EVE Online - ukryty skarb

Witam.

Może parę osób kojarzy mnie z wątku o tworzeniu gry, oprócz tworzenia gier, jestem także graczem i lubię grać :)
Dlatego...

Chciałbym zachęcić Was do spróbowania gry która na pierwszy rzut oka nie pokazuje swojego potencjału.
Osobiście na przestrzeni ostatnich kilku lat, byłem blisko aby spróbować...
ba... nawet spróbowałem i wydawało mi się że to gra nie dla mnie
Jednak przemogłem się, odrzuciłem uprzedzenia i...

Odkryłem skarb, prawdziwą perłę wśród sandboxowych MMO ---> EVE Online :)

Założyłem ten temat, żeby zachęcić Was do spróbowania, może także odnajdziecie swój dom wśród gwiazd ;)
Jest duże prawdopodobieństwo, iż na tym forum co najmniej kilka osób nie wie co im umyka, tak jak ja nie wiedziałem, jeszcze jakiś czas temu. :)

Jeśli macie jakieś pytania w związku z grą EVE Online, na które trudno znaleźć odpowiedź w necie, bo często poradniki, samouczki i inne artykuły o grze, nie informują o pewnych istotnych niuansach, to pytajcie jeśli chcecie, może będę mógł pomóc.
Ja sam wiele słyszałem o tej grze, oglądałem filmiki... ale dopiero jak sam zagrałem to... ech... co tu dużo mówić... :)

Wiele osób kieruje się screenami z dużych bitew w EVE, twierdząc że są tam tylko jakieś kwadraciki, itp. Tak więc prostując za każdym z nich kryje się statek w pełnym 3d, i świetnych detalach. Również zapraszam do gry.

O tak, EVE to istna perełka wśród gier MMO. Sam spróbowałem tej gry łącznie 3 razy i dopiero za 3 razem do mnie przemówiła. Za pierwszym razem, jakieś 5-6 lat temu gdy zobaczyłem te znaczki, ikonki, ścianę tekstu z tutoriala i oczywiście wszystko po angielsku (a wtedy jeszcze anglika nie umiałem) złapałem się za głowę. Pomyślałem sobie wtedy, że to jakiś crap i nie da się w to grać, zresztą nie widziałem w tej grze nic fajnego. Dwa lata później z nudów znów w nią zagrałem i odczucia miałem takie same jak za 1 razem (+ oczywiście słaba znajomość angielskiego). Dzisiaj nie daje rady już grać w inne gry, szybko się wszystkim nudzę ponieważ żadna gra nie ma tylu możliwości i nie daje tyle satysfakcji co EVE. Problemem niskiej popularności EVE są trudne do ogarnięcia początki (ale tylko na początku :D) no i trzeba znać angielski żeby wszystko ogarnąć i przejść rozległy tutorial, który trzeba przejść żeby móc tą grą cieszyć się w pełni. Myślę również, że do EVE trzeba dorosnąć nie tyle wiekiem co mentalnością. Osobiście jak przedmówcy serdecznie polecam tą grę.

Jeśli chodzi o tutorial w EVE Online, to może zaskoczę tym co napiszę, ale właśnie to mi się akurat nie spodobało.
Dlaczego ?
Ponieważ EVE Online jest grą sandboxową i to pełną gębą - a tutorial jest tak jakby "instancjonowany", to znaczy: są przygotowane specjalne sytuacje w kosmosie pod tym kątem, co powoduje że podczas przechodzenia tutoriala (a jest długi) wrażenie grania w sandbox jest mocno zachwiane (dla mnie).

No ale...
Później to już jest cud, mniutt i orzeszki :)

A grafika w EVE Online ?
Bajeczna... szczegółowa, klimatyczna na bardzo wysokim poziomie i chodzi nawet na moim słabiutkim laptopie :)
--->
11658EVE_DUST514_Screen_2_.jpg.jpg

Kolego, brałeś coś? W tej grze nie istnieje pojęcie instancji.

To, gdzie się znajdujesz podczas tutoriala to grid - miejsce w systemie. Jesteś możliwy do wyskanowania za pomocą probe i directionala. Co więcej, można do ciebie skoczyć, to nie jest problem.

I tak będzie zawsze, nie ważne czy robisz misje w Hi-Sec czy anomalki w null. Acceleration gate to sposób wymyślony przez CCP, który ma uniemożliwiać wlot szczególnymi typami statków na szczególne gridy. Ale, jak masz kogoś we flocie, to czekasz, aż on przeskoczy przez gate, po czym skaczesz na niego.

