Euro2012

Wybacz mi, ale Polska zdecydowania grała słabiej w meczu z Czechami - dlatego przegrali ; )

dokładnie jak Salek powiedział, grali gorzej i przegrali. No własnie to, że są młodzi powinni pokazać ze są przygotowani na 120min meczy a nie na 45min... Grecja gdzie tam srednia wieku pikarzy podchodzi pod 30stke kondycyjnie wytrzymała bez wiekszych porblemów a nasi padli, z czechami tak samo. Nie hejtuje naszej drużyny bo jest napewno lepsza niż kilka lat temu ale to i tak jest niski poziom, nie zasłuzyli na ćwierćfinał, jedynie meczem z Rosją i to nie był przypadek, że nie wyszliśmy, byliśmy najsłabszą drużyną w naszej grupie śmiechu. Mimo to wierze, że banda łysego w PZPN-ie wybiorą teraz naprawde dobrego trenera i doszlifuje tą naszą piłkę i będziemy się cieszyć z sukcesów na mistrzostwach świata, chyba że nie przejdziemy przez eliminacje....

BTW. gdzieś przeczytałem, że Lato powiedział, iż jak nasi nie wyjdą z grupy to rezygnuje z roli prezesa PZPN, ciekawe czy dotrzyma słowa :)

Słabiej ? Moim zdaniem obrona z Czechami była bezużyteczna, kompletnie im nie wyszło w tym meczu. Nie wiem czy to kwestia tego że padało i później było lekkie jajo, ale nie zmienia faktu że zawiedli. Wczoraj gołym okiem można było zauważyć, że Polsce brakuje też techniki, głupio tak jechać po własnej reprezentacji, ale niejeden na podwórku ogarnia lepiej niż nasza kadra. Jakby nie było, to Polska przegrała tylko w Czechami w tym Euro. :D Może pokażą coś na MŚ, tam zawsze poziom jest trochę słabszy z oczywistych powodów.

Mieli tyle akcji w pierwszych minutach meczu, że gdyby nie mieli zeza, prowadziliby już 4:0. Jaka gra, taki wynik. Mają to co chcieli, pewnie są zadowoleni.

Już dawno nie mieliśmy tak dobrej drużyny piłkarskiej, grali jak najlepiej potrafili i za to ich cenię. Faktem jest ,że było wiele sytuacji, które powinny być wykorzystane ale czego chcieć od tak nowej drużyny. Z drugiej strony irytuje mnie postawa kibiców i mediów ,które przed meczem z Czechami traktowały nasz zespół jak najlepszy na świecie a teraz wylewają swe żale na Smude i jego podopiecznych.

Już dawno nie mieliśmy tak dobrej drużyny piłkarskiej, grali jak najlepiej potrafili i za to ich cenię. Faktem jest ,że było wiele sytuacji, które powinny być wykorzystane ale czego chcieć od tak nowej drużyny. Z drugiej strony irytuje mnie postawa kibiców i mediów ,które przed meczem z Czechami traktowały nasz zespół jak najlepszy na świecie a teraz wylewają swe żale na Smude i jego podopiecznych.

To także jest dziwna sprawa. Także nie wiem o co chodzi tym osobom. Najpierw wychwalają, a później "to było do przewidzenia". Moim zdaniem my jako naród Polski słabo gramy w gry zespołowe, lepiej wychodzą Nam indywidualne akcje (w sensie dyscyplin), a (nie)stety w piłce nożnej solo co najwyżej to można ugrać kartkę. Co do Naszej reprezentacji, na pewno drużyna poprawiła się i jest lepsza niż ta z przed kilku lat, jednak nadal jest to za mało aby liczyć się w Europie. No cóż mają "panowie" kolejne 4 lata do przygotowania się na kolejne Euro, oby wzięli wszystkie błędy do siebie i spróbowali je poprawić, bo wątpię że chociaż 10% z obecnej kadry pojedzie na Euro za 8 lat. :P

@Azargo

Taa... Polska zremisowała z Rosją i Grecją. Czesi od Rosji dostali masakrycznie w tyłek. My z nimi przegraliśmy. Jakby się na początku uspokoili to by trafiali do bramki, a nie obok. Zawiedli mnie, już im nigdy nie będę kibicował. Przynajmniej w tym składzie.

Vampir - TO WYPAD Z PAŃSTWA!

Nic się nie stało , chłopacy też byli zawiedzieni bo też liczyli na więcej - ale co to jest jak nie można się zgrać bo Smuda cały czas ten skład miesza przez 4 lata...

Moim zdaniem zabrakło nam precyzji i tak jak w meczu z Grecją - odpowiedniego rozkładu sił bo w drugiej połowie już nie istnieliśmy.

Mamy dwa lata by poprawić technikę i zgranie! Tym razem pokażemy na co nas stać!

Nic się nie stało!

POLSKA!

Dokładnie, Vampir wypad z Polski. Wkurzają mnie tacy ludzie jak ty. Mam do was pytanie, odpowiedzcie szczerze : komu naleciały łzy po 90min. meczu ? :D

Dokładnie, Vampir wypad z Polski. Wkurzają mnie tacy ludzie jak ty. Mam do was pytanie, odpowiedzcie szczerze : komu naleciały łzy po 90min. meczu ?

