku będziesz miał trudniej wszystko ogarnąć. Ale potem fajna :P

"Kurde teraz niby wszystko dzięki Grognakowi. Jakby nie ja, to byś nie dostał tych well boxa "

Bo chciał well boxa a nie gifta :D

jak ktoś ma problemy z well xd to jutro znowu bede miał 12 złoty i będę je mógł na gifty przepuścić xd

Hmmm ja bez problemu dzisiaj zawalczylem i wszedlem w szpitac. Ale fakt byl problem z chat roomami itp.

Info dla nowych-

Ja swoje konto zalozylem w lipcu i do grudnia nie gralem bo wydawalo mi sie to nudne itp itd. Ale dalem grze druga szanse mimo tego ze przez pierwsze 7dni wieje nuda bo tylko praca i trening sa dostepne. Ale z czasem zaczalem czytac fora i zaciekawila mnie gra. A poziom od momentu jak mozesz walczyc zdobywa sie dosyc latwo i przyjemnie.

MON wstrzymuje ataki do 20... ciekawe co wymysla Dla newbie MON Ministerstwo Obrony Narodowej.

udało mi się wyjść z dołka well <40, przy okazji Komuszon dałem ci dwa prezenty Q1, bo nie miałem co z nimi zrobić. Ogólnie jeśli ktoś potrzebuje pomocy, to mogę dać- zarabiam wystarczająco dużo, aby sobie pozwolić na 2-3 dziennie.

Ale nawalamy Niemców. Kto potem, sojusznicy ich czy ktoś inny?

Ale nawalamy Niemców. Kto potem, sojusznicy ich czy ktoś inny?

Nie bądź taki szybki.Najpierw trzeba zdobyć wszystkie ziemie niemieckie, utrzymać je i rozwinąć. A to zajmie pewnie dużo czasu. Na razie zajmijmy się teraźniejszością, bo przyszłością zajmują się kongres, rząd i prezydent ;)

Widzieliście że jeden teren Rosji jest jak nasza Polska -.-

No ladnie graniczymy z Hiszpania...

Jest niebezpieczeństwo wojny z groźnym przeciwnikiem- musimy coś zrobić- my zaatakujemy pierwsi czy oni?

Na szczescie Hiszpania to nasz sojusznik, wiec jak narazie jest dobrze. Powymienialismy sie regionami, przez co Holandia juz nas nie moze blokowac. Dni szwabow i francuzow sa policzone.

No tylko Hiszpania zamyka nam drogę ekspansji na zachód, będzie trzeba atakować na południe lub północ bo grozi przeludnienie :P

No...Niemcy już prawie, a żabojadom też się dostanie już wkrótce.Ciekawe co będzie potem.

Kiedyś nam się dostanie i to porządnie. Za dużo chcemy, zresztą mam mało sojuszników.

macie tutaj wyjaśnienie.

Dobvey: jeśli kraj A podbija kraj B a w tym czasie kraj C wypowie bitwe krajowi A, to wtedy kraj A nie może żadnej innej bitwy wypowiedzieć a kraj B przechodzi do kontrofensywy

Dobvey: kapisz?

Dobvey: A Polska, B Niemcy, C Holandia/Anglia

Kiedyś nam się dostanie i to porządnie. Za dużo chcemy, zresztą mam mało sojuszników.

Masz trochę racji. Mam podobne wrażenie, trochę zachłanni jesteśmy. Ale to nie zależy od narodu to zależy od władz. A te bezbłędne nie są. Wydaję mi się, że ePolska to państwo silne narodem, słabe władzami. A co do sojuszników, to nie jest tak źle. Nie wiem czy mamy podpisane MPP z Hiszpanią. Jeśli nie to koniecznie musimy to załatwić.

@Up

Jest jeszcze kraj D - Czechy i kraj E - Hiszpania ;)

Masz trochę racji. Mam podobne wrażenie, trochę zachłanni jesteśmy. Ale to nie zależy od narodu to zależy od władz. A te bezbłędne nie są. Wydaję mi się, że ePolska to państwo silne narodem, słabe władzami. A co do sojuszników, to nie jest tak źle. Nie wiem czy mamy podpisane MPP z Hiszpanią. Jeśli nie to koniecznie musimy to załatwić.@Up Jest jeszcze kraj D - Czechy i kraj E - Hiszpania Tak, ale imo władza w erepie jest dużo lepsza niż w prawdziwej Polsce...A zobacz ile hiszpania ma terenów... całą francje przejęła prawie, my mamy najwięcej obywateli na całym e świecie, hiszpania jak nam odda to może i na UK sie porwiemy... no chyba że russia nas zaatakuje, to w rosje wjedziemy "Jest jeszcze kraj D - Czechy i kraj E - Hiszpania "Taaaaa, ten post był właśnie odnośnie Hiszpani...Bo takie posunięcie powinno być tłumaczone, a nie że pewnie jedni teraz będą go na pw wyzywać bo nie napisał o co biega

Zaatakujmy Rosje ^^ wystarczy że zajmiemy jeden ich teren a nasz kraj powiększy się dwukrotnie.

A mam takie pytanie. Jak naprzykład całe Niemcy sie zajmie to co z nimi znikają na zawsze czy co??

A mam takie pytanie. Jak naprzykład całe Niemcy sie zajmie to co z nimi znikają na zawsze czy co??

Ja tego nie wiem (spam), ale mam nadzieję, że tak. Że znikną 4 ever =D