Jak mi nie wierzysz, możesz to sam sprawdzić. Robiąc tutoriala zrób BM'kę (People & Places, Places, Add Location) i wróć się na nią po godzinie/dwóch. Będziesz w dokładnie tym samym miejscu.

@down

Jestem spokojny. Po prostu irytuje mnie, gdy ktoś gada głupoty.

Po co od razu te nerwy ? :)

Rzeczywiście, dość niefortunnie się wyraziłem, za co przepraszam :)
Miałem na myśli to, że dla początkującego gracza są przygotowane specjalne lokacje, które próbują na nim zrobić wrażenie, podobne jak w standardowych MMO, że taki gracz jest kimś ważnym, a ja wolałbym bardziej sandboxowy początek, czyli uświadomienie graczowi że jest tylko pyłkiem w kosmosie :)

..................Jestem spokojny. Po prostu irytuje mnie, gdy ktoś gada głupoty.

Skoro irytuje Cię poziom głupot jakie ja wypisuję, to aż strach pomyśleć, o ile bardziej irytują Cię głupoty pisane przez innych ;)
Zważywszy na fakt, że jesteś moderatorem, irytacja w takich sytuacjach nie jest raczej czymś pożądanym.

P.S.
W sumie, szkoda że akurat w tym kierunku i w taki sposób potoczył się ten wątek.
Żałuję że wspomniałem o tym tutorialu.

w ciągu 14 dni tego triala da rade wyfarminc na abonament? :D

Skoro irytuje Cię poziom głupot jakie ja wypisuję, to aż strach pomyśleć, o ile bardziej irytują Cię głupoty pisane przez innychZważywszy na fakt, że jesteś moderatorem, irytacja w takich sytuacjach nie jest raczej czymś pożądanym.

Głupota zawsze mnie irytuje. Zauważ, że nie pociągam żadnych konsekwencji wobec osoby, które je wypisuje, a jedynie poprawiam. Tak więc nie rozumiem, czemu nie jest to pożądane na tym stanowisku.

w ciągu 14 dni tego triala da rade wyfarminc na abonament?

W 14? Nie. Dowolny gracz może Ci dać 21dni i wtedy tak, ale musisz sobie zdać z czegoś sprawę - znienawidzisz tą grę. Będzie to nudne, bezustanne farmienie. Gorzej niż praca.

Optymalne jest 51 dni - w UA nauczą cię podstaw, jakieś skille też masz, lecisz do Null czy WH i bawisz się w kopanie czy salvaging, ewentualnie słabe raty.

w ciągu 14 dni tego triala da rade wyfarminc na abonament?

Tak, jest to jak najbardziej możliwe - lecz nie jestem pewien czy to powinno być priorytetem jeśli chce się w EVE Online zagrać...

..................................W 14? Nie. Dowolny gracz może Ci dać 21dni i wtedy tak, ale musisz sobie zdać z czegoś sprawę - znienawidzisz tą grę. Będzie to nudne, bezustanne farmienie. Gorzej niż praca.Optymalne jest 51 dni - w UA nauczą cię podstaw, jakieś skille też masz, lecisz do Null czy WH i bawisz się w kopanie czy salvaging, ewentualnie słabe raty.

Nie... proszę, tylko nie takie teskty :(

Właśnie takie "rady" pisane przez innych zniechęciły mnie wcześniej do tej gry.

Might Tay... może dla Ciebie ta gra jest podobna do pracy i być może uważasz że każdy inny gracz znienawidzi ją, dlatego że Tobie się tak wydaje.

A ta gra to coś więcej niż zarabianie na abonament czy w ogóle zarabianie kasy.

Brak mi słów na takie komentarze :(

Smutne, jak można wypaczać obraz gry, poprzez takie teksty.

Might Tay ---->

Gracze są różni, tak bardzo różni żę dla niektórych takie rzeczy jak "nieustanne farmienie" jest istotą takich gier i przyjemnością samą w sobie.

Jednak są także i tacy którzy szukają w grach jeszcze innych atrakcji, których być może Ty nie zauważasz i na pewno swoimi tekstami nie pomagasz im.

EVE Online oferuje dużo więcej, można wspaniale się w tą grę bawić , nie zajmując się w ogóle farmieniem.