Nie mow,ze Tobie,bo padne ze smiechu,jak mozna plakac dlatego,ze PL odpadla z euro ,omg xD dla mnie bylo wiadome,ze przegra i odpadnie wiec ;] ja to tam sie cieszylem,ze takie fajtlapy dalej nie pograja

@Vampir, spróbuj grać przy takiej publiczności, jestem pewien, że nawet nie będziesz mógł nic powiedzieć... Przegraliśmy przez presję, i brak doświadczenia, nie przez to, że są słabi... Chłopaki nie grali źle, ale mogło być lepiej. Ważne jest, aby teraz nowy trener nie kompletował całej kadry od zera, bo ten "szkielet" już jest i na nim trzeba zbudować najlepszą drużynę Europy i świata. :P

Greg jak i większość bez większego pojęcia sportu, piłki nożnej proszę nie wypowiadać się bo obrażacie innych. Wypowiedzi są nie sprecyzowane i totalnie durne.

Vampir - TO WYPAD Z PAŃSTWA!

Wypad z kraju, bo nie będzie kibicował polskiej reprezentacji w piłce nożnej? No bez przesady.

Nic się nie stało!

Śpiewaj sobie tak dalej, a nigdy nie zastaniesz repry z prawdziwego zdarzenia(przynajmniej w piłce nożnej).

@Greg

Poniżej krytyki.

@Topic

Reprezentacja Polski w piłce nożnej poniosła klęskę i trzeba z niej wyciągnąć wnioski. Przede wszystkim, trzeba zrobić porządek z PZPN(o co łatwo nie będzie) i zatrudnić trenera, który jest naprawdę fachowcem i to niewypalonym jak Beenhakker.

Smuda out, niestety. Nigdy nie będę zwolennikiem "zwalniania" trenerów po jednym blamażu, ale Smuda nie potrafi się wysłowić, nie potrafi OBIEKTYWNIE patrzeć na boisko. Wpuszcza Brożka, który nie nie wnosi, trzyma Murawskiego, Grosika wpuszcza w 3. meczu, szkoda gadać.

Za 2-3 miesiące eliminacje do MŚ, a Smuda poleci, przyjdzie nowy trenio, zacznie się budowanie reprezentacji od nowa i skończy się to tak, że się nie zakwalifikujemy. Zwróć uwagę guru, że grali 10x lepiej niż jeszcze rok temu. Nigdy Smudy nie lubiłem, ale trzeba wybrać mniejsze zło moim zdaniem i zmusić go do zostania.

Kwaza, ja bym to nazwał pechem. Zarówno w meczu z Rosją, jak i z Czechami mieli tyle okazji i żadnej jakimś cudem nie wykorzystali. A to minimalny spalony, a to piłka w drugą stronę poleciała, a to trafienie w piłkarza. Ale sytuacje potrafili sobie wypracować pięknie, szkoda tylko że przeważnie na drugą połowę nie starczało im tego powera. Ja jestem naprawdę zadowolony i powtarzam - wstydu nie przynieśli. Pięknie grali i basta, pieprzyć ciągłych narzekaczy.

VampirX4, widać, że albo masz góra 12-13 lat i nie pamiętasz, jak nasza reprezentacja wyglądała w ciągu ostatnich 10 lat, albo zwyczajnie trollujesz i starasz się "być za***istym". Przy tym, co było jeszcze 4 lata temu, teraźniejszy zespół to dream-team.

On po prostu ma dość i nie zostanie. Ludzie nie kierują się konstruktywną krytyką tylko po prostu go obrażają.

On po prostu ma dość i nie zostanie. Ludzie nie kierują się konstruktywną krytyką tylko po prostu go obrażają.

Założę się, że co najmniej 1/2 osób czytająca Twój post nie wie o co chodzi :)

Moim zdaniem w Polsce nie ma lepszego trenera na to stanowisko niż Sumda. Drużynę żłożył bardzo dobrą, wprowadzenie tych "farbowanych lisów" jak ich Tomaszewski nazywa było dobrym posunięciem. Jedynie Obraniak nie pokazał sie najlepiej. Lepiej niech Smuda prowadzi dalej reprezentacji niż miałby to robić Skorża albo Majewski (takie plotki słyszałem).

Jednak mimo wszystko jestem za zmianą trenera. Nie udało się wyjść z grupy. Po co mu dawać drugą szansę? Nie sądze aby nowy trener budował całkowicie drużynę od nowa z nowych zawodników. Oczywiście paru powymienia, ale reszta jest ze sobą zgrana. Zobaczymy jak to będzie.

Zresztą wczoraj na konferencji prasowej Lato ogłasił że nie podaje się do dymisji. Prawdopodobnie chce brać udział w wyborach na nowego prezesa. Nie wiem dokładnie kiedy one będą, ale najlepiej sprawe trenera zostawić dla nowego prezesa PZPN (mam nadzieje że nowego xd).

Wybory będą w październiku i nie ma szans ,że wygra.

Nie mow,ze Tobie,bo padne ze smiechu,jak mozna plakac dlatego,ze PL odpadla z euro ,omg xD dla mnie bylo wiadome,ze przegra i odpadnie wiec ;] ja to tam sie cieszylem,ze takie fajtlapy dalej nie pograja

To była przenośnia...

To była przenośnia...

Ta jasne...napewno ryczales jak male dziecko ktoremu zabrali zabawke huaauahah