ESO - Czyli totalne złodziejstwo

Nie domysły, to z doświadczenia. Po prostu grałem w wiele tytułów.

Ja też grałem ale jeżeli firma nic takiego nie napisała to pewnośc jest zerowa. Ale obys mial racje

Uściślijmy pewne nieścisłości

gra kosztuje 220/300 zł - to jest info z tyłka za które zresztą odpowiada osobiście Guru.

Pytanie brzmi: kto przy zdrowych zmysłach kupuje gry z "oficjalnego sklepu" (gdzie taka cena figuruje - igdzie przeliczają najpierw na euro a potem na złotówki po jakichś zdzierczych kursach) ?

Obecnie na GMG trwa promocja -25% voucher na obie edycje E0VXS0-T1IEIV-CZHSPO (voucher ważny do poniedziałku rano)

http://www.greenmangaming.com/search/?q=elder+scrolls+online

co daje koszt

normalna Edycja - 45$ = 140 zł

Imperialna Edycja - 60$ = 186 zł

Zapewne przed premierą gry doczekamy jeszcze niższej obniżki (czyli -30% :P )

Ceny te są stosunkowo NORMALNE jak na nowe gry (normalne edycje Thiefa i Watchdogs kosztuja po 50$)

Rasa Imperial jest niesłusznie dodana

Rasy Imperial nie powinno być wcale - bo nie należy do żadnego ze stronnictw, ale skoro ją już dorzucają dla ultra fanów to czemu nie. Nie rozumiem tego bólu d*py o to - bo pytanie tu brzmi: kto grał rasą Imperial w JAKĄKOLWIEK grę z cyklu Elder Scroll? Rasa ta ma zawsze z d*py wzięte bezużyteczne umiejętności (w Skyrim np znajduje więcej pieniędzy) , nie ma także żadnych resistów.

Na dokładkę możesz grac praktycznie identycznie wyglądającym Nordem lub Bretonem(z świetnymi skilami/resistami). Rozumiem żal gdyby to był khajit czy inny ork (rasy unikalne pod względem wyglądu) ale tak?

koszt abonamentu jest za wysoki

najprawdopodobniej będzie to 15$ czyli standardowa stawka w MMO P2P, przy zakupie dłuższej subskrypcji pewnie będzie to malało do 10$

Koszt nie jest wysoki

(btw odnośnie kosztu abo - guru jak zwykle podaje koszt w Euro - kto wam każe tak płacić? Do FF14 spokojnie można kupić w Polsce klucz na 2 miechy za 75 zł - ten sam klucz w sklepie Cenegi to już 110, abo 1 miesiąc w oficjalnym sklepie Square -55zł) Do ESO tez na 100% bedą karty zdrapki do kupienia w $ - co oznacza zdecydowanie niższe koszty

Zarzuty słuszne

gra jest "złodziejska"

pewnie ze jest w końcu to P2P + item shop co przyprawia mnie o załamkę :o

W modelu P2p nie powinno być tak że część fajnych strojów czy mountów bedzie dostepne tylko z IS, wszystko powinne byc zawarte w asubskrypcji. jedyne "niekontrowersyjne" są usługi typu zmiana imienia czy wyglądu postaci

preorder daje za dużo

o ile rasa Imperial nie jest istotna - to nikt nie wspomniał ze z preorderem wiąże się ciekawa umiejetność-mianowicie możliwość gry dowolną rasą po dowolnej stronie. W grze bazowanej na frakcjach spowoduje to niesamowity bałagan na PvP; jestem wręcz przekonany ze sporo graczy będzie to wykorzystywać do trolowania.

Na gamescodes ESO The Elder Scrolls Online + Headstart + Explorer Pack Digital Download + 30 days - 167.04 ZŁ!

^ po pierwsze Gamecodes to keyshop z Singapuru

Po drugie już podałem niższą cenę (140) - wypadałoby czytać chociaż ostatniego posta w wątku :rolleyes:

Ale nie pomyslales ze na gmg promocja minie ? .... Parafrazujac : Wypadalo by czasami pomyslec .... Po za tym nie wszyscy chca kupywac z zagranicznych serwisow wola np polski suport itd... Powiedz kogo obchodzi gdzie jest główna siedziba firmy ? Ma to znaczenie ? Wazne ze jest sprawdzone przez tysiace ludzi ... Bo ty zapewne kupujac czesci do komputera tez dowiadujesz sie z jakiego konkretnie sa kraju ... I nie wybierasz tych z singapuru ba sa ble ... tylko z jamajki ...

Podsumujac czy ja zabraniam komus skorzystana z twojego linku ? Nie .. Wiec nie wiem czemu stwarzasz z tego problemy ( na zasadzie ja mam nizsza cene to juz innej wyzszej podac nie mozesz ) .... lolz ....

preorder daje za dużoo ile rasa Imperial nie jest istotna - to nikt nie wspomniał ze z preorderem wiąże się ciekawa umiejetność-mianowicie możliwość gry dowolną rasą po dowolnej stronie. W grze bazowanej na frakcjach spowoduje to niesamowity bałagan na PvP; jestem wręcz przekonany ze sporo graczy będzie to wykorzystywać do trolowania.

Akurat, tak się składa, że o tym wspomniałem.

Rasa - oczywiście, że nie będe przez to gorszym graczem ale powiedz mi jakim prawem odbierają możliwość wybrania dowolonego avatara w grze P2P. To już DDO jest uczciwszy s tej kwesti, bo gra jest darmowa, a zakupujesz sobie paczki z misjami oraz postacie osobno.Nie narzekam na to, że drogo bo grałem w WoWa, więc wiem z czym to się je.Krab i Kon nie intersują mnie i uważam, że w kwesti preorderam to powinno zostać, razem z Early Accesem. Co do tego, że w żadnej grze nie urządzają sobie wyścigów po capa to jesteś w wielkim błędzie. WoW jest tego najlepszym przykładem. Tam zawsze jest rajd do capa. Od WOTLK masz nawet osiągniecia, typu: pierwsza 80 na serwerze, pierwsze 80 dla każdej rasy i klasy. Nawet capowanie profesji jest wieńczone podobnym achiebmentem.Zapomniałem dodać, że mając preorder (którykolwiek) możesz stworzyć jaką chcesz rasę w dowolnej frakcji. I nawet bym się z tym zgodził, bo to świat ES, znany ze dowolności i wolności poczynań. Jednak mam uprzedzenie do tego jak to się sprawdzi w PVP no i jak uzasadni to lore samej gry.

Teraz z perspektywy czasu, widać, że cena jest sztucznie zawyżona, po to aby zbijać ją voucherami.

http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Prawie-jak-Blizzard-8-minutowy-cinematic-trailer-Elder-Scrolls-Online

Wbrew newsowi guru tak naprawdę nie otrzymujemy tylko jakiś "pierdołek". Lepiej, jeśli jakaś zagubiona duszyczka da się naciągnąć na preorder ESO, to otrzyma zupełnie uniklana rasę - Imperial.

Pięknie! To jest już szczyt bezczelności, żeby tak sięgać graczom/fanom po pieniądze. Pudło plus abonament wydaje się wystarczajączym źródłem dochodu. Jednak zenimax widocznie lubi działać wbrew zdrowemu rozsądkowi i mamy takiego oto kwiatka.

Jak można tak bardzo inegorwać w gre oparta na systemie P2P?! Nadal uważacie, że ESO przeżyje? Na miejscu Bethesdy zaczałbym pakować swoje rzeczy, patrzać jak zenimax chce ich puścić z torbami.