"nieustanne farmienie" to coś czym możesz się zajmować w EVE Online, lecz wcale nie musisz aby dobrze się bawić, to zależy od tego jakim jesteś graczem i jak się chcesz bawić.

Tu możesz robić tak wiele różnych rzeczy...

Naprawdę prosiłbym o odrobinę wyobraźni i kompetentną pomoc zainteresowanym, a nie takie teksty

ech... :(

Ktoś wyraża zainteresowanie grą, zapytał o możliwość farmienia abonamentu, jednak możliwe że szuka w grze jakichś atrakcji o których ani ja ani Ty nie mamy pojęcia, a mimo to, autorytatywnie informujesz go co się stanie gdy zacznie grać.

Ja się pytam; gdzie twoje kompetencje moderatora ?

Proszę nie mieszać mojej rangi do tego. Co ma wspólnego moderowanie forum do polecania/nie polecania gry?

Miałem do tej gry dwa podejścia - pierwsze z głębokim postanowieniem, że wyfarmię na PLEX'a w 21 dni. Nie dałem rady, siedziałem po 10h dziennie i nie podołałem (spadły mi wyniki nauczania w tym czasie, ale to szczegół). Przy drugim dokupiłem 2miesiące abonamentu i od tego czasu nie zapłaciłem ani grosza.

Słucham zatem, jak mogę zarobić 640M ISK w 14 dni, grając załóżmy 10h dziennie (średni czas, bez zbędnego no-life) bez dostępu do kontraktów i niektórych skilli?
-Milicja? Proszę Cię, plexing i patrzenie na directionala czy nic nie leci w twoją stronę nie jest nawet zabawne. Stanie w miejscu w patrzenie się przez 30minut w jednym kierunku.

-Kopanie? Bez dostępu do barek?

-Planetary Interaction? Oczywiście, znam kolesia, który z samego PI wyciąga tyle, że opłaca 5 kont, ale to jest masa skillowania.

-Misje? Tylko Lvl4 są coś warte jeżeli mówimy o ISK/h, a chcę zobaczyć jak ktoś to robi w cruzie (w 14dni nie wyskilluje więcej, a nawet to jest wątpliwe)

-Raty? To samo co w przypadku misji, można na tych w Low/Null/WH, ale na to trzeba co najmniej BC

-Piractwo? Z krótkim punktem i siatką T1 można złapać co najwyżej śmierć.

Nie mówię, że farmienie jest złe, bo jak muszę zarobić na PLEX'a czy nowy moduł to mogę i siedzieć po 16h przez tydzień, ale na trialu jest to farmienie za psi grosz. W tej chwili, PLEX dla mnie to kwestia 8-10h ciągłego grania, ale to jest już ponad rok skillowania na implantach. Kłamię, mniej niż rok, skillowałem mnóstwo rzeczy po drodze, z pół.

Gram w tą grę naprawdę dłużej od ciebie i gram aktywnie.

@Magar

Gram na jedno konto. Ostatnio spadłem Legion'em i musiałem farmić Apo Navy, ale jak tylko wrócę, to siadam ostro i wracam do klasycznego 6h/PLEX.

Might low ;p
10 h po roku grania na plexa? widac nie latasz w nullu ;p

ogółem zgodze się nie wime kim trzeba byc żeby wbic plexa na trialu gdzie polowa skilli jest zablokowana (najwazniejsze do ekonomi)

jedyna opcjia to znaleźć kolego w grze i poprosic o buddy masz 51 dni grania i aktywne konto za darmo i wtedy mozesz zaczac monotonny grind

PS na trialu jak bys gral z 18h dziennie to pewnie i tak bys nie nazbieral na plexa... wiem co mowie bo gralem troche czasu w Goonach w nullu i powiem tam to pieniadze same leca na wallet :D

Proszę nie mieszać mojej rangi do tego. Co ma wspólnego moderowanie forum do polecania/nie polecania gry?...........................

Moderator to powinna być odpowiedzialna osoba z wyobraźnią, w tym konkretnym wypadku:

Powinna wiedzieć że ktoś kto wyraził zainteresowanie tematem, powinien zostać w rzetelny sposób poinformowany o możliwościach jakie ma do wyboru, a najlepiej dopytać czego ta osoba szuka w grze i starać się pomóc możliwie jak najlepiej. Ty zrobiłeś coś wręcz przeciwnego, nie ukazując prawdziwego obrazu gry i możliwości jakie ona daje.

....................Słucham zatem, jak mogę zarobić 640M ISK w 14 dni, grając załóżmy 10h dziennie (średni czas, bez zbędnego no-life) bez dostępu do kontraktów i niektórych skilli?.....................................

Ja zarobiłem (początek gry) w dwa dni: 100 milionów ISK-ów (1/6 abonamentu), farmiąc "Raty" ma pasach w systemach 0.5 zrobiłem to fregatą którą dostałem z tutoriala ("Atron") dozbroiłem ją tylko. W moim przypadku to była dobra zabawa... na luzie (ok 8 godzin dziennie) A są o wiele lepsze możliwości na zarobek.

(sprostowanie:

- po pierwsze, mój mentor, doradził mi, co mogę zrobić

- po drugie, zrobiłem to nową(drugą) postacią (czyli już zaczaiłem bazę jak mniej więcej grać)

- po trzecie, miałem trochę szczęścia, ponieważ ładnie dropiły mi "serpentis tagi" i wypadło parę rzeczy w rodzaju "Erin Mining Laser Upgrade"

jednak, nawet pomijając to, sprawa wygląda tak:

mamy 21 dni grania(trial), jeśli jesteśmy średnio-inteligentni i ktoś doradzi Nam co robić... to zarobienie 30 milionów ISK-ów w jeden dzień, choć nie jest łatwe, jest jak najbardziej możliwe.

Dla niektórych, może to być nawet fajne wyzwanie na początek. Jednak biorąc pod uwagę fakt że po zapłaceniu abonamentu, mamy następne 30 dni na zarobienie kolejnych ~630 milionów ISK-ów, bo się spłukaliśmy... a przecież chciałoby się kupić nowy statek... nowy sprzęt itd... to --->

dla większości nowych graczy lepszym rozwiązaniem jest opłacenie na przynajmniej jeden lub dwa miesiące abonamentu prawdziwymi pieniędzmi, a później dopiero ewentualnie płacenie za abonament kasą z gry.)

Obecnie opłaciłem abonament z góry na 3 miesiące i delektuje się grą...

mod_ico.png
Wciąż proszę o screen przedstawiający 100M zarobku w dwa dni wraz ze screenem daty stworzenia postaci. - Might

edit:

Zarobienie na abonament podczas 21 dni triala jest jak najbardziej możliwe, nie jest to łatwe ale też specjalnie nie trudne.

Ale sam ten temat jest kroplą w morzu, jaką jest gra i sprowadzanie kwestii grania lub nie, w EVE Online do tego, czy na trialu da się zarobić na abonament, nie jest najlepszym pomysłem, według mnie.

edit2:

Tworząc ten wątek miałem nadzieje że ktoś zapyta tu co można w tej grze robić, jak się dobrze bawić itd...

I że ja oraz inni użytkownicy, poinformujemy o tym jak wiele różnych rzeczy można w tej grze robić.

A co wyszło ?

Przepychanki w stylu, kto ile zarabia i czy da się wyfarmić kasę na abonament, postronny obserwator , może zatem wywnioskować że gra polega na farmieniu kasy i być może pomyśli że nie ma w niej nic dla niego interesującego.

:( smutne

Przepraszam, że dałem się sprowokować i że sam uczestniczyłem w tym procederze.

powiem ci tak.... i na tym skoncze....

byłem w 1 z 3 poteg tej gry... tzrymamy dalej powerblockiem 1/4 tego swiata prowadzac non stop wojny po 1kvs1k
i jak ktos by zobaczyl co piszesz to by cie poprostu wysmiali....

w 21 dni mozna by bylo uzbierac na STAREGO plexa za 300kk jak byś był geniuszem ekonomi innego wyjscia nie bylo
a teraz za 600kk to niemozliwe|
Żadne przepychanki tylko wpajasz ludziom nieprawde... potem z tego bedzie wiedzej zawodu niz funu... Trzeba miec minimum 2 miechy (dla nowego gracza) żeby mysleć o plex'ie

