Eu ne -> eu west

Witam! Chciałbym się zapytać o kilka rzeczy związanych z przejściem z EU NE na EU WEST.

1. Będę miał zwiększony ping/o ile? Jak tak czy mogą mieć lagi z internetem 6mb dzielony na 2 komputery?

2. Czy są problemy z lagami na serwerze? I zalogowaniem się?

3. Jak z kupnem rp?

4, Jakich nacji głównie mogę się spodziewać na EU WEST. (graczy różnych narodowości)

5. Czy faktycznie na EU WEST jest wyższy poziom gry? Czy to tylko pogłoski?

Z góry dzięki za odpowiedź.

1, Na WEST nie ma lagow, no chyba, ze od RIOT-u.

2. Zalezy wszystko od RIOT'a, ale zazwyczaj nie.

3. Majac paysafecard o wartosci 20 zl, brakuje zawsze kilkunastu groszy, wiec potrzebny jest drugi paysafe, z ktorego trzeba bedzie brac okolo kilkunastu groszy.

4. Wszystkich, ktorzy graja na zachodzie typu : niemcy, francja itd.

5. Zalezy, na obu platformach trafiaja sie trolle, ale *MOIM* zdaniem diamond west > diamond nordic :)

1. Eu west jest bardziej awaryjnym serwerem ;).

2. Chodzi o kolejki nieraz tak ale to tylko w weekend gdzie każdy chce zagrać. Nie zawsze ale jednak. Znam sytuacje w których kumpel grał i odwrotnie ja grałem kumpel nie mógł wbić.

3. No ja kupiłem przez fona wczoraj rp 375 można kupić przez telefon lub jak pisze powyżej niegrzeczna dziewczyna.

4. Niemcy, Hiszpania, Francja, Włosi, dużo ostatnio spotykam rodaków, No chyba cała masa Europa co nie gra na nordicu.

5. Flam jest ten sam, poziom rozgrywki na niskich lvl'u taki sam nie ma znaczenia czy grasz tam czy tu.

Fakt faktem że dawniej na EUNE miałem większy problem z porozumieniem się z obcokrajowcami (co ciekawe, przy jednym EU serwerze najwięcej problemów było z FR, ES i DE, a na EUW już tego nie widziałem). Obecnie? Trudno powiedzieć, nie mam problemów na smerfie na EUNE. Na obu serwerach nikt nie robi problemów z rozmowami po angielsku.

DeimonD zly czlowieku! Przez telefon to wiekszosc pieniazkow wpada do operatora, wiec 12 zl za ok. 360 rp to beznadzieja:D

Ale na eu west było blokada jakby płacenia za sms naszych złotówek nie chcieli. Czy ja wiem czy taka beznadzieja ;). Wiesz zależy na co chcesz przeznaczyć te 375 rp :P. Mi zabrali 12,24 zł i nic więcej ale dzwoniłem z karty telefonicznej. Ja potrzebowałem bo zrobili iż można kupić 2 strony run w cenie 1 więc dla mnie było warto wydać te 20 zł, bo bym musiał w tydzień uzbierać 6300 a tak mam 2 dodatkowe.

1. Będziesz miał taki samy ping jak na EUNE

2. Troszeczkę większy problem z zalogowaniem się niż na EUNE

3. Zawsze brakuje ileś groszy.>Więc stanowczo lepszy EUNE.

4, Tak jak wyżej wymieniali koledzy i koleżanki :)

5. Pogłoski. Trudno się zgodzić że lepszych graczy znajdziesz na WEST niż na EUNE. Ale najlepiej doświadczyć tego na własnej skórze!: )

RP kupujesz normalnie jak na EU EAST po prostu zł zamienia ci na euro czyli przelewy bankowe itp. działają.

