Proszę nie mieszać mojej rangi do tego. Co ma wspólnego moderowanie forum do polecania/nie polecania gry?...........................
Moderator to powinna być odpowiedzialna osoba z wyobraźnią, w tym konkretnym wypadku:
Powinna wiedzieć że ktoś kto wyraził zainteresowanie tematem, powinien zostać w rzetelny sposób poinformowany o możliwościach jakie ma do wyboru, a najlepiej dopytać czego ta osoba szuka w grze i starać się pomóc możliwie jak najlepiej. Ty zrobiłeś coś wręcz przeciwnego, nie ukazując prawdziwego obrazu gry i możliwości jakie ona daje.
....................Słucham zatem, jak mogę zarobić 640M ISK w 14 dni, grając załóżmy 10h dziennie (średni czas, bez zbędnego no-life) bez dostępu do kontraktów i niektórych skilli?.....................................
Ja zarobiłem (początek gry) w dwa dni: 100 milionów ISK-ów (1/6 abonamentu), farmiąc "Raty" ma pasach w systemach 0.5 zrobiłem to fregatą którą dostałem z tutoriala ("Atron") dozbroiłem ją tylko. W moim przypadku to była dobra zabawa... na luzie (ok 8 godzin dziennie) A są o wiele lepsze możliwości na zarobek.
(sprostowanie:
- po pierwsze, mój mentor, doradził mi, co mogę zrobić
- po drugie, zrobiłem to nową(drugą) postacią (czyli już zaczaiłem bazę jak mniej więcej grać)
- po trzecie, miałem trochę szczęścia, ponieważ ładnie dropiły mi "serpentis tagi" i wypadło parę rzeczy w rodzaju "Erin Mining Laser Upgrade"
jednak, nawet pomijając to, sprawa wygląda tak:
mamy 21 dni grania(trial), jeśli jesteśmy średnio-inteligentni i ktoś doradzi Nam co robić... to zarobienie 30 milionów ISK-ów w jeden dzień, choć nie jest łatwe, jest jak najbardziej możliwe.
Dla niektórych, może to być nawet fajne wyzwanie na początek. Jednak biorąc pod uwagę fakt że po zapłaceniu abonamentu, mamy następne 30 dni na zarobienie kolejnych ~630 milionów ISK-ów, bo się spłukaliśmy... a przecież chciałoby się kupić nowy statek... nowy sprzęt itd... to --->
dla większości nowych graczy lepszym rozwiązaniem jest opłacenie na przynajmniej jeden lub dwa miesiące abonamentu prawdziwymi pieniędzmi, a później dopiero ewentualnie płacenie za abonament kasą z gry.)
Obecnie opłaciłem abonament z góry na 3 miesiące i delektuje się grą...
Wciąż proszę o screen przedstawiający 100M zarobku w dwa dni wraz ze screenem daty stworzenia postaci. - Might
edit:
Zarobienie na abonament podczas 21 dni triala jest jak najbardziej możliwe, nie jest to łatwe ale też specjalnie nie trudne.
Ale sam ten temat jest kroplą w morzu, jaką jest gra i sprowadzanie kwestii grania lub nie, w EVE Online do tego, czy na trialu da się zarobić na abonament, nie jest najlepszym pomysłem, według mnie.
edit2:
Tworząc ten wątek miałem nadzieje że ktoś zapyta tu co można w tej grze robić, jak się dobrze bawić itd...
I że ja oraz inni użytkownicy, poinformujemy o tym jak wiele różnych rzeczy można w tej grze robić.
A co wyszło ?
Przepychanki w stylu, kto ile zarabia i czy da się wyfarmić kasę na abonament, postronny obserwator , może zatem wywnioskować że gra polega na farmieniu kasy i być może pomyśli że nie ma w niej nic dla niego interesującego.
smutne
Przepraszam, że dałem się sprowokować i że sam uczestniczyłem w tym procederze.