Latałem w nullu co ani zabawne ani przyjemne nie jest... bo lecisz sam i nagle wpadasz w cyno i masz 50 statków 1km od siebie.... albo gate camp z 3-4 bomberów

u mnie WilQ np tracił statki po 6-8bil 1 na tydzien (pamietam tengu za 5bil jaka padaka byla jak killloga widzielismy"

co do fajnych rzeczy w eve...
1 industrial ciekawa zabawa
2 PvP small gank 15 v 15 w low secu
3 mine-gank troche ryzykowne teraz ale zabawa fajna

gra nie jest szybka i jedyne co sie robi nawet w walkach 1k vs 1k to patrzenie w 1 tabele nic wiecej... i wyglada to tak
asakaifight-620x.jpg do tego time delay co atakujesz raz na minute (dobry pomysl wykonanie cienki)

jedyne moim zdaniem co trzyma ta gre w kupie to naprawde genialne community...
pamietam jak ruscy napisali na nass dis na wrzuto podobnej stronie ;p gitrara + wokal gracza ;p

To założyłeś temat ze złą intencją. Nie jest to ani pierwszy, ani ostatni temat o EVE na tym forum. W tej chwili jest hype na EVE po ostatniej walnej bitwie (przez co nawet PLEX'y nie spadły, damn). Tak samo było jak spadł SuperCarrier, tak samo było jak była poprzednia wielka bitwa, Jita itd. wstecz. Wszystkie były takie same - trochę wychwalania, trochę reklamy, pytania o zarobienie na PLEX'a w 21dni i na tym się kończyło. Kto w to gra, ten gra, to się nie zmieni. A jak chce się dowiedzieć czegoś więcej to 21dni triala i http://www.eve-centrala.com.pl/ wystarczają w zupełności.

Podsumowując, według Was rzeczywistość wygląda tak:
- nowych graczy nie przybywa, nie ma sensu zakładanie takich tematów ,bo na pewno nikt nowy grą się nie zainteresuje.
- piszecie co można w grze robić i co jest fajne, a ja poznałem ludzi, którzy grają długo i jak mi uświadomili co można robić w tej grze, to się za głowę złapałem, Wy oczywiście o tych rzeczach nie wspominacie, bo dostrzegacie tylko to co Wy robicie. Zakładając że inni zapewne będą chcieli robić to co Wy i że każdy ma podobne podejście.

Mam kolegę który do dziś gra w Diablo II i zajmuje się w tej grze zbieraniem wszystkiego, analizowaniem dropu (nawet białych itemów)

A co dopiero EVE Online...
Jest tyle sposobów na grę...

Jednak, najważniejsze dla mnie jest to:
Dwa lata temu, znajomy polecił mi EVE Online... więc wszedłem w google i zaczełm czytać tematy na forach... które pełne były bardzo podobnych tekstów, jakie Wy tutaj wypisujecie... na ich podstawie, doszedłem do wniosku że to gra nie dla mnie...
Jednak niedawno, traf chciał że spróbowałem triala...

I żadne słowa nie wyrażą tego, jak bardzo żałuję, że dałem się zwieść opiniom podobnym do waszych.

Ludzie są różni, potrzebują różnych atrakcji, czasem nawet w głowie Nam się nie mieści, co może być dla kogoś atrakcyjne, zarówno w grach jak i w życiu.

stary skoncz hype... bo widac o eve malo wiesz naprawde malo.....
Tial jest skonstruowany tak zeby tylko pomacac co to za gra i to przez koszulke ;pp

gra ejst ciekawa ale nie dla kazdego bo trzeba byc wystarczająco dojrzałym na taki tytul bo akcji w nim nie ma....
W ZYCIU nie powiedzialem ze gra nie jest "atrakcyjna" tylko twoje wypowiedzi sa sprzeczne z prawda

najwiekszym minusem jest wiara w to ze w grze mozna cos zdzialac nie majac minimum 3-4 miechów SP
w pvp bez 1m sp jestes miesem.... po za tym nie wylecisz nawet z high seca bez dobrego statku...

ta gra niejest solo gra i nigdy nie bedzie MYSLILEM sie bo tak myslalem a jak to sie konczy ?
Leci magar super kozak co dostal nowego battleshipa... wylatuje z high podlatuja 3-4 fregaty i robia ze mnie takie sito ze walnąłem focha chyba na 3 dni na ta gre....

Czemu dojrzałym ? Bo strata expa jest niczym specjalnym... w eve tracimy ZYCIE dosłownie -.- bo zeby w high secu odrobic dobrego bsa trzeba 3-4 dni grania a tracisz go w 5 minut jak zle grasz....

Jak masz kolegów w eve to spoko gra jest super bardzo bardzo duzo w niej strategi i taktyki (malo akcji) ale jedna rzecz jest ktorej nigdzie indziej nie znajdziesz... LUDZI tacy jacy tam sa.... widac ze kazdy przejmuje sie ta gra wiec wszystko jest traktowane na powaznie i to duzo daje dla klimatu gry

PS prosił bym o skonczenie argumentacji bo twoje wypowiedzi w zaden sposób nie przekonuja... nie masz wiedzy o gzre zeby tak bylo bo z tego co piszesz to brzmi tak

"kupcie to masło serio za***iste maslo" ale czemu ? ale na ile ono starczy ? a ono roślinne czy nie ? Nic nie tłumaczysz o grze skandując "Ludzie są różni, potrzebują różnych atrakcji" nie jesteś wiarygodny bo nie podajesz minusów. Nie jestes obiektywny -.- a za fanboyem nikt nigdzie nie pojdzie, ludzie nasłuchaja sie bajek a gdy zobacza 1 wade na ktora nie byli przygotowani i odejda z gry

EDIT
http://eve-kill.net/?a=pilot_detail&view=kills&plt_id=728817&m=7&y=2013 tak wyglada 1 z walk mojego kolegi z którym latałem w tym corpie

Odpisuję właściwie już tylko dlatego, że jako autor wątku, niejako jestem zobowiązany do komentowania :(

Ta "dyskusja" wygląda mniej więcej tak:
- Ja namawiam do tego żeby spróbować pójść do lasu, bo może ktoś znajdzie tam coś czego, akurat szuka, a czego nie ma w innym lesie.(tak jak to było ze mną)
jednocześnie oferuję pomoc w odpowiedzi na ewentualne pytania.
- Wy ten las postrzegacie głównie przez pryzmat zbierania grzybów i tłumaczycie, poniekąd zgodnie z prawdą, jak wygląda zbieranie grzybów w tym lesie.
- Wasze argumenty są adresowane do grzybiarzy, i to jest ok.
- Temat być może, czytają różni ludzie, którzy w owym ewentualnym lesie, szukają przeróżnych atrakcji, zapewne jest pośród nich, najwięcej grzybiarzy, dlatego wasze argumenty są skierowane do większej liczby osób.
- W związku z tym że wśród potencjalnie zainteresowanych jest najwięcej grzybiarzy, moje argumenty, mają sens tylko dla nielicznej grupy "innych"

- jednak może czyta ten temat, choć jeden debil podobny do mnie, który szuka gry z elementami, które akurat EVE Online posiada, może ten temat go zainteresuje, może zapyta mnie na PW... ja zapytam mojego doświadczonego mentora w grze i doradzę coś... i być może taka osoba zacznie grać... i dlatego piszę te swoje głupoty.

Owszem, gram dopiero od nowego roku, niewiele wiem o grze, jeśli tak bardzo potrzebujecie podkreślać na każdym kroku jak bardzo ja nie mam racji i jak bardzo to co robię (pisząc w tym wątku) jest pozbawione sensu, proszę bardzo, bądźcie strażnikami jedynej słusznej koncepcji gry. :)

Pozdrawiam :) z lekką nutą smutnej świadomości, tego iż pochodzimy z innych planet. (bez skojarzeń z grą ;) )

Pobiorę przez noc.Kiedyś pograłem 10min. samouczek był za trudny . . . T.T

Nie rozumiem cię teraz.

1. Piszesz o cudach na kiju które oferuje ta gra, jednak nie wypisałeś ani jednego elementu gry, poza grafiką. W jednym z postów wypisałem wszystkie elementy gry poza Industry i Null/WH Flota PvP (bo na tym zarobić jest trudno).

2. Zachęcasz do pytań. Pada pytanie o zarobienie 640M w 21 dni. Ja i Magar odpowiadamy nie, ty tak i o to zaczęła się kłótnia, przy czym nie podałeś sposobu zarobku. Ekstra aktualizacja, wciąż mało realne, ale przy kupie szczęścia możliwe. Jeżeli tak na to patrzymy, to jakiś czas temu z rata wyrzuciłem moduł deadspace'owy, czyli jakieś 5 PLEX'ów w tym czasie. Chodzi o normalny, przeciętny zarobek, a nie szczęsliwy spawn.

3. My ten, jak to nazwałeś "las" pokazujemy od strony zadanego pytania. Ty natomiast pokazujesz go od strony LSD.

Haha, zaczęło się od próby przekonania ludzi do tej wspaniałej gry a skończyło na flame. Polacy to jednak durny naród.

warn_ico.png
Spam ~ NS