PS. jest większy poziom ,bo jest mniej polaczków jak i rusków tak zwane gimby siedzą na EAST bo tam masz klienta po polsku, a nie wiedzą ,że możesz też tam ustawić na Polski ;p

Już przestańcie gadać jaki jest poziom... I tu i tu jest identycznie, i tu i tu sa osoby, które ogarniaja, jak też i te, które co chwile płaczą czy feedują... Nie bądź jużtaki stronniczy, ze o ten naród to tak gra a ten to tak bo to troche chyba nie tak dziala wiesz? Jak masz nastawienie negatywne do kogoś to i on nie będzie pozostawał w tyle i Ci odpowie, tak było zawsze, jest i będzie...

Misubi.. Ok, ok. Znowu ktoś coś ma do polaczków.. i rusków.. Przecież polacy i ruskowie to porządni ludzie.. Przecież np. Francuzi też pewnie mają swoich hejterów.. trolli itp. ale tego nie dostrzegamy.. Bo najłatwiej jest napisać " To pewnie polaczek.. " bo wyzywa.. bo pieprzy głupoty.. niszczy morale drużyny.. Ale może to był ten Francuz..? Skąd mam to wiedzieć?

Raz poznałem dziewczynę z Francji.. całkiem spoko. W pewnym momencie zapytała mnie gdzie mieszkam.. więc bez zastanowienia szybko odpisałem że Polska.. Zrobiła trzy kropki. Zaprosiła do gry.. I spoko. Graliśmy, graliśmy.. aż zaczął się flame od jednego gracza bo ktoś tam feedował.. stwierdziłem że to polaczek.. Mimo tego koleżanka nie zgodziła się i napisała że Francuzi wcale lepsi nie są.. Więc po tym stwierdziłem że pisanie że tam są polaczkowie to głupota :)

RP kupujesz normalnie jak na EU EAST po prostu zł zamienia ci na euro czyli przelewy bankowe itp. działają.PS. jest większy poziom ,bo jest mniej polaczków jak i rusków tak zwane gimby siedzą na EAST bo tam masz klienta po polsku, a nie wiedzą ,że możesz też tam ustawić na Polski ;p

Granie ja języku polskim to jest żenada.Z tym, że west ma większy poziom to jest nie prawda, a przez take myślenie jak ty gra też tam spora ilość jak ty to mówisz "gimbazy i polaczków".

Tu i tu są debile wiem co mówię bo gram na eu west dużo. Nie mówię iż każdy mecz ale większości przypadków kłótnia zaczyna się już na czacie nie mówiąc o wyjściu z mety. Chcesz spokojnego graj w dotę :0 Jeśli masz wybity na nordicu 30 lvl nie ma sensu wybijać od nowa. Jak chcesz nie chcesz zaczynać od początku możesz sobie przenieść konto tylko pytanie czy warto ?. Mi na eu west to hiszpanie potrafią w swoim języku pisać to dopiero jest troling, niemcy tak sam więc nie ma chyba w tym różnicy. Zwłaszcza jak w teamie jestem sam a wyszuka mi 4 hiszpanów albo niemców to olewają angielski i piszą w ojczystym języku więc nie wiem czemu jest spina jak ktoś napisze po Polsku no sry.

Hmm. Osobiście wybieram się z powrotem na EUNE - trochę ryzykuję, ale i nie zależy mi aż tak jak dawniej :) chodzi głównie o znajomych - większość gra na EUNE, a ci co grali na EUW przenieśli się na "nasz" serwer. Rozmawiając ze znajomym dowiedziałem się że wcale nie ma niższego poziomu i duo top bez jungle na 30, jak to słyszałem od innych osób - podejrzewam że mmr swoje tu robi, bo jeden jest w diamencie, a drugi w okolicach bronze/silver...

Ja tam zostaje na eu west gram od początku szkoda by było mi 6 stron run ;).

