Euro2012

mam wrażenie, że smudę bardziej zżerają nerwy niż naszych kopaczy

zdjemuje dudkę, który po 45 min grał za***iście, wpuszcza mierzejewskiego, który gra okej, ale nie ma takiego zacięcia co grosik, ponadto 15 sekund przed koncem zdejmuje obraniaka, ktory przez caly mecz zarombiscie wykonywal wolne - tez bym sie wkurwil na jego miejscu

nic nie mysli

ale jest okej, czechy powinnismy ograc

brawa dla obrony, piszczek mnie zawiodl, boenish i stoperzy - okej

niestety brakuje jakiegos "drugiego" napastnika, bo lewandowski sam nic nie zrobi

No, teraz to ja mam nadzieję, że Czechy wygrają i jak zawsze Polacy nic nie pokażą :-)

przynajmniej wreszcie gramy do konca, a nie 2-mecz i do domu

Guru, mnie wlasnie troszke dzis Piszczek zawiodl, bo raz, ze pare razy zostal ograny, a dwa, ze nie pokazal niczego wspanialego w ataku. Gdyby to byl ktos inny, to moze bym byl zadowolony, ale Piszczek przyzwyczail nas do lepszej gry i od niego zawsze trzabe oczekiwac gry na swiatowym poziomie xD.

Srodek obrony, czyli to, o co sie tak martwilismy - dzis swietni. Obaj stoperzy pokazali klase, a to az dziwne, bo jeden ma rozwalona reke, a drugi jest naturalnym bocznym defensorem ; p. Boenish calkiem dobrze, szczegolnie w obronie, choc jego wrzutki byly fatalne i za to minusik.

Druga linia bez rewelacji, Polanski i Dudka niezle czyscili, ale Murawski jako ten kreatywny pomocnik zupelnie si enie sprawdza. Niestety nie mamy nikogo lepszego na jego miejsce, a wiec grac musimy tym co mamy.

Obraniak swietnie bil rzuty wolne, szkoda ze nie padla z tego dla nas bramka, ale jesli chodzi o jego gre ze skrzydla, to widac bylo, ze srednio czul sie na tej pozycji. Ale zagral i tak niezle. Kuba wiadomo - gol, a wiec bosko, a Lewy dzis nie mial latwego zycia. Zupelnie osamotniony z przodu, odciety od dogodnych podan, pod indywidualnym kryciem, ale walczyl jak lew, o kazda pilke, co kosztowalo go sporo siniakow i obic miesni, bo Ruscy go nie oszczedzali. Pod koniec troche kopanina, a kondycyjnie znowu nie bylo najlepiej, bo w ostatnich 15 minutach nie bylo na nic sily, ale cale szczescie Rosjanie rowniez w podobnym stopniu odczuli trudy spotkania, a wiec wszystko skonczylo sie dobrze.

zmiana Mierzeja byłaby dobra gdyby on nie wszedł za Dudkę tylko Murawskiego ; )

a więc Holandia 1-2 Niemcy tak więc pewnie mało co się zmieni i jeśli wyjdziemy z grupy to trafimy właśnie na Niemców.. po meczu sparingowym który zakończył się remisem myślicie, że mamy szanse wyskoczyć na półfinał ?

@down ale Niemcy już mają pewny ćwierćfinał i najprawdopodobniej na pierwszym miejscu :)

Ty o meczach polfinalowych, a my jeszcze z grupy nie wyszlismy. Niemcy tez nie. Spokojnie, na wszystko przyjdzie czas : ).

Niemcy dobrze moim zdaniem zagrali, ale nie mają pewnego awansu, może przecież wygrać z nimi Dania i przy wygranej Portugalii to te dwie ekipy wyjdą z grupy.

Dalej mam ochotę zobaczyć Danię i Niemcy w dalszej części turnieju. Co do naszych, po tym remisie mogą poczuć się mocni i wreszcie coś ugrać. O ile Smuda znowu nie spierniczy czegoś, bo póki co on popełnił więcej błędów niż nasi piłkarze. Jeżeli Murawski znowu nic nie pokaże to bez zastanowienia powienien wpuścić Grosickiego, niech młody pobiega na koniec i pokaże co umie, bo coś mi się wydaję, że wyprowadziłby nas z tej grupy. W sobotę wszystko będzie jasne :)

ee tam, dla mnie to właśnie Portugalia zasłużyła na ćwierćfinał, bardzo dobry mecz z Niemcami, niezły z Danią, pomijając Kryśkę, który wczoraj więcej pudłował, niż gapił się w telebim

Niemcy idąc za ciosem sądzę, że bez problemu poradzą sobie z Danią. Jeśli Holandia by wygrała z Portugalią to nadal wyjść może ; ) Ale najlepiej by było jakby Dania sporo dostała od Niemczyków.

e: dodałem nowe pytanie do ankiety.

Ja tam bardziej jestem za Holandią niż za Danią, mimo, że Holendrzy grają na tych mistrzostwach kiepską piłkę w porównaniu do poprzednich, ale to przez kryzys w ich reprezentacji. Mimo to trzymam za nich kciuki, że jakimś cudem uda im się wyjść i może jeszcze nam pokażą klasę :)

Oj, chciałbym zobaczyć Danię w ćwierćfinałach zamiast Portugalii czy Niemiec (chociaż to mało realne), czy nawet Holandii. Miło patrzeć gdy drużyna skazana na pożarcie skopie tyłki drużynom pełnym pewnych siebie gwiazdeczek, już od początku turnieju kalkulujących jedynie z kim zagrają w ćwierćfinale.

prawie jak w '92 : )

Ja pier**lę. Byłem pewny wygranej. Czesi do ćwierćfinału. Szkoda, naprawdę szkoda...

pozamiatane_4f89e3d8c699d.jpg

W sumie końcowy rezultat turnieju dla naszych jak zwykle, bez żadnej niespodzianki, ale nadzieja jakaś się tliła.

No proszę, wytypowałem wszystkie mecze Polaków prawidłowo. Wygrałem coś? ^^

Podoba wam się takie hurraoptymistyczne komentowanie jak w TVP? 86 minuta, a komentator nadal pieje że nie wszystko stracone. Niby taka jego praca, ale czułem się jakby robił sobie jaja z widzów.

A dajcie już spokój... Myslałem, że uda nam się wyjść z grupy chociaż...

Obraniaka powinni wy***rdolic

Kondycja i motoryka, to czego nam brak. No i trener, bo chyba wszyscy juz widzielismy popisy Smudy, szczegolnie jesli chodzi o zmiany, ktorych albo nie bylo, a jak juz sie pojawily, to w zlych momentach i na zlych pozycjach. No nic, teraz mozna tylko plakac, ale cholera, ja tam dziekuje pilkarzom przynajmniej za mecz z Rosja, ktory moze i powteirdza moja teorie o kondycyjnych brakach, ale przynajmniej dostarczyl kupe emocji i radochy, bo moze to byl tylko remis, ale traktowalo sie go jak zwyciestwo. Teraz czas na eliminacje do mistrzostw swiata, oby nam si epowiodly : ).

A kto bedzie naszym nowym selekcjonerem? Tego jestem ciekaw! Nie mam propozycji, przynajmniej wsrod polskich trenerow.