Mam na WEST diament i na EAST diament, na east diament to jak gold na wescie. ZAMYKAM

Tja. Dobrze, że jeszcze w Gambicie albo MyMie nie jesteś skoro taki koks z Cb. Gdyby tak było, to żaden team z easta by się nie wybił a jednak dali radę. Nie ma dużej różnicy. Znam ludzi z westa, sam gram na eascie. Trolle są wszędzie, tak jak dobrzy gracze. Wybór serwera nic nie zmieni a już na pewno nie szanse na zdobycie platyny/diamentu. Graj tam, gdzie więcej znajomych gra - bo to gra drużynowa :)

Ach, jeszcze jedno: jak pokazuje dzisiejszy przykład, serwery EUW regularnie się sypią. A gracze regularnie nic nie dostają, poza przeprosinami (i 10 win ip boostami od wielkiego dzwonu).

Narzekacie na "polaczków i rusków" na east - fakt faktem potrafią przyprawić o nerwicę, ale po pierwsze na west również się pojawiają, a po drugie "frenchie i spaniardy" na west, w ogóle nie odbiegają zachowaniem i skilem od dwóch wymienionych na początku...

Gram tu i tu, więc pozwolę sobie wypisać w punktach, jak to jest na tych serwerach:

Nordic:

-Dobry poziom na low dywizjach, na Brązie ludzie rzeczywiście chcą się wybić, na silverze/goldzie siedzą idioci, którzy mają się za za***istych prosów bo udało im się wyjść z brązu

-Platyna, tutaj ludzie nieco spinają dupska o niestandardowe picki, o mete itp. widocznie zależy im na wyjściu na Diament, częsty force to leave i trolling w lobby, flame także potężny, ale jak już każdy lockie to na co ma ochotę, to idzie pograć z przyjemnością.

-Polacy i ruskie flamują, Grecy i Rumuńczycy trollują.

-Nie grają tutaj prosi/streamerzy.

-Servery ogólnie w normie, rzadko kiedy są jakieś porządniejsze lagi

West:

-Na Normalach/Brązie/Srebrze grają nieprawdopodobne wprost warzywa. "Smurfy" z ch*jowych dywizji z Nordica, którzy przeżucili się na Westa, bo tam przegrywali "przez noob teamy". Trollują, feedują i flamują na Bronze/Silver, te dywizje to tu tragedia.

-Od Golda w górę jest już miodnie, grają ogarzy, nikt nie spina d*py o mete (szczególnie platyna+, na Goldzie jest trochę flamu).

-Idzie pograć w jakimiś sławnymi pro playerami/streamerami

-Francuskie i Hiszpańskie ścierwo zaniża poziom serwera, insta muted jak cie z nimi połączy

-Riot ma wypierdolone po całości na serwery EUW, leje na nie ciepłym moczem, i sra rzadkim gównem, gracze w ramach rekompensaty dostają kopa w dupe i splunięcie w ryj. Lagi niemiłosierne, Riot nakurwia gówniane przeprosiny wysyłane z automatu na forach z prędkością karabinu maszynowego.

warn_ico.png
Warn za wulgaryzmy. Popoprawiaj co nieco. - Avitus
Ach, jeszcze jedno: jak pokazuje dzisiejszy przykład, serwery EUW regularnie się sypią. A gracze regularnie nic nie dostają, poza przeprosinami (i 10 win ip boostami od wielkiego dzwonu).

Ile razy mnie wywalało z gry przez lagi albo nie mogłem powrócić i co zamiast grać normalnie sobie, miałem zaliczone opuszczenie. Chociaż nie lubię opuszczać gier nawet jak przegrywam. Czasami kusi ten nordic albo stabilniejszy serwer ;).

Od początku też by mi się nie chciało teraz przebijać przez smerfne konta, nowych graczy opuszczanie rozgrywek.

I znowu Dota pod względem jakości wygrywa. Z lobby gry ma się dostęp do wszystkich miejsc i nie potrzeba wybierać aby zagrać na innym regionie. Wybierać między złem a